kızlar ufaktan bebek ihtiyaçlarına başlasak diyorum,
yani böyle, ateş ölçer, burun açıcı felan başka neler olabilir ? bana akıl verin bunları alayım
canım senin üretim nasıl? hangi sektörde çalısıyorsun? yağ buharı solvent gibi kimyasallar mevcut mu üretimde?
yani böyle, ateş ölçer, burun açıcı felan başka neler olabilir ? bana akıl verin bunları alayım
kızlar doktoru aradım azönce yoğun olduğu için sekreteriyle görüştük 2.li tarama sonucu iyi dedi çok şükür ama bu kadar kaçmış neymiş öğrenemedim :))
var canım maalesef
diğer topiklerde listeler gördüm canım. bulursam kopyalarım.
canım gözün aydın. doktor iyi dediyse iyidir. öğrenince paylaşırsın bizimle.
yaaa benide yoldan çıkaracaksınızzz
annem 8.aya kadar bişi yapmayalım diyen kadın dün pazardan bebek battaniyelerine bakarken yakalaaadımmmm
ağustos annelerinde gördüm kopyaladım. orada beğenilen markalarda yazıyor.
*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine )- Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo Filesi Minder
*banyo termometresi - bence gereksiz
*bebek havlusu/bornozu - havlu en az 2 tane, bornoz 1yaşından sonra kullanılıyor
*banyo oyuncakları(isteğe göre)
*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*saç ve tırnak bakım seti
*burun aspiratörü (otri bebe nazal aspiratör)- otri bebe bence de, ama ilk zamanları için tonimer serum fizyolojik
*bebek kulak çöpü - ilk zamanlar için gereksiz olabilir ama ben de aldım
*bebek bezi-yenidoğan - en iyisi prima premium care
*bebek kolonyası - bence gereksiz
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*sebamed bakım kremi - banyo ürünleri olarak ilk başlangıç mustelayı tavsiye ederim, ardından sebamede geçebilirsiniz
*ateşölçer - kulaktan ölçer olmalı
*Hametan krem(Pişik için) - pişik olduktan sonrası için hametan pomat, ama olmaması için mustelanın pişik önleyici kremi
*BEBEK ODASI*
**yatak - yarı ortopedik, kesinlikle visco olmayacak, çok araştırdım bunu
*nevresim takımı
*güvenli yatış yastığı(yan destek-boğulma önleyici) - yan yatış yastığı olmalı, boğulma önleyici bana mantıklı gelmiyor, çünkü ilk 6 ay kesinlikle yastık kullanılmamalı
*sıcak su torbası
*termometre(oda sıcaklığı için)
*hava nemlendirici
amandaaaa ikizlerimizin annesiiii hoşgelmişşşslm kızlarr, nasıl gidiyor hamilelik, ben sürekli girip yazamıyorum ama sürekli aklımda olan bir topik :)) inşallah herkes iyidir. hepinizi öpüyorum.. Sevgilerimle..
