günaydınnn biz iyiyiz çalışıyoruz artık son 12 iş günüm kaldı raporumu başlatmam için ondan ötürü yoğunum ama bu hafta hafifleyecek
kızlar günaydınnnnnn sizin fikrinizi almak istediğim bir konu var,
şimdi hastanede ne dağıtacaksınız ? mevlütte ne dağıtacaksınız eve geldiklerinde ne dağıtacaksınız ?
bana bunları yazarmısınızzzzzzz
bebek şekeri hastanede... bizde mevlütte hep pide ayran şireli bir tatlı şerbet yapılır ama millet tavuk pilav yapmış dağıtmış internete bakınca bizde hep bir pide adeti vardır bir de mevlütte lokum( bebek şekeri) dağıtır. hatta bebiş için kurban kesilip onun etinden pide yapılır .ayrıca yeni moda bişey daha var şu basit yasin kitapları var ya ondan toptan alıp bebek durmaz için bir yasin okuyunuz gibi bir etiket yapıştırıp mevlüttekilere hediye edebilirsin bu sayede her kitabı okumak için ellerine aldıklarında bebişin akılarından geçecek
ayy demekki herkes eski kafalı ya ben benımkıler değil diyodum da...yok işlerine gelınce eski kafalılar sorsan değiller...biz açık kapı bıraktık galiba eşim ilk adını koycak 2. adı eymen dedim ben...eşime koyacak diye ona bastırıyolar..halbukı kayınpeder ıkı isim iyi olmaz demişti kızıma 2 ısım koyduk dıye hoş karşılamadıydı..Aman lütfetmiş hatun bi zahmet, senin istediğini koymana izin vererek. Tövbe Allahım yaa,,, bende de kaynım isime karışmaya çalıştı, ne oluyorsa ona artık. Babannelerinin ismini koyacakmış, Ayşe. Kendine dedesinin adını takmışlar, kayınpedere yaranmak için ayşe olsun diyip durdu bikaç ay, ben de hiç oralı olmadım. Evlendiğinde kızın olursa koyarsın istediğini dedim, sonra da Defne Alya koyacağımı söyledim. Şimdi kayınvalide, kayınpeder Defne diyorlar konuşurken.
Ama erkek çocuğum olursa ilerde diretirler gibime geliyor bana da
canım bence 3 çift fazla...1 tanesını yıka kullan diğerleri dursun hediye gelenlerden daha çok hoşuna giden çıkar onu kullnır kendı aldığını sende başkasına hedıye götürürsün...zaten oda yapıcan sen...park beşikle işi bitince büyük yorgana geçersen gerek yok açma hepsini...alez ve yatagı park beşiğe uygun ebatta bulursun canım sadece yorganı bulamazsın...hmmm başka kim kaldı hee....
olsun şekerim erkek milletine acımayacaksın,
oh oh iyi bak ne güzel sen karışmadan çözülmüş dava çok sevindim canım inan ki..
evet işte bu hafta bizde annemle alacağız anneanne alırmış yatağın içini ya,annemi bi soyayımevet bende hazır yorgana göre alacağım işte nevresimini de bi de markafoni den aldım 3 çift nevresim ve 1 uyku seti yeterlidir herhalde,bi de su geçirmeyen alez bulabilirim o yataklara uygun değil mi...
canıma minnet valla..çocuk yatağa sığmıyo dıye oda yaparım...zaten amacım 3 yaş...ama 2. doğurmam 4 yaşı bulursa ve sığarsa yatar sığmazsa buluruz bi çare...Sudem senin boyda uzundu ebni. Gibi uyarayim dedim benim oglanin besigi 60 a 120 ydi pisman oldum buyuyenlerden alamdigima cunku 2 yil yatti iste boyu 1 metreyi gecti sipamin anliycagin senin oglanda ogle olursa 3-4 yasina kadar zor yatarbiz simdi ikeadan cocuk karyolasi aldik alpiye ev kucuk,olunca baza yada normal karyola istemdik 3 yil sonra lojmandan cikinca yine dgeistircez oda aliriz bu sfer istedigi gibi dedik bakalim
hastanede de evdede biblolu lavantalı buzdolabı süsü,bide bebek çikolatası siparişi vercem sanırım..kızlar günaydınnnnnn sizin fikrinizi almak istediğim bir konu var,
şimdi hastanede ne dağıtacaksınız ? mevlütte ne dağıtacaksınız eve geldiklerinde ne dağıtacaksınız ?
