canım benim yakıyamam sen de bebişin de üzülüyorsunuz biraz da uzaklığın etkisi bu yan yana olsanız emin ol bu kadar olmaz. bebeğin için biraz unutmaya çalış, eşin geldiğinde daha farklı olacak eminim. biz şu an üzülmemeliyiz.
canım kıyamam sana seni çok iyi anlıyorum bizde eşimle evliliğimiz ilk döneminde 6 ay ayrı şehirlerdeydik daha yeni kavuştuk kavuştuğunuzda bu günleri gülerek hatırlayacaksınız inşallah hiç takma kafana bebişinizi düşün ne olur
tamam canım onun psikolojiside farklı demek kinormalde yapmazdı böyle...Uzatmayalım esra, kırdıysam özür dilerim derdi, ben de derdim konu kapanırdı. Halbuki şimdi o uzatıyor. Uzaktayız birbirimizden ve benim psikolojimi bilmiyor. Ama üzerine çok yük binmiş gibi davranıyor sanki.
Bebek kesinlikle etkileniyor, dün o kadar çok kasılma yaşadım ki, bugün zorla kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum. :26:Nazar mı değdi bize, herkes bayıla bayıla bakardı ne güzel aşıksınız birbirinize, çok iyi anlaşıyorsunuz diye :18:
inşallah canım. uzakta diye yoksa benim en mutlu günlerim olmalıydı bugünler.1 yıldır hatta flört döneminden beri en çok istediğimiz şeye sahip olucaz ama morallerimiz sıfır.
canım ayrı olmak, telefonda anlaşmaya çalışmak insanı çok yıpratıyor. haklısın takmıcam kafama. kendim için değilse de bebğim için rahatlıcam biraz
esracım, ben hiç kin tutamayan, çabuk affeden bir insanım ve Allahıma şükür bunun çok mukafatını gördüm. benim eşimde arada (hatta sık sık) saçmalar. aramız soğur. ama ben bilirim içten içe benle barışmak ister cesaret edemez. giderim sarılırım, sıcak davranırım. hemen benden özür diler. üzdüm seni der hatta bazen ağlar. eşinin huyunu aranızda geçenleri biz tam olarak bilemeyiz. ama siz bu dünyada en büyük ortaklığı olan iki insansınız. bebeğiniz olacak. inşallah bebeğinizi sağlıkla kucaklayacaksınız. belli ki birbirinizi seviyorsunuz. bu kadar ayrılığa katlanıyorsunuz. sen ilk adımı at. ona sıcak davran yüzüne gülümse. bir bebek yapmaya karar verdikten sonra inatlaşmak nereye kadar. ama biz bayanlar sevimliyiz, cilveliyiz, nazikiz. bizim adım atmamız bize yakışan bir harekettir. en önemlisi anaçız, sevgi doluyuz. beraber geçireceğiniz zamanın değerini bil. hem sen onu çok özledin.
Günaydın arkadaşlar...
Dün eşimle yaptığımız tartışmadan sonra -ne kadar olabilirse o kadar- iyiyim
Sabah alttan alayım dedim bu sefer onun sesi soğuktu. Bugün İstanbula geliyor. (ayrı şehirlerdeyiz demiştim ya) Akşama burda. Ama onu hiç göresim yok. Babamların yanında sahte gülücükler saçmak ta istemiyorum. Bilmiyorum yani anlayacağınız. Çok abarttık meseleyi ama onun alttan alması gerekirdi, almadı... Gece gözyaşlarım sel oldu, ağla ağla uyumuş kalmışım. Çok sıkkınım çok..
canım hiç üzülme yalnız değilsin bende varım aynı senin gibi.Vallahi söylemeye utanıyordum ama sen deyincegünaydıınn kızlar..bugün çok keyifsizimsabah sütümü falan içtikten sonra evden çıkmadan bi tartılayım dedim. al sana yaklaşık bi kilo dahaa :18: çok mutsuz oldum...aslında bebeğim için alacağım kilolar umrumda bile olmaz ama daha çok erken değilmi...2.5 aylık hamile birisi 2 kiloya yakın kilo alırmı yaa? böyle gidersee sonum ne olacakk? :18:
ekmek türevi şeyleri yemiyorum..makarnaya buara biraz düştümm gerçiiiş yerinde pilav falan kesinlikle yemiyorum...kayseride hamur işi çok yapılırr, uzak duruyorum yemiyorum...
