2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

aynı ağrı bende de var dün bel yastığı aldım özellikle eve gidip dinlendikten sonr aya kalkarken daha bir anlıyorum sol yanım acayip ağrıyor

canım ya üzülme bu kadar. tamam 2 kilo çokta. dediğin gibi çok güzel besleniyorsun. olmadı makarnayı azaltırsın. belki vücudunda ödem olmuştur, su toplamıştır. ben bulantıdan bişi yiyemiyorum, kilo verdim. benimde sinirim bozuluyor. ama 12. haftam dolsun, ne olursa olsun yicem. herşey onlar için canım benim.

ne zararı varmış ben duymadım hiç macunun zararını burcuu

canım bende yeni öğrendim. geçen tv de arkadaşım izlemiş, burcu hamilesin sakın yutma dedi. kanserojen madde varmış. haketten netten baktım. aynı madde sabunda hatta ıslak mendillerde bile var. ellerinizi iyi durulayın. macunuda yutmayın. ben her ihtimale karşı yutarım diye kullanmıyorum.

canım benim bir yer de okumuştum doğum da çok fazla kilo alan kişinin vermesi kolay olur çünkü fazladan olan kilonun çoğu sudur diyordu
ha buna kanıt ben de varım ben ilk doğumum da 120 olmuştum hem de 50 kilodan hamile kalmıştım tartılara küsmüştüm
beni gören masadan kalkaman sen diyordu
ama o kadar kolay bir doğum yaptım ki ve sene ye kalmadan 55 kiloya geri düştüm
ha ikinci doğumda 10 kilo almadım ama bunun ancak 5 kilosunu verebildim

Son düzenleme:

emedur bi bulantı hapıdır.genelde yolculuklarda yol tutunca hastalara verilir.bulantıyı anında keser, ama dr lar gebelikte kusma için genelde ilaç vermekten kaçınırlar.nereye kadar çekebilirsen çek mantığı yaygın. ama artık hastanelik serumluk olunca mecbur kaldıkları için veriyorlar. emeduru normalde kullandım. bulantıyı kesiyor.fakat gebeyken kullanmadım, kullananıda duymadım. geçmiş olsun

Günaydın kızlar evet haftanın son günü..

Ama daha benim doktoruma gitmeme 3 hafta var ya meraktan çatlıyacam..
Aslında zaman çok çabuk geçiyo ama sanki benim için hiç geçmiyo gibi..
Bu arada çok uykumvar şuanda ben hafta başından beri acayip uyuyorum kafam kalkmıyo sanki..
Akşam eve gidip önce yarım saat mutlaka uyuyorum..

evet makarnayı azaltarak başlayabilirimm kuzum yaa, üzülüyorum sonrada kıyamıyorum bebeğimee....evet dediğin gibi herşeyy yavrularımız için ne yapalım...bi de iş yerinde o kadar hareketsizim ki. iş olsada olmasada masa başındayım...biraz gezineyim bari fırsat buldukça..hareketsizliktee beni şişiriyor...
aynı senin gibi kilo verdi benim halamın kızı...hazirana doğum yapacak..alırı bulantısı olmuş onunda.serum vermişler kaç kere, 6 aydan sonra sonra aldı kiloları.çok da tatlı bi hamil olmuşş...sende öyle olursunn eminim..sıkma canınıı canımm

ayy inşallah dediğin gibi olurr tatlımm yaaa evet sen ilk söylediğinde 50'den 120'ye çıktım diyee şok olmuştum..sonra senesine 55'e düştüğünü duyunca bi şok daha...bende şimdi 71.8 falanım...70 ile başlamıştım. inşallahh dikkat ediceğim ve bebeğime yararı olmayn şeylerden uzak durcam (çikolata, makarna vs)
doğum sonrada spor + diyetle veririzz pıt pıt oluşan yağlarımızı

2,5 aylık hamilelikte 2 kilo . aslında evet ilk 3 ayda en az 1 kilo alarak kapatmamız gerekiyor. çünkü son 3 ay dehşet alıyorsunuz. su içse yarıyor yani.o yüzden bebeğin ilk 3 ayda toplam ağırlığı neki kilomuz ne olsun diye düşünüp aşırıya kaçmamalıyız.ben 1 kilo aldım 14 haftaya kadar korumayı düşünüyorum bu bir kiloyu.

