2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

merhaba bende 8. haftamdayım dediğin durum bendede var geçen hafta dahada şiddetliydi kasık ağrılarım ama bu hafta ara ara oluyor.doktora sorduğumda ilk gebeliklerde bazılarının bunları yaşadığını söyledi..çok şükür anormal bir durum yok,rahmin genişlemesi ve bebeğin yerleşmesi yapıyormuş bu ağrıları..
benimde bulantım azaldı senin gibi..ama heran gelicek diye çok çok korkuyorum..

Aynen bende ilk sıralar korkudan ve acemilikten olsa gerek 15 gün kadar yanaşamadım eşime dr izin vermişken,ama çok şükür bu sıralar iyiyim..
Bende yeşil çaya bayılırdım yaa,onu da işte maalesef korkudan içemiyorum,sıcak limonlu su içiyorum bazen...

O adet sancısı gibi ağrıyı bende yaşıyorum ara ara kasıklarımda ve ön kısımda ama kısa sürüp geçiyor hemen,korkma dr a sordum ben olacak o kadar ağrı sızı rahat ol korkma dedi...

cnm 8 inci aya kadar normal 8 den sonra kasılmalae olduğundan sdr yasaklamıştı ama sorun yok düşük tehtidi olmadığı surece

Evet yaa çok şükür öyle bi riskim olmadı inşallah böyle devam eder herşey...

Kızlar bakın ne buldum,sadece eğlence amaçlı tabi ki,ben şu alyans olayını denedim,yuvarlak çizdi,bütün belirtilerim erkeğe uyuyor ama dr um kıza benziyor sanki dedi..Yeter ki sağlıklı olsun hangisi olursa olsun hiç farketmez..Maksat eğlenmek hadi sizde deneyin bakalım..

Eğer;
Erken hamilelikte mide bulantısı hissetmediyseniz,
Bebeğinizin kalp atışı dakikada 140 atıştan daha azsa,
Ön tarafınızdan daha çok kilo aldıysanız,
Beliniz basket topu gibi görünüyorsa,
Aerolarınız çok kararırsa,
Daha düşük taşıyorsanız,
Tuzlu ve ekşi yiyeceklere aş eriyorsanız,
Proteine aş eriyorsanız-etler ve peynir,
Ayaklarınız hamilelikten önceki haline göre daha soğuksa,
Bacaklarınızdaki tüyler hamilelik döneminde daha çabuk uzuyorsa,
Elleriniz daha kuruysa,
Siz uyurken yastıklarınız kuzeye bakıyorsa,
Müstakbel baba sizinle birlikte kilo alıyorsa,
Hamilelik size her zamankinden daha iyi bir görüntü veriyorsa,
İdrarınız parlak sarı rengindeyse,
Burnunuz yayılıyorsa,
Alyansınızı göbeğinizin üzerinde tuttuğunuzda yuvarlaklar çiziyorsa,
Baş ağrılarınız varsa,
Yaşınıza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldığınız ayın rakamını eklediğinizde çift sayı çıkıyorsa,
bebeğiniz erkektir.

Eğer;
Erken hamilelikte mide bulantılarınız varsa,
Bebeğinizin kalp atışı dakikada en az 140 ise,
Basenlerinizden ve poponuzdan kilo alıyorsanız,
Sol göğsünüz sağ göğsünüzden daha büyükse,
Saçınızda kırmızı hatlar çıkıyorsa,
Yüksek taşıyorsanız,
Karnınız karpuz gibiyse,
Tatlılara aş eriyorsanız,
Meyvelere aş eriyorsanız,
Portakal suyuna aş eriyorsanız,
Hamilelik dönemi boyunca normal zamanki kadar iyi görünmüyorsanız,
Hamilelik dönemi boyunca normalden daha huysuzsanız,
Yüzünüz normalden daha çok patlaksa,
Ekmeğin ucunun tepesini yemeyi reddediyorsanız,
Göğüsleriniz gerçekten büyüdüyse!
Siz uyurken yastıklarınız güneye bakıyorsa,
İdrarınız donuk sarı rengindeyse,
Alyansınızı göbeğinizin üzerine tuttuğunuzda bir taraftan öteki tarafa hareket ediyorsa,
Yaşınıza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldığınız ayın rakamını eklediğinizde tek sayı çıkıyorsa,
bebeğiniz kızdır.