bana bunları yazarmısınızzzzzzz
çok iyi fikir ya...bebek şekeri hastanede... bizde mevlütte hep pide ayran şireli bir tatlı şerbet yapılır ama millet tavuk pilav yapmış dağıtmış internete bakınca bizde hep bir pide adeti vardır bir de mevlütte lokum( bebek şekeri) dağıtır. hatta bebiş için kurban kesilip onun etinden pide yapılır .ayrıca yeni moda bişey daha var şu basit yasin kitapları var ya ondan toptan alıp bebek durmaz için bir yasin okuyunuz gibi bir etiket yapıştırıp mevlüttekilere hediye edebilirsin bu sayede her kitabı okumak için ellerine aldıklarında bebişin akılarından geçecek
ne güzelmiş o hastane ya..bursadaydın demi betül?ne güzel benimde eğer son 3 haftaya kadar çalışırsam 23 iş günüm var
günaydın canım ben hastanede normal çikolata dağıtacam birde hastanenin ikramı lohusa şerbeti var o
mevlütte tavuk/pilav tatlı ayran olur ve bebek şekeri orada verilir tatlım bizde
günaydın fıstıklar nasılsınız biz erdemimle iyiyiz çok şükür yeni bir iş gününe daha başladık bakalım
ayy demekki herkes eski kafalı ya ben benımkıler değil diyodum da...yok işlerine gelınce eski kafalılar sorsan değiller...biz açık kapı bıraktık galiba eşim ilk adını koycak 2. adı eymen dedim ben...eşime koyacak diye ona bastırıyolar..halbukı kayınpeder ıkı isim iyi olmaz demişti kızıma 2 ısım koyduk dıye hoş karşılamadıydı..
canım bence 3 çift fazla...1 tanesını yıka kullan diğerleri dursun hediye gelenlerden daha çok hoşuna giden çıkar onu kullnır kendı aldığını sende başkasına hedıye götürürsün...zaten oda yapıcan sen...park beşikle işi bitince büyük yorgana geçersen gerek yok açma hepsini...alez ve yatagı park beşiğe uygun ebatta bulursun canım sadece yorganı bulamazsın...
canıma minnet valla..çocuk yatağa sığmıyo dıye oda yaparım...zaten amacım 3 yaş...ama 2. doğurmam 4 yaşı bulursa ve sığarsa yatar sığmazsa buluruz bi çare...
hastanede de evdede biblolu lavantalı buzdolabı süsü,bide bebek çikolatası siparişi vercem sanırım..
çok iyi fikir ya...
ne güzelmiş o hastane ya..bursadaydın demi betül?
ya canım hilal de burda sivastaki mevlütlerde uğraşmamak için midir nedir hep pide olur uğraşmamak için olsa desem içini evde hazırlarlar dağıtımı kolay ve doyurucu olduğundan herhalde yanına üzüm tulumba /baklava ayran ikram ederler sonra da lokum ve şerbet gülsuyu gezinir sonlara doğru. hilal kayseride de öyle değil midir?
ne güzel benimde eğer son 3 haftaya kadar çalışırsam 23 iş günüm var
günaydın canım ben hastanede normal çikolata dağıtacam birde hastanenin ikramı lohusa şerbeti var o
mevlütte tavuk/pilav tatlı ayran olur ve bebek şekeri orada verilir tatlım bizde
günaydın fıstıklar nasılsınız biz erdemimle iyiyiz çok şükür yeni bir iş gününe daha başladık bakalım
kuzummmm hızlı hızlı yazdımdaa ondaann gelmedi aklımaaaaösürrrr olsunnn emi mirayımm:18:
buldukça sana link göndereyim kuzum...oğluşlar içinde var modeller....oğlan olsa şunu alırdım dediklerim oluyorr hemen yasmin teyzemizeee gösterelimmm
senin oğlan evi nereli? oğlan olursaa uçarı kaçarı yok isterler eğer onlarda kayserili isee? veya civarııı
:18:
uyyy kıyamam...canımcımm hızlı hızlı yazdımm bulemsu çıkmadan görsün diyee..ondan unutulmuşş...mirayıda unutmuşum...özürrr olsunn emii
kuzum allah kolaylık versin...biz zeynep'in odası olacak odayı boşalttık...benim orda 8 çekmeceli çeyiz sandıgım vardı..onu sök tak bilee o kadar zamanımızı aldıki...taşınma işi zorr ama Rabbim yardım eder...sen fazla hırpalama kendini...nakliye şirketi yapıyormuşş herşeyi..sen sadece özel eşyalarını topluyorsun demi;?
