- 24 Nisan 2010
- 4.196
- 5.765
- 733
bu arada 5 aylık bebek çok küçük, anne sütüne ihtiyacı var. 1 ay daha emzirebirisin. zaten önemli olan ilk 6 ay anne sütü (tabi elinde olanak olsada 2 yaşa kadar emzirebilsen)
zaten 1 aydan sonra bebeğin sütü almayacak, alsada kusacaktır. çünkü gebe kadının 4-5 aydan sonra hamile sütü bebeğini zehirler, oda sürekli kusar. zaten şu an vitaminlerin yarısı süte yarısı bebeğe gideceği için iki tarafta tam bi doyum sağlayamaz.sonuçta herhalde sürpriz bi bebek olmuş, bu kadar ara vermeden olduysa , birde normal doğum yaptıysanız sorun olmaz. yersiz endişelere kapılıp hem bebişinizi hem oğlunuzu aç bırakmayın, zor bi süreç, ama ikisi birden büyürler ,a rkadaş olurlar....
beım doktorum emzırmenın zararlı olacagını soyledı kesınlıkle verme dedı anne ve anne karnındakı bebegın saglıgı ıçınde testrler yapılıp sonra karar verılmelı bence çunkü emzırmek anneyı cok halsız bırakıyo bu konu çok hassas bence doktoru karar vermelıbu arada 5 aylık bebek çok küçük, anne sütüne ihtiyacı var. 1 ay daha emzirebirisin. zaten önemli olan ilk 6 ay anne sütü (tabi elinde olanak olsada 2 yaşa kadar emzirebilsen)
zaten 1 aydan sonra bebeğin sütü almayacak, alsada kusacaktır. çünkü gebe kadının 4-5 aydan sonra hamile sütü bebeğini zehirler, oda sürekli kusar. zaten şu an vitaminlerin yarısı süte yarısı bebeğe gideceği için iki tarafta tam bi doyum sağlayamaz.sonuçta herhalde sürpriz bi bebek olmuş, bu kadar ara vermeden olduysa , birde normal doğum yaptıysanız sorun olmaz. yersiz endişelere kapılıp hem bebişinizi hem oğlunuzu aç bırakmayın, zor bi süreç, ama ikisi birden büyürler ,a rkadaş olurlar....
rabbım saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın
ah canım muhtemelen aranızda en kilolu yani ŞİŞKOO benim 83 ile hamile kaldım ve sanıırm yaklaşık 2 kilo aldım hayırlı olsun dimi korkuyorum ne yapacam bilmiyorum... :18:
bulantının cinsiyetle alakalı olmadığı ancak zayıf annelerin bulantı problemi yaşadığı tezi ortaya atılmış ne diyorsunuz bulananlar doğru mu???
seyirme olanların erkek oluyormuş öyle mi peki? buna da cevap alayım :)
bu hadısı nesh eden bır hadıs var rasullah emzırmenın cocuga sakıncalı olmadıgını ogrendıkten sonra serbest bıraktıgına daır arkadasım..
bizde 9 gün.bede günümü geçirmeden bidaha gideyim dedim. 7+5 ken gittim crl 1,3 mm yazıyor. nasıl sizce?
dr kalp atışları çok iyi. 2 aylık bebek kalp atışı dedi...
rahatladımmm.
bidahaki randevu 1 ay sonra .
2 li test için :18::18::18::18::18::18:
merhaba güzel anneler ve minik yavrularıbulantı ve gaz şikayetlerimden dolayı giremedim epeydir. bugün doktora gittik ikinci kez ve bebeğimi gördüm nihayet. 8+4 günlük ve crl si 1.94 cm yani 19 mm. kalp atışlarınıda duydum gözlerim doldu mükemmel bi his. çok mutluyum
Kasım bebekleri nasıl oluyor? Malum akrep burcular :) İnatçılık varmı ? :)
ewt cnm bu dogru ben bizzat yaşadım erkek çocugu çabuk hareketleniyo kız geç hareketleniyoo ben 2 aylıkken göz segirmesi gibi kırpırdamalar hissetmişdimve oglum oldu bundada hissediyorum ama kız gibi geliyo bana çünkü çok üşengeç uyukucu oldum kalçam büyüdü
bulantının cinsiyetle alakalı olmadığı ancak zayıf annelerin bulantı problemi yaşadığı tezi ortaya atılmış ne diyorsunuz bulananlar doğru mu???
arkadasım bu ıkıncı bebegınızmı ılk bebegınızı emzırmeye hala devam edıyormusunuz bana cevab verırsenız cok mutlu olurum cevabınızı bebklıyorum..
canım hoşbulduk senin 5 aylık bebeğin mi var ve 2.ciye hamilesin maşaAllahisteyerek mi oldu kazara mı
Allahım sağlıklı hayrlı gebelik geçirmeyi nasip etsinn sağlıcakla hayırla bebeklerimizi kucaklarımıza alalım inşAllah
canım bu konu da sana sadece peyganber efendimizin sözünü söyleyebilirim
rasüllah s.a.v. efendimize gelmişler ve hamile birinin çocuk emzirmesinin sakıncalı olup olmadığını sormuşlar
efendimiz s.a.v ise hamile birinin çocuk emzirmesinin atlıyı atından düşürmek kadar tehlikeli olduğunu söylemiş
sana bu kitabın adını bulduktan sonra söyleyebiliirm ama sırf rasüllahın hastalıklarla alakalı şifa tavsiyeleri vardı bu kitapta
gene sen bilirsin ama doktorda öyle demiş olsa bile bir düşün ve araştır derim canım
çünkü baska bir kaynaktan okuduğum kadarıyla vucudumuzdaki iyi besinler hamile olduğumuz zaman bebeğe zararlı toksitlerse gögüsteki süte toplanıyormuş bu yüzden sakıncalıymış
luveylacım anne memesi gibi duran biberonlar var istersen öyle dene belki daha kolay oour.
