Haftaya pazartesi tatlım kontrol.ay bakalım faydası olcakmı merak ettım cnm
ne zman kontrol
muzda acayip fayda ediyormuş günde 1 tane yiyorum ben
ay bende bı sevmem muzu bı sevmem kı sorma kumlu kumlu mıyış mıyış
ama hergun kızım yerken yemege calışıyorum ama bende duydum cnm
azöncede yazdım ekım topiğinden bı arkadaş epudural le sezeryan oldu cnm bı haftadır seru falan takıyolarmış baş ağrısı gecmıyomuş neden oluyo tatlım o durum
canım epidural ve spinalde olan baş ağrısı istenmeyen bir yan etki fakat herkeste olmuyor olma sebepleri sıvı açığı ameliyat sonrası dinlenememek ve spinal işleminin birçok kez denenmesi ameliyattan önce biz hastalarımıza belirli bi miktar serum veriyoruz sıvı açığı olmasın diye ve sonrasında günde en az 3 lt su içmesini söylüyoruz kafeinli içecekler nescafe türk kahvesi bunlar yardımcı şeyler içebilir fazlaya kaçmadan ayrıca mecbur olmadıkça ayağa kalkmamak düz şekilde yatmak ani hareketlerden kaçınmak gerekiyor sen neden genel olacaksın canım özel bi sebebi varmı sen mi istiyorsun
Haftaya pazartesi tatlım kontrol.
onu yazmayı unutmusum hergün bitane de muz yiyorum daha doğrusu tıkıyorum ağzıma artık
Ben epiduralden sonra yüksek yastıkta hatta oturmaya yakın pozisyonda yatılmaya gektiğini okumuştum.yanlış bilgilendirmiyim ama iğne omurların arasına yapılıo ya yatınca beyine o yapılan iğne ulaşırsa baş ağrısı yapıo die biliorum.dediğim yanılıo da olabilirim
cnm her hastane uygulamıyo dedıklerını arkadaşımın doğumda bulundum hıcbırının konusunda uyarmadı
cnm benım dr um genel i tercıh edıyo ben kızımda epudural spınal ıstemıştım ama o aynı duşuncede degıldı
dr um yıne aynı o yuzden yıne genel olucam bıde kızmda cabuk ayıldım hıc zorluk cekemdım cok guzeldı herşey
dr umuda cok sevıyorum ondan yola onunla devam
cnm bende ekım annesıyım ve burdakı pek cok kışı ekım annesı olcak
ay bende kızımda hep öle ıstemıştım ama benım dr um yan etkılerınden dolayı yapmıyo
dr u yıne aynı ve ben yıne genel olucam
canım epidural ve spinalde olan baş ağrısı istenmeyen bir yan etki fakat herkeste olmuyor olma sebepleri sıvı açığı ameliyat sonrası dinlenememek ve spinal işleminin birçok kez denenmesi ameliyattan önce biz hastalarımıza belirli bi miktar serum veriyoruz sıvı açığı olmasın diye ve sonrasında günde en az 3 lt su içmesini söylüyoruz kafeinli içecekler nescafe türk kahvesi bunlar yardımcı şeyler içebilir fazlaya kaçmadan ayrıca mecbur olmadıkça ayağa kalkmamak düz şekilde yatmak ani hareketlerden kaçınmak gerekiyor sen neden genel olacaksın canım özel bi sebebi varmı sen mi istiyorsun
bide spinal epidural bi el becerisi ve bu beceri herkeste olmaya biliyo bazıları insanları deneme tahtası gibi görüp deneyip duruyorlar gerek yok bence ben ilk doğumumda genel oldum fakat tanımıyordum ekibi çalışmıyordum ozaman genel istedi şimdi ise spinal olcam inşallah epidural istemiyorum çünkü biliyorumki güzel yapacak uzman yok biz teknisyenler hasta uyutur uyandırırız ama zorda kalmadıkça ne spinal nede epidural yapmayız biliriz ama yapmayız neden o bi el beceri pratikliktir dr. ne güzel sana genel olamanın en doğrusu olduğunu söyleyerek yönlendirmiş yola onunla devam etmen en güzeli güven en önemlisi
