2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

inşallah canım. uzakta diye yoksa benim en mutlu günlerim olmalıydı bugünler.1 yıldır hatta flört döneminden beri en çok istediğimiz şeye sahip olucaz ama morallerimiz sıfır.

canım ayrı olmak, telefonda anlaşmaya çalışmak insanı çok yıpratıyor. haklısın takmıcam kafama. kendim için değilse de bebğim için rahatlıcam biraz

tamam canım onun psikolojiside farklı demek ki
onun aklı sende kalmıyor mu sanki peki içi rahat mı değil tabiki de
sen birşey yokmuş gibi davranmaya devam et canım sevgi unutmak demektir
tamam küs ama ne kadar küsebilirsin de bence evlilikteki küsmeler sadece araya soğukluk katar
sen bebeğini düşün gerisini boşver şimdi kasılma ve ağrılarla belli eder ama stresli bir annenin bebeği doğduktan sonra da hep huysuz olur o daha kötü bence

evet esracım aynen böle bak akşama eşine kavuşacaksın şöle söliyim ben o dönemde eşime o kadar çok kızardımki gelsin şöle yapıcam gelsin böle yapıcam bunu bana nasıl yapar nasıl beni düşünmez kendimi yer bitirirdim . ama onu gördüğüm anda ne var ne yok uçaar giderdi nasıl oluyordu anlamıyordum oysa o kadar çok kızardım ki ona ama işte silinip giderdi hatta espirisini yapardı eşim bana hep hani böle böle yapıcaktın diye düşünür dururdum neden yapıcaktım acaba diye... anlıyacağın araada resetlemek gerekiyor beynini sen onu çok özledin buna odaklan yanına geliyor gözlerine bakıcaksın sarılıp güvende olduğunu hissedeceksin bence gerisi boşşşş.....

burcu, ben ise ondan bekliyorum şuan. ben hamileyim, hormonlarım yüzünden saçmalıyor olabilirim, ağır sözler söylemiş olabilirim. ben ne söylersem söyleyeyim o alttan almalı şuan, anlamalı beni... anlamasa da anlamaya çalışmalı. Ben ne yaparsam yapayım o benim kocamsa, hayat arkadaşımsa bugünlerde ben ne yaparsam yapayım karşımda değil yanımda olmalı...

ayrı şehirlerdeyiz, doktora tek başıma gidiyorum, giderken nasıl ağlıyorum kötü oluyorum bilemezsin. Doktoru beklerken yanında eşi olanları nasıl içten içe kıskanıyorum anlatamam sana... Hep iyi olmaya çalışıyorum. Ozrla iyi hissetmeye çalışıyorum. Ama bilinçaltımda sürekli beni içten içe kemiren duygular var. Tek başımayım... Dün o kadar sancım oldu, yanımda kimsem yok, hastaneye gitmeye kalksam tek başımayım. Arkadaşlar bi yere kadar. Offf ne çok konuştum. kapatalım en iyisi...

esracım seni çok iyi anlıyorum. sen konunda haklısın , onun alttan almasını bekliyorsun,bide soğuk konuşunca iyice tepen atıyor. bunun nedeni sadece ve sadece ayrı yaşamanız. senin yanında olmadığı için çektiklerini, ruhsal dalgalanmalarını anlayamıyor. çünkü oda uzakta. dolayısıyla duygu kopukluğu var.o orda eski yaşamına devam ederken , sen burda içinde bi bebekle hergün yeni duygu değişimleri yaşıyorsun.bunu erkeklerin anlaması yanındayken zorsa, seninki bide uzakta. anlamasını hiç bekleme zaten.bak ben sana benim bi olayımı anlatayım, artık gülermisinnn , ağlarmısınnnn sana kalmış
,
kızıma hamileyim. tabi sağlık olarak çok ii bi gebelik geçiriorum. ne kusma ne başka bişi. hani göbek olmasa unutacam hamile olduğumu.okadar iyiyim. gelgörki ruhen tamamen sıfırın altındayım. down sendromlu özürlü bi bebek olma ihtimali, şeker hastalığı olma ihtimali, kafası büyük özürlümü ihtimali derken drlar beni çıldırtmış durumdayım.hergün ağlıyorum.depresyonun en dibindeyim anlayacağın. kendimide çirkin kötü hissediyorum hemde çok fazla. normalde eşimle giderken öle kolkola girmeyiz. hep elimi tutar.derken yine elimi tutmuş geziorus. bi yola geldik dapdar bi taraf duvar bi taraf araba. normal olarak elimi bıraktı.dar burası önden geç dedi.
ayy be orda ağla ağla
-işte sen benim elimi tutmadın, benden utanıosun, bençok çirkin oldummmm ay herkes bana bakıo.eşim mosmor. şaşırdı. ben salya sümük. eve geldik ben nası çemkiriorum. ağlamaktan konuşmam anlaşılmıo. derken dolaptan aldım hapları 3-4 tane .ben hepsini içecem intihar edecem. eşim elimden alır. ben ağlar. 2 gün ama nasıl ağlarım.1 hafta içimi çektim.o kadar içerlemişimki...

