2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

evet canım cok güzeldi
anne olacagıma bazen hala inanamıyorum ben.. zamanın coook hızlı akıp gittigini görüyorum..
o yüzden en güzel en mutlu şekilde degerlendirmek lazım

slm kızlarrrrrrrrrrrrrrr

ben de askıları dün aldım Eki Görüntüle 509267 işteee bunlarrrrr

Slm şekerrrrrrrrrr
ne cici askılar bunlar böyleeee bende istiommmm :13: ne kadara aldın bunları ?
sen ne süslü cıktın ööleee :) senin oğluş tam prens olacak
odanızın halısı, duvar rengi, avizesi, perdesi ne durumda ?

oyyy yemek yedim midem gene başladı yanmaya cayır cayır

canlar merhaba nasılsınız? ben biraz yorgunum sabah doktora gititm oğlumu görmeye oradan bankaya, oradan alışverişer derken baya yoruldum. bu arada bebeğimin kilosuna biraz canım sıkıldı. 1578 grmış. altta doğum takviminde 1700 lü rekamlar var ayrıca burada ki pek cok arkadaş bu haftalarda bebeklerinin kilosunun 1700 1900 oldugnu yazmışlar. doktor bana normal dedi ama ben taktım biraz işte. 12 gün önce başka bi doktor 1.280 gr demişti yani 12 günde 300 gr almış. iyimi ki kilo neye göre değişiyo yediklerimize mi? ben dikkat ediyorum meyve sebze ceviz süt et pekmez ama anca bu kadar olmuş. kendimde gecen ayki kilomla aynıyım.

doruk tıp iyi değil bence canım. ben de şifaya bi kez gittim cok kalabalıktı ama ben basmaneye gittim. doğum fiyatlarını sordun mu gaziemire?

meyveden ziyade protein ağırlıklı beslenmeye çalış , sebze çok enerji vermez ki bebek şuan çok enerji harcıyor
bebeğinde kas dokusu oluşması için amino asit gerekli , amino asitte proteinli gıdalardan alabilirsin ; et , süt , yumurta , peynir bunlara ağırlık ver bebeğinin kilosuda artar inşallah ...

slm tatlımmmmmmm, bebe mavisi cici tabii biz eksik kalırmıyızz

ben 4 tanesini 5 tl ye aldım kuzum, 20 tane aldım şmdilik yeter.
halısıda şu Eki Görüntüle 509308

duvar rengi beyaz değiştirmedim, çok boğmak istemedim mavi ile,
avizeye henüz karar veremedik,
perde de beyaz onada bakıyorum daha beyazın üstüne mavişli olabilir

çok güzeller güle güle kullanın :)
nerden , ne kadara aldınız ?

sağol canım bğendiğinize sevindim

ben burda bir mağazadan aldım aypa diye,
4 tanesi 5 tl 20 tane aldım canımm

selam canım, doktor normal dediyse çok takılmasın kafana. 12 günde 300 gr da normal. bu haftalarda bebekler hızlı kilo alıyor. o değerler çok gerçekçi değil bu arada, toleransları yüksek. yediğinle alakalı tabi bebeğin kilosu, protein çok almaya çalış.

şifadan randevu almak gerçekten zor. ilk doktor randevumu oradan alayım dedim 15 gün sonra gün verdiler, dedim her defasında uğraşamam böyle, şimdiki hastanemden memnunum çok şükür. doğum fiyatlarını araştırmak lazım, orasının ki yüksekti diye hatırlıyorum.

slm kızlarrrrrrrrrrrrrrr

ben de askıları dün aldım Eki Görüntüle 509267 işteee bunlarrrrr

çok güzel canım, güle güle kullan.

canım her bebek aynı değildir ki, forumda bir çok kişinin bebeği sata göre önde gidiyor maşallah o yüzden sanırım, ben de pazartesi gittim en son 1474 gr 30 cm boyu, gelişimi iyi, kimi bebek 2,5 kilo doğar kimi bebek 4 kilo dedi, sağlıklı olması önemli ben hiç takmıyorum açıkcası sen de takma, Allah gönlüme göre vericek herhalde hiç sevmem öyle kolları bacakları tombiş bebekleri :)

dediğim gibi son anda doktorlar bıçak parası diye annenin de korkusunu kullanıp sezeryan yapıyorlar diye doruğu tercih ettim dorukta sezeryan yok diye, fiyatları da çok iyiydi normal 150 epidüral 500, bir de doktorumdan herkes memnundu, ama işte bu kansızlıktan dolayı değiştiriyorum, şifa basmaneyi sevmiyorum ben hani insanları küçümsemeyim de yeri dolayısıyla çok kalabalık, gaziemire hiç gitmedim daha fiyatları da bilmiyorum, haftaya salıya gidicem işte öğrenirim, egepolde bir arkadaşım yaptı doğumunu o da doktorundan çok memnundu olmazsa oraya da gidebilirim, bu arada ben yeni doğan sünnetini de düşünüyorum, şifada da egepolde de çocuk cerrahisi var yapılabiliyor yani, off masraflar çoğaldı valla :)

canım sen nereye gidiyordun medikal parka mı? aslında oraya gitmek çok isterim ama uzak bana çok, yani doğum için uzak geldi, aslında orda bir akrabamız çalışıyor hem kendisi de hamile iyi olurdu ama , bi de şifanın fiyatları medikalden daha mı yüksek?

