günaydıınn kızlar..bugün çok keyifsizimsabah sütümü falan içtikten sonra evden çıkmadan bi tartılayım dedim. al sana yaklaşık bi kilo dahaa :18: çok mutsuz oldum...aslında bebeğim için alacağım kilolar umrumda bile olmaz ama daha çok erken değilmi...2.5 aylık hamile birisi 2 kiloya yakın kilo alırmı yaa? böyle gidersee sonum ne olacakk? :18:
ekmek türevi şeyleri yemiyorum..makarnaya buara biraz düştümm gerçiiiş yerinde pilav falan kesinlikle yemiyorum...kayseride hamur işi çok yapılırr, uzak duruyorum yemiyorum...
önceki yeme düzenimden en büyük fark ceviz, badem, süt, yoğurt, arada yumurta, haaa bide pekmez (günde 2 yemek kaşığı) hangisi yaptı ban bu hainliği?
hiç birinide kesmek istemiyorum açıkcası bebeğim için faydalı olduğunu düşündüğüm için:44:
siz nelerle besleniyorsunuz? bana birisi akıl versin...cidden moralim bozulduu
emir erin görevi kabul etmiş demek ki burcuya bu karışma stresi benide sardı. eşime şimdiden talimat verdim. ben doğurduktan sonra yanıma gelme git bebeği takip et dedim. işin ilginç tarafı gayet mantıklı karşılayıp tamam o görev benim dedi
merhaba canim gecmis olsun ya senin surecin biraz zor geciyo sanirim ayni donemdeyiz ama ben o kadar agir degilim Allah sifa versin bundan sonrasi guzel gecsin insaallahh
maşallahhhh canımm Allah bağışlasınnnn,çok tatlıı hayırlı ömür versin Rabbim.. nazar boncuğumuzu takalım hemen
yesinn bu yakışıklıyı teyzoşlarıı...maaşallahh çok tatlııallahh güzel günlerini göstersinn iki yavrunundaa
canım maşallah. gerçekten çok tatlı. yanımda olsada sevsem. oğlunun fotosu iyi oldu koyman. güzel bebeğe bakalımda bebeklerimiz güzel olsun. bizim içinde öp bebişini.
maşallah subanallah çok tatlı Allah nazardan saklasan
maşallahhhh allah uzun ömür versin.....
kızlarr varis olmaması içünnnnnn..................
otururken diz arkalarını sandalyeye yapıştırmıyoruzzzzzz. ara sıra ayakları balet gibi gerip içeri çekiyoruuzzzz
bel ağrısı olmaması içün iseeeee...........
oturuken belimizle koltuk arasında boşluk kalmamalıııııı.... veeeee karnımızı saklamaya çalışmıyoruzzzz
Bugün bir çoğumuzun eşleri tersinden kalkmışlar herhalde,bir tane de bende var..:113:Tartıştığımız konu ise "sinema"
Biz 2 haftada bir mutlaka sinemaya gideriz,kuzenlerle,genç yengelerle falan..
Benim de ne zamandır istediğim bi film var(titanların öfkesi)ona gitmek istiyorum.Ama yok yengesi başka filme gitmek istiyomuş ta kendisi de o filme gitmek istiyomuş ta muş,muş,muş.....Ben 1 haftadır söylüyorum bari başbaşa şu filme gidelim"gideriz,bakarız vs"
Ama yengesinin istediği film için bana danışma gereği bile duymadı,bende tek başıma gidip izlicem o filmi,o da gitsin yengesiyle izlesin...
Ay içimi döktüm kusura bakmayın,bu da sorun mu dersiniz şimdi tabi ki değil,ama iş başka işte.Sinir oldum bi kere....
belki beraber doğururuz canım. 15 kasım benim. ama sezaryen olacam 15 gün önceden...yani 1-2 kasım beklenen doğum...(bi akksilik olmazsa.)bayrama denk gelmeyelimdeee
kızlar size bişey soracağım ben bugün gittiğim hastaneden doğum ücretini öğrendim epiduralli normal ve epiduralli sezeryan fiyatı 1500 eğer doktorumu istersem 1800 tl imiş. ben de ben dormal doğum düşünüyorum ama epidural istemiyorum dedim. o da böyle bi secenegim olmadıgını söyledi. illa o parayı alacaklar yani. mesele paradanda ziyade ben o iğneyi belimden olmaktan daha cok ürküyorum. napsam bilemedim normal doğurmak cok mu zor acaba ya :18: rahim filmi cekilmiştim anestesi olmadan onun gibi bişeymiki? benim yengemin 8 aylıkken suyu geldi gecenin köründe hemde kurban bayramıydı. erken olmasına rağmen yarım saatte doğurdu sigortada. üstelikte cok nazlı biridir narindir şimdi kendime bakınca ben neden yapamıyım ki diyorum. bilmiyorum kafam karışık yani.