kuzum hastanede ince çikolatalardan çünkü gelen giden çok olur...şöyleki:
Eki Görüntüle 508468 Eki Görüntüle 508469
eve gelenlere isee bi tane anneannesi, bi tane babaannesi yaptıracak...(aslında annemeee üstü bebeklii çikolatalardan yaptırtacaktım ama arkadaşlar dedilerki: çikolata yeniyorr üstünün biblo bebeği atılıyor...babaannesi yaptırdıgı kalıyor, annen sanki bişey yaptırmamış gibi oluyorr) mantıklı geldi...oyüzden birine magnet, birine çerçeve şeklinde aldırtcamm:
şöylee:
Eki Görüntüle 508470 Eki Görüntüle 508471 Eki Görüntüle 508472 Eki Görüntüle 508473
mevlütte ise kokulu tesbih ve klasik mevlüt şekeri/lokumu dağıtmayı istiyorum Allh izin verirsee:
şöylee:
Eki Görüntüle 508477 Eki Görüntüle 508476 Eki Görüntüle 508475 Eki Görüntüle 508474 Eki Görüntüle 508478
kuzucuklarımızdaaaa güzel güzell mevlüt setleri giyerler..bizde beyaz bi elbisee giyerizz:şöylekii;
Eki Görüntüle 508480 Eki Görüntüle 508479 Eki Görüntüle 508481
günaydın kızlar...
saat 5 ten sonra uyumadım desem yeridir... tam dalıcam sare hanım uyuma anne diye ısrar ediyo, tepikliyo duruyo :) babası gelsin de kızsın şu kızına azıcık yaa...gerçi o da kıyamazmış, aşkı kızıymış onun daha şimdiden
günaydın canımm... hadi az kaldı dayan...
günaydın canımm....
ben çikolata demiştim biliyosun, bebeğe özel yapılıyor...
evde ise lohusa şerbeti yerine reyhan şerbeti düşünüyorum... bir de lokum ikram edebilirim gelenlere...
mevlüdde şeker kurabiye yapılıcak, kek buketi yapılıcak, belki kutulu şeker de yaptırabilirim... bir de et pilav baklava ayran olur bizde... bir de magnet yaptırmayı düşünüyorum bakalım....
yasin kitabı da güzel bi alternatifmiş... pide de kolay olur hem pilava göre.. dökülmez bişi olmaz :)
ben en yakın çevrem hiç yapmadı mevlüt falan bebeğim..ama benim bildiğim burda pide ayran baklava yapıyorlar dediğin gibi...hocaya hediye veriliyor bide...havlu gibi, eşarp gibi...gelenleree dağıtmak içinn düşündüklerimi üstte yazdım ben hediye olarakk
bide muhtemelen pide ayran baklava üçlüsünden dağıtırızz...allahın izniylee o günleri sağlıklaa sıhhatle görürsekkk
günaydın canımm...