ben çok su içiyorum canım günde 2-2,5 meyve.
inanılmaz çabuk acıkıyorum.o an hemen bi meyve, ceviz gibi tok tutan gıdalar yiyorum.
ekmeği sade sabah kahvaltısında oda çok az yiyorum.
pilav makarna bulgur öğle ve akşam yemeklerinde 3 kaşık yiyorum
3 tane kayısı yiyorum, sindirimi kolaylaştırıyor.şişlik yapmıyor.
birde öğünlerimi böldüm.mesela simit aldım sabah , 1 yumurta haşlanmış. bunun yumurtasıyla , simidin yarısını yiyecem saat 11 gibi diğer yarım simiidi.böyle az ve sık yiyerek metabolizmada hızlanıyor, kalori yakılıyor.
tatlıyla aram hiç yok. canım istemio.ama bazen yinede bebiş istemiştir die bi parça çikolata atıorum ağzıma.
ara ara yürüyüş yapıyorum 15 dk lık 3 kere falan...
akşam 7.30 dan sonrada yemek yemiorum.
meyve falan yiyorum.aslında kilo almamamm gerek ben neden bir kilo aldım. çünkü hep yatıyorum, çok ağırlaştım.işyeride masabaşı, eve gidincede uyuyorum.hareket yok yani.ama 14 haftaya kadar kilo almıcam .
sonraki aylara saklıyorum kilomu....

Son düzenleme:
şimdi olayın merkezinde biziz insanlar bizle ilgilensinler ve gelsin kilolar
ama daha sonra olacakları söyle sıralayabiliriz canım
bebekle uğrasacaksın emzirme sorunları mutlaka olacak sütün az gelecek veya meme ucu yarası olacak bunları kafaya takacaksın
sonra şimdi bebeği büyük sevinçle bekleyen baba seni bebekten kıskanacak
ee hayatın merkezin de o vardı şimdiye kadar ve bebekle ilgisi azalacak erkekler buna hiç dayanamazlar üstelik
tabi hayat kosturmacasıda devam edecek
bunlar olurken bir bakmışsın kilo milo kalmamış

canım teşekkür ederim. dediğin gibi hareket etmelisin. yürüyüş en kolayı. hem doğumu kolaylaştırır diyorlar. bende akşamları yürüyeyim istiyorum. halim kalmıyor. işteyken hareketli sayılırım.

haklısın valla. eşim kıskanmaya başlamıştı bile. eskiden birşeye cevap verip arkamı döndüğüm zaman, şimdiden bebişinle birlik oldunuz zaten diyordu. onu ben taşıyorum diye, onunla birlik olduğumu düşünüyordu. güzel güzel konuştum onla, Allahın takdiri bu kadınlar taşısın istemiş, seninde benim kadar hakkın var, ikimiz eşitiz diye diye ikna ettim. ne kadar enteresan değil mi? bizim kadar eşlerimizde bocalıyor. alışma süreci herkes için sancılı.

Günaydın arkadaşlar...
Dün eşimle yaptığımız tartışmadan sonra -ne kadar olabilirse o kadar- iyiyim
Sabah alttan alayım dedim bu sefer onun sesi soğuktu. Bugün İstanbula geliyor. (ayrı şehirlerdeyiz demiştim ya) Akşama burda. Ama onu hiç göresim yok. Babamların yanında sahte gülücükler saçmak ta istemiyorum. Bilmiyorum yani anlayacağınız. Çok abarttık meseleyi ama onun alttan alması gerekirdi, almadı... Gece gözyaşlarım sel oldu, ağla ağla uyumuş kalmışım. Çok sıkkınım çok..

günaydın kızlar:)

kiloyla ilgili çok kişi sıkıntılı galiba:) ben de her sabah tartıya çıkanlardanım. 58,5-58,9 arasında değişiyordu kilom. bu aralar 59,8/59,9 oluyor. akşam gidip tartılıyorum 60,8 bazen 60,2 oluyor. yediklerimize de bağlı oluyor kilo değişimi unutmayalım. bir gün önce ne kadar yediysek, ertesi gün tartıda o kadar çıkıyoruz:) bir de su tüketimimiz de arttı onu da unutmayalım.

