Eki Görüntüle 508488 tanıdık geldi mi esraaa:))))))))) ama ben almıştım malzemeleri eşimle birlikte yaptık
günaydın kızlar,
benim de izne ayrılmama 23 gün kaldı.
bugün canım çok sıkkın.geçen hafta doğum yapan bi tanıdığımız vardı.kız bir tıp fakültesinde doğum yaptı.42. haftasına kadar beklettiler kızı ve 42. haftasında doğum yaptırdılar.kız yaklaşık 17 saat sancı çekti."tüm sorumluluğu üstleniyorum sezeryan yapın bana" diye yalvarmış sancı çekmekten helak olunca ama kabul etmemişler.bebek 4 kg dı. normal doğum yaptı kız ama çok fazla dikişi vardı.biz sevinmiştik çok şükür sağ salim doğum yaptı diye. meğer bebeğin doğum sırasında omuzdan kolu kırılmış ve kendi kendine iyileşir diye söylememişler.1 haftalık bebeğin kolu morarıp şişmiş.kız bebeği hastaneye götürmüş.doktorlar o zaman söylemiş doğum esnasında bebeğin kolunun omuzdan kırıldığını.bebeğe hiç bişey yapmadan göndermişler.kendi kendine iyileşir demişler.duyunca çok üzüldüm, sabaha kadar aklıma takıldı. bebek için dua edermisiniz?
ben de renklerini aparatlarını kendim seçip yaptırmıştım :)
günaydın canım...
inanmıyorum yaaa nasıl bir hastane orası.. minicik bebeğin kolu kırılıyo ve bunu söylemiyolar... kesinlikle dava açmalıydı.
4kg üzerine zaten genelde sezeryan öneriyo doktorlar, başka hastaneye neden gitmemiş ki? kolay mı o kadar sancı çekmek... kız istemiyorum demiş, nasıl zorluyolar normal doğuma...
offff ne günlere kaldık yaaaa
kuzummmm hızlı hızlı yazdımdaa ondaann gelmedi aklımaaaaösürrrr olsunnn emi mirayımm:18:
buldukça sana link göndereyim kuzum...oğluşlar içinde var modeller....oğlan olsa şunu alırdım dediklerim oluyorr hemen yasmin teyzemizeee gösterelimmm
senin oğlan evi nereli? oğlan olursaa uçarı kaçarı yok isterler eğer onlarda kayserili isee? veya civarııı
:18:
uyyy kıyamam...canımcımm hızlı hızlı yazdımm bulemsu çıkmadan görsün diyee..ondan unutulmuşş...mirayıda unutmuşum...özürrr olsunn emii
kuzum allah kolaylık versin...biz zeynep'in odası olacak odayı boşalttık...benim orda 8 çekmeceli çeyiz sandıgım vardı..onu sök tak bilee o kadar zamanımızı aldıki...taşınma işi zorr ama Rabbim yardım eder...sen fazla hırpalama kendini...nakliye şirketi yapıyormuşş herşeyi..sen sadece özel eşyalarını topluyorsun demi;?
kuzum hastanede ince çikolatalardan çünkü gelen giden çok olur...şöyleki:
Eki Görüntüle 508468 Eki Görüntüle 508469
eve gelenlere isee bi tane anneannesi, bi tane babaannesi yaptıracak...(aslında annemeee üstü bebeklii çikolatalardan yaptırtacaktım ama arkadaşlar dedilerki: çikolata yeniyorr üstünün biblo bebeği atılıyor...babaannesi yaptırdıgı kalıyor, annen sanki bişey yaptırmamış gibi oluyorr) mantıklı geldi...oyüzden birine magnet, birine çerçeve şeklinde aldırtcamm:
şöylee:
Eki Görüntüle 508470 Eki Görüntüle 508471 Eki Görüntüle 508472 Eki Görüntüle 508473
mevlütte ise kokulu tesbih ve klasik mevlüt şekeri/lokumu dağıtmayı istiyorum Allh izin verirsee:
şöylee:
Eki Görüntüle 508477 Eki Görüntüle 508476 Eki Görüntüle 508475 Eki Görüntüle 508474 Eki Görüntüle 508478
kuzucuklarımızdaaaa güzel güzell mevlüt setleri giyerler..bizde beyaz bi elbisee giyerizz:şöylekii;
Eki Görüntüle 508480 Eki Görüntüle 508479 Eki Görüntüle 508481
günaydın kızlar...
