gidiyorum dedim ama bunada cevap vereyim de öyle gideyimbebeğinin cinsiyetini şimdiden merak eden anneler ben burada ki hamilelik takviminin ilerleyen günlerinden birinde bi bilgi okudum. eski yunanlılardan gelme bişeymiş sanırım emin değilim ama şöyle bişeydi; kadının sağ gözü daha parlak ve sağ göğsü daha sıkı ise bebek erkek, sol göz parlak ve sol göğüs sıkı ise kız olduguna inanılırmış. benim ki şimdilik sağ gibi duruyo hadi bakalım
merhaba güzel anneler ve minik yavrularıbulantı ve gaz şikayetlerimden dolayı giremedim epeydir. bugün doktora gittik ikinci kez ve bebeğimi gördüm nihayet. 8+4 günlük ve crl si 1.94 cm yani 19 mm. kalp atışlarınıda duydum gözlerim doldu mükemmel bi his. çok mutluyum
beım doktorum emzırmenın zararlı olacagını soyledı kesınlıkle verme dedı anne ve anne karnındakı bebegın saglıgı ıçınde testrler yapılıp sonra karar verılmelı bence çunkü emzırmek anneyı cok halsız bırakıyo bu konu çok hassas bence doktoru karar vermelı
herkez gözümü korkuttu ama oglum cok sakın 3 aylık gaz sancımız vardı kolıkliydı oglum çok şükür oda geçtı uyku duzenı vs çok ıyı ek gıdalara geçtık tek basına vakıt gecırebılıyo korma ınatcı degıl:))
progestana devam iş güç yasak sadece oglumla ılgılenıyorum 1ay sabredecegım artık oglum 17kasım dogumlu buyuksunuz maşşallah kuzulara:)
Ay canım oğlum çok uslu çok akıllı maşallah. Beni hiç yormuyor Allaha şükür..
Ağlayan mızmız bir bebek değil.. Gaz sorunumuz vardı onda bile yavrum sıkıntısını gösteriyordu anlıyordum gazı var ama hiç ağlamadı gazdan dolayı..
Ve ikinci bebeğimde akrep burcu olacak inşallah onun gibi olur bu da..
bebeğinin cinsiyetini şimdiden merak eden anneler ben burada ki hamilelik takviminin ilerleyen günlerinden birinde bi bilgi okudum. eski yunanlılardan gelme bişeymiş sanırım emin değilim ama şöyle bişeydi; kadının sağ gözü daha parlak ve sağ göğsü daha sıkı ise bebek erkek, sol göz parlak ve sol göğüs sıkı ise kız olduguna inanılırmış. benim ki şimdilik sağ gibi duruyo hadi bakalım
Ben de Allah kısmet ederse 13 Kasım 2012'de anne olacağım. Çok heyecanlı ve şaşkınım. Beklenmedik bir hamilelik oldu. 9 cm büyüklüğünde bir çikolata kistim vardı. 5-6 santimken fark edildi ve hamile kalmam için 3 ay zaman verildi. Kalamadım ama ameliyatı gerek çeşitli sebeplerden hep erteledim. Tam karar verip ameliyat günü almaya gittiğim zaman hamile olduğum anlaşıldı. Allahtan hayırlısı :)
gidiyorum dedim ama bunada cevap vereyim de öyle gideyim
alakası yok canım ayrıca gögüs uçları siyahlasırsa erkek bebek olur derler benim büyük kızda öyleydi birde ultrasonda hep erkek diye gözüküyordu
kız doğunca şok olmuştuk
özel polikinikte doğum yapmasam kayınvalidemler karıştı diyeceklerdi inan
kızlar ara ara rahime şiddetli sancı saplanıyor içimi sızlatıyor siz böyle birşey yasıyormusunuz ?
normal mi değil mi neden olur acaba?? :18:
doktorunuz ilişkiyi kaç hafta yasakladı?
canım o ağrılar çoğumuzda var. gayet normal. bebek yerleşiyor. kaslarımızı geriyor içerden.
ilişkiye gelince doktor serbest dedi ama biz bebeğe bişi olur diye istemiyoruz.
kızlar ara ara rahime şiddetli sancı saplanıyor içimi sızlatıyor siz böyle birşey yasıyormusunuz ?
Canım o rahimin genişlemesinden kaynaklanıyor bence çünkü bende de var. İlişki konusunda bir şey söylemedi doktorum ama burada haftada iki denildiğini duymuştum tabi düşük tehlikesi yoksa
bebeğinin cinsiyetini şimdiden merak eden anneler ben burada ki hamilelik takviminin ilerleyen günlerinden birinde bi bilgi okudum. eski yunanlılardan gelme bişeymiş sanırım emin değilim ama şöyle bişeydi; kadının sağ gözü daha parlak ve sağ göğsü daha sıkı ise bebek erkek, sol göz parlak ve sol göğüs sıkı ise kız olduguna inanılırmış. benim ki şimdilik sağ gibi duruyo hadi bakalım
Ben de Allah kısmet ederse 13 Kasım 2012'de anne olacağım. Çok heyecanlı ve şaşkınım. Beklenmedik bir hamilelik oldu. 9 cm büyüklüğünde bir çikolata kistim vardı. 5-6 santimken fark edildi ve hamile kalmam için 3 ay zaman verildi. Kalamadım ama ameliyatı gerek çeşitli sebeplerden hep erteledim. Tam karar verip ameliyat günü almaya gittiğim zaman hamile olduğum anlaşıldı. Allahtan hayırlısı :)
peki yazın gebelik nasıl geçiyor? bir de doğum şeklin nasıldı korku oluyor mu?
maşallah canım .. Çok sevindim yavrukuşuna.. Allah tamamına erdirsin.. Evet mükemmel bir his.. doğduktan sonra o mucizeye bakmaya doyamıyr insan.. bambaşka bir his..
