2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
İyi akşamlar kızlar,
Bizde buün doktora gittik çok moralim bozuldu eve gelince ağladım durdum.bebeğimin kilosu 2300 boyu da 43 cm biraz küçük gibi geldi bana doktor ortalama endieşe edecek bişey yok dedi ama çok üzüldüm ya son haftalar artık bu çocuğun boyu nu ve kilosunu nasıl arttırabilirim ben

merhaba kızlar,

bugün kontrolüm vardı. kilosu 2270 olmuş. 1 hafta önden gidiyor ortalama...

NSTye bağlandık ve sancım çıktı. dr serum yazdı. acilde yattık serum bitti 6 saatte bir içilecek ilaç verdi aç tok farketmezmiş.

ve magnezyum hergün iç dedi. 2 gün sonra yine gidicem nst de bakılacak. 15 gün bu ilacı kullanıp tekrar kontrole gidicem.

oğlum erken gelmek istiyor sanırım yeri dar geliyo:)

Canım dr un doğru demiş gayet ortalama üzülme bence daha 1 ay var,ayrıca benim dr um son 2 ay kalsiyumu sütü,peyniri,yoğurdu arttır gelişmesi için faydalı demişti..kemikleşecekler çünkü dedi..

canım yumurta süt muz ceviz bunlar güzel büyütüyor diye duymuştum bilmiyorum hergün bunlardan yiyormusun ama ben izne ayrıldım ayrılalı dikkat etmeye çalışıyorum bakalım nekdarbüyümüş olacak oğluşum

Canım dr un doğru demiş gayet ortalama üzülme bence daha 1 ay var,ayrıca benim dr um son 2 ay kalsiyumu sütü,peyniri,yoğurdu arttır gelişmesi için faydalı demişti..kemikleşecekler çünkü dedi..

Bende eve gelir gelmez bi kaşık pekmez dayadım sonrada aldım sütü yanıma içiyorum inşallah gelişir ya çok üzüldüm gerçekten bundan önce hep iyi gidiyodu niye böyle oldu anlamadımama seninde dediğin gibi kalsiyumu arttorıcam

daha önünde beş hafta var kilosu illaki biraz daha artacak yani , 2 kilo ile doğanlar var kendini boş yere üzüp bebeğinide üzme
kendini üzdükçe bebeğinin kilosu artacaksada artmaz .
hem kilolu bebeği doğuması daha zor , doğduktan sonra aldırırsın kilo bebeğine
bebeğinin kilosunu artmasını istiyorsan da kemik suyuna çorba dene arkadaşım dört ay önce doğum yaptı bebek yavaş kilo aldıkça kemik suyu kaynatırdı . baklava börek çörek elin boş kalmasın ye sürekli :)

Aslında bana yiormusun gibi gelior ama demek ki yeterli değil,muz yemiyodum yarın onu da alayım bari.belki bende kilo alıcam ama bu çocukta hem kilo alıcak hem boyu uzayacak kararlıyım yicem herşeyi beslenicem güzelce.kalsiyum almam boyunu da uzatır herhüalde di mi :26:

bende kramplar için magnezyum içiyorum 24. haftadan beri
geçen gün karnımda çok kasılma vardı semsert olduğu için dr ye gitmiştim nst de kasılmam çıktı çokta açıklama yapmadı magnezyuma devam dedi
son zamanlarda sürekli ve düzenli içiyorum magnezyumu iki gündür hiç etki etmiyor dün gece iki defa kram girdi , karnımda kasılmalar hala oluyor ve iki gündür sağ kalçamda bir ağrı oluyor ki bu sabah ayağımı yere basıp adım atamadım :s

Aslında biliyomusn kilosundan çok boyunun kısa olmasına takıldım.2,5 kilo ve üstü normal dedi doktor zaten 3 kiloya yakın olcak gibi görünüo ama boyu nasıl uzayacak bilmiyorum.çok taktım ya kafama kısa mı olcak bu çocuk bi sağlık problemi mi var die.:26:nasıl da kuruo insan kafasında