saat 5 ten sonra uyumadım desem yeridir... tam dalıcam sare hanım uyuma anne diye ısrar ediyo, tepikliyo duruyo :) babası gelsin de kızsın şu kızına azıcık yaa...gerçi o da kıyamazmış, aşkı kızıymış onun daha şimdiden
günaydın canımm... hadi az kaldı dayan...
günaydın canımm....
ben çikolata demiştim biliyosun, bebeğe özel yapılıyor...
evde ise lohusa şerbeti yerine reyhan şerbeti düşünüyorum... bir de lokum ikram edebilirim gelenlere...
mevlüdde şeker kurabiye yapılıcak, kek buketi yapılıcak, belki kutulu şeker de yaptırabilirim... bir de et pilav baklava ayran olur bizde... bir de magnet yaptırmayı düşünüyorum bakalım....
yasin kitabı da güzel bi alternatifmiş... pide de kolay olur hem pilava göre.. dökülmez bişi olmaz :)
ayy demekki herkes eski kafalı ya ben benımkıler değil diyodum da...yok işlerine gelınce eski kafalılar sorsan değiller...biz açık kapı bıraktık galiba eşim ilk adını koycak 2. adı eymen dedim ben...eşime koyacak diye ona bastırıyolar..halbukı kayınpeder ıkı isim iyi olmaz demişti kızıma 2 ısım koyduk dıye hoş karşılamadıydı..
canım bence 3 çift fazla...1 tanesını yıka kullan diğerleri dursun hediye gelenlerden daha çok hoşuna giden çıkar onu kullnır kendı aldığını sende başkasına hedıye götürürsün...zaten oda yapıcan sen...park beşikle işi bitince büyük yorgana geçersen gerek yok açma hepsini...alez ve yatagı park beşiğe uygun ebatta bulursun canım sadece yorganı bulamazsın...
canıma minnet valla..çocuk yatağa sığmıyo dıye oda yaparım...zaten amacım 3 yaş...ama 2. doğurmam 4 yaşı bulursa ve sığarsa yatar sığmazsa buluruz bi çare...
hastanede de evdede biblolu lavantalı buzdolabı süsü,bide bebek çikolatası siparişi vercem sanırım..
çok iyi fikir ya...
ne güzelmiş o hastane ya..bursadaydın demi betül?
ben 85lere merdiven dayamış ve xl hatta xxl olmuşken eşim allahtan halen 95 kilo üstü...bence çok güzel bir isim... eğer sevmediğim birinin ismi olmasaydı zeynep ismini ben de düşünürdüm :)
benim eşimin pijamaları olmaz artık bana adam m beden olunca ben şuanda onu geçmiş vaziyetteyim kilo olarak ta geçtim zaten gelsin de besliyim ben onu yaaaa
günaydın kızlar,
bugün canım çok sıkkın.geçen hafta doğum yapan bi tanıdığımız vardı.kız bir tıp fakültesinde doğum yaptı.42. haftasına kadar beklettiler kızı ve 42. haftasında doğum yaptırdılar.kız yaklaşık 17 saat sancı çekti."tüm sorumluluğu üstleniyorum sezeryan yapın bana" diye yalvarmış sancı çekmekten helak olunca ama kabul etmemişler.bebek 4 kg dı. normal doğum yaptı kız ama çok fazla dikişi vardı.biz sevinmiştik çok şükür sağ salim doğum yaptı diye. meğer bebeğin doğum sırasında omuzdan kolu kırılmış ve kendi kendine iyileşir diye söylememişler.1 haftalık bebeğin kolu morarıp şişmiş.kız bebeği hastaneye götürmüş.doktorlar o zaman söylemiş doğum esnasında bebeğin kolunun omuzdan kırıldığını.bebeğe hiç bişey yapmadan göndermişler.kendi kendine iyileşir demişler.duyunca çok üzüldüm, sabaha kadar aklıma takıldı. bebek için dua edermisiniz?
