2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

evet olabilir. annem bahsetmişti. birkaç ay adet günün geldiğinde yine adet olacakmış gibi bünye sancı yapar diyordu. benim pek düzenli adetim olamadığından benim bünyenin aklına gelmez heralde

ben engel durumunda Allah korusun doğuracağımı sanmıyorum çünkü psikolojik olarak onların ne kadar hırpalandığını biliyrum anne baba yapmasa bile dışarı yapıyor. arkadaşsızlık sevilmeme korkusu... anne ve babaya muhtaçlık.... bir aile hayalini bile kuramıyorlar depresyonal boşlukta oluyorlar camdan oynayan çocuklara bakmak hapis hayatı beden eğtimi derslerine katılamamak müzik dersinde flüt çalama başkaların durmadan yardım amaçlı olsa bile ben yardım ediyim lafının altındaki eziklik , ağladığın zaman sırf engelli olduğun için ağladığını sanan insanlar oysa sen de bir insansın ve herhangi birşeye ağlamak en doğal hakkın büyüyünce hasbel kader seni seven biri olursa ewlenmeye kara verseniz bile ailesi tatafından istenmeme neden çünkü davul bile dengi dengine inan ben bunları çalıştığım kuruluşlarda görüyorum kızlar adet oluyor annesi olmadan birşey yapamıyor erkekler ergenleşiyor cinsel olarak çok zorlu geçiyor yapamıyorlar dediklerini anlatamayanlar sinirden hırçınlaşanlar anne arada helak oluyor üzüntü sıkıntı anne çöküşe ve adanmış bir hayata gidiyor ewet hayatta herkesin başına gelir her dönem ama bile bile de lades diyeceğimi sanmıyorum çokk zor bir hayat inan bana ama böyle kötü şeyler düşünmeyelim herşey çok güzel olacak

Son düzenleme:
canım bilidğim kadrıyla Progesteron düşüğü engellemez. bu sebeple elinden eldiğince kullanmasan çok daha iyi olur.
"Oysa hala daha özelllikle ükemizde gebelik sırasında erken dönemde kanama ortaya çıktığında progesteron vermek doktorlar arasında yaygın bir uygulamadır. Bu uygulamanın hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur."

sen yinede bu kanamaların üstünde mutlaka dur, istirahat et, kendini yorma. kahverengi lekelenme içerde birikmiş kan oluyor. cinsen temasta bulunmayın istersen bu dönemde. doktorla irtibatta ol.

Gebelikte kahverengi kanama ve lekelenme;

"Gebelikte kahverengi kanamalar sık sık görülebilir. Kırmızı renkli kanamalar kahverengi kanamalara göre daha tehlikelidir. Ancak kahverengi kanama görüldüğünde de mutlaka bir doktora başvurmak ve kanamanın sebebini öğrenmek en doğru yaklaşım olacaktır. Gebelikte kahverengi kanamaların sebepleri şöyle açıklanabilmektedir.

Plesenta yerleşimi; Bu durumda Kahverengi kanama görülebilir, kanama lekelenme şeklindedir ancak düşük riski az da olsa vardır.
Bebeğin büyümesi ve kendisine yer açmasıyla damarların çatlaması neticesinde yine kanama görülebilir. Bu durumda da kanama lekelenme şeklindedir.
Bilinmesi gereken önemli bir husus da şudur, kahverengi kanama, kanamanın az olduğunu gösterirken Kırmızı renkli kanama daha fazla kanamanın işaretidir. Fazla kanamalar ise elbette yüksek düşük riskidir.
Kanama kırmızı renkli başlayıp kahverengine dönüşmüşse bu durum kanamanın azaldığını gösterir. Çünkü kan akmaya devam etttiği sürece kırmızı, pıhtılaşıp kurumaya başladığında ise kahverengine döner.
Kanama çok ve kırmızı ise düşük riski yüksektir. Az ve lekelenme şeklinde olup kahverengi ise düşük riski daha az bir ihtimaldir. Sonuçta kanama damla damla lekelenme şeklinde ve kahverengi de olsa mutlaka bir hekime başvurulmalıdır."

bunlardan banada lazım artık pantolonlaımın düğmeleri açık geziyorum.bi gün kayıp düşecek rezil olcam

hiç sormaaaa hamileliğimi öğrendiğimden beri kotlarımın düğmesi açık geziyordum taaaa kiiii kadife pantolonlarımı keşfedene akdar, bir rahat ettim bir tahat ettim ki sormaaa, 1 haftadır yaylalar gibi geziyorum :)) tavsiye ederimmm

ben A+, eşim B-

bildiğim kadarıyla anne Rh+ olduğunda sorun olmuyor.

"Rh(-) olan annelerin Rh (+) doğabilecek çocukları için önceden hazırlıklı olunmalıdır."
"Eğer anne ve baba her ikisi de Rh (-) iseler genetik kurallarına göre Rh (+) bebekleri olamaz." -yani burda sorun yok"
"Eğer anne Rh (-), bab Rh (+) ise çocuk Rh (-) de olabilir, Rh (+) de. Bu genel bilgi de göz önünde bulundurulmalı, doğum sonrası bebek kan grubu tayin edilmelidir. Anne Rh (-), bebek de Rh (-) ise uygunsuzluk yoktur, anneye anti-D immun globulin yapmak gerekmez.

demek anne rh-,babanın rh+ olduğu durumda olabilir, bu durumda bebeğin kan grubu tayin edilecek. bebek rh- çıakrsa sorun yok, rh+ çıkarsa anti D verilecek.