tarcın10 canım iş yerinde olman senin için elbette çok daha zor yıllık iznim bugün bitiyor yarından itibaren rapora bağlıycak dr.
sende olmazsa rapor al:26:
benımde 4.5aylık bebegım var 2011 kasım annesım sımdı yıne kasım annesı olacagım tanıyomuyum senı geçensenekı topıkten:))
bu arada 5 aylık bebek çok küçük, anne sütüne ihtiyacı var. 1 ay daha emzirebirisin. zaten önemli olan ilk 6 ay anne sütü (tabi elinde olanak olsada 2 yaşa kadar emzirebilsen)
merhaba canım. seni gördüğüme sevindim. maşallah bebeğinin boyu güzel. Allah tamamına erdirsin inşallah.
Kasım bebekleri nasıl oluyor? Malum akrep burcular :) İnatçılık varmı ? :)
Yok canım zayıflıkla alakası yok.. Ben geçen sene 65 kloydum 165 boyum yani zayıf değildim ama malesef felaket bir bulantı sendromu yaşadım...
Evet canım emziriyorum.. Doktor ikl etapta emzirebileceğimi söyledi... Bebeğim 6 aylık olunca yavaş yavaş keseceğim.. Şuan adaha içimdeki yediklerimle beslenmediği için gebeliğimin ilk 3-4 ayı emzirebilrmişim... Ben zaten doyurma amaçlı emzirmiyorum. emerek uyuyor sadece psikolojik olarak rahatlaması için emziriyorum birden kesemediğim için.. Öncelikle ek gıdalarla karınını doyuruyorum canım..
Evet canım hamileyim.. Plansız bir gebelikti tabi ama şu an itibariyle istekli bir şekilde sağlıkla kucağıma almayı diliyorum.. Amin canım cümlemize nasibetsin rabbim sağlıkla kucağa almayı..
Bilgi için çok sağol canım ama fııkıh ve hadis derslerimde böyle bir hükme rastlamadım.. Ve hamile kaldığım gibi ilahiyatçılara danıştım bu konuyla ilgili bir yasak yok. Tıbbende yok ilk aylar için tabiii... daha sonra içimdeki bbeeğin rızkına mani olduğu için bebeğin gelişimini etkiler ve buda dinende tıbbende sakıncalı... Anneyide çok efor sarfettiği için yorar ve ben güçsüz kalırım bu yüzden bebeğim 6. ayını doldurduktan sonra yavaş yavaş keseceğim.. Doyurma amaçlı vermiyorum zaten esmaaa arkadaşa da bahsettim.. Öncelikle ek gıdalarla doyuruyorum..
Düşme meselesine gelince canım anne eğer düşük riski geçirrise kesinlikle emzirmemesi lazım...
Dediğin gibi ilerde içimdeki bebeğim yediklerimden beslenince sütün faydasız kısımları süte geçeceğinden kesinlikle emizrmeyeceğim.. Ama yavaş yavaş bebeğimi alıştırmam lazım buna..
Sütümün tadına devamlı bakıyorum tadı değitimi diye..
Çok sağol verdiğin bilgi için canım..
Evet er ca cığım bende sütten yavaş yavaş kesince o biberonlarla bebeğimi avutacağım artık.. İnşallah zorlanmam.. Normal biberonu uyaunıkken tutmuyor çünkü..
Aslıcığım ben geçen senenin Aralık 2011 anneleri topiğindeydim canım.. Erken doğdu benim oğlum.. Seninkinden büyük sanırım biz 25 ekimde doğduk..
Bu arada merak ettim canım sen nasıl oldun durumun nasıl.. Er ca arkadışımız bahsetmişti..
Evet canım süpriz bebek.. Çok sağol verdiğin bilgiler için.. Yukarıda bahsettim diğer arkadaşlara.. Senin dediğin gibi düşünüyorm.. İçimdeki bebeğim 4 aylık olmada ilk 3 ayda bebeğimi sütten kesmeye çalışacağım.. Altı ayını doldurmuş olacak o zaman tabi.. ama doktorlar şu an için sakıncası yok dedi.. Yavaş yavaş kesersin dedi.. Bende önce ek gıdaya alıştırdım ve öncelikle onunla doyururyorum canım..
İkisinede haksızlık etmek istemiyorum..
Tabi, şu var şu an için en önemli olan içimdeki çünkü onun beslenme ve doyma için benden başka şansı yok.. Doğmuş olan yavrum dünyada beslenebilir..
Tekrar çok teşekkür ederim canım..
:) teşekkürler burcu cum burada yazana göre biraz daha uzun miniğimama kalp atışları kaç diye sormamışım heyecandan. doktor herşey normal dediğine göre bişey yoktur sanırım.
herkez gözümü korkuttu ama oglum cok sakın 3 aylık gaz sancımız vardı kolıkliydı oglum çok şükür oda geçtı uyku duzenı vs çok ıyı ek gıdalara geçtık tek basına vakıt gecırebılıyo korma ınatcı degıl:))
Ay canım oğlum çok uslu çok akıllı maşallah. Beni hiç yormuyor Allaha şükür..
Ağlayan mızmız bir bebek değil.. Gaz sorunumuz vardı onda bile yavrum sıkıntısını gösteriyordu anlıyordum gazı var ama hiç ağlamadı gazdan dolayı..
Ve ikinci bebeğimde akrep burcu olacak inşallah onun gibi olur bu da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?