hmmm güzelmiş iyi bişi, bende alayım bundan :) , ay evet bende hesapladım onda göre alıyorum :) yenidoğan ve 3-6 kış, sonrakiler yazlık yazın bebişlerimiz çok güzel olacak tam gezilecek sevilecek gibi ohh missssssolsada sevsekkkkkk yaa
hepsi lazım çok çalışmak lazım çoookağustos annelerinde gördüm kopyaladım. orada beğenilen markalarda yazıyor.
*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine )- Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo Filesi Minder
*banyo termometresi - bence gereksiz
*bebek havlusu/bornozu - havlu en az 2 tane, bornoz 1yaşından sonra kullanılıyor
*banyo oyuncakları(isteğe göre)
termometre gereksiz çünkü her yerin sıcaklığı başka olur ve dirseğinizle baktığınız su daha iyi olur bebek için
sakallı ipten örülen banyo kesesi bebek için daha rahat yumusacık
*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*saç ve tırnak bakım seti
*burun aspiratörü (otri bebe nazal aspiratör)- otri bebe bence de, ama ilk zamanları için tonimer serum fizyolojik
*bebek kulak çöpü - ilk zamanlar için gereksiz olabilir ama ben de aldım
*bebek bezi-yenidoğan - en iyisi prima premium care
*bebek kolonyası - bence gereksiz
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*sebamed bakım kremi - banyo ürünleri olarak ilk başlangıç mustelayı tavsiye ederim, ardından sebamede geçebilirsiniz
*ateşölçer - kulaktan ölçer olmalı
*Hametan krem(Pişik için) - pişik olduktan sonrası için hametan pomat, ama olmaması için mustelanın pişik önleyici kremi
banyo köpüğü yeni doğan bir bebek için gereksiz bence çünkü bazı bebekler sudan nefret ederler hemen yıkar ve kurularsınız birde kış bebeği olacaklar keyif banyoları biraz daha akılları erdiği zaman daha zevkli olur
*BEBEK ÇAMAŞIR*
*çamaşır yıkama filesi
*bebek çamaşır tozu - hacı şakir granül sabun
*bebek çamaşır yumuşatıcısı - yumuşatıcı bebek için sağlıklı bişey değil
*hastane çıkışı
*çıtçıtlı badiler(pamuklu) -bol bol lazım
*lastiksiz çorap
*patikli pantolon - patikli kullanışlı ama daha az kullanılıyor, patiksiz daha çok alınmalı
*kirli sepeti(bez)
yumasatıcı gözüne elma sirkesi koyarsanız gene yumusak olur çamasırları bebeklerinizin
en lazım olan çıtçıtlı badi ve çorap pek giydirilmez doğduğunda minicik bacaklarına izi çıkıyor çünkü kış bebeği onlar bu yüzden külotlu çorap alın bol bol
kirli sebetinin dikilmiş ve duvara asılanını gördüm çok basit paylaşırırım sizlerle
*ELEKTRONİK CİHAZLAR*
*bebek telsizi - fiyatı konusunda sıkıntınız yoksa görüntülü olanları
*oda nemlendiricisi
bebeği yanın da yaşına kadar yatırmanızı tavsiye ederim özgüveni için anneye yakın olmak bebek için iyidir
bu yüzden telsize gerek yok gibi geliyor bana
*BEBEK BESLENME*
*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco) - avent yenidoğan
*biberon emziği
*diş kaşıyıcı
*emzik
*emzik kutusu
*emzik emniyet zinciri
*biberon ve emzik fırçası
*meyve-sebze emziği - bunu ek gıdaya geçince kullanacak, erken henüz bence
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi - bunun için de erken
*mama önlüğü - bol alınmalı, bir de tek kullanımlık kullan atlar var, leke yapacak şeyler için ideal
*cam rende(vitamin değeri korumak için)
meyve ve sebze emziğini kullananlar memnun değiller diğer ihtiyaçlar ise emziği bazı bebekler almıyorlar önce emziği hazır edin eğer olurda bebeğiniz emzik alırsa aksesuarlarını öyle alın derim ben
