bizim de henüz net bir tarihimiz yok çünkü normal ve sezeryan arasında gidip geliyorum. normal doğumdan çok korkuyorum ve çevrem çok baskı yapıyor normal olması için. benim bel fıtığım var ve sezeryana uygun durumdayım. bu hafta muayenemiz var gittiğimde kesinleştiricez inşallah.
Allah herkesin doğumunu en hayırlısı hangi şekilde ise onu nasip etsin hem anne hem de bebek iiçin sağlıklı olan ne ise o olsun.
kızlar bugünlerde çok duygusal oldum yaa herseyı kafaya takmaya basladm sizdede varmı böle şyler..çarşamba gunu kontrolum var hayırlısıyla gitsemde güzel haberler alsam moral olsa
kesin kaynanandır baskıcı ay inanmıyorum birde fıtıgın var ben sırf korktugum için sezeryan olucam ama benim tramvatik bi geçmişim var erken dogum yapmıştım bebegimi kaybettim o yüzden hatırlamak bile istemiyorum bence doktorun izin vermez sana
canım hamilelik psikolojisi bende de aynı durum var, sırf eşime olmadık şeyleri dert edip onu üzmek istiyorum sonra o bunları hak etmediği için kendime kızıyorum başlıyorum ağlamaya yine yanımda olan beni sakinleştiren kişi canım eşim oluyor.
aynen canım kayınvalidem, öz babam :) , eşimin teyzeleri vs vs.. Sadece Annem ve eşim (benim ne kdr panik olduğumu ve normal doğumu yapamaycağımı bildikleri için arkamda) destekler. Doktorumun dediği bel ağrın bile normal doğumu zorlar dedi o da destekçim.
Senin de canım kolay , hayırlı bir doğumun olur inşallah.
canım benimde daha dönmedi çarşamba kontrolüm var doktorumaa soracğım ama beliki sende bilirsin neden sezeryan olunca 40 haftaya kadar beklenilmiyor kakasını yiyebileceği için mi ?
evet canım genelde yiyorlarmış ve enfeksiyon kapabiliyorlarmış allah korusun..
benimde ya 38+2 yada 39+1 de olacak arada bayram var bilmiyorum 38+2 erken midir ki kakasını yer diye çok korkuyorum
Nasıl yani kızlar ?? O halde normal doğum için 40 hafta hatta bazen daha geç doğuranlar var onlar da kakasını yeme riski yok mu. Benim bildiğim 42. Haftaya girdiğinde kakasını yeme riski cok yüksektir. O yüzden hala doğmamışsa ya suni sancı veriyorlar ya da sezrryanla alıyorlar.
38. Haftadan sonra almaları ise normal şartlarda 37. Haftaya giren bebekler muhtemelen tüm gelişimini tamamlıyor ve prematüre sayılmıyor. 38+0 38+6 aralığında da alınıyor.
Dr Kağan Kocatepe'nin bu konuda uzman tv de çok güzel açıklaması da mevcut.
Nasıl yani kızlar ?? O halde normal doğum için 40 hafta hatta bazen daha geç doğuranlar var onlar da kakasını yeme riski yok mu. Benim bildiğim 42. Haftaya girdiğinde kakasını yeme riski cok yüksektir. O yüzden hala doğmamışsa ya suni sancı veriyorlar ya da sezrryanla alıyorlar.
38. Haftadan sonra almaları ise normal şartlarda 37. Haftaya giren bebekler muhtemelen tüm gelişimini tamamlıyor ve prematüre sayılmıyor. 38+0 38+6 aralığında da alınıyor.
Dr Kağan Kocatepe'nin bu konuda uzman tv de çok güzel açıklaması da mevcut.
selam kızlar..
her an doğurabilirim..
yarın sabah yıne hastanede olucaz..
dr.yatış verebilir..
kaç gün yatarım bilmiyorum...
hazırlıklı gidecez..
kapı süsümüz,şekerimiz hazırladık..
çikolata siparişini hastaneye verdim ne olur ne olmaz diye...
gönlüme göre yedek pijama bulamadım ya kaç yer gezdım...
internetten emzirme atleti almadaıydım pijamacılarda bulamıyorum şimdi...
bugun kaç mağaza gezdim..
hazırlıklarınızı erkenden tamamlayın..
erkenden ıvır zıvır halledeyim dedim teee yazın giyeceklerini aldım..
yinede eksik var...artık kısmet işi ..
Faruk Ege yada Efe nasıl? Biri 5 harfli biri ondan kısa olsun 5+3 güzel, Faruk Han yada Alp de olabilir
bu arada size bişey sormak istiyorum ben en son 4 ekimde randevuya gittim bebeğim 2.120 gr dı. kibarcığım benimmm.pek minnak... neyse doktor benim bayramdan önce bikez daha çağırdı. o zaman 36+ olucam. istersen alttan bakarız dedi ya da istersen bayramdan sonra ki hafta bakarız dedi ama o zamanda 38+ olucam.
sizce bayramdan önce çatı muayenesi olayım mı ona göre ağda filan yapıcaktım yaaa ama bayramda doktor hollandaya tatile gidicekmiş. muayene doğumu tetiklermi dedim bişey olmaz dedi. sizce 36+ da mı yaptırayım yoksa 38+ da mı? çok geç mi olur bayramdan sonrası? bu arada bayramda doğurursam nolcak dedim icapcı doktorlar var hastanede dedi uyuz doktorum. o kadar parayı neye bayılıcam ben de bilmiyorum şeytan diyo ki git ssk ya ama işte burası da evimin dibinde halim yok ki uzaklara gitmeye offff
selam kızlar..
her an doğurabilirim..
dr.yatış verebilir..
hazırlıklı gidecez..
eşim birazdan çıkacak hiç iyi değilim moralman . Bugün iş yeriyle vedalaştım yarın rapor alacağım. Bakalım tam gün verecek mi ?
selam kızlar..
her an doğurabilirim..
dr.yatış verebilir..
hazırlıklı gidecez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?