Kızımda yaptırdım. snuç kötü çıktı. down sendromlu olma ihtimali yüksekti.hemen devlet hast. sevketti. amniosentez oldum.onun doğruluk payı 100 de 100 olduğu için yaptırdık.zaten o iğneden sonra iğne fobim sona ermişti. ve sonucu 1 ay bekliyorsun.kromozomların ayrışması 1 ayı buluyor. bundada yaptırmayı kesinlikle düşünüyorum...

tarçın10 teşekkür ederim bilgiler için. yani ben uyşmazlık grubundayım. oyüzden tüm uymayanları aynı olduğunu düşünüyordum sağol.

ben a - eşim b+ ben iğnemi iki kez vurundum inşallah sorun yaşamayız. çok nemli bir konu çünkü.

Bol bol dua edelim kızlar Rabbim tercih yapma durumunda bırakmasın bizi
bebeklerimiz sağlıklı sıhhatli olsun Allahım

Son düzenleme:

bende pazar günü oldu eti hassasiyetin olduğu şeyi sıcakken yeme soğuyunca ye daha az kokuyo ben öyle yaptım

kaçıncı haftada yaptırılıyor o test

Arkadaslar bende kasımda dogum yapacagım ama suan bır problemım var cok acık yanı sutlu kahve seklınde akıntım basladı bunun sebebı ne olabılır cevab yazarsanız sevınırım

Arkadaslar bende kasımda dogum yapacagım ama suan bır problemım var cok acık yanı sutlu kahve seklınde akıntım basladı bunun sebebı ne olabılır cevab yazarsanız sevınırım

genelde yerleşirken olan birşeydir. çok tehlikeli bulunmaz.

ama yinede druna danış bir kontrolden geç.

mrb güzel anne adayları ben geldim:))bugün doktora gittim en son gecen hafta pazartesi gitmiştim deger biraz düşüktü bugün bidaha bakıldı çok şükürr hersey yolundaa bebişi gördümmm ama minicik bişeeeee yaa ay nasıl sabredecezz biz 9 ayy..kan ilaçı verdi doktorumuz bide omega 3 aynı zamanda beslenme programı bakalım ne kadar uyabileceksekk..

Bol bol dua edelim kızlar Rabbim tercih yapma durumunda bırakmasın bizi
bebeklerimiz sağlıklı sıhhatli olsun Allahım

AMİNNNNNNNNNN.... Canim Allah im hic birimizi boyle bi imtihanla sinamasin, yasayanlara da sabir versin.. Hic biseye benzemiyodur eminim. Sen koru hepimizi guzel Allah im..

gözün aydın :) sağlıkla kucağına inşallah :)

Merhaba kızlar,bende bır haftadır gıremedım ay sonu işlerin yogunlugu..
Bende gecen hafta duydum kalp atıslarını bebekımızın..Ama doktor çok suratsızde kesın degıstırmeye karar verdım
kalp atıslarını bıle dınlerken yorum yapmadı bısey demedı.Sordum da ozaaman açıkladı.
Kartalda Bülent Kars 'a giden varmı aranızda?Ona gitmeyı dusunuyorumm?

Ben yaptirmak isterim canim. Doktora kendimiz mi teklif edicez? Ve kacinci ayda yapiliyo?

3. ay yapıylıyor canım. doktorun sana söyler mutlaka istiyor musun diye...

ayın 24 ünde 2 li test yaptırıcam. sonucunda ne yaparım bilmiyorum ama tüm testleri yaptırmayı düşünüyorum.

anladım canım. ben hala çok kararsızım.

ben de öyle düşünüyorum ma aeşim illa ki yaptıralım diyor. yaptırmayacaksak doktora neden gidiyoruz herşeyi doğal seyrine bırakalım o zaman diyor

valla canım efil efil elbiselere nasıl özeniyorum. ama ben testettürlüyüm. illaki bir badi madi giymek zorundayım

hmm anladım canım. aydınlattın beni teşekkür ederim. sonuç kötü çıkınca iğne mi yaptırılıyor? İğne ne işe yarıyor? biraz daha açar mısın rica etsem??

gözün aydın arkadaşım. inşallah herşey yolunda gider. geçen gün öğrenmiştik, bugün öğrenmemizin üzerinden 1 ay geçmiş. zaman aslında çabuk geçiyor.

kaç haftalıksın sen canım bana vermedı henuz folık dısında bısey ıcmıyorum ben?

genelde yerleşirken olan birşeydir. çok tehlikeli bulunmaz.

ama yinede druna danış bir kontrolden geç.

progestan kullanman gerekıyı bes ve altıncı haftalardakı koyu renklı akıntı yerlesme akıntısıdır sonrakı haftalara taşıyorsa dusuk rıskı olarak gorulur ve progestan alınır bu ara cınsel ılışkı kurma korkmana gerek yok dr progestan verır o gecırıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…