bu kayınvalideler çıldırmışş olmalı
bizimkide bize hiçbirşeyini vermezz herseyini eltime verir versin oh iyi olur hakkımı alıyor
*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine )- Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo Filesi Minder
*bebek havlusu/bornozu - havlu en az 2 tane, bornoz 1yaşından sonra kullanılıyor
*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*burun aspiratörü (otri bebe nazal aspiratör)- otri bebe bence de, ama ilk zamanları için tonimer serum fizyolojik
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*sebamed bakım kremi - banyo ürünleri olarak ilk başlangıç mustelayı tavsiye ederim, ardından sebamede geçebilirsiniz
*Hametan krem(Pişik için) - pişik olduktan sonrası için hametan pomat, ama olmaması için mustelanın pişik önleyici kremi
*BEBEK ÇAMAŞIR*
*çamaşır yıkama filesi
*bebek çamaşır tozu - hacı şakir granül sabun
*bebek çamaşır yumuşatıcısı - yumuşatıcı bebek için sağlıklı bişey değil
*hastane çıkışı
*çıtçıtlı badiler(pamuklu) -bol bol lazım
*lastiksiz çorap
*patikli pantolon - patikli kullanışlı ama daha az kullanılıyor, patiksiz daha çok alınmalı
*kirli sepeti(bez)
*ELEKTRONİK CİHAZLAR*
*bebek telsizi - fiyatı konusunda sıkıntınız yoksa görüntülü olanları
*oda nemlendiricisi
*BEBEK BESLENME*
*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco) - avent yenidoğan
*biberon emziği
*diş kaşıyıcı
*emzik
*emzik kutusu
*emzik emniyet zinciri
*biberon ve emzik fırçası
*meyve-sebze emziği - bunu ek gıdaya geçince kullanacak, erken henüz bence
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi - bunun için de erken
*mama önlüğü - bol alınmalı, bir de tek kullanımlık kullan atlar var, leke yapacak şeyler için ideal
*cam rende(vitamin değeri korumak için)
*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü -canbebe kullan at
*battaniye - penye, kalın battaniyeler 3-4 tane (polar tavsiye edilmiyor)
*pike - battaniye varken bana çok gerekli gelmiyor
*yastık - ilk 6 ay kadar yastıksız yatmalı zaten, sonrası için de çook ince bişey alınmalı
*yorgan - ince bir yorgan olmalı
*yatak - yarı ortopedik, kesinlikle visco olmayacak, çok araştırdım bunu
*nevresim takımı
*uyku seti - ben aldım ama sonradan gereksiz olduğuna karar verdim, ince yorgan işimizi epeyce görür
*ağız mendili - bolcA
*abajur
*perde
*halı
*güvenli yatış yastığı(yan destek-boğulma önleyici) - yan yatış yastığı olmalı, boğulma önleyici bana mantıklı gelmiyor, çünkü ilk 6 ay kesinlikle yastık kullanılmamalı
*sıcak su torbası
*hava nemlendirici
*ANN E BAKIM*
*göğüs koruyucu aksesuar(yerine göğüs pedi de kullanılabilir)
*emzirme önlüğü
*göğüs ucu kremi - lansinoh, doğumdan 3 ay öncesinden kullanılmaya başlanmalı
*hamil e yastığı - sevi bebe çok fonksiyonlu minder (hem hamileyken rahat uyumanızı sağlıyor, hem de emzirme yastığı, bebek için yatış yastığı vs oluyor)
*hasta bezi ve ped
*emzirme sütyeni
*BEBEK ARABASI - hafif, kolay katlanabilir olmalı, puset arabaya yalnız başına takılabilmeli
*OTO KOLTUĞU
*BEBEK PUSETİ
güzel listeymişşş burdan bakarız gerçiii cinsiyeti kesinleşmeden neye elimi atsam kalıyoo yeşilden de sarıdan da pek haz etmediğim içinnnn düz krem bişiler bulmakta o kadar zor kii
canım ben çevre ve iş güvenliği mühendisiyimmm ve onların ne kadar zararlı olduğunu çook iyi biliyorum patronla konuş ve üretime girmee senin yanına birisini versinler o yardımcı olsun o konulardaaa
çok zor durumda kalırsanda koruyucu eldiven ve maske aldır bunlar senin doğal hakkın ve maskesiz eldivensiz gözlüksüz üretime çıkma çevre ve iş güvenliği sorumlunuz varsa ona bildir durumunu çaresine baksın
iş ayakkabısızda dolaşma düşme tehlikesine karşı canım onlar minicik senin yediğin içtiğine muhtaç ve soluduğun hava ile nefes alıyorlar
anam battık burcum naptın sen yaaa
boşver canım o senden kıskandıkça rabbim sana veriramandaaaa ikizlerimizin annesiiii hoşgelmişşş
benim kayınvalidem alıcıdır aslında ama buara bana pek bişey aldığı söylenemez nedennnnn????? çünküüü nasılsaaa annesininbirtanesi çalışıyor, bakıyor ki herşeyini alıyor zaten...eltime yapıyor ama...çünkü biliyor onun kendisinin almayacağını...götürdü hamile kıyafetleri aldı...her özel organizasyonda, bayan gezmesinde falan kesin yeni bişey görüyorum üstünde...