Bulantılarında düzene girer inşallah üstüne gitme.. Sevmediğin hiçbir kokuya tada yaklaşma..
yani işyerinde ellettirdin ya bana göğüslerimibenimki eşit sıkılıkta. bak mıncıklarkende acıdılar iyi mi
Oğlum olacak bu bilgiye ve çin takvimine göre ama bakalım..
Birde şu var kızlar anne ne hissediyorsa annein içine doğan cinsiyetin doğru olduğunu söyliyorlar.. Bizin geçen seneki annelerin hemen hepsi hissettiği bebeği doğurdu..
Hoşgeldin canım.. Maşallah..
Seninki mucize bebek desene... Rabbim tamamına erdirsin inşallah..
Valla canım ben bodrumdayım ve bodrum çok sıcak.. ben baya zorlandım sonra ağustostta istanbula gittim.. Kumburgazda annemin evi doğuma kadar orda kaldım ve çok rahat geçirdim..
Doğuma gelince herkesin doğum tecrübesi ve yaşadıkları farklı oluyor... Ben baya zor geçridim canım.. Anlatıp korkutmak istemem ama bunlar benim yaşadıklarım..
Önceleri düşük riskim vardı sonra erken doğum riski.. bebeğimin kesesinde amniotik bant vardı sakat doğar riski vardı... Sonra 32 haftalıkken suyum geldi ve yoğun kanamam oldu iki hafta hastanede yattım ve 34 haftalık normal doğumla bebeğim doğdu.. Ama sadece doğum anım çok iyiydi hafif sancıyla iki ıkınmada doğdu.. Öyle uzun saatlerce sancı da çekmedim.. Ama öncesi ve sonrası çok kötü geçti..
Basurum fırladı anal fissül oldum felçli gibi günlerce kalkamadım bebeğimi besleyemedim sarılık oldu bir hafta yoğun bakımda kaldı... Haftalarca basurdan dolayı ağladım. Dikişlerim iyileşmedi mikrop kaptı vs.. Korkutmak istemem ama herkesin tecrübesi farklı oluyor kesinlikle.. Bzim Aralık gurubunda 200ü aşkın anne var her birnin tecrübesi farklı ve çoğu güzel ve rahat doğum yaptlar..
Canım o rahimin genişlemesinden kaynaklanıyor bence çünkü bende de var. İlişki konusunda bir şey söylemedi doktorum ama burada haftada iki denildiğini duymuştum tabi düşük tehlikesi yoksa
çok saol canımmmmm hoşbuldukkkayserili misin yoksa benim eşim kayserili bursada yasıyoruz...
bende çalsıyorum mide bulantıları tuvalete sık gıtme ihtiyacı beni zorluyorinşAllah bebişlerimzi kucağımıza almakta nasip olur hayırlısyla...
teşekkür ederim canım o kokularla başım dertte günlerdir et falan yiyemiyorum yoğurtta ve sütte içmiyorum nasıl olucak bilmiyorum 2 kilo vermişim. ev bile kokuyor hatta eşim bile bi acayip kokuyo bana anlamadım gitti
canım aynısı bana da olyor korkma özellikle ani hareket yaptıgımda filan bıcak saplanır gibi ama bikaç saniye sürüyo hemen geçiyo doktorda olur dedi. rahmin büyüyo. bir de ilişkiyi yasaklamadı benim doktorum bugün sordum daha ama tabi biz bilmediğimiz için ilişki olmadı hiç
sorma bende herkese soruyom yani en azından gözlerimiacı en cok gece oluyor benim sağa sola dönerken onlarca iğne batıyor sankı uçlarına. süt fabrikası imalata başladı sanırım
ewt cnm bu dogru ben bizzat yaşadım erkek çocugu çabuk hareketleniyo kız geç hareketleniyoo ben 2 aylıkken göz segirmesi gibi kırpırdamalar hissetmişdimve oglum oldu bundada hissediyorum ama kız gibi geliyo bana çünkü çok üşengeç uyukucu oldum kalçam büyüdü
kızlarrrrrr ben dün akşam karnıma baktım yatar vaziyette. hani diyorlar ya seyirme oluyor bende gördümgöbek değimin hemen altında bir hareket var. dikkat ettim kendi kalp atışımla bir seyirme oluyor. bunun bebekle bir ilgisi var mı acaba? eşiminkide baktım onda yoktu. lütfen sizde kendikinize bakın birde bişi rica etcem hamile olmayan bir bayanada bakabilir misiniz? ben emin olamadım hamilelikle ilgisi var mı diye. benim yakınımda yok söyleyebileceğim. tarif etmekte zor telefonla.
ya kız olsun ben kız istiyorum(şaka bi yana gönlümden geçen kız ama önce hayırlısı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?