bi de ikili test için ekstra ücret alıyor mu her hastane acaba?
yaa sormaaa Allahtan çalışıyorum...yoksa her gün gezmeekayserili hatunların meşhur ev gezmeleriçok eğlenceli oluyor
evet canım kayseriliyimmmcanım kayserılımısın bende :)benım canım hergun mantı yemek ıstıo bende bır kılo aldım gıbı vucum sıs gıbı sankı ama canım sureklı bıseler yemek ıstıo vucudun depoları yeter dıolar ılk uc ayda ben ucuncu aydan sonra yuklenmeyı dusunuorum
Seni çok iyi anlıyorum çünkü şu anda bile yatakta yazıyorum.
Yaklaşık 1 aydan fazla bir zamandır sürekli yatıyorum sürekli bir mide bulantısı öğürme ve banyoya koşmalar
Gece uykularını yitirdim.Mutfağıma adım atamıyorum neredeyse hiçbir kokuya ya da ekmek dahil hiçbir yiyeceği düşünmeye bile gelemiyorum.
Günde 3-4 litre su tüketen ben su içmek için can atıyorum ama gitmiyor bi türlü.
Geçen hafta hastanelik olup serumla kendime gelebildim.Doktoruma göre böyle giderse her gün almalıyım.
Günlerdir annemde kalıyordum iyileşmiştim biraz daha ama gece eve döndük şuan hala yataktayım.
Geçen gün ki yazılarında mide bulantısı için ilaç kullanan var mı diye sormuşsun.Ben ilaç içiyorum "dramamine" isminde.Reçete ile veriliyor ve inanılmaz bir şekilde yarım saat içinde uyutuyor.Ama doktorumunda dediği gibi ne ilaç içersen iç bu dönemde yapılabilecek hiçbir şey yok.Rabb'im çabuk atlatmayı nasip etsin.Başucunda çubuk kraker bulunsun sabah yataktan kalkmadan önce yiyebildiğin kadar ye ve yataktan hemen kalkma :)
ben mide bulantıları ve gribim üst üste gelince yenik düştüm sabah sağlık ocağında serum yedim kendime geldim elim ayağım titriyordu bugün midem bulanmadı 3 gün hiç birşey yemedim diye bilirim zorlaakşamları greyfurt yedim onuda afedersiniz çıkartırken öldüm öldüm dirildim şimdi iyiyim Allaha şükür bi hap verdi dr. mide bulantısı için aranızda kullanan varmı bulantı için bişey:26:
kızlar size bişey soracağım ben bugün gittiğim hastaneden doğum ücretini öğrendim epiduralli normal ve epiduralli sezeryan fiyatı 1500 eğer doktorumu istersem 1800 tl imiş. ben de ben dormal doğum düşünüyorum ama epidural istemiyorum dedim. o da böyle bi secenegim olmadıgını söyledi. illa o parayı alacaklar yani. mesele paradanda ziyade ben o iğneyi belimden olmaktan daha cok ürküyorum. napsam bilemedim normal doğurmak cok mu zor acaba ya :18: rahim filmi cekilmiştim anestesi olmadan onun gibi bişeymiki? benim yengemin 8 aylıkken suyu geldi gecenin köründe hemde kurban bayramıydı. erken olmasına rağmen yarım saatte doğurdu sigortada. üstelikte cok nazlı biridir narindir şimdi kendime bakınca ben neden yapamıyım ki diyorum. bilmiyorum kafam karışık yani.
bi de ikili test için ekstra ücret alıyor mu her hastane acaba?
arkadaşlar,
bebeğimi kaybettim.önce lekelenmem oldu kese sönmeye başlamış sonra incelendiğinde bebeğin hala 4 haftalık olduğu gözüküyorddu yani hiç gelişmemiş.kürtajla alındı.1 ay sonra detaylı araştırma yapılacak.ne diyeceğimi bilemiyorum.burda birbirimizin dilinden,kalbinden anladık,çok güzel şeyler paylaştık,birbirimiz için dertlendik,heyecanlandık,meraklandık.o yüzden bunu size bildirmek istedim.hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
ahmaklaştım,kelimeler kayboldu,duygularımı anlatamıyorum.bi süre girmeyeceğim toparlanmam lazım.teselli mesajlarınızı duyuyor gibiyim
,sağolun.
