2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

fıstık nereeden baktın bende merak ediyorum :)

kızlaar bende gaz problemi vardıya napıcamı bilemedim bi maaden suyu içtim şuaan sıkıntım yok ama zararlımıdır hamilelikte madensuyu :26:

bildigim kadariyla yok canim.benim ablam hamilelikte maden suyu aserdi.kasalarla maden suyu icti.bu arada enistem doktor bi sakincasi olsa soylerdi.hatta yegenim dogdugunda yuzustu koyuyoduk resmen sinav ceker gibi kendini kaldiriyodu kemikleri cok gucluydu.maden suyundan oldu dediler.icebilsem bende icecem.

kizlar ozellikle su 12 haftalik donemde dikkat edin kendinize ev islerini birakin gerekirse 1-2 hafta daginik kalsin nolucak...gecmis olsun sana da beysal iyi olmana cok sevindim bebeklerimiz rabbime emanet.bi de bol bol sukretmeyi unutmayin arkadaslar illa kaybetmemiz gerekmiyo degerini anlamamiz icin.

hayirli olsun aramiza hosgeldin...

benimde tekrar çift çizgi çıkıyor daha kızım 1 yaşında dün doğum günüydü
ve galiba tekrar hamileyim hayırlısı olsun daha kan testi falan yaptırmadım sadece
evdeki testlerle yaptım iyi günler

hayırlı olsun canım

bişey sorucam son adet tarihim 8 şubat
şimdi gitsem kese görünürmü normal ultrasonda?
alttan bakmalarını istemiyorum
direk kan testinede yollamıyorlasr illaki bir önce kendileri bakıyor
anlayamazlarsa kan testine yolluyorlar o yüzden az dahamı bekleyim
son adet tarihi benim gibi olanların keseleri normal ultrasonda gözüken varmı
varsa beklemeyim gidiyim diyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaslar gunaydın... ben bugun gune kotu basladım bıraz dun gece esımın ıstegıyle ılıskıye gırdık dus aldım yattım az once lavaboda lekelenme oldu pembe sekılde akıntıyla cok korkuyorum lutfen yardımcı olun ne yapmalıyım 6 haftalı hamıleyım INSALLAH BIR DAHA OLMAZ YINE OLURSA DOKTORA GIDICEM... SIZLERDE BOYLE BIR DURUM YASAYAN OLDUMU YADA CEVRENIZDE (

merhaba eylemsevcan, bende 9 şubat sat. bugün doktora gidicem büyük ihtimal vajinal ultrason yapacaktır. öğleden sonra sana yazar cevap veririm.

canim ben doktora sormustum gecen seferkinde seyrek ve nazik bi sekilde olabilir demisti ama ben yinede 3ay riske atmiyom esimde korkuyo.ama bi arkadasimin devamli lekelenmesi oluyo 7 aylik hala dusmedi allaha emanet o ne nasip ederse o oluyo insallah bise yoktur korkma.

canim benim son adet 7 subat yarin gidecem muhtemelen gorunur diye dusunuyorum.dun kan verdim3500 cikti yarina 7000 olur o zamana de gorunur yaziyo heryerde.

merhaba eylemsevcan, bende 9 şubat sat. bugün doktora gidicem büyük ihtimal vajinal ultrason yapacaktır. öğleden sonra sana yazar cevap veririm.

çok teşekkür ederim mutlaka bekliyorum canım
beni bilgilendirmeni çünkü ona göre bende gidecem
ve vajinalı hiç istemiyorum o yüzden beklemem gerekiyorsa beklerim yani sorun dedil çok geçkalmadan bana yazarsan sevirim 3 de çıkıcam
3e kadfar yazarsan çok iyi olacak onda görede 4 de ben gidicem çünkü
haydi hayırlısı Allah gönlüne göre versin canım

HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

alternatif 1.

Sabah Kahvaltısı
1 Su bardağı Portakal suyu
1 yumurtaKAZEN (Süt ve yumurta bir arada yenmemelidir.)
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata

Kuşluk
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Öğle Yemeği
1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek

İkindi
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Akşam Yemeği
1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek

Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

alternatif 2.

HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
SABAH KAHVALTISI:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE YEMEĞİ:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM YEMEĞİ:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve

Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

genel bilgi:

Gebelik-HamilelikKAZEN Döneminde Alınması Gereken Gıdalar ve Miktarları
Besin Miktarı
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ 2 Su Bardağı süt veya yoğurt 1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek
ET ,YUMURTA ,KURUBAKLAGİLLER 1 Yumurta 1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (60-90gm.) 1 porsiyon kurubaklagil yemeği (120gm)
TAZE SEBZE VE MEYVELER 2 Porsiyon pişmiş taze sebze, 3 porsiyon çiğ taze sebze, 2-3 adet orta boy meyve veya taze meyve suyu
TAHILLAR 6-8 İnce dilim ekmek, 1 porsiyon pilav veya makarna, 1 porsiyon çorba
YAĞLAR 3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ
ŞEKERLER 1-2 Tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez

çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler :)

KIZLAR GÜNAYDIN EVET BACAK AĞRISI VAR HEMDE NASIL VAR ANLATAMAM SOL BACAĞIM RESMEN ZONKLUYO GECE YATAMIYORUM YAA SAĞA DÖNÜYORUM SOLA DÖNÜYORUM WALLA :s

Bu arada yarın bebeişimin kalp atışını duymaya gidicem kızlar çok heycanlıyım yaa inşallah bebişimin kalbini duyarım sabırsızlanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…