cnm hastane normal hastane değil ki tıp fakültesi.yani daha bi özenli olunması gereken yer.bu insanlar bu çocuğa Allah korusun bişey olursa vebalini nasıl vercekler çok merak ediyorum.dün akşam duyduğumdan beri çok kötüyüm.
esracım hastanede bebek çikolatası demişsin ya, peki hem kurabiyeyi hemde magneti mevlütte mi dağıtacaksınn :44:
kızlar hem kurabiye-hem magnet-hemde bebek çikolatası alıcam paylaştırın bakim :) ne yi ne zaman dağıtıcamm
mevlütte katılanlara yetişir mi magnet felan baya almak gerekir demi
ben 85lere merdiven dayamış ve xl hatta xxl olmuşken eşim allahtan halen 95 kilo üstü...
bebek en kısa zamanda en iyi şekilde iyi olur inşşgünaydın kızlar,
iyi bakalım uzak da kalsam yanlış hatırlamıyorum bu arada bebek şekerini ben de sevmiyorum en fazla 1 ay sonra çöpe ben de şu ayak izi çerçeve alternatifimdeydi ama mağnetti olursa iyi aksi taktirde çocuk odasına koyacaklar orda da çocuklar kıymet bilmeyecek kırılacak hoop çöpee..bebek şekerini ben hastaneden dağıtırım çünkü iş arkadaşlarım hep öyle yaptılar hastanede başladılar dağıtmaya onlar mevlüte de gelmezler zaten...hastaneye geliniyor hep ama ben şu Allah yazılı cam şeylerden alacağım mevlüttede güzel gider senin tespihin niyetine:)
ehhh birazz öylee oluyorr..şimdi babaannemizz derde düştüü..benim aldıklarımı ördüklerimi nereye sereceğizz diyeeetabikii odaya bi masa atıcamm üstünee pembe bi örtüü oraya dedim bendeee koca bebek odasını annem almışş...a'dan Z'ye süslemiş...bide seninkilerimi oraya yerleştirseydimmm diyecektimm tövbbee tövbeeee
bu cumartesi beni çarşıya götürecekk babaannemiz...gecelik sabahlık terlik çamarşırımı falan alacak...kızımaa dış kapıya asılması için kapı süsü...eee bide şu alamadıgımızz beşiği alıcazz...
yaa ben vefat edenlerin 40 mevlüdünde dagıtıldıgı için yasin kitabı dagıtmak istemiyorum...o yüzden tesbih düşündümm...evde var benim yasin kitaplarım meselaaa...annemin amcasının, babamın dayısının..üstünde doğum ve ölüm tarihleri adları ve...ruhunaa fatihaa yazıyor...her elime aldıgımdaa önce bi irkiliyorum sonraaa okudugum duayı onunda ruhunaa gönderiyorum Allahın izniyle...:26:
kızlar son bi akıl verin bana...kararsızlık başa bela...ne kaa çok şey soruyorum size ama napayımmm beni en iyi siz anlarsınızz canlarımm
şimdi kızçemin odasına karar verdiğim avizeyi alacagım yerin kredi kartı uygulaması olmadıgı için dün alamadım ve bende biraz daha arastırayım bakayım dedim...yınede bulamazsam havale yapıcamm...
