7kılo cnm tosuncugum daha dıkkatlıyız göbek ustu oyunları bıraktık:)
zarar verıyomus bende hıc düşünmemeıstım
Canim cok zor bi sinavi basariyla atmatmissin. Herkeste bu yurek olamayabiliyo. Cunku hayattaki en zor sinavlardan bi tanesi. Allah im burda ve nerde olursa olsun bebek bekleyen annelere saglikla yavrularina kavusup, saglikla buyutmeyi nasip etsin. AMİNBEN ANLATAYIMMMM, SİZ OKUYUN SONRA KARAR VERİN...
İLK ÇOCUĞUM.Bİ HEVES , BİR MUTLULUK. DEĞMEYİN KEYFİMİZE.
HEP DUA EDİYORUM.ALLAHIM BİR KIZIM OLSUN...
günler geçti.4 aylık oldum.ama hala hissetmiyorum bebeğimin hareketlerini. neden diye kurcalıyorum aklımda.neden hissetmiyorum.hep derler kızlar geç oynar. içim içime sığmıyor.kız galiba diyorum. derken 3lü test zamanı.bağcılar devlet hast. gittim.kan aldılar.3 gün sonra gel dediler.
3 gün geçti, sonucu almaya gittim.aldım. dr'a git dediler.verdim sonucu.gülüyorum.dr anında suratı asıldı.ben sonucun kötü olduğunu o an anladım.
şu sonuca göre 146 da 1 ihtimal bebeğin down sendromlu dedi.ben -eeeeeeeeeeee çok yüksek bi olasılık ne var bunda dedim.oda bu değer normalde 300000/1 olması gerekiyor dedi.benim ellerim titredi.karnımı tuttum hemen. gözlerim anında doldu.hayır dedim sadece sessizce.ilk bebeğim bu olamaz dedim.dr hemen sevk ediyorum seni dedi.bakırköy yenimahalle kadın çocuk hast.ne
hastaneden çıkışımı hatırlamıyorum....
o an aklıma babamın özel hastanedeki başhekim arkadaşı geldi. gittim.anlattım. aynısını söyledi.yıkıldım.mecbur gittim bakırköye. dr gördü sonucu,oda aynı yüz ifadesi.ağlayarak -tekrar vereyim kanımı.görüceksiniz değerim yüksek çıkacak dedim. drbana şöyle dedi.
git yaptır.istediğin kadar yüksek çıksın,biz bu düşük sonucu göz önüne alırız...tekrar yıkldım.aldırmam, özürlüde olsa aldırmam dedim
sen bilirsin dedi dr soğukkanlılıkla.
tam çıkıyordum kapıdan ardımdan şunu söyledi.
-çok bencilsin...
döndüm ben mi? dedim. evet dedi, bilgisayara bakarak, ilgisiz.
neden dedim.sen sadece annelik egonu tatmin etmek istiyorsunda ondan dedi.sırf anne olmak için sakat bi bebek doğurma olasılığın göze alıyorsun dedi.
ben ağlıyorum.o çok kırıcı konuşmaya devam ediyor.peki okula nasıl gidecek dedi
ben götürürüm dedim hemen
ya ölünce dedi....
yarına çıkacağın ne malum dedi.
çıktım odadan dayanamadım.
derken gittim anneme. mahallede bi komşu, arabada down sendromlu kızı, öylece bakıyo . hareketsiz boş boş.selam verdim, bakmak istemesemde ister istemez gözüm ytakıldı, kimbilir nasıl gezmek oynamak isterdi.öyle ya 4 yaş.tam çocuk çağı.canı kim neler isterde diyemez, giyemez.
dr geldi aklıma
ya annesi ölürse....
kararım anında verdim.bu bencillik miydi yoksa sırf bebeğimi düşünmekmi tartamadım içimde.ama amniosentez olacaktım .kötü çıkarsa alacaktım. öyle tabi.kızmayın bana. ben ona bakarım, gücüm yettiğince iğrenmem tiksinmem gocunmam, ama ben yoksam , ya hastalanırsam, ya ölürsem kim bakar. babalar anne gibi olmaz hiç bizaman .
eşime dedim.aslaaa dedi. anlattım iistemeyerek işlem kağıtları imzalandı. eşim karıma çocuğuma bişey olursa hast hak talep etmicem yazısına atarken ağladı.perperişan.
derken koca bi iğne karnımdan girdi. bebişimi kıstırdılar kenara su alındı.1 ay sonra sonuç çıktı .sapasağlam... ama yaşananlar çok zordu...