ceviz badem pekmez vs olayını da çok abarttık bence ben bıraktım artık 3-4 badem yersem yiyorum abartmıyorum zaten folik asit alıyoruz. meyve bol su sebze yoğurt şimdi yaz da geliyor bunlar bize yetecek. yürüyüş yapıyorum ama akşamları da yapacağım hava biraz daha ısındıktan sonra :) sizlerde unutmayın yürüyüşü :)

çatlaklar için herhangi bir şeye başladınız mı ya da ne kullanacağınıza karar verdiniz mi?

canım sıkma canını dün o seni aradı sen onu geri çevirdin ya aynı seyi yapıyor şimdi sana
zamana bırak birşey yokmuş gibi davran sen anne adayısın senin üzüntünden bebekde etkileniyor canım sıkma canını

canım benim ya kıyamam sen de bebişin de üzülüyorsunuz biraz da uzaklığın etkisi bu yan yana olsanız emin ol bu kadar olmaz. bebeğin için biraz unutmaya çalış, eşin geldiğinde daha farklı olacak eminim. biz şu an üzülmemeliyiz.

canım kıyamam sana seni çok iyi anlıyorum bizde eşimle evliliğimiz ilk döneminde 6 ay ayrı şehirlerdeydik daha yeni kavuştuk kavuştuğunuzda bu günleri gülerek hatırlayacaksınız inşallah hiç takma kafana bebişinizi düşün ne olur

çatlak olması biraz yapı meselesi ben ne badem yağı kullandım ne baska bişey o kadar kilolara karsı yeminle söylüyorum utanacağım bir çatlak izim yok olmadı bakalım bunda nasıl olacak :26:
kız kardeşim hamileyken allahım neler neler yaptı doğumundan sonra yanın da ben kaldım aman allahım nasıl çatlaklıklar vardı öyle aklım durdu bende çatlak olmadı ya ben kardeşimin de olmuyacak sanıyordum
sonradan kardeşim salyongoz kremidir baska kremlerdir kullandı
faydası oldu mu peki
eh biraz işte

normalde yapmazdı böyle...Uzatmayalım esra, kırdıysam özür dilerim derdi, ben de derdim konu kapanırdı. Halbuki şimdi o uzatıyor. Uzaktayız birbirimizden ve benim psikolojimi bilmiyor. Ama üzerine çok yük binmiş gibi davranıyor sanki.
Bebek kesinlikle etkileniyor, dün o kadar çok kasılma yaşadım ki, bugün zorla kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum. :26: Nazar mı değdi bize, herkes bayıla bayıla bakardı ne güzel aşıksınız birbirinize, çok iyi anlaşıyorsunuz diye :18:

normalde yapmazdı böyle...Uzatmayalım esra, kırdıysam özür dilerim derdi, ben de derdim konu kapanırdı. Halbuki şimdi o uzatıyor. Uzaktayız birbirimizden ve benim psikolojimi bilmiyor. Ama üzerine çok yük binmiş gibi davranıyor sanki.
Bebek kesinlikle etkileniyor, dün o kadar çok kasılma yaşadım ki, bugün zorla kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum. :26: Nazar mı değdi bize, herkes bayıla bayıla bakardı ne güzel aşıksınız birbirinize, çok iyi anlaşıyorsunuz diye :18:

esracım, ben hiç kin tutamayan, çabuk affeden bir insanım ve Allahıma şükür bunun çok mukafatını gördüm. benim eşimde arada (hatta sık sık) saçmalar. aramız soğur. ama ben bilirim içten içe benle barışmak ister cesaret edemez. giderim sarılırım, sıcak davranırım. hemen benden özür diler. üzdüm seni der hatta bazen ağlar. eşinin huyunu aranızda geçenleri biz tam olarak bilemeyiz. ama siz bu dünyada en büyük ortaklığı olan iki insansınız. bebeğiniz olacak. inşallah bebeğinizi sağlıkla kucaklayacaksınız. belli ki birbirinizi seviyorsunuz. bu kadar ayrılığa katlanıyorsunuz. sen ilk adımı at. ona sıcak davran yüzüne gülümse. bir bebek yapmaya karar verdikten sonra inatlaşmak nereye kadar. ama biz bayanlar sevimliyiz, cilveliyiz, nazikiz. bizim adım atmamız bize yakışan bir harekettir. en önemlisi anaçız, sevgi doluyuz. beraber geçireceğiniz zamanın değerini bil. hem sen onu çok özledin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…