şimdi gülüyorum aklıma geldikçe.bide benim eşim o kadar sessiz sakin anlayışlı biridirki.5 yıllık evliyiz kavga bilmeyiz.ben o dönemi çok zor geçirdiğim için böyle bi tepki vermiştim. hakikaten bunalımdaydım.bide hamilelikteki psikoloji. ama o yaşadıklarımı kimse yaşamasın.iyiki kafayı yememişim. hani bu dönemde eşler ne kadar yanımızda olsalarda sizin psikolojinizi tamamen anlamazlar.bide kaldı ki senin eşin uzakta. bebek doğuncada böylemi olacak esracım. kopukluk olur be canım.yokmu birleşme ihtimali.... tayin falan...

canım hiç üzülme yalnız değilsin bende varım aynı senin gibi.Vallahi söylemeye utanıyordum ama sen deyince ne yapıcaz bilmiyorum zaten normal kiloma göre 4 kilo fazla ile hamile kaldım.üstüne birde 2 ayda 2 kilo aldım sonum nasıl olacak merak ediyorum dediğin gibi sadece tek değişiklik ceviz,badem,türü şeyler.hamileliğimiz yaza geldiği için kilo bizi rahatsız edebilir.ama ben hem hamileleiğin hemde folik asitin şişkinlik ve gaz yaptığı içinde böyle old. düşünüyorum.

EVET canım yaa yalnız değilmişim böyle düşünen ,annenler filan nasıl uzaklarmı?sağlık olsunda artık ne yapalım bir çaresini bulucaz.iş bulmakta çok zor sigorta da ha dediğin zaman düzenli olarak ödenmiyorki,ayrıca işverenin yatırdığı gibi olurmu?

Bende adayım artık :) aranızdayım ... Şuan için hiç bir problemim yok heyecandan ve meraktan başka :) 7+4'deyim hiç kilo almadım, bulantım falanda yok. Herkeze hayırlı, sağlıklı bir hamilelik dönemi ve sıkıntısız bir doğum diliyorum :)

dediğin gibi bünye meselesi ama keşke yapsaydım da olmasaydı demektense yaptım ama yaramadı derim diyerek dikkat etmeye çalışıyorum :)

ahh canımm vallahi içime su serptin..doğru söylüyorsun...ben kafama taktıkça birşeyde değişmiyor ki...biraz daha dikkat edip gelecek günlere odaklanayım ben iyisi.

işteyken hareketli olman büyük avantaj burcucum...öğle arası yemekten sonra yarım saat yavaş yavaş yürüyoruz arkadaşımla...havalar biraz daha ısınsın akşamlarıda çıkarız diyor eşim...

canımm biaraya gelinde bu soğukluk kalmayacak emin olabilirsin...uzaktayken sorunlar incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük olsada insan kafasında kuruyorr...kuruyorr...kuruyorr...ve büyütüyorr sorunu...
eşinin sana b dönemde anlayışlı davranması gerektiği konusunda seninle hemfikiriz ama o da bi geçiş süreci yaşıyor olabilir...bide bazen bu erkekler söz konusu aileleri olduğunda gözleri bişeyi görmüyorr..kırıcı yıkıcı olabiliyorlarr bizde çok yaşadık aynı sorunu...biz nişanlıyken farklı şehirlerdeydik ben ankarada çalışıyordum o zamanlar...biraraya gelince yine biraz soğuklu oluyordu ama göz göze bakıp elele tutuşunca unutuyorduk kızgınlığımızı bi bakıyordukki boşu boşuna kırmışız birbirmizi...ikna etmeye çalış eşini...tatlı dille konuş...anlayışlı davranması gerektiğini izah et...senmi evinizden uzaktasın?eşinmi canım? eviniz istanbuldamı?