bidee kendi odam çıktıı aradan..lambasını iç sevmiyordum zaten..almışken bide kendi odamıza alalım dedim eşimee...piki dedii napsın yoksaa başının etini yiycemm..sevmiyomm ben bunuu diyeee
şimdi kızçemin odası için alternatifler dünkü gösetrdiğim bide yeni buldugum:
Eki Görüntüle 508508 Eki Görüntüle 508509
metalli dün gösterdiğim 67,97 tl
diğeri dantelli gibi duran: 59,90
gelelim kendi yatak odama: siyah bi odam var...abajurlarım falanda siyahlı beyazlı...avize alternatiflerim:
Eki Görüntüle 508511 Eki Görüntüle 508513
üçlü lambalı olan:93,99 tl
üzeri dal dal dantelli gibi olan:109,90 tl
hangisi?:44:
metalli beyaz ile üçlü lambalı bi siteden, diğer ikisi başka sitedenn
günaydın canlarım nasılsınızesrayı okula bıraktım geldim şimdide küçük eltiye kahvaltıya gideceğim
bebek en kısa zamanda en iyi şekilde iyi olur inşş
kızlar normal doğum düşünenlere tavsiyem su kesinlikle suyunuzu patlattırmayınnnnnn
büşra 4 kilo doğdu ama kendi suyu ile doğdu ve rabbimin verdiği doğal şekliyle dogduğu için ben hissetmedim bile bebeğin çıkış anını hatta çıkısını
hani adetliyken sıcak bir akıntı olur kan pıhtısı gelir bolca ya büşranın çıkışı aynen öyleydi içimden sıcacık aktı gitti
ama esra 3,5 kilo olmasına rağmen suyumu patlattılar hemen doğsun diye ve kuru kuru doğum yaptım ve ıstıraplı oldu bu doğum benim için
hastane önemli evet dr de öenmli evet ama doğumda olan ebede çok önemli kızlar
arkadasımın dr çok iyi idi ama dr gelmeden ebe suyu patlatmış ve arkadaşım için ıstıraplı bir doğum olmuş dr kızmış ben sezeryan yapacaktım beni beklemeden neden suyu patlattın diye
doğum sancınızın başladığını anlayabilmek için bebeğinizin hareketlerini hep takip edin
bebekler doğumdan 2 gün önce hareket etmiyorlar doğum için güç topluyorlar rabbim böylesini uygun görmüş onlara dünyaya tamamen kendi gücüyle dünyaya gelmesi bebek için en sağlıklısı
sancı taktırmayın elinizden geldiği kadar çünkü bu serumla olan sancıda bebekden hareket gelmiyor doğmak için vücut çocuğu dışarı atıyor
hem normal sancıda kademe kademe sancı çoğalırken sunni sancıda dk başı şiddetle kasılıyorsunuz
şimdilik aklıma gelenler bunlar
canım çikolatayı hastaneye götürücem :)
magnet ve kurabiye veya kek buketinden de mevlüdde dağıtıcam. kurabiyeleri biz yapıcaz, benim sözümde de kırmızı kalpli yapmıştık süsleyip sepete koymuştuk, yine öyle bişey yapıcam :)
magnetleri hemen alma canım, mevlüdde yaparsın, çok aşırıya da kaçmaya gerek yok...
çikolatayı hastanede dağıt bence..
ne şanss :):):):) ben hayatım boyunca formuma dikkat etmek zorundayım
ben 85 olsam yanımda eşim görünmez yaaaaaa
kızlar son bi akıl verin bana...kararsızlık başa bela...ne kaa çok şey soruyorum size ama napayımmm beni en iyi siz anlarsınızz canlarımm
şimdi kızçemin odasına karar verdiğim avizeyi alacagım yerin kredi kartı uygulaması olmadıgı için dün alamadım ve bende biraz daha arastırayım bakayım dedim...yınede bulamazsam havale yapıcamm...
bidee kendi odam çıktıı aradan..lambasını iç sevmiyordum zaten..almışken bide kendi odamıza alalım dedim eşimee...piki dedii napsın yoksaa başının etini yiycemm..sevmiyomm ben bunuu diyeee
şimdi kızçemin odası için alternatifler dünkü gösetrdiğim bide yeni buldugum:
Eki Görüntüle 508508 Eki Görüntüle 508509
metalli dün gösterdiğim 67,97 tl
diğeri dantelli gibi duran: 59,90
gelelim kendi yatak odama: siyah bi odam var...abajurlarım falanda siyahlı beyazlı...avize alternatiflerim:
Eki Görüntüle 508511 Eki Görüntüle 508513
üçlü lambalı olan:93,99 tl
üzeri dal dal dantelli gibi olan:109,90 tl
hangisi?:44:
metalli beyaz ile üçlü lambalı bi siteden, diğer ikisi başka sitedenn
valla ben de çok kötü oldum... özel hastaneler başları sıkıştığında devlete sevk ederler, şimdi bu kız nereye gitsin... yazık bebeğe yaa nasıl acı çekiyodur kimbilir
kız bebeğin odasını almayack mı kaynangil...boşver oda yeter...benim 2 tarafta da iş yok...günaydın canımm...
