2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

doktorlar 9 ay boyunca emzırılebılecegını hatta bebek dogduktan sonra ıkısınıde emzırmeye devam edebılınecegını soyluyor arkadasım ben ıkı aydır emzırmeye devam edıyorum ne tıksıntı var ne baska bısı o9ldukcada baglandı ne yapacam dua edın..

merhaba güzel anneler ve minik yavruları bulantı ve gaz şikayetlerimden dolayı giremedim epeydir. bugün doktora gittik ikinci kez ve bebeğimi gördüm nihayet. 8+4 günlük ve crl si 1.94 cm yani 19 mm. kalp atışlarınıda duydum gözlerim doldu mükemmel bi his. çok mutluyum

beım doktorum emzırmenın zararlı olacagını soyledı kesınlıkle verme dedı anne ve anne karnındakı bebegın saglıgı ıçınde testrler yapılıp sonra karar verılmelı bence çunkü emzırmek anneyı cok halsız bırakıyo bu konu çok hassas bence doktoru karar vermelı
rabbım saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın

sagol cnm hepımız saglıkla alırız ınsallh

ah canım muhtemelen aranızda en kilolu yani ŞİŞKOO benim 83 ile hamile kaldım ve sanıırm yaklaşık 2 kilo aldım hayırlı olsun dimi korkuyorum ne yapacam bilmiyorum... :18:

kilolu gebeler daha az kilo alıyor. bide gebelikleri pek anlaşılmıo. en fazla 10 kiloyla tamamlarsın..

bulantının cinsiyetle alakalı olmadığı ancak zayıf annelerin bulantı problemi yaşadığı tezi ortaya atılmış ne diyorsunuz bulananlar doğru mu???

ben 170 boyunda 62 kiloyla hamile kaldım. zayıf değilim normalim. bulantım var. bence kiloyla değilde bünye ile ilgili.

seyirme olanların erkek oluyormuş öyle mi peki? buna da cevap alayım :)

ben bu seyirme işini sizlerden öğrendim. hayırlısı olsun. sağlıklı olsun yeter.

bu hadısı nesh eden bır hadıs var rasullah emzırmenın cocuga sakıncalı olmadıgını ogrendıkten sonra serbest bıraktıgına daır arkadasım..

emzirme olayı ile ilgili olarak : abimle aramızda 1 yaş var ve annem bana hamileyken abimin sürekli süt içtiğini hatta ben doğduktan sonra benim sütümüde içtiğini söyledi.

canım gözün aydın. boyu normal. tam olması gerektiği gibi. hep böyle yolunda olsun herşey inşallah. :

merhaba canım. seni gördüğüme sevindim. maşallah bebeğinin boyu güzel. Allah tamamına erdirsin inşallah.

ewt cnm bu dogru ben bizzat yaşadım erkek çocugu çabuk hareketleniyo kız geç hareketleniyoo ben 2 aylıkken göz segirmesi gibi kırpırdamalar hissetmişdim ve oglum oldu bundada hissediyorum ama kız gibi geliyo bana çünkü çok üşengeç uyukucu oldum kalçam büyüdü

ewt cnm bu dogru ben bizzat yaşadım erkek çocugu çabuk hareketleniyo kız geç hareketleniyoo ben 2 aylıkken göz segirmesi gibi kırpırdamalar hissetmişdim ve oglum oldu bundada hissediyorum ama kız gibi geliyo bana çünkü çok üşengeç uyukucu oldum kalçam büyüdü

Kasım bebekleri nasıl oluyor? Malum akrep burcular :) İnatçılık varmı ? :)

herkez gözümü korkuttu ama oglum cok sakın 3 aylık gaz sancımız vardı kolıkliydı oglum çok şükür oda geçtı uyku duzenı vs çok ıyı ek gıdalara geçtık tek basına vakıt gecırebılıyo korma ınatcı degıl:))

selam canım. iyisindir inşallah. ne çabuk popon büyüdü senin ya. benim popom zaten geniş korkuyorum valla büyür diye. :26: bende onu dicektim. karnımızın şeklinden anlarız cinsiyetini diyede. karınlarımız büyüyene kadar heralde doktor cinsiyetini söyler

bulantının cinsiyetle alakalı olmadığı ancak zayıf annelerin bulantı problemi yaşadığı tezi ortaya atılmış ne diyorsunuz bulananlar doğru mu???

Yok canım zayıflıkla alakası yok.. Ben geçen sene 65 kloydum 165 boyum yani zayıf değildim ama malesef felaket bir bulantı sendromu yaşadım...

arkadasım bu ıkıncı bebegınızmı ılk bebegınızı emzırmeye hala devam edıyormusunuz bana cevab verırsenız cok mutlu olurum cevabınızı bebklıyorum..

Evet canım emziriyorum.. Doktor ikl etapta emzirebileceğimi söyledi... Bebeğim 6 aylık olunca yavaş yavaş keseceğim.. Şuan adaha içimdeki yediklerimle beslenmediği için gebeliğimin ilk 3-4 ayı emzirebilrmişim... Ben zaten doyurma amaçlı emzirmiyorum. emerek uyuyor sadece psikolojik olarak rahatlaması için emziriyorum birden kesemediğim için.. Öncelikle ek gıdalarla karınını doyuruyorum canım..

Evet canım hamileyim.. Plansız bir gebelikti tabi ama şu an itibariyle istekli bir şekilde sağlıkla kucağıma almayı diliyorum.. Amin canım cümlemize nasibetsin rabbim sağlıkla kucağa almayı..