Allahım hepinizi korusun,gönlünüzdekiler sizlerle olsun.kötüyüm çok karmaşığım.hoşçakalın.
arkadaşlar,
bebeğimi kaybettim.önce lekelenmem oldu kese sönmeye başlamış sonra incelendiğinde bebeğin hala 4 haftalık olduğu gözüküyorddu yani hiç gelişmemiş.kürtajla alındı.1 ay sonra detaylı araştırma yapılacak.ne diyeceğimi bilemiyorum.burda birbirimizin dilinden,kalbinden anladık,çok güzel şeyler paylaştık,birbirimiz için dertlendik,heyecanlandık,meraklandık.o yüzden bunu size bildirmek istedim.hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
ahmaklaştım,kelimeler kayboldu,duygularımı anlatamıyorum.bi süre girmeyeceğim toparlanmam lazım.teselli mesajlarınızı duyuyor gibiyim
,sağolun.
Allahım hepinizi korusun,gönlünüzdekiler sizlerle olsun.kötüyüm çok karmaşığım.hoşçakalın.
yuppii beni anlayan biri çıktı:))) aynı şeyi iki gün önce farkettim bende.. sanki kalp atışı gibiydi ya... valla olsun yada olmasın çok mutlu olduk bizz özellikle eşim:))her akşam bakıyozz görmemişler gibi:))
bu arada herkese merhabalar kızlarrr ne kadar kalabalıklaşmışısz ne güzel.. yeni katılan arkadaşlar hepsiniz hoşgeldinizz hayırlı olsun inşş...kasım ayında nüfus patlaması yaşatacağız süperrr :)))
arkadaşlar,
,sağolun.
nazenin allah yardimcin olsun.ilk bebegini kucagina alip 1 gun opup kokladiktan sonra kaybeden biri olarak seni cok iyi anliyorum.ama inan gececek bide bakacaksinki yine hamilesin.allaha dua et ve hayirlisini iste,sakin isyan etme..
kizlar ben ilk dogumu epidural normal yaptim.muhtesem bise tavsiye ediyorum.aslinda dogumum zormus.acilisimda uzun surdu.10 saat sonra dogdum ama belimden igne yaptiklari icin ufakbi kasilmadan baska bise hissetmedim.belden yapilan ignede sinek isirigindan farksiz.benim 2 ablamda oyle oldu biz cok memnunuz10 saatten sonra doguma girdim kasilmalarda ikindim.15 dk da dogurdum bi tek son cikarken zorlandigi!m icin bagirdim.yoksa oyle dayanilmayacak bi agri filan degil.uyusuk oldugu icin dikisleri en ufak hissetmedim.ama dogurma hissini anlatamam muthis bi duygu.onun ordan cikisini aglamasini gormen harika .herseye degiyo inanin.eskiden neden hep zorluklar kadinlara ne sanssiziz niye dusunuyordum.ama simdi tam aksi hamilelikte,dogumda erkeklerin bu dunyada tadamadiklari en guzel olaymis dogurduktan sonrada yaklasik 2 3 igne dozun kaliyo sancin oldukca epidurali yapin diyon valla keyfinebakiyon o gece
ama bu kadar guzel bi dogum oykusu ne yazikki 2. gununde husranla bitti.rabbim bebegimi kendine melek olarak aldi.2.gunden sonra biraz dikislerin acir dediler.demekki bebege icim oyle acidiki inanin en ufak dikis agrisi hissetmedim.
en zorlanacaginiz sey muhtemelen kabizlik ve ardindanda ,basur olacak.onleminizi unutmadan alin.kabizlik baslamadan sabahlari kayisibide kuru erik tuketin.
başınız sağolsun acı bir tecrube yaşamışsınız. rabbim aynı acıları bir daha göstermesin.
arkadaşlar,
,sağolun.
Canım niye sezeryan oluyorsun.. Sağlığın için uygunsa bir sakıncası yoksa normal ol... İki dakika sonra hiçbirşeyin kalmıyor... Ben basur ve kabızdım doğumdan sonra ondan çektim.. Yine normal olacağım inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?