hastaneni çok tebrik ettim vallahi :)
günaydın canımmm.. annenle kayınvaliden arasındaki rekabet sana yarıyor vallane şanslısın :) ben kayınvalidemler hiç bişey yapmayacakları için anneme de yaptırmam yapmak istese bile... gerçi kadın bişeyler örmeye başlamış daha yeni yeni, şaşırdım
geçen teyzem sivastan bize gelmişti de ondan görmüştüm üzerinde etiket yapıştırılmıştı bilmem kimin ruhuna da okuyunuz diye yapıştırmışlar teyzem artık mevlütte böyle şeyler dağıtıyorlar demişti etiket çıkmayak şekilde yapıştırılmıştı. bu arada ankarada ya pide ya da pilav ile döner usyası tutuyorlar pilav döner veriyorlar ama ortalık resmen çok kirleniyor yerlere fln dökülüyor tüm tabak çanak da köpük ve pilastikten olduğundan hemen atıyorsun bitiyor pide de kişi başı 1 veya 1,5 pide ile millet doyuyor...ayran da şişiriyor galiba
iyi bakalım uzak da kalsam yanlış hatırlamıyorum bu arada bebek şekerini ben de sevmiyorum en fazla 1 ay sonra çöpe ben de şu ayak izi çerçeve alternatifimdeydi ama mağnetti olursa iyi aksi taktirde çocuk odasına koyacaklar orda da çocuklar kıymet bilmeyecek kırılacak hoop çöpee..bebek şekerini ben hastaneden dağıtırım çünkü iş arkadaşlarım hep öyle yaptılar hastanede başladılar dağıtmaya onlar mevlüte de gelmezler zaten...hastaneye geliniyor hep ama ben şu Allah yazılı cam şeylerden alacağım mevlüttede güzel gider senin tespihin niyetine:)
geçen teyzem sivastan bize gelmişti de ondan görmüştüm üzerinde etiket yapıştırılmıştı bilmem kimin ruhuna da okuyunuz diye yapıştırmışlar teyzem artık mevlütte böyle şeyler dağıtıyorlar demişti etiket çıkmayak şekilde yapıştırılmıştı. bu arada ankarada ya pide ya da pilav ile döner usyası tutuyorlar pilav döner veriyorlar ama ortalık resmen çok kirleniyor yerlere fln dökülüyor tüm tabak çanak da köpük ve pilastikten olduğundan hemen atıyorsun bitiyor pide de kişi başı 1 veya 1,5 pide ile millet doyuyor...ayran da şişiriyor galiba
ehhh birazz öylee oluyorr..şimdi babaannemizz derde düştüü..benim aldıklarımı ördüklerimi nereye sereceğizz diyeeetabikii odaya bi masa atıcamm üstünee pembe bi örtüü oraya dedim bendeee koca bebek odasını annem almışş...a'dan Z'ye süslemiş...bide seninkilerimi oraya yerleştirseydimmm diyecektimm tövbbee tövbeeee
bu cumartesi beni çarşıya götürecekk babaannemiz...gecelik sabahlık terlik çamarşırımı falan alacak...kızımaa dış kapıya asılması için kapı süsü...eee bide şu alamadıgımızz beşiği alıcazz...
düşünüyorum da dedem vefat ettiğinde de böyle bişey yapmıştık... yenidoğan mevlüdün de daha farklı bişey de dağıtılabilir sanki yaa... ne biliyim.
bol bol ayran içirelim biz o zaman millete
:):):):):) kadına bak yaaaa... annenin yaptıklarıyla karışınca sanki hepsini kendi yapmış gibi olucak
sen almamış mıydın gecelik terlik falan canımm???
oohh beşikte geliyo desene
ben çarşıda görmüştüm bi tane.. kırmızı yuvarlak çiçekli kapı süsü.. çok beğenmiştim onu. gözüm kaldı onda, onu alıcam sanırım :) hastaneye de götürücem kapıya asıcaz :)
evet o senin gösterdiğin allah lafzı olan camlarda çok güzel...ama ben dogumunda zaten 2 tane dagıtacagım için (1 tane annemden, bi tane semroştann)
milletin içi dışı bebek şekeri olmasın diyeee tesbihee karar verdimm
yaa evet işte vefat edenlerde yapılıyorr o yasın kitabı dagıtma işi oyüzden bende başka bişey dagıtmak istiyorum...