haha cok eğlenceli ama malesef pek tutmuyolar ya topikte yuzde 75 erkekmı hıssediyo erkekmı ıstıyo anlamadım ben

haha cok eğlenceli ama malesef pek tutmuyolar ya topikte yuzde 75 erkekmı hıssediyo erkekmı ıstıyo anlamadım ben

Ya tabi ki tuttuğundan değil zaten,yüzüğü 2 kere denedim ilkinde yuvarlak,diğerinde yan çizdi valla
Maksat zaman geçirmek işte..
Ben hep söylerim yeter ki sağlıklı,uzun ömürlü,hayırlı bir evlat olsun..Cinsiyeti hiç farketmez..

hakikaten cinsiyeti hiç farketmez. sadece tek ama tek dileğim sağlıklı hayırlı bir evladımın olması. cinsiyetini hiç merak etmiyorum. hatta ultrasonda hemen öğrenmek bile istemiyorum. belki 7 ayda falan... zaten ilk çocuğumuz olacak. ve biz bu bebeği çok diledik çok bekledik dolayısıyla tek merakım sağlığı onun iyiliği,her ANNE gibi

bulantım geçti gibi derken az önce yine çıkardım. midem karmakarışık. salı günü dr.a gidince bulantı için birşeyler isteyeceğim

anladım canım benim de çok kötü oldu boğazım resmen ağzıma kan geliyor zorlarsam ikimize de geçmiş olsun

Sonunda gelebildim! Kusmalar beni bitirdi gozumu acamaz haldeydim haftalardir! Artik atlatmak istiyorum bu gunleri
geçmişler olsun kızlar kusma çok zor.....Allah yardımcınız olsun

düşük riski var canım kanamadan dolayı yasak 20 gün...

ballı süt iyiymişte,ballı tereyağ midemi bulandırmaz mı?
benimde mide ağrılarım vardı dr. şurup vereyim dedi istemedim....

günaydınlar anneler......

benim sebzelere karşı bi isteksizliğim var canım sebze yemek istemiyo....bitek domates salatalık....sebze yemeği pişirsem bıle canım yemek istemiyor.....pek iştahım yok eskiden herşeyi canım yemek isterdi şimdi istemiyor....inşallah bu sayede kilo almam...

kızlar ne sorcam greyfurt yediğin zaman ilaç içemezsin diye bişey sözkonusu mu ilacın etkisini azaltttığına dair....???

günaydınnn hamişler ve bebişleri nasılsınız bakalım
benim çürük olmayan dişim sancıyor akşam kayısı çağlasını çok yemiştim dişim kamaşmıştı şimdi ise ağrıyor

sağol canım. doktor cinsel organı henüz belli olmaz ama yatışından erkek olabilir dedi. tabi çok düşük bi ihtimalmiş.
kısmet bakalım. mayısta öğrenince söylerim.:)

ALlah hepimize hayırlı sağlıklı akıllı güzel bebekler nasip etsin.

canım maydonoz çok sekilde yenirse veya kaynatılıp içilirse o zaman risk olur sarmaya ne kadar koyacaksın ki zaten yiyebilirsin yani
ve evet aşeriyorsun bende sabahlara kadar neler neler yiyorummmm
kızlar da hiç yemezdim oysa
grayfutun öyle bir özelliği hakkın da bilgim yok

cinsel hayat için bir tehdidim yok ama ben eşini çok seven ben kokusuna dayanamıyorum bu yüzden kaçabildiğim kadar kaçıyorum
yazık kocacım ne kadar kokuyorum 1 ve 10 arasın da bir rakam söyle diyor
zoruna gitti adamın ilk hamilelik değil ki öyle olacak sansa kızlar da öyle bir sorun olmamıştı

günaydınnn hamişler ve bebişleri nasılsınız bakalım
benim çürük olmayan dişim sancıyor akşam kayısı çağlasını çok yemiştim dişim kamaşmıştı şimdi ise ağrıyor
soğuksa meyve oda dişini sızlatır dikkat et....soğuk yiyip içme....

greyfurtu araştırdım ilaçla kullanımına dikkat etmek gerekiyormuş....progestan içiyorum ben progestanla bi etkileşimi kesin değil belirtileri gözlemleyin diyo...keşke dr. sorsaydım....c vitamın takviyesi olsun dıye 2,5 kılo aldıydım daha dün....