önceki yeme düzenimden en büyük fark ceviz, badem, süt, yoğurt, arada yumurta, haaa bide pekmez (günde 2 yemek kaşığı) hangisi yaptı ban bu hainliği?
hiç birinide kesmek istemiyorum açıkcası bebeğim için faydalı olduğunu düşündüğüm için:44:
siz nelerle besleniyorsunuz? bana birisi akıl versin...cidden moralim bozulduu
EVET canım yaa yalnız değilmişim böyle düşünen ,annenler filan nasıl uzaklarmı?sağlık olsunda artık ne yapalım bir çaresini bulucaz.iş bulmakta çok zor sigorta da ha dediğin zaman düzenli olarak ödenmiyorki,ayrıca işverenin yatırdığı gibi olurmu?İşte benim de tek bunalımım iş hayatım ne olacak sorularıydı,en az 2-3 sene işsiz kalabilirim,ondan sonra da yaşım 33 olacak kim naapsın beni,eşim takma ilerde öderiz sigortanı diyor ama işte ne zaman,nasıl napıcaz bilemiyorum...
Şu an artık tek düşüncem bebişle ilgili testlerin temiz çıkması,yeter ki sağlıklı olsunlar da ayy zor işler zor..
çatlak olması biraz yapı meselesi ben ne badem yağı kullandım ne baska bişey o kadar kilolara karsı yeminle söylüyorum utanacağım bir çatlak izim yok olmadı bakalım bunda nasıl olacak :26:
kız kardeşim hamileyken allahım neler neler yaptı doğumundan sonra yanın da ben kaldım aman allahım nasıl çatlaklıklar vardı öyle aklım durdubende çatlak olmadı ya ben kardeşimin de olmuyacak sanıyordum
sonradan kardeşim salyongoz kremidir baska kremlerdir kullandı
faydası oldu mu peki
eh biraz işte
ahh canımm vallahi içime su serptin..doğru söylüyorsun...ben kafama taktıkça birşeyde değişmiyor ki...biraz daha dikkat edip gelecek günlere odaklanayım ben iyisi.şimdi olayın merkezinde biziz insanlar bizle ilgilensinlerve gelsin kilolar
ama daha sonra olacakları söyle sıralayabiliriz canım
bebekle uğrasacaksın emzirme sorunları mutlaka olacak sütün az gelecek veya meme ucu yarası olacak bunları kafaya takacaksın
sonra şimdi bebeği büyük sevinçle bekleyen baba seni bebekten kıskanacak
ee hayatın merkezin de o vardı şimdiye kadar ve bebekle ilgisi azalacak erkekler buna hiç dayanamazlar üstelik
tabi hayat kosturmacasıda devam edecek
bunlar olurken bir bakmışsın kilo milo kalmamış
işteyken hareketli olman büyük avantaj burcucum...öğle arası yemekten sonra yarım saat yavaş yavaş yürüyoruz arkadaşımla...havalar biraz daha ısınsın akşamlarıda çıkarız diyor eşim...canım teşekkür ederim. dediğin gibi hareket etmelisin. yürüyüş en kolayı. hem doğumu kolaylaştırır diyorlar. bende akşamları yürüyeyim istiyorum. halim kalmıyor. işteyken hareketli sayılırım..
canımm biaraya gelinde bu soğukluk kalmayacak emin olabilirsin...uzaktayken sorunlar incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük olsada insan kafasında kuruyorr...kuruyorr...kuruyorr...ve büyütüyorr sorunu...Günaydın arkadaşlar...
Dün eşimle yaptığımız tartışmadan sonra -ne kadar olabilirse o kadar- iyiyim
Sabah alttan alayım dedim bu sefer onun sesi soğuktu. Bugün İstanbula geliyor. (ayrı şehirlerdeyiz demiştim ya) Akşama burda. Ama onu hiç göresim yok. Babamların yanında sahte gülücükler saçmak ta istemiyorum. Bilmiyorum yani anlayacağınız. Çok abarttık meseleyi ama onun alttan alması gerekirdi, almadı... Gece gözyaşlarım sel oldu, ağla ağla uyumuş kalmışım. Çok sıkkınım çok..
günaydın kızlar:)
kiloyla ilgili çok kişi sıkıntılı galiba:) ben de her sabah tartıya çıkanlardanım. 58,5-58,9 arasında değişiyordu kilom. bu aralar 59,8/59,9 oluyor. akşam gidip tartılıyorum 60,8 bazen 60,2 oluyor. yediklerimize de bağlı oluyor kilo değişimi unutmayalım. bir gün önce ne kadar yediysek, ertesi gün tartıda o kadar çıkıyoruz:) bir de su tüketimimiz de arttı onu da unutmayalım.
