kızlarım 10 ve 6 yasındalar canım kasım anneleri içinde en deneyimli benim galiba :18:
sonuna kadar katılıyorum canım, benimki de aynı. ne arar, ne sorar ne bir şeye ihtiyacınız var mı dedi? ev kredimiz var, 3 tane öğrenim kredisi ödüyoruz o var ve bebek ani geldi elimizde nerdeyse hiç para kalmıyor bize bir kez sormadı ama şimdi İstanbula kızının borcunu ödemeye gidiyor. damadı yer bunlar öder; bize gelince de idare edin. helal etmiyorum çocuğumun hakkını!
şükürler olsun benim kaynanam da kayınbabamda yok... ewi annemle babam aldı bana arabanın parasının bir kısmını annemle verdi onu da elimize para geçtikçe ödüyoruz. ben hep öyle istemiştim annesi babası olmasın demiştim hayatımdakin şansıma öyle oldu :)
canım daha hamileliğimi öğrenmeden evvel başlayan bulantılarım dün akşam aniden kesildi. bende panikledim. sabahta olmadı şimdi biraz var. bebeğe bişi oldu sandım. arkadaşlarla paylaştım. topiğimizde bulantısı olmayan arkadaşlar var. onlarda ben böyle diyince endişelendiler. hepsi bu.
allah kısmet ederse bende normal istiyorum. epiduralli düşünüyorum. iğnenin riskini biliyorum. doktorla daha konuşmadık tabi erken. bakalım durum neyi getirecek.
şükürler olsun benim kaynanam da kayınbabamda yok... ewi annemle babam aldı bana arabanın parasının bir kısmını annemle verdi onu da elimize para geçtikçe ödüyoruz. ben hep öyle istemiştim annesi babası olmasın demiştim hayatımdakin şansıma öyle oldu :)
merhaba bulemsu deneyim konusunu kimseye kaptırmam ben senden daha deneyimliyimbenimde 2 kızım var ve biri 15 yaşında normal doğumda yaptım 4.5 kg.aşılamayıda biliyorum epudiroalide biliyorum düşüğüde yani hepsini yaşadım herhal canım :18::18::18::18:
canım belki çok muhterem insanlar olacaklardı. mesela benimkiler. anne baba diyorum onlara. o kadar içimden geliyor ki onlara öyle seslenmek. kendi anne ve babamın yerini kimse tutamaz ama bir kayınpeder bir kayınvalide bu kadar mı gelinini sever?kayınvalidem onlara gittiğimizde durup durup gelir sarılır öper beni. hemde öyle böyle değil. ellerimi öper. bende saygıda sevgide kusur etmem. ikinci bir aile oldular bana. eşimle hep aramızı yaptılar. bizi evlendirmek için herşeylerini koydular. şimdi bebişimizi dört gözle bekliyorlar. kayınvalidem evinin düzenini değiştirecekmiş bebeğe bakmak için. bende gönül rahatlığı ile ona teslim edicem bebeğimi. Allah bin kere razı olsun onlardan.
çilek Allah sabır versin Rabbim üzüntünün yerini hemencecik sevinçle doldursun inşallah, çok çok üzüldümAllah kimseye yaşatmasın.
canım benim 7. haftadan itibaren başladı rahatsızlık. 2 gündür çok yemek yiyemiyorum, yaşayabilecek kadar işte, iştahsızım, mideme vuruyor yanma oluyor bi garibim yaaa. geçen haftaya kadar 1 kg almıştım şimdi 1/2 kg verdim bile. yemekler kokmaya başladı burnuma, inanılmaz hassaslaştım, sigara içmiyordum kokusunu da sevmiyordum, şimdi tiksiniyorum, köşe bucak kaçıyorum
Canim ya bende tam bulanti olmasa da yemeklere tahammulsuzluk var hele et iykkkk yaaaa... Hic biseyi tam anlamiyla icime sinerek yemiyorum yedikten sonra nasil yedim acaba die dusunup yedigimden igreniyorum falan. Neyse bunlar normal belirtiler neyseki sikmayalim canimizi..
aynı şeyleri yaşıyoruz hem de birebir aynı, 2-3 gündür böyle oldum öncesinde iyiydi, kalp atışı ile birlikte geliyor demek ki. iştahsızlık kötü bişey ya. neyse ki tek teselli ilk 3 ay beslenme önemli değilmş bebek için, ama ben halsiz kalıyorum bu sefer.
Ah be yaren, herkese soruyorum benim gibi olan varmı, bir çaresi varmı diye ama
kimse benim gibi değil sanırım.. Aman aman olmayında zaten.. Öyle böyle değil..