hastaneni çok tebrik ettim vallahi :)
günaydın canımmm.. annenle kayınvaliden arasındaki rekabet sana yarıyor vallane şanslısın :) ben kayınvalidemler hiç bişey yapmayacakları için anneme de yaptırmam yapmak istese bile... gerçi kadın bişeyler örmeye başlamış daha yeni yeni, şaşırdım
çerçeeleri en ucuz şark handa bulursun tanesı 1 tl den başlıyo..toplu alımda ındırıyolar fiyatı...iyi bakalım uzak da kalsam yanlış hatırlamıyorum bu arada bebek şekerini ben de sevmiyorum en fazla 1 ay sonra çöpe ben de şu ayak izi çerçeve alternatifimdeydi ama mağnetti olursa iyi aksi taktirde çocuk odasına koyacaklar orda da çocuklar kıymet bilmeyecek kırılacak hoop çöpee..bebek şekerini ben hastaneden dağıtırım çünkü iş arkadaşlarım hep öyle yaptılar hastanede başladılar dağıtmaya onlar mevlüte de gelmezler zaten...hastaneye geliniyor hep ama ben şu Allah yazılı cam şeylerden alacağım mevlüttede güzel gider senin tespihin niyetine:)
aaaaaaaa...ben senın kızın odasını kaynanan aldı sanıyodum...sadece o ahşap beşiği mi alacak senın begendiğin ?ehhh birazz öylee oluyorr..şimdi babaannemizz derde düştüü..benim aldıklarımı ördüklerimi nereye sereceğizz diyeeetabikii odaya bi masa atıcamm üstünee pembe bi örtüü oraya dedim bendeee koca bebek odasını annem almışş...a'dan Z'ye süslemiş...bide seninkilerimi oraya yerleştirseydimmm diyecektimm tövbbee tövbeeee
bu cumartesi beni çarşıya götürecekk babaannemiz...gecelik sabahlık terlik çamarşırımı falan alacak...kızımaa dış kapıya asılması için kapı süsü...eee bide şu alamadıgımızz beşiği alıcazz...
yaa ben vefat edenlerin 40 mevlüdünde dagıtıldıgı için yasin kitabı dagıtmak istemiyorum...o yüzden tesbih düşündümm...evde var benim yasin kitaplarım meselaaa...annemin amcasının, babamın dayısının..üstünde doğum ve ölüm tarihleri adları ve...ruhunaa fatihaa yazıyor...her elime aldıgımdaa önce bi irkiliyorum sonraaa okudugum duayı onunda ruhunaa gönderiyorum Allahın izniyle...:26:
kokoşa bak ya..bebek kapı süüs bile kırmızı...benim beyaz olacak karra değiştirmezsem..düşünüyorum da dedem vefat ettiğinde de böyle bişey yapmıştık... yenidoğan mevlüdün de daha farklı bişey de dağıtılabilir sanki yaa... ne biliyim.
bol bol ayran içirelim biz o zaman millete
:):):):):) kadına bak yaaaa... annenin yaptıklarıyla karışınca sanki hepsini kendi yapmış gibi olucak
sen almamış mıydın gecelik terlik falan canımm???