burda hangi ilaca nasıl etkisi var yazıyo
GREYFURT'UN LALARLA ETKLEM

Son düzenleme:
günaydın güzel hamişler....

size bi sorum var: beni gögüslerim geçen haftalarda 1-2 beden büyümüştü...ara ara ağrı bile oluyordu...belkide tek belirtim olan bu durum sona erdi...gögüslerim patlamış balon gibi bi anda sönüverdi:44:
sizce bu bir sorun mu? doktora danışmama gerek varmı? daha 1 hafta var doktora gitmemizee?

canım daha süt inmedi göğüslere sadece hormonlardan dolayı şişer korkulacak bişey olduğunu sanyorum
bebekle alakalı en büyük problem kanama ve ağrı olur

aynennn

slm canım, benim doktorum yeşil çayı önermiyor, ıhlamuru günde bir bardak dedi benimde boğazım acıyorken bir tek ıhlamur ve taze sıkılmış meyva suyu takviyesi yaptım, doktorum pastil al yada alma bişi demedi, bende çok şükür kanama bölgesi felan hiç olmaqdı canım, aynen maydonozda yasak yani bişilerin içinde varsa yersin de, oturup maydonoz yeme sadece, ben çok rahatsız olmuştum doktoruma gittim dedim boğazım şişti burnum akıyor çokk halsizim oda bana su takviyesi ve vitamin takviyesi serum taktı bir sonraki gün açıldım :) çok şükür şimdi sadece sesim kötü geçecek inş. hepsi :) yemelisin kuşum, aş ermişsin sen rüyanda :) ayyyy o duyguyu çokkk iyi biliyorum benimde tahriş olmuştu ılıksu içtim o gün ama çok iğrenç oluyor ( çok şükür o günlere göre daha iyiyim. 3 ayı doldurmama 1 hafta gibi zaman kaldı. inş. geçer valla ben uzak durmakla baş ediyorum, evimde yemek pişmiyor pek, annemde yiyorum kadın ev kokmasın diye öğlenden bişiriyor akşam yemeğini, bazen dışarda yiyorum hatta hava güzel olunca açık havada.
Sonunda gelebildim! Kusmalar beni bitirdi gozumu acamaz haldeydim haftalardir! Artik atlatmak istiyorum bu gunleri
geçmiş olsun cnm, inş. bitecek canım benim ne güzel ifaq etmişsin aynen katılıyorum kız yada erkek farketmez sağlıklı bir bebeğim olsun yeter greyfurtla ilgili öyle bişi varmış, ben bir kafede taze sıkışmış meyva suyu istemiştim içine greyfurtta koyun dedim bana ilaç içecekmisiniz yakın zamanda diye sordu şaşırdım bende

şişkinlik kalmasa bile dokununca acıması devam ediyordur. telaş etme diğer belirtilerin devam ediyor mu inşallah herşey yolundadır..

Greyfurt içilen ilaçla tepkimeye geçip zehire bile dönüşebiliyormuş... hatta bi ara haberlere bile konu olmuştu. o yüzden ilaçla aynı zamana denk getirmemek lazımmış arkadaşlar..

günaydın tatlımm nasılsın?

benimde aynen göğüslerim çok gergin ve büyümüştü sertti şuan o sertlik ve hassiyet hissi eskisi kadar değil ama süt yok henüz merak etme hiç tAsalanmana gerek yok, süt gelince onlar yine büyürr

canım daha süt inmedi göğüslere sadece hormonlardan dolayı şişer korkulacak bişey olduğunu sanyorum
bebekle alakalı en büyük problem kanama ve ağrı olur

sağol canım cevap için...mide bulantım falanda olmadı...tek elle tutulur gözle görülür belirtimide kaybedincee ürktüm ne yalan söyliyim...ağrı yada kanamam olmadı allah korusun...napıyosun bugun? kızlar nasıllar? eşin alıştımı antalyaya?

şişkinlik kalmasa bile dokununca acıması devam ediyordur. telaş etme diğer belirtilerin devam ediyor mu inşallah herşey yolundadır..
şişkinliktee, ağrıda kalmadı canım...
oyüzden telaş yaptım bendee:44:

günaydın kuzum...iyiyim çok şükür..işte şu gögüslerimm telaşlandırdı beni...bi anda eski hallerine döndüler...ama sizle paylaşınca bu durumu inanki rahatladım..sağol canımm
sen napıyosun? bebişimiz nasıl bakalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…