yani şimdi spinal epiduralden daha mi iyi kızlar? spinal hiç düşünmemiştim hemen araştırayım bi
gerçi Ekim'i de çok severim, eşimle söz ve nişanımızın olduğu ay
tabi her zaman her istediğimiz olmuyor canım ama inşallah olur diye dua ediyorum, sen bi kez olduğun için tecrübelisin aslında inşallah bizlerde senin gibi sorunsuz atlatırız
canım çok sağol bu bilgiler için :13:
cnm benım bence hıc araştırma esram sağolsun aydınlatıyo bızı ben kafama takılan herşeyı soruyorum sağolsun oda hıc cevapsız bırakmıyo
hımmm o zan ekım sızın ıcın vazgecılmez
ay aslında bende 8 kasımda olsun ısterdım bebışım normal olsaydı olabılırdıde
eşimle ılk karşılaştıgımız gun ahhhhh ahhhhhh
google amcama sordum da maşallah neler neler yazyıyor kapattım bende
kesinlikle ekim'i çok severiz ikimizde
aa 8 kasım olsaymış iyi olurmuş gerçekten ama olsun canım sağlıklı olsunda tarih falan önemli değil
Kizlar bizim de muhtemel dogum tarihimiz 10 kasim, sizce bu tarih tutuyor mu yoksa genelde sapma oluyormu? Buarada ben 4 kasim dogumluyum :)
evet cnm ya defalarca denenen ınsanlar okudum bende
bazen dıyorumkı acaba benım dr umda hastanenın anestesı uzmanını bu konuda yeterlı görmuyomu acaba dıye duşunuyorum
cunku kendısı hastalerının ısteklerını grcekten cok önemser
bıde şöyle durum da var mesela kendısı hastanenın ortagı hanı epudural yada spınal oldugunda ucrette artıyo buna ragmen yıneden genel yapmakta ıkna edıyo o zmanda tabı guven artıyo
cnm sen tam olarak hangı görevı yapıyosun
canım ben anestezi teknikeriyim haa bide ani tansiyon düşmesi olabiliyor spinalde ama bunların hepsi için yapılacak şeyler var elimizde ilaçlarımız filan hep hazır olur kormayın yani sadece güvenin ve inanın :)))
haha nelr yazıyo he aman kapat hemen bende ışıme gelmedımmı soğurum google amcadan hemncık
Kizlar bizim de muhtemel dogum tarihimiz 10 kasim, sizce bu tarih tutuyor mu yoksa genelde sapma oluyormu? Buarada ben 4 kasim dogumluyum :)
yani şimdi spinal epiduralden daha mi iyi kızlar? spinal hiç düşünmemiştim hemen araştırayım bi
ah o google amca yok mu, doğum iznine ayrılmadan önce çalışırken ne rahattım hiç bişey araştıramadım zaman yoktu,
şimdi evdeyim ya her ufak bi soruda direk amcama soruyorum, böyle böylede sıyırıyorum bazen
bdt 10 kişiden 2sinde görülüyor diye okumuştum, daha çok bi kaç gün erken doğum yapan oluyor. Tabi takdiri ilahi ne zaman ne olacak bilemeyiz canım
hayır öle bişey düşünme sakın epidural çok güzel bişey ve çok büyük bir rahatlık spinal anestezinin etkisi2-3 saatte geçerken epiduralde bele takılan kateterden 24 saat boyunca ağrı kesici verilebiliyor ve ağrı hissetmiyorsun ayağındaki uyuşukluk gidiyor ama ağrı yok spinalde ise uyuşukluk gidince ağrın başlayınca ya damardan yada kastan(kalça) ağrı kesici yapıyorlar ama k.doğum uzmanı hangisini uygun görüyorsa onu tercih edin derim ben çünkü çalıştığı ekibi o biliyor sakin olmakta çok önemli
ya ben özellıkle doğum konusunda rahatım sankı belkı ılkı cok raht atlattgımdan
ama bebn bebgıme bışey olucak dıye son gunlerde cok korkmaya başladım çok rahat guzel bı hamıllek gecırdım
su an herşey yolunda cok sukur hanı bu kadar guzel gıderken herşey tersıne döner dıye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?