ceviz badem pekmez vs olayını da çok abarttık bence ben bıraktım artık 3-4 badem yersem yiyorum abartmıyorum zaten folik asit alıyoruz. meyve bol su sebze yoğurt şimdi yaz da geliyor bunlar bize yetecek. yürüyüş yapıyorum ama akşamları da yapacağım hava biraz daha ısındıktan sonra :) sizlerde unutmayın yürüyüşü :)
çatlaklar için herhangi bir şeye başladınız mı ya da ne kullanacağınıza karar verdiniz mi?
burcu, ben ise ondan bekliyorum şuan. ben hamileyim, hormonlarım yüzünden saçmalıyor olabilirim, ağır sözler söylemiş olabilirim. ben ne söylersem söyleyeyim o alttan almalı şuan, anlamalı beni... anlamasa da anlamaya çalışmalı. Ben ne yaparsam yapayım o benim kocamsa, hayat arkadaşımsa bugünlerde ben ne yaparsam yapayım karşımda değil yanımda olmalı...
ayrı şehirlerdeyiz, doktora tek başıma gidiyorum, giderken nasıl ağlıyorum kötü oluyorum bilemezsin. Doktoru beklerken yanında eşi olanları nasıl içten içe kıskanıyorum anlatamam sana... Hep iyi olmaya çalışıyorum. Ozrla iyi hissetmeye çalışıyorum. Ama bilinçaltımda sürekli beni içten içe kemiren duygular var. Tek başımayım... Dün o kadar sancım oldu, yanımda kimsem yok, hastaneye gitmeye kalksam tek başımayım. Arkadaşlar bi yere kadar. Offf ne çok konuştum. kapatalım en iyisi...
inşallah canım. uzakta diye yoksa benim en mutlu günlerim olmalıydı bugünler.1 yıldır hatta flört döneminden beri en çok istediğimiz şeye sahip olucaz ama morallerimiz sıfır.
biz eşimle 10 yıllık beraberliğin ardından evlendik, ta lisede başladık çok kuvvetli bir sevgimiz vardı ama üniversite döneminde ayrı şehirlerdeydik beraber olduğumuzda dünya onsuz dönmez, azıcık ayrılalım ne büyük kavgalar çıkarırdım. hatta bir ara ayrıldık bile. sorunlar hep mesafeden birbirini çok özlemekten kaynaklanıyor. sıkma emin ol düzelecek :)
çatlaklar için saf zeytinyağı ve kakao yağı kullanıyorum canım.başkada bişey kullanmaya düşünmüyorum şimdilik...zeytinyağı beni çok rahatlattı..hoşuma gitti..cildimi yumuşacık yapması tavsiye ederimm
ben de zeytinyağı, kako yağı ve nar çekirdeği yağını karıştırdım şimdilik sadece duşatn sonra kullanıyorum ama 15 güne günde 2 kez kullanmaya başlayacağım. mustela diye organik bir kremde aldım onu da kullanacağım şimdi kullanmıyorum onu :)
slm kızlar nasılsınız bakıyorum kocalar uzmus sızı valla dun gece bende surat yaptım annesıne ılac vermeye gıttı bı saatte geldı sabaha kadar surat yaptım sabahda kendı cayını kendı demleyıp içip defoldu gıttı bın de guldum arkasındam mutfakta seker bulamamıs gıtmıs sabahın korunde bakkaldan paket almış gelmış oooh olsun o bensız bı hiiç gorcek o bu gunde surat yapcam
kızlar gobeklerımız de durumda catlak muhabbetı baslamış baya belırgın olan var sanırım foto koyuluyomu bu sayfaya koyup karsılaştırmak ısterdım
ben de zeytinyağı, kako yağı ve nar çekirdeği yağını karıştırdım şimdilik sadece duşatn sonra kullanıyorum ama 15 güne günde 2 kez kullanmaya başlayacağım. mustela diye organik bir kremde aldım onu da kullanacağım şimdi kullanmıyorum onu
kızlar gobeklerımız de durumda catlak muhabbetı baslamış baya belırgın olan var sanırım foto koyuluyomu bu sayfaya koyup karsılaştırmak ısterdım
ayy ne komik olmuş. Allah ıslah etsin bu kocaları.