Bilgi için çok sağol canım ama fııkıh ve hadis derslerimde böyle bir hükme rastlamadım.. Ve hamile kaldığım gibi ilahiyatçılara danıştım bu konuyla ilgili bir yasak yok. Tıbbende yok ilk aylar için tabiii... daha sonra içimdeki bbeeğin rızkına mani olduğu için bebeğin gelişimini etkiler ve buda dinende tıbbende sakıncalı... Anneyide çok efor sarfettiği için yorar ve ben güçsüz kalırım bu yüzden bebeğim 6. ayını doldurduktan sonra yavaş yavaş keseceğim.. Doyurma amaçlı vermiyorum zaten esmaaa arkadaşa da bahsettim.. Öncelikle ek gıdalarla doyuruyorum..
Düşme meselesine gelince canım anne eğer düşük riski geçirrise kesinlikle emzirmemesi lazım...

Dediğin gibi ilerde içimdeki bebeğim yediklerimden beslenince sütün faydasız kısımları süte geçeceğinden kesinlikle emizrmeyeceğim.. Ama yavaş yavaş bebeğimi alıştırmam lazım buna..
Sütümün tadına devamlı bakıyorum tadı değitimi diye..
Çok sağol verdiğin bilgi için canım..

Evet er ca cığım bende sütten yavaş yavaş kesince o biberonlarla bebeğimi avutacağım artık.. İnşallah zorlanmam.. Normal biberonu uyaunıkken tutmuyor çünkü..

benımde 4.5aylık bebegım var 2011 kasım annesım sımdı yıne kasım annesı olacagım tanıyomuyum senı geçensenekı topıkten:))

Aslıcığım ben geçen senenin Aralık 2011 anneleri topiğindeydim canım.. Erken doğdu benim oğlum.. Seninkinden büyük sanırım biz 25 ekimde doğduk..

Bu arada merak ettim canım sen nasıl oldun durumun nasıl.. Er ca arkadışımız bahsetmişti..

Evet canım süpriz bebek.. Çok sağol verdiğin bilgiler için.. Yukarıda bahsettim diğer arkadaşlara.. Senin dediğin gibi düşünüyorm.. İçimdeki bebeğim 4 aylık olmada ilk 3 ayda bebeğimi sütten kesmeye çalışacağım.. Altı ayını doldurmuş olacak o zaman tabi.. ama doktorlar şu an için sakıncası yok dedi.. Yavaş yavaş kesersin dedi.. Bende önce ek gıdaya alıştırdım ve öncelikle onunla doyururyorum canım..
İkisinede haksızlık etmek istemiyorum..
Tabi, şu var şu an için en önemli olan içimdeki çünkü onun beslenme ve doyma için benden başka şansı yok.. Doğmuş olan yavrum dünyada beslenebilir..
Tekrar çok teşekkür ederim canım..

merhaba canım. seni gördüğüme sevindim. maşallah bebeğinin boyu güzel. Allah tamamına erdirsin inşallah.

:) teşekkürler burcu cum burada yazana göre biraz daha uzun miniğim ama kalp atışları kaç diye sormamışım heyecandan. doktor herşey normal dediğine göre bişey yoktur sanırım.

Kasım bebekleri nasıl oluyor? Malum akrep burcular :) İnatçılık varmı ? :)

Ay canım oğlum çok uslu çok akıllı maşallah. Beni hiç yormuyor Allaha şükür..
Ağlayan mızmız bir bebek değil.. Gaz sorunumuz vardı onda bile yavrum sıkıntısını gösteriyordu anlıyordum gazı var ama hiç ağlamadı gazdan dolayı..

Ve ikinci bebeğimde akrep burcu olacak inşallah onun gibi olur bu da..

progestana devam iş güç yasak sadece oglumla ılgılenıyorum 1ay sabredecegım artık oglum 17kasım dogumlu buyuksunuz maşşallah kuzulara:)

:) teşekkürler burcu cum burada yazana göre biraz daha uzun miniğim ama kalp atışları kaç diye sormamışım heyecandan. doktor herşey normal dediğine göre bişey yoktur sanırım.

yoktur birşey. bir sıkıntı olsa söylerdi. içini ferah tut. doktorlar için rutin şeyler bunlar. ben sormadan benimkide söylememişti. inşallah hep yolunda gidecek herşey.

bebeğinin cinsiyetini şimdiden merak eden anneler ben burada ki hamilelik takviminin ilerleyen günlerinden birinde bi bilgi okudum. eski yunanlılardan gelme bişeymiş sanırım emin değilim ama şöyle bişeydi; kadının sağ gözü daha parlak ve sağ göğsü daha sıkı ise bebek erkek, sol göz parlak ve sol göğüs sıkı ise kız olduguna inanılırmış. benim ki şimdilik sağ gibi duruyo hadi bakalım

peki yazın gebelik nasıl geçiyor? bir de doğum şeklin nasıldı korku oluyor mu?

Son düzenleme:
hanımlar bana müsade misafirim gelecek
kendinize iyi bakın allaha emanet olun
cumanız mübarek dualarınız kabul olsun inşşş:130:

Ben de Allah kısmet ederse 13 Kasım 2012'de anne olacağım. Çok heyecanlı ve şaşkınım. Beklenmedik bir hamilelik oldu. 9 cm büyüklüğünde bir çikolata kistim vardı. 5-6 santimken fark edildi ve hamile kalmam için 3 ay zaman verildi. Kalamadım ama ameliyatı gerek çeşitli sebeplerden hep erteledim. Tam karar verip ameliyat günü almaya gittiğim zaman hamile olduğum anlaşıldı. Allahtan hayırlısı :)

peki yazın gebelik nasıl geçiyor? bir de doğum şeklin nasıldı korku oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…