paramı kazanıyorum hamdolsun...kızmayın bana ama bazen zoruma da gidiyor herşeyimi kendim almam zorunda kalmam
sonrada diyorummm neyseee velaa havlu vela kuvvet
kızlar doktoru aradım azönce yoğun olduğu için sekreteriyle görüştük 2.li tarama sonucu iyi dedi çok şükür ama bu kadar kaçmış neymiş öğrenemedim :))
ben buhar makinesi almayı düşünüyorum ev kaloriferli ve kışın çok kuru oluyor evini havası bide bizim evimiz iyi ısınıyor ama yinede ufo yada elektrik sobası almayı düşünüyorum banyodan sonra üşümesin diye şimdilik aklımagelenler bunlar
hadi gözün aydın canım sevindim
ben de netten sürekli araştırıyorum canım bebek-anne bloglarından... yoğurt makinesi alıp almamaya karar veremedim... Cam rendeyi de not ettim :)
var canım maalesef
diğer topiklerde listeler gördüm canım. bulursam kopyalarım.
canım gözün aydın. doktor iyi dediyse iyidir. öğrenince paylaşırsın bizimle.
*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*BEBEK ÇAMAŞIR*
*çamaşır yıkama filesi
*bebek çamaşır tozu - hacı şakir granül sabun
*bebek çamaşır yumuşatıcısı - yumuşatıcı bebek için sağlıklı bişey değil
*hastane çıkışı
*çıtçıtlı badiler(pamuklu) -bol bol lazım
*lastiksiz çorap
*patikli pantolon - patikli kullanışlı ama daha az kullanılıyor, patiksiz daha çok alınmalı
*kirli sepeti(bez)
*ELEKTRONİK CİHAZLAR*
*bebek telsizi - fiyatı konusunda sıkıntınız yoksa görüntülü olanları
*oda nemlendiricisi
*BEBEK BESLENME*
*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco) - avent yenidoğan
*biberon emziği
*diş kaşıyıcı
*emzik
*emzik kutusu
*emzik emniyet zinciri
*biberon ve emzik fırçası
*meyve-sebze emziği - bunu ek gıdaya geçince kullanacak, erken henüz bence
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi - bunun için de erken
*mama önlüğü - bol alınmalı, bir de tek kullanımlık kullan atlar var, leke yapacak şeyler için ideal
*cam rende(vitamin değeri korumak için)
*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü -canbebe kullan at
*battaniye - penye, kalın battaniyeler 3-4 tane (polar tavsiye edilmiyor)
*pike - battaniye varken bana çok gerekli gelmiyor
*yastık - ilk 6 ay kadar yastıksız yatmalı zaten, sonrası için de çook ince bişey alınmalı
*yorgan - ince bir yorgan olmalı
*yatak - yarı ortopedik, kesinlikle visco olmayacak, çok araştırdım bunu
*nevresim takımı
*uyku seti - ben aldım ama sonradan gereksiz olduğuna karar verdim, ince yorgan işimizi epeyce görür
*ağız mendili - bolcA
*abajur
*perde
*halı
*sıcak su torbası
*hava nemlendirici
*ANN E BAKIM*
*göğüs koruyucu aksesuar(yerine göğüs pedi de kullanılabilir)
*emzirme önlüğü
*göğüs ucu kremi - lansinoh, doğumdan 3 ay öncesinden kullanılmaya başlanmalı
*hamil e yastığı - sevi bebe çok fonksiyonlu minder (hem hamileyken rahat uyumanızı sağlıyor, hem de emzirme yastığı, bebek için yatış yastığı vs oluyor)
*hasta bezi ve ped
*emzirme sütyeni
*BEBEK ARABASI - hafif, kolay katlanabilir olmalı, puset arabaya yalnız başına takılabilmeli
*OTO KOLTUĞU
*BEBEK PUSETİ
amandaaaa ikizlerimizin annesiiii hoşgelmişşş
benim kayınvalidem alıcıdır aslında ama buara bana pek bişey aldığı söylenemez nedennnnn????? çünküüü nasılsaaa annesininbirtanesi çalışıyor, bakıyor ki herşeyini alıyor zaten...eltime yapıyor ama...çünkü biliyor onun kendisinin almayacağını...götürdü hamile kıyafetleri aldı...her özel organizasyonda, bayan gezmesinde falan kesin yeni bişey görüyorum üstünde...