şükürler olsun allaha
inş kimse yaşamaz
Dun kahve akintiyla basladi sonra agri sonra kaybettim onu hastaneden geldimBitti benim icin bebeklerinize iyi bakin hoscakalin
Çilekcim öncelikle yaşadıklarını tam 1 yıl önce yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum.İletini okurken gözyaşlarımı tutamadım.Benim bebeğim de 12 haftalık olmuştu.Büyümüştü baya düştüğünde wc ye gitmiştim elime geldi tam bir avuçhemşireler incelediler erkek bu dediler.Herşeyi belli olmuştu.Ben o travmayı atlatmak için 1 sene antidepresan kullandım.ozamanlar hep şunu dedim keşke 5-6 haftalık olsaydı da kanamayla hissettirmeden düşseydi.Canım tüm bunlar seni belki teselli etmez ama biraz da olsa acını hafifletir.Daha sonra tam bir sene sonra ilk denememizde hamile kaldım tekrar.Arkadaşların dediği çok doğru düşükten sonra kolay hamile kalınıyor.Gerçi benim bu bebeğimde de düşük tehlikem var kahverengi kanamam var ama Allahımın dediği olur diyorum.Tevekkül ediyorum.Bol bol dua ediyorum ama onun dünyaya gelişini biz tayin edemiyoruz.
Dun kahve akintiyla basladi sonra agri sonra kaybettim onu hastaneden geldimBitti benim icin bebeklerinize iyi bakin hoscakalin
canım geçmiş olsun yasadığın olay atlatması zor rabbim yardım etsin
merhaba ben de bir kasım annesi olacağım inş
benide aranıza alırmısınız :)
cnm sendede benımkı gıbı rahım yetmezlığı var galıba dr a sor mutlakaaaÇilekcim öncelikle yaşadıklarını tam 1 yıl önce yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum.İletini okurken gözyaşlarımı tutamadım.Benim bebeğim de 12 haftalık olmuştu.Büyümüştü baya düştüğünde wc ye gitmiştim elime geldi tam bir avuçhemşireler incelediler erkek bu dediler.Herşeyi belli olmuştu.Ben o travmayı atlatmak için 1 sene antidepresan kullandım.ozamanlar hep şunu dedim keşke 5-6 haftalık olsaydı da kanamayla hissettirmeden düşseydi.Canım tüm bunlar seni belki teselli etmez ama biraz da olsa acını hafifletir.Daha sonra tam bir sene sonra ilk denememizde hamile kaldım tekrar.Arkadaşların dediği çok doğru düşükten sonra kolay hamile kalınıyor.Gerçi benim bu bebeğimde de düşük tehlikem var kahverengi kanamam var ama Allahımın dediği olur diyorum.Tevekkül ediyorum.Bol bol dua ediyorum ama onun dünyaya gelişini biz tayin edemiyoruz.
Dun kahve akintiyla basladi sonra agri sonra kaybettim onu hastaneden geldimBitti benim icin bebeklerinize iyi bakin hoscakalin [/ çok geçmiş olsun canım inan çok üzüldüm nasıl bi acı olduğunu iyi bilirim bende 16 haftalık bebeğimi kaaybettim allah sabrını versin inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın canım
canım çok çok üzüldüm gerçekten seninle konuşmuştuk sende heyecanlıdın kıyamam sana,inşallah en kısa zamanda kendini toparlarsın ,düşükten sonra çok kolay hamile kalınıyorDun kahve akintiyla basladi sonra agri sonra kaybettim onu hastaneden geldimBitti benim icin bebeklerinize iyi bakin hoscakalin
BEN ANLATAYIMMMM, SİZ OKUYUN SONRA KARAR VERİN...
İLK ÇOCUĞUM.Bİ HEVES , BİR MUTLULUK. DEĞMEYİN KEYFİMİZE.