basmane şifa 850 tl de digee şifalar nasıl bilmiyorum ama kalabalık. benim gittiğim hastane neredeyse iki katı fiyat biçiyo ama değiştirmicem sanırım. hiç içimden gelmiyo sen enreye gidiyon medicale mi? senin kız ne kadar olmuş ne zaman gitmiştin en son canım?

senin bebişle benim ki hemen hemen aynıymış canım aslında ben de cok takılmıyorum sadece düzgün beslenmiyor muyum acaba diye düşündüm. bazen ihmal ediyorum ama içimden gelmiyo pek iştahım yok açıkcası şu son zamanlarda. ben de sevmiyorum tombiş bebek. böyle miniminnak olsun istiyorum aslında dorukta benimde uzak bi akrabam calışıyor bana da 150 tl demişti normal doğuma ama sezeryan yok diye bişey demedi. canım egepol güzel ücreti bu sene 1000 tl imiş ama sezeryan oranı cok yüksek bi hastane ayrıca orasıda cok yoğun. gideceksen şimdiden randevu al bikaç iyi doktor var onlara 1 ay sonraya veriyolar randevuyu.

bi de bişey soracagım ben her gidişimde bebeğimin dogum tarihi 3 5 gün öteye gidiyor normalde doğması gereken en geç tarih 12 kasım ama bugün 19 u gözüktü muhtemelen bu da ölçümlerden kaynaklanıyordur değil mi? çok önemli değil sanırım. 40. haftadan sonra sezeryan derler herhalde. hayırlısı neyse o diyorum ama ben normal doğumdan daha cok korkuyorum sezeryan olmaktan. :18:

ohaaa demek istiyorum epiduralsiz normal doğum mu 1000 lira, valla var ya çok abartıyorlar hakkaten, doğuran ben acıyı çeken ben parayı alan onlar, oh valla, ne yapıyorlar ki sanki sen doğruyorsun, bari dikiş atmasalar, aslında var ya tıp kitaplarında dikişin bile çok çok gerek olmadıkça atılmaması gerektiğini söylüyor ama nerdeee kim uğraşacak çıt çık kesiyorlar hemen, neyse.. sen nereye gidiyorsun kent hastanesine mi? merak ettim :)

evet ölçümlerden benim iki hafta önce gittiğimde 5-6 gün geri gözüküyordu 23 kasımdı, pztesi gittiğimde sadece 1 gün geri gözüküyor 19 kasım demiş, ölçümlerden dolayı, 15 güne kadar normal diyorlar doktorlar geri veya ileri olmasını, aynen ben de sezeryandan çok korkuyorum, bakalım nolcaz çok zor bu işler valla :)

canım epidural istemesende yapıyorlarmış. yani ister sezeryan ol ister epiduralli normal ol istersen epidural olma.. o şekilde 1000 tl. ben özel tınaztepe hastanesine gidiyorum bucada. orada da fiyat 1500 tl aynı sistem nasıl doğurdugun farketmiyor. doktorunu cağırırsan o zaman 1800 tl oluyor. aslında cok ama su saatten sonra hiç değiştiresim gelmiyor bilmem ne yapacagım.

Son düzenleme:

hmmmm tınaztepeyi görmüştüm buca otobanından çıkarken ok gösteriyordu :) epidural istiyorum ben de, bakalım şifaya bir gideyim de, benim de hiç değiştiresim yoktu ama riske atamam kendimi, hayırlısı artık, erkek galiba seninkinin cinsiyeti de, yenidoğan sünneti düşündün mü hiç? yaptıranlar çok memnun, göbek kordonundan daha çabuk iyileşiyor diyorlar hep

evet erkek pipisi meydanda dedi doktor bugün ama ikidir yüzünü kapatıyor sıpa. utangaç mı olucak nedir. sanırım renkli ultrasondan rahatsız oluyor. aslında ben istiyorum ama eşimi ikna edemedim tam olarak. çocuk bilsin sünnet oldugunu diyor. peki doğardoğmaz mı yapılıyor yoksa ilk 3 ay içerisinde mi? ben henüz erken diye sormadım doktora. sen nerede oturuyorsun?

Son düzenleme:

evet erkek pipisi meydanda dedi doktor bugün ama ikidir yüzünü kapatıyor sıpa. utangaç mı olucak nedir. sanırım renkli ultrasondan rahatsız oluyor. aslında ben istiyorum ama eşimi ikna edemedim tam olarak. çocuk bilsin sünnet oldugunu diyor. peki doğardoğmaz mı yapılıyor yoksa ilk 3 ay içerisinde mi? ben henüz erken diye sormadım doktora. sen nerede oturuyorsun?

evet medicalparka gidiyorum. güzel donanımlı bir hastane. coynes senle konuşmuştuk uzak olduğu için seçmemiştin. mesafede önemli haklısın.

bizim hastanede fiyatlar şöyle, normal veya sezeryan 500 tl, epiduralli normal veya sezeryan 1377 tl.

evet canım bebeğin gelişimiyle ilgili o tarihler. hiç belli olmaz daha. iyice yaklaşsın net öğreneceğiz. doğum şekline takılma canım, hangisi gerekiyorsa o olacağız. kısmet.

emeki arkadaşımız egepole gidiyor. epiduralli 1000 tl demişti, ama epiduralsiz o fiyat olduğunu sanmıyorum. biz onla konuşmuştuk.
dikişi doktorum önerdi bana. ratgele bir yerden açılırsa toparlanamazsın dedi. dikiş yapmıcam diyen doktordan kork dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…