Yatalak gibi yatıyorum bütün gün..
Kız bulantıya sevinilirmi, Allah iyiliğini versin.. Siz şanslı gurupsunuz..
Benim hormonlarım güzel çalışıyorda, sizin çalışmıyor mu?
Korkuyorum oğlumdaki gibi hastanelik olacağım diye..
Gerçi asm de halimi pek iç açıcı bulmadılar benim..
Böyle devam ederse hastaneye yatmalısın, serum almalısın dediler..
Benim hamileliklerim zor geçiyor hep böyle yaa.. Oysa bunda belki öyle olmaz diye umut etmiştim..
Yinede halimize hamdolsun.. Rabb'im beterinden korusun..
canım senin oğlunda çok mu bulantın oldu, güyya kız olunca yok saçı olunca mide çok bulanırmış derlerdi :) demek tezi çürüttük desene :) zaten hiç belli olmuyor bünyeden bünyeye değişiyor internette çok bulantım oldu oğlum olduuuuu, hiç bulantım olmadı oğlumm oldu diyeee basbas bağıranlar var. Allahın taktiri neyse o, kesinlikle, ne yaparsan yap Allah ne isterse o olur.. Allah'ım Yüce Rabbim Yüce Mevlam hayırlı olanı göndersin Aminnnn
benimki daha 5+5 bugun. çok yeni olduğundan şuan birşey anlayamadım. gün içinde kızımın peşinde koşturmaktan hamile olduğumu unutuyorum desem yeridir.
ilerleyen zamanlarda belli olur. bakalım inşallah herşey güzel olur :) hepimiz için
canım sanırım sen aralık annesi oalcaksın hesaplarda bir yanlışlık var gibi...
günaydın günaydın....kızlar çok şükür benim bulantım ilk başlardaki gibi çok değil..yani bu kötü bişey mi ki:26: tövbe tövbe yarabbim..bir arkadaşımız öyle yazınca korktum birden..ama benim ayakta çok durunca falan kasık kısmımda ağrı hissediyorum..hahh işte burda benim bebeğim diyorum..mesala daha kahvaltı yapmadım kızımın kalkmasını bekliyorum birden midem kazındı dünden kalma ufak bir simit vardı yiyiverdim
ben geçen hafta cumartesi gitmiştim bebişimizin kesesini falan görmüştük..doktorum alttan baktığı için çok utanıyorumbana 12 gün içinde kalp atımını net görürüz demişti..gelirsen bakarız yine alttan dedi eğer alttan istemiyorsan 3 hafta sonra da gelebilirisn dedi..bende ben en iyisi biraz daha beklerim dedim büyür daha iyi olur dedim..napayım sizce kızlar?
canım ben elzem bir durum olmadığı sürece vajinal baktırmayı düşünmüyorum, herşey olacağına varır sonuçta Rabbime teslim ettim kendimi, tabi ki bir an evvel duymayı hissetmeyi ne kadar çok isterim ama o kadar da aceleci olmanın mantığı yok zamanla her bir adımı yaşicaz işte, sabır. 9 ay annemin karnında nasıl durmuşum beklicem işte :)) 5+5 te gittim karından keseyi gördük. şimdi 7+1 de pazartesi gideceğim kalp atışlarına bakıcaz. Allahım inşallah sağlıklıca nasipe der herşeyi.
canım bana da ilk gittiğimde alttan bakalım istersen dedi, ben de gerek yok haftaya gelirim demiştim. Nitekim de öyle oldu. Çok gerekmedikçe oramı buramı açmak istemiyorumSonuçta orda bebek var, kalp atışlarını minicikte olsa görmüştü doktor. Ama için rahat edecekse utanmaya gerek yok
hem fikiriz.
herkese günaydın
BEYSAL, Ne mutlu onlara, allah herkese nasip eder inş...
CVR Ben kızım 56 günlüktü anneme bırakıp işe devam ettiğimde.ilk gün çok kötü geçior.hatta onun kokusu gelio burnuna,ilk günü atlatınca , birde emin ellerde olduğunu bilince zamanla alışıyorsun.kim bakacak bebeğine??? süt olayı insanı çok sıkıyor.sağıp, dolaba koymak, onları numaralandırmak, ben 2 sene anne sütü verdim, usanmadan sürekli sağdım.sıkıcı oldu zaman zaman ama vazgeeçmedim. bu arada eğer çalışacaksan doğar doğmaz bi yalancı meme bi biberon bide sağma aleti al, 2 3 günlük olunca bebek önce emzir, bidahaki acıkmasına önce yalancı memeyi ver onu emerken çekip sağdığın sütü biberonla ver, sonraki acıkmada meme , sonra biberon. böylece hem biberonla içer hem memeni bırakmaz, eğer baştan böyle yapmazsan ilerde asla yapamazsın. aklında bulunsun, nasıl alışırsa öyle gider.