hee yaaa beşiğin üstüne falanda sererizz diyor..olmazz dedim..annem o kadar gelin seti gibi setler diktiriyorr o hiç gözükmezzzkaldı semroşum masayaaa
aldımm canım..daha doğrusu onu annem aldı..şimdide bide hanımanneciğimee aldırcammm...onada daha sporr pembe, gecelikli sabahlıklıı aldırayım diyorumm...kız eltim doğum yapacagı zaman onun annesidilden bişey görmedikleri için..kayseriniin en iyi magazasına götürüp kaç takımm aldı...ama ben zaten annemlerde yapıyor,,elhamdulıllahh bende alırım...kayınvalideme 1 takım aldırcamm sadece
ehhh birazz öylee oluyorr..şimdi babaannemizz derde düştüü..benim aldıklarımı ördüklerimi nereye sereceğizz diyeeetabikii odaya bi masa atıcamm üstünee pembe bi örtüü oraya dedim bendeee koca bebek odasını annem almışş...a'dan Z'ye süslemiş...bide seninkilerimi oraya yerleştirseydimmm diyecektimm tövbbee tövbeeee
bu cumartesi beni çarşıya götürecekk babaannemiz...gecelik sabahlık terlik çamarşırımı falan alacak...kızımaa dış kapıya asılması için kapı süsü...eee bide şu alamadıgımızz beşiği alıcazz...
yaa ben vefat edenlerin 40 mevlüdünde dagıtıldıgı için yasin kitabı dagıtmak istemiyorum...o yüzden tesbih düşündümm...evde var benim yasin kitaplarım meselaaa...annemin amcasının, babamın dayısının..üstünde doğum ve ölüm tarihleri adları ve...ruhunaa fatihaa yazıyor...her elime aldıgımdaa önce bi irkiliyorum sonraaa okudugum duayı onunda ruhunaa gönderiyorum Allahın izniyle...:26:
bu arada ben isim olayını da kaçırmışım yaaa... zeynepte mi karar kıldınız canımm?????
yazık oldu semroşa
valla en iyisini yapıyosun meleğim... elleri mecbur almaya :)
ben de evde akşamları giyecek kıyafet bulamıyorum.. e bi de paçöz paçöz dolaşmakta istemiyorum eşim gelince... kısa gecelikler de serin tutmaya başladı artık, pijamaların hiç biri olmuyor, bellerini aşağıya indiriyorum bu sefer de iz yapıyorbenim de almam lazım bi iki takım bişi :)
hatta hemen alıyım :):):):)
evet teyzesii zeynep olacak allahın izniyle kızçemin adı..lanet olsun şu içimdeki kociş sevgisine dedim ve kocacıgımın dediğini kabul eyledim...reyyan diye ayak diredim ama yumuşak başlı hiloşunuzz beceremedi..eee zeyneptee güzel bi isim oluncaaa indirdim yelkenlerii suyaa..şimdi kızımıı zeyneppp,,zeynebimmm diyee seviyorum..onunda hoşuna gitti herhaldeki kıpır kıpırrr tatlı kuzumm
yaa yazık oldu ama napalımmmamannn yinedeee şeytan kulagınaa kurşun diyeyimdee son dakika golü falan atmasınlarr banaa
aynen yaaa geceleri üşümeye başladım ben...bu gece donmuşum resmen...geceliğin altınaa eşimin eşofmanlarından giydim gece kalkıp, sabah halimmm felakett ötesiydii...
günaydın kızlar,
benim de izne ayrılmama 23 gün kaldı.
bugün canım çok sıkkın.geçen hafta doğum yapan bi tanıdığımız vardı.kız bir tıp fakültesinde doğum yaptı.42. haftasına kadar beklettiler kızı ve 42. haftasında doğum yaptırdılar.kız yaklaşık 17 saat sancı çekti."tüm sorumluluğu üstleniyorum sezeryan yapın bana" diye yalvarmış sancı çekmekten helak olunca ama kabul etmemişler.bebek 4 kg dı. normal doğum yaptı kız ama çok fazla dikişi vardı.biz sevinmiştik çok şükür sağ salim doğum yaptı diye. meğer bebeğin doğum sırasında omuzdan kolu kırılmış ve kendi kendine iyileşir diye söylememişler.1 haftalık bebeğin kolu morarıp şişmiş.kız bebeği hastaneye götürmüş.doktorlar o zaman söylemiş doğum esnasında bebeğin kolunun omuzdan kırıldığını.bebeğe hiç bişey yapmadan göndermişler.kendi kendine iyileşir demişler.duyunca çok üzüldüm, sabaha kadar aklıma takıldı. bebek için dua edermisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?