şuan 35. haftadayım ve şimdiye kadar boyu şu kadar uzun olacak kısa olacak diye birşey söylemedi bana doktorum , bende kalkıp boyu nasıl diye hiç sormadım
çok gereksiz bir yere takılıyorsun boy ölçüsü tamamen tahmini , bebeğin uyluk (femur) kemiğini ölçüyorlar 6.5 gibi bir sayı ile çarpıp sana boyu şu diyorlar
önemli olan gelişiminde , senin hamileliğinde sorun olmasın boyu sonradan da uzar

sağ bacağımda ve kalçam da ağrı çekilme kramp arası birşeyi bende yaşıyorum.
magnezyumu düzenli içmiyorum bir ara vermişti ama tadını sevmedim. sen nasıl içiyorsun? benim midem kalkıyor onu içerken.

boyunu kesinlikle tam ölçemezler. benimkisi hiç ölçmüyor kaç aydır.

çünkü bebek dik durmuyor ki.

baştan popoya kadar olur ölçüm en fazla. ayrıca doğduktan sonra uzar o sen merak etme.

yedikten sonra sol tarafına yat bebek daha rahat beslenir dert etme.

sağlıklı olsunda varsın,zayıf ve kısa olsunlar boşver.

Aslında tamamen benim kuruntum benim doktorum da boyunu söylemez genelde kilo söyler bende her seferinde sorarım boyunu.saçma bi taakıntı herşeyi tam olsun istiyorum.söylediğin herşeyin farkındayım aslında hepsi ortalama yani.neyse sağol boşeyre canımı sıkıyorum sonuçta zaten ne olsursaolsun o benim meleğim olacak gerisi teferruat. Sağlılkı olsun en önemlisi o...

Haklısın buna takılmamam lazım.eli ayağı düzgün organları tam,aklı başında olsun gerisi sonrada olur zaten kilo da alır boyu da uzar allahın izniyle

canım merhaba , pekmez ve her sabah mutlaka yumurta ye.ayrıca kilosu çok iyi boy ölçümü nasıl yaptı belli bir aydan sonra yapmıyor doktorlar.bebek büyüdükçe boy ölçümü zor oluyor seninle BDT lerimiz aynı bende geçen hafta gittim 2,200 dü doktor gayet normal dedi.

maşallah canım bebişimize.benimde ara ara sertleşme oluyor karnımda doktorum sertleşme olursa gel dedi. ama anlayamıyorumki harekettenmi sertleşme yoksa sancıdanmı.hiç şikayetim yok, sanırım erken doğum duymak istemediğim için gidesim gelmiyor

benimkinin adı magvital limonlu gibi , ilk zamanlar benimde midemi bulandırıyordu sonra limonlu tadını farkettim hoşuma gitmeye başladı , farklı bir marka kullanıyorsan bir de bunu dene istersen

Evet canım boyu tahmini söylüyorlar zaten dr.lar kesin ölçemezler..
Yeter ki sağlıklı olsunlar biz de sağlıklı olalım yeter..

:) ahh canım yaa benim ki rutin kontroldü nst de çıkınca aklıma geldi geceleri çok geriniyorum. ve gaz sancısı sanıyordum ara ara oluyordu. meğersem bebek doğmak için hazırlık yapıyormuş....
hayırlısı artık inşallah sıkıntısız bir şekilde hayırlı vakitte gelsinler...

Evt şimdi internette araştırırken gördüm bende pekmezi hergün tüketicem artık şimdiye kadar hiç tüketmiyodum.doğuma kadar inşallah biraz daha toparlar.senin kide demek 2200 dü ne bilim ya ben boşu boşuna sıktım işte canımı.ama birazda kendimi suçladım gaiba iştahım pek yok benim zor yemek yiyorum ondan vicdan yaptım birazda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…