HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
alternatif 1.
Sabah Kahvaltısı
1 Su bardağı Portakal suyu
1 yumurtaKAZEN (Süt ve yumurta bir arada yenmemelidir.)
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata
Kuşluk
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt
Öğle Yemeği
1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek
İkindi
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt
Akşam Yemeği
1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek
Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt
alternatif 2.
HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
SABAH KAHVALTISI:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b
KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek
ÖĞLE YEMEĞİ:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve
İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve
AKŞAM YEMEĞİ:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve
Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.
genel bilgi:
Gebelik-HamilelikKAZEN Döneminde Alınması Gereken Gıdalar ve Miktarları
Besin Miktarı
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ 2 Su Bardağı süt veya yoğurt 1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek
ET ,YUMURTA ,KURUBAKLAGİLLER 1 Yumurta 1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (60-90gm.) 1 porsiyon kurubaklagil yemeği (120gm)
TAZE SEBZE VE MEYVELER 2 Porsiyon pişmiş taze sebze, 3 porsiyon çiğ taze sebze, 2-3 adet orta boy meyve veya taze meyve suyu
TAHILLAR 6-8 İnce dilim ekmek, 1 porsiyon pilav veya makarna, 1 porsiyon çorba
YAĞLAR 3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ
ŞEKERLER 1-2 Tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez
Bu arada yarın bebeişimin kalp atışını duymaya gidicem kızlar çok heycanlıyım yaa inşallah bebişimin kalbini duyarım sabırsızlanıyorum
Bu arada yarın bebeişimin kalp atışını duymaya gidicem kızlar çok heycanlıyım yaa inşallah bebişimin kalbini duyarım sabırsızlanıyorum
kızlar hepinize günaydın. bende sivilcelenme başladı. bir de ufak benler çıktı yüzümde. güneş kremikullanmamız gerekiyormuş. hangi nemlendirici ve güneş kremini kullanıyorsunuz?
paylasim icin saol canim genelde hepsini yiyom ama bu kadar duzenli degil ne zaman canim isterse ozaman yiyom.bide bal zeytin yemiyodum dur onlarida ekleyeyim
bende çokk iyi yiyemiyorum özellikle sabah kahvaltılarındaçalıştığım için uyku daha tatlı geliyor ve sabah erken kalkamıyorum. ekmek arası peynir, süt falan getiriyorum iş yerine. sabah 1 tatlı kaşığı pekmezi alıyorum ağzımaa.
yalnız kızlar şunu söylemeliyim.listede olmayan ancak bizim yememiz gereken şey: ceviz, badem, fındık aman haaa ihmal etmeyin...bebişlerimizin beyinleri gelişiyor...aman dikkatt annelerriiii
bişey sorucam son adet tarihim 8 şubat
şimdi gitsem kese görünürmü normal ultrasonda?
alttan bakmalarını istemiyorum
direk kan testinede yollamıyorlasr illaki bir önce kendileri bakıyor
anlayamazlarsa kan testine yolluyorlar o yüzden az dahamı bekleyim
son adet tarihi benim gibi olanların keseleri normal ultrasonda gözüken varmı
varsa beklemeyim gidiyim diyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaslar gunaydın... ben bugun gune kotu basladım bırazdun gece esımın ıstegıyle ılıskıye gırdık dus aldım yattım az once lavaboda lekelenme oldu pembe sekılde akıntıyla cok korkuyorum lutfen yardımcı olun ne yapmalıyım 6 haftalı hamıleyım INSALLAH BIR DAHA OLMAZ YINE OLURSA DOKTORA GIDICEM... SIZLERDE BOYLE BIR DURUM YASAYAN OLDUMU YADA CEVRENIZDE (
KIZLAR GÜNAYDIN EVET BACAK AĞRISI VAR HEMDE NASIL VAR ANLATAMAM SOL BACAĞIM RESMEN ZONKLUYO GECE YATAMIYORUM YAA SAĞA DÖNÜYORUM SOLA DÖNÜYORUM WALLA :s
ama ben hep unutuyorum ya
canım biz seninle aynı durumdayız. bende 5+6da vajınal ultrasonla keseyi gördük. kalp atışına bakmadı bile doktor. 24ünde gitce kalp atışı için inşallahh
beysal ben bi tabak yaptim ceviz badem findik incir hurma kuru uzum karisik duruyo ara ara yiyom ortaya koyulmazsa unutuluyo cunku.
ama ben hep unutuyorum ya
iş yerinde olmuyo tatlım çekmeceye koymam lazım orayada bakasım gelmio ki
benimde iş yerinde masamda küçük bi şekerliğim var ağzı kapalı..koyuyorum ona.ağzıda kapalı kimse görmüyor bile. hem görse nolcakkksen ye canım biz sana hatırlatalım her gün burdann emii?
paylasim icin saol canim genelde hepsini yiyom ama bu kadar duzenli degil ne zaman canim isterse ozaman yiyom.bide bal zeytin yemiyodum dur onlarida ekleyeyim
Aynen benimde öyle biraz fazla yiyince sanki hazmedimiyorum gibi hissediyorum fazla yieyemiyorum..kılzar folik asit günde kaç tane kullanıyorsunuz bana dr günde üc tane dedibir sabah iki tane aksam içiyorum
Merhaba lavinya 27 benim de inşallah 1 Kasım . Geçen hafta cuma 6+1 de kalp atışarını göremedik, sizinle aynıyız siz gördünüz mü ne zaman gördünüz? bilgi veririseniz çok sevinirim.Umarım sağlıkla kavuşursun melegine..
bişey sorucam son adet tarihim 8 şubat
şimdi gitsem kese görünürmü normal ultrasonda?
alttan bakmalarını istemiyorum
direk kan testinede yollamıyorlasr illaki bir önce kendileri bakıyor
anlayamazlarsa kan testine yolluyorlar o yüzden az dahamı bekleyim
son adet tarihi benim gibi olanların keseleri normal ultrasonda gözüken varmı
varsa beklemeyim gidiyim diyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.
çok teşekkür ederim mutlaka bekliyorum canım
beni bilgilendirmeni çünkü ona göre bende gidecem
ve vajinalı hiç istemiyorum o yüzden beklemem gerekiyorsa beklerim yani sorun dedil çok geçkalmadan bana yazarsan sevirim 3 de çıkıcam
3e kadfar yazarsan çok iyi olacak onda görede 4 de ben gidicem çünkü
haydi hayırlısı Allah gönlüne göre versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?