esracım seni çok iyi anlıyorum. sen konunda haklısın , onun alttan almasını bekliyorsun,bide soğuk konuşunca iyice tepen atıyor. bunun nedeni sadece ve sadece ayrı yaşamanız. senin yanında olmadığı için çektiklerini, ruhsal dalgalanmalarını anlayamıyor. çünkü oda uzakta. dolayısıyla duygu kopukluğu var.o orda eski yaşamına devam ederken , sen burda içinde bi bebekle hergün yeni duygu değişimleri yaşıyorsun.bunu erkeklerin anlaması yanındayken zorsa, seninki bide uzakta. anlamasını hiç bekleme zaten.bak ben sana benim bi olayımı anlatayım, artık gülermisinnn , ağlarmısınnnn sana kalmış
,
kızıma hamileyim. tabi sağlık olarak çok ii bi gebelik geçiriorum. ne kusma ne başka bişi. hani göbek olmasa unutacam hamile olduğumu.okadar iyiyim. gelgörki ruhen tamamen sıfırın altındayım. down sendromlu özürlü bi bebek olma ihtimali, şeker hastalığı olma ihtimali, kafası büyük özürlümü ihtimali derken drlar beni çıldırtmış durumdayım.hergün ağlıyorum.depresyonun en dibindeyim anlayacağın. kendimide çirkin kötü hissediyorum hemde çok fazla. normalde eşimle giderken öle kolkola girmeyiz. hep elimi tutar.derken yine elimi tutmuş geziorus. bi yola geldik dapdar bi taraf duvar bi taraf araba. normal olarak elimi bıraktı.dar burası önden geç dedi.
ayy be orda ağla ağla
-işte sen benim elimi tutmadın, benden utanıosun, bençok çirkin oldummmm ay herkes bana bakıo.eşim mosmor. şaşırdı. ben salya sümük. eve geldik ben nası çemkiriorum. ağlamaktan konuşmam anlaşılmıo. derken dolaptan aldım hapları 3-4 tane .ben hepsini içecem intihar edecem. eşim elimden alır. ben ağlar. 2 gün ama nasıl ağlarım.1 hafta içimi çektim.o kadar içerlemişimki...
şimdi gülüyorum aklıma geldikçe.bide benim eşim o kadar sessiz sakin anlayışlı biridirki.5 yıllık evliyiz kavga bilmeyiz.ben o dönemi çok zor geçirdiğim için böyle bi tepki vermiştim. hakikaten bunalımdaydım.bide hamilelikteki psikoloji. ama o yaşadıklarımı kimse yaşamasın.iyiki kafayı yememişim. hani bu dönemde eşler ne kadar yanımızda olsalarda sizin psikolojinizi tamamen anlamazlar.bide kaldı ki senin eşin uzakta. bebek doğuncada böylemi olacak esracım. kopukluk olur be canım.yokmu birleşme ihtimali.... tayin falan...
canımm biaraya gelinde bu soğukluk kalmayacak emin olabilirsin...uzaktayken sorunlar incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük olsada insan kafasında kuruyorr...kuruyorr...kuruyorr...ve büyütüyorr sorunu...
eşinin sana b dönemde anlayışlı davranması gerektiği konusunda seninle hemfikiriz ama o da bi geçiş süreci yaşıyor olabilir...bide bazen bu erkekler söz konusu aileleri olduğunda gözleri bişeyi görmüyorr..kırıcı yıkıcı olabiliyorlarrbizde çok yaşadık aynı sorunu...biz nişanlıyken farklı şehirlerdeydik ben ankarada çalışıyordum o zamanlar...biraraya gelince yine biraz soğuklu oluyordu ama göz göze bakıp elele tutuşunca unutuyorduk kızgınlığımızı bi bakıyordukki boşu boşuna kırmışız birbirmizi...ikna etmeye çalış eşini...tatlı dille konuş...anlayışlı davranması gerektiğini izah et...senmi evinizden uzaktasın?eşinmi canım? eviniz istanbuldamı?:
canım ben benim tek demek istediğim, inatlaştıkça zararın kendine. kendini yiyip bitiriyorsun. sen çok haklısın ama erkekler bizi anlamıyorlar, onların yaradılışları böyle. daha demin dedim eşim 6 haftalık hamileyken bebeğimle birlik oluyorum diye beni suçladıinanabiliyor musun? ama şimdi alıştı. eşlerimizde birer çocuk eğitmemiz lazım. yinede en doğrusunu sen bilirsin.
biz eşimle 10 yıllık beraberliğin ardından evlendik, ta lisede başladık çok kuvvetli bir sevgimiz vardı ama üniversite döneminde ayrı şehirlerdeydik beraber olduğumuzda dünya onsuz dönmez, azıcık ayrılalım ne büyük kavgalar çıkarırdım. hatta bir ara ayrıldık bile. sorunlar hep mesafeden birbirini çok özlemekten kaynaklanıyor. sıkma emin ol düzelecek :)
biz de 6 yılın sonunda evlendik.ne zaman tatil olsa biz ayrı kalsak o zamanlar sorunlar başgösterirdi. beraberken kuzu sarması gibiydik. uzaktayken anlaşmak zorlaşıyor...:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?