paramı kazanıyorum hamdolsun...kızmayın bana ama bazen zoruma da gidiyor herşeyimi kendim almam zorunda kalmam
sonrada diyorummm neyseee velaa havlu vela kuvvet
aynen turuncu ve yeşil görmek istemiyorum artık
internette de çok uygun fiyata zıbınlar takımlar var ama cinsiyeti belli olsun önce bi pıtırcığınnn
canım sağol tavsiyelerin için. bende bilinçliyim çok şükür 12 yıldır ağır koşullarda mühendislik yapıyorum. işletmeden sorumluyum, burdaki çalışanlarında sağlığı bana emanet. o yüzden tüm koruyucu ekipmanlarımız, testlerimiz, raporlarımız mevcuttur. bunların takibide bana ait. odam ayrı bir bölümde kendime ait havadar, hatta gül bahçesine bakıyor. eskisi kadar çıkmıyorum üretime ama işimide sağlama alırım, bir hata olması beni kahreder, işkolik ötesi bişiyim. eşimde makine mühendisi ve iş güvenliği uzmanı oda beni çok bilgilendiriyor sağolsun.
yazmışlar öyle kopyaladım. o topiğe herkes bir göz atsın. :)))
canım yoğurt makinesini duymuştum, cam rende olayı nedir :?
enemmm ne çok şey varmış, burdan bir iki alıp koymak lazım
öle canımm internette çok güzel şeyler vardaaa elim ister istemez pembelere gidiyooo ama erkek olursa olmaz diye kalıyo inşş 1 ay sonra cinsiyetini öğrenirizz o zaman başlarız diye düşünüyoruzz daaa o da tam yaza denk geliyoo uzun kollu bişi bulmakta zorlaşıyooo neyse artık rabbim sağlıcakla gelmeyi nasip etsindeee olur nasıl olsaaaa
canım plastik değil de cam rende...
Eki Görüntüle 404754
böyle bişey işte. plastikten çok daha sağlıklı ve besin değerlerini daha çok koruyor...
aynen canım yaa... bir de aya göre kıyafet almak lazım. örneğin ilk 6 aylık kıyafetler genelde kışlık olucak--- 6-9 aylıklar yazlık
öle canımm internette çok güzel şeyler vardaaa elim ister istemez pembelere gidiyooo ama erkek olursa olmaz diye kalıyo inşş 1 ay sonra cinsiyetini öğrenirizz o zaman başlarız diye düşünüyoruzz daaa o da tam yaza denk geliyoo uzun kollu bişi bulmakta zorlaşıyooo neyse artık rabbim sağlıcakla gelmeyi nasip etsindeee olur nasıl olsaaaa
bulunur tatlım merak etme yennidoğan takımları zaten hep uzun kollu oluyor genelde :)
amann iştee benimde istediğim o bebeğimm ama düşünen yok bu şekildeee...canım badi dediğin kaç kuruş ki olsun hadi 30 lira olsun bir tane ona alıyorsa bir tanede sana alsın nolcak ki gönül kazanırlarbizimki dolabına yığsın artı düğünde bana ayakkabı terlik battaniye borcam gibi hediyeler gelmişti birini bile vermedi onun seviyesine düşüpte anne bize gelen hediyeleri ver demedimm yazık ama oğullarını küçük düşürüyorlar
annesininbirtanesi bu sne değilde seneye kesin kayseriye gideriz o zaman seninle biryerlerde oturup tanışmak isterim canımmm
boşver canım o senden kıskandıkça rabbim sana verir
bu dediğimi unutma ben yapılanlara üzüldükçe bir abim bana demişti şimdi bakıyorum da adam haklı onlar benden kıskanıyor rabbim bana yağdırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?