TARÇIN son olarak şu konntrol olayına değincem. Ben ilk muayneye gittiğin gün dahil 9 güne kadar kontrol kapsamına girdiği için bedava. mesela salı gittin.diğer hafta çarşambaya kadar bedava.10. gün çoğu yer para alır. 1 günle tekrar para ödeme.hastaneni ara sor.
bana gelince inanılmaz bi gaz var.ateşle yaklaşma die tabela ascam boynuma
poly senin hesabına göre 11. gün gitmiş oluyorum, yine de arayıp bi şansımı deneyeceğim ya da gittiğimde soracağım. bi kaç gün erken gidebiliyorsam onu da deneyeceğim. limitim ne kadar arayıp öğrenmem gerek ama kontrol babına girse fena olmazdı
merhaba bulemsu deneyim konusunu kimseye kaptırmam ben senden daha deneyimliyimbenimde 2 kızım var ve biri 15 yaşında normal doğumda yaptım 4.5 kg.aşılamayıda biliyorum epudiroalide biliyorum düşüğüde yani hepsini yaşadım herhal canım :18::18::18::18:
tuzlu kraker ,tuzlu leblebi ye canım
yemek yemeden önce bir bardak ılık su içip de sarı safranı çıkarırsan bulantına biraz çözüm olur bu
diğer türlü yediğin yemeklerden dolayı boğazın daha çok tahriş olur
kendini zorlayarak bir kaç tane çubuk kraker de yiyebilirsin eğer alma imkanın varsa oda tuzlu ya bastırır mideni. boğazın içinde geçmiş olsun cnm ya. senin bulantın baya kötü inş biran önce geçer.
siz bunlara deneyimmi dionuz allasen .benim kayınvalideciğimin sağ 11 çocuğu var, ölü 1 tane ikiz. toplam 13 bebeyle kaynanam birinciiii....
hatta eşim bazen takılıo ben kızım a söylenince , E ANNEM NAPPSINNNTABİ ŞAPKA ÇIKARMAK LASIMMM
Bu arada dediklerimin hepsi doğru, size attığım laflar ise espri......
allah uzun ömür versin evlatlarınıza annişler
evet canım her sabah zaten o safranı çıakrıyorumonu çıkarmadan sabahları kahvaltı edemiyorum, bu sabah az çıkarmıştım sanırım kalmış ay hiçç sorma, tahriş olduu ühüüüü
çekmecem kraker, leblebi meyva var ama illa çıkarıyom zaman zmaan
çok sağol canım kötü evetinş. canım kokudan çok etkileniyorumm 3. ayda yada 4. ayda geçmesini ümid ediyorum
evet canım her sabah zaten o safranı çıakrıyorumonu çıkarmadan sabahları kahvaltı edemiyorum, bu sabah az çıkarmıştım sanırım kalmış ay hiçç sorma, tahriş olduu ühüüüü
çekmecem kraker, leblebi meyva var ama illa çıkarıyom zaman zmaan
çok sağol canım kötü evetinş. canım kokudan çok etkileniyorumm 3. ayda yada 4. ayda geçmesini ümid ediyorum
aneannem 18 hamilelik 22 bebek ikizlerle beraber
aneannem 18 hamilelik 22 bebek ikizlerle beraber
siz bunlara deneyimmi dionuz allasen .benim kayınvalideciğimin sağ 11 çocuğu var, ölü 1 tane ikiz. toplam 13 bebeyle kaynanam birinciiii....
hatta eşim bazen takılıo ben kızım a söylenince , E ANNEM NAPPSINNNTABİ ŞAPKA ÇIKARMAK LASIMMM
Bu arada dediklerimin hepsi doğru, size attığım laflar ise espri......
allah uzun ömür versin evlatlarınıza annişler
reflü oldun galiba.tahriş olduysa hep bi acı tat ve yanma oluyor. eğer rahatsız ediyorsa
rennie nin şurubu var hamilelere verilio, ben kızımda kullandım.hemen etki gösterio
istersen kullan hemen geçecek o sıkıntılar canım. zaten 4 kere falan kullanınca bitio geçio
hay maşallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?