çatlaklar için saf zeytinyağı ve kakao yağı kullanıyorum canım.başkada bişey kullanmaya düşünmüyorum şimdilik...zeytinyağı beni çok rahatlattı..hoşuma gitti..cildimi yumuşacık yapması tavsiye ederimm

canım ben benim tek demek istediğim, inatlaştıkça zararın kendine. kendini yiyip bitiriyorsun. sen çok haklısın ama erkekler bizi anlamıyorlar, onların yaradılışları böyle. daha demin dedim eşim 6 haftalık hamileyken bebeğimle birlik oluyorum diye beni suçladı inanabiliyor musun? ama şimdi alıştı. eşlerimizde birer çocuk eğitmemiz lazım. yinede en doğrusunu sen bilirsin.

çatlaklar için saf zeytinyağı ve kakao yağı kullanıyorum canım.başkada bişey kullanmaya düşünmüyorum şimdilik...zeytinyağı beni çok rahatlattı..hoşuma gitti..cildimi yumuşacık yapması tavsiye ederimm[/QUOTE]

ben de zeytinyağı, kako yağı ve nar çekirdeği yağını karıştırdım şimdilik sadece duşatn sonra kullanıyorum ama 15 güne günde 2 kez kullanmaya başlayacağım. mustela diye organik bir kremde aldım onu da kullanacağım şimdi kullanmıyorum onu :)

slm kızlar nasılsınız bakıyorum kocalar uzmus sızı valla dun gece bende surat yaptım annesıne ılac vermeye gıttı bı saatte geldı sabaha kadar surat yaptım sabahda kendı cayını kendı demleyıp içip defoldu gıttı bın de guldum arkasındam mutfakta seker bulamamıs gıtmıs sabahın korunde bakkaldan paket almış gelmış oooh olsun o bensız bı hiiç gorcek o bu gunde surat yapcam

ben de zeytinyağı, kako yağı ve nar çekirdeği yağını karıştırdım şimdilik sadece duşatn sonra kullanıyorum ama 15 güne günde 2 kez kullanmaya başlayacağım. mustela diye organik bir kremde aldım onu da kullanacağım şimdi kullanmıyorum onu :)[/QUOTE]

kızlar gobeklerımız de durumda catlak muhabbetı baslamış baya belırgın olan var sanırım foto koyuluyomu bu sayfaya koyup karsılaştırmak ısterdım

kızlar gobeklerımız de durumda catlak muhabbetı baslamış baya belırgın olan var sanırım foto koyuluyomu bu sayfaya koyup karsılaştırmak ısterdım[/QUOTE]

aslında evet göbüşlerimizi paylaşalım :) bakayım hafta sonu eklerim olmassa

ayy ne komik olmuş. Allah ıslah etsin bu kocaları.

kızlar gobeklerımız de durumda catlak muhabbetı baslamış baya belırgın olan var sanırım foto koyuluyomu bu sayfaya koyup karsılaştırmak ısterdım

aslında evet göbüşlerimizi paylaşalım :) bakayım hafta sonu eklerim olmassa[/QUOTE]

tatlım öğleden sonra o kdr şişiyors ki 7 aylık göbek gibi oluyor ve ben de korkuyorum, şimdilik bir şey yok ama olabilir diye tedbir alıyorum. şimiden başlamak gerek bence :)

arkadaşlar diğer ayların annelerine baktımda : göbiş fotoları, bebişlere alınan ciciler veya eşyalar, ultrason resimleri için ayrı topik açmışlar. topik açmaktan anlayan bir arkadaş organize edebilir mi bu işleri? böylece resimleri yazılar arasında kaçırmayız. yorumları ilgili topiğe yaparız.

ayy ne komik olmuş. Allah ıslah etsin bu kocaları.

evet ya gıdene kadar gulmemek ıcın zor tuttum kendımı kucucuk mutfakta deli gıbı şekerlığı arıyo ve sinirle kapıyı carptı cıktı ben kaveye gııtı cay ıçmeye sandım bes on dk sonra geldı bı paket kup seker almıs hıc kafamı cıkarmadım yataktan

bir iki aya kadar tayin olucak inşallah. sağol canım. içim ferahladı biraz daha iyiyim.

evim istanbulda değil ama istanbula eşimin tayini çıkıcak inşallah bir kaç aya kadar. ben evimden uzaktayım yani. biliyorum onu görünce hiçbişi kalmıcak. kendimizi yıprattığımızla kalıcaz :44:

haklısın canım. anlamıyorlar ne kadar anlatsak ta... ayrı bir eğitimden geçmeleri gerek. ki eşimin bana aşkından hiç şüphem yok. ama böyle yıpratıyoruz sanırım :44: dediklerini dikkate alıcam.çok sağol canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…