oohh beşikte geliyo desene
ben çarşıda görmüştüm bi tane.. kırmızı yuvarlak çiçekli kapı süsü.. çok beğenmiştim onu. gözüm kaldı onda, onu alıcam sanırım :) hastaneye de götürücem kapıya asıcaz :)
benım eve gelenler hastaneye gelmez hastaneye gelenler eve gelmez...o yüzden mevlütte yapmıycam için...hem hastanede hem evde çikolata ve magnet dağıtacam canım...hastaneden ne artarsa onu evde dağıtırım....arkadaşım hastaneye çerçeve magnet dağıttı eve biblolu magnet...mevlütede aynı biblolu magnet.tmm canım bekliyorumm tavan lambası fikirlerini uygun fiyatlılarını buluyon sen ben çok pahalı buldum hep
ayy ne güzel anlatmışsınnn foto foto bayıldım kuzummmm
seninde kalabalık olur akrabalar felann çok iyi düşünmüşsün
esracım hastanede bebek çikolatası demişsin ya, peki hem kurabiyeyi hemde magneti mevlütte mi dağıtacaksınn :44:
karar veremiyorum yaaaaaaa
kızlar hem kurabiye-hem magnet-hemde bebek çikolatası alıcam paylaştırın bakim :) ne yi ne zaman dağıtıcamm
mevlütte katılanlara yetişir mi magnet felan baya almak gerekir demi
ay doğru çok abartmamak lazım tutamıyomm kendimi şekerimmm
ateşş aldımm
aaa ne güzel kendin yapabiliyorsannn
kızlar bu arada bu haftasonu pazar günü hava güel olursa doğum öncesi fotoğraf çekimlerim var
sizlerle paylaşırımmm çok güzel pozlar buldukk hihi
kız bebeğin odasını almayack mı kaynangil...boşver oda yeter...benim 2 tarafta da iş yok...
çerçeeleri en ucuz şark handa bulursun tanesı 1 tl den başlıyo..toplu alımda ındırıyolar fiyatı...
aaaaaaaa...ben senın kızın odasını kaynanan aldı sanıyodum...sadece o ahşap beşiği mi alacak senın begendiğin ?
kaynananın aldığını kendı yatak odana mı sercen?kız sen çok uyanıksın haaaaa..
kokoşa bak ya..bebek kapı süüs bile kırmızı...benim beyaz olacak karra değiştirmezsem..
benım eve gelenler hastaneye gelmez hastaneye gelenler eve gelmez...o yüzden mevlütte yapmıycam için...hem hastanede hem evde çikolata ve magnet dağıtacam canım...hastaneden ne artarsa onu evde dağıtırım....arkadaşım hastaneye çerçeve magnet dağıttı eve biblolu magnet...mevlütede aynı biblolu magnet.
yaa şöylede bişi var şu mıknatıslı magnetleri dolabımda asmaya yer kalmadı, bir sürü bebek şekeri nikah şekeri var, artık daha egzantirik şeyler dağıtıyorlar, bence çerçeve de mantıklı geldi hatta arkalarına bir mıknatısta yaıştırılırsa ister masaya ister dolaba koysun :)ay bilemedim bakalım ama kurabiye yaptırcam doğrusu içimde kalırrrrrrr
ben beşiğin yanına koyucamm çekmecelerin üstünemaviş mavişş bu arada fiyat alıcam birazdan kuzum kurabiye yaptırıcm içimde kalacakk yoksa :) hatta hastanede de onlardan dağıtayım diyorum,yine çikolatada alırım kalabalık gelen olursa eve ziyarete onlardan veririm, birde egzantrik bişiler yapsam dedim, mıknatıslıları millet artık dolapta yer olmadığından atar oldu bilemiyorum o yüzden başka bişi mi alsam ?? böylr değişik çubuklar v.s. çokta egzantrik olmasın bizim köylüler anlamazzz :)
valla canım ikiside güzel kararsızım bu sefer :)
canım günaydın....
kesinlikle çok haklısın... ne suni sancı ne de suyumu patlattırmayı kesinlikle istemiyorum ben de... normal doğuma bile bu kadar aşırı müdahale edilmesi akıl alır birşey değil... ebeler hemen olsun bitsin diye hem bebeğe hem anneye ne kadar çok zarar veriyolar halbuki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?