HEP DUA EDİYORUM.ALLAHIM BİR KIZIM OLSUN...
günler geçti.4 aylık oldum.ama hala hissetmiyorum bebeğimin hareketlerini. neden diye kurcalıyorum aklımda.neden hissetmiyorum.hep derler kızlar geç oynar. içim içime sığmıyor.kız galiba diyorum. derken 3lü test zamanı.bağcılar devlet hast. gittim.kan aldılar.3 gün sonra gel dediler.
3 gün geçti, sonucu almaya gittim.aldım. dr'a git dediler.verdim sonucu.gülüyorum.dr anında suratı asıldı.ben sonucun kötü olduğunu o an anladım.
şu sonuca göre 146 da 1 ihtimal bebeğin down sendromlu dedi.ben -eeeeeeeeeeee çok yüksek bi olasılık ne var bunda dedim.oda bu değer normalde 300000/1 olması gerekiyor dedi.benim ellerim titredi.karnımı tuttum hemen. gözlerim anında doldu.hayır dedim sadece sessizce.ilk bebeğim bu olamaz dedim.dr hemen sevk ediyorum seni dedi.bakırköy yenimahalle kadın çocuk hast.ne
hastaneden çıkışımı hatırlamıyorum....
o an aklıma babamın özel hastanedeki başhekim arkadaşı geldi. gittim.anlattım. aynısını söyledi.yıkıldım.mecbur gittim bakırköye. dr gördü sonucu,oda aynı yüz ifadesi.ağlayarak -tekrar vereyim kanımı.görüceksiniz değerim yüksek çıkacak dedim. drbana şöyle dedi.
git yaptır.istediğin kadar yüksek çıksın,biz bu düşük sonucu göz önüne alırız...tekrar yıkldım.aldırmam, özürlüde olsa aldırmam dedim
sen bilirsin dedi dr soğukkanlılıkla.
tam çıkıyordum kapıdan ardımdan şunu söyledi.
-çok bencilsin...
döndüm ben mi? dedim. evet dedi, bilgisayara bakarak, ilgisiz.
neden dedim.sen sadece annelik egonu tatmin etmek istiyorsunda ondan dedi.sırf anne olmak için sakat bi bebek doğurma olasılığın göze alıyorsun dedi.
ben ağlıyorum.o çok kırıcı konuşmaya devam ediyor.peki okula nasıl gidecek dedi
ben götürürüm dedim hemen
ya ölünce dedi....
yarına çıkacağın ne malum dedi.
çıktım odadan dayanamadım.
derken gittim anneme. mahallede bi komşu, arabada down sendromlu kızı, öylece bakıyo . hareketsiz boş boş.selam verdim, bakmak istemesemde ister istemez gözüm ytakıldı, kimbilir nasıl gezmek oynamak isterdi.öyle ya 4 yaş.tam çocuk çağı.canı kim neler isterde diyemez, giyemez.
dr geldi aklıma
ya annesi ölürse....
kararım anında verdim.bu bencillik miydi yoksa sırf bebeğimi düşünmekmi tartamadım içimde.ama amniosentez olacaktım .kötü çıkarsa alacaktım. öyle tabi.kızmayın bana. ben ona bakarım, gücüm yettiğince iğrenmem tiksinmem gocunmam, ama ben yoksam , ya hastalanırsam, ya ölürsem kim bakar. babalar anne gibi olmaz hiç bizaman .
eşime dedim.aslaaa dedi. anlattım iistemeyerek işlem kağıtları imzalandı. eşim karıma çocuğuma bişey olursa hast hak talep etmicem yazısına atarken ağladı.perperişan.
derken koca bi iğne karnımdan girdi. bebişimi kıstırdılar kenara su alındı.1 ay sonra sonuç çıktı .sapasağlam... ama yaşananlar çok zordu...
şükürler olsun allaha
inş kimse yaşamaz
Allahım bunları yaşarken seni düşünemiyorum kim bilir ne hallerdeydin canım yaa okurken ağlattın beni ,çok şükür Rabbim snei sağlıklıl bir evlatla ödüllendirmiş.ama doktor gerçekten çok tuhafmış ne demek bencil filan tavrı bencede çok çirkin.işin en kötü yanıda işlem sabahı bebeğimin ilk hareketini hissetmem di. böylemi ilk hareketini hissedecektim yavrum dedim. hareketine üzüldüm.üzülürmü insan. üzülürmüş.ya bidaha hissetymezsem diye.... ööffff kızlar ağattınız beniii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?