*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü -canbebe kullan at
*battaniye - penye, kalın battaniyeler 3-4 tane (polar tavsiye edilmiyor)
*pike - battaniye varken bana çok gerekli gelmiyor
*yastık - ilk 6 ay kadar yastıksız yatmalı zaten, sonrası için de çook ince bişey alınmalı
*yorgan - ince bir yorgan olmalı
*yatak - yarı ortopedik, kesinlikle visco olmayacak, çok araştırdım bunu
*nevresim takımı
*uyku seti - ben aldım ama sonradan gereksiz olduğuna karar verdim, ince yorgan işimizi epeyce görür
*ağız mendili - bolcA
*abajur
*perde
*halı
*güvenli yatış yastığı(yan destek-boğulma önleyici) - yan yatış yastığı olmalı, boğulma önleyici bana mantıklı gelmiyor, çünkü ilk 6 ay kesinlikle yastık kullanılmamalı
*sıcak su torbası
*termometre(oda sıcaklığı için)
*hava nemlendirici
*ANN E BAKIM*
*göğüs koruyucu aksesuar(yerine göğüs pedi de kullanılabilir)
*emzirme önlüğü-
*göğüs ucu kremi - lansinoh, doğumdan 3 ay öncesinden kullanılmaya başlanmalı
*hamil e yastığı - sevi bebe çok fonksiyonlu minder (hem hamileyken rahat uyumanızı sağlıyor, hem de emzirme yastığı, bebek için yatış yastığı vs oluyor)
*hasta bezi ve ped
*emzirme sütyeni
lohusa atletide almanızı tavsiye ederim çünkü doğumdan sonra sütyen pek rahat olmayabilir sütün daha rahat inmesi için sütyen takınmasanız daha iyi olur sizin için ve korse doğumdan kalan bir göbek güzel olmaz değil mi
*BEBEK ARABASI - hafif, kolay katlanabilir olmalı, puset arabaya yalnız başına takılabilmeli
*OTO KOLTUĞU
*BEBEK PUSETİ
bayb silng bunun da pek çok çeşidi var ama ana kucağı yani kangurudan daha rahat geliyor bana kullanımı
evet canım alınmalı hem 6-7 tl falan fiyatı... evettt ama inşallah kışın hasta olmazlar :18: bu kış evde pişicez sanırım
evet canım alınmalı hem 6-7 tl falan fiyatı... evettt ama inşallah kışın hasta olmazlar :18: bu kış evde pişicez sanırım
kızlar göğüs uçlarınız acıyor mu..benim çok acıyor şimdiden dayanıklılığının artması için bişeyler sürmek lazım mı acaba :26:
Eki Görüntüle 404767 Eki Görüntüle 404768
Özellikleri:
Bebeğin doğumundan itibaren 3 yaşına kadar kullanılabilen bir mama sandalyesidir.
Sıfır ay dan itibaren ana kucağı,6.aydan itibaren Mama sandalyesi, 12.aydan itibaren bebeğinizin sizinle yemek yemesini sağlayacak bir sandalye olarak kullanılabilir.
Değişik aktivitelerle bebeği oyalayan oyuncağı vardır.
Önündeki tepsi rahatlıkla çıkarılabilir ve üzerinde yemek taşınabilir.
Eşyaları taşımaya yarayan geniş ve rahat bir sepeti vardır.
Bebeği tıpkı rahat bir yuvadaymış gibi sarmalayan yükseltici yastığı vardır.
Kapatıldığında çok az yer kaplayan haliyle herhangi bir köşeye konulabilir .
Gün boyunca anne ile bebeğin ideal bakış açılarında olmasını sağlayan oturma bölümü 6 farklı yüksekliğe ayarlanabilir.
Sırt dayama kısmı 3 değişik pozisyona ayarlanabilir.
kızlar şu kafama çok yatıyor ne dersinizzzz doğumdan 3 yaşına kadar kullanılabiliyoo
süt kanalları genişlemeye başladığı için acıyordur canım ama bişey kullanman için erken dahakızlar göğüs uçlarınız acıyor mu..benim çok acıyor şimdiden dayanıklılığının artması için bişeyler sürmek lazım mı acaba :26:
canım çok sıkmayacaksın kış diye kendi bulunduğun ortamda büyüteceksinevet canım alınmalı hem 6-7 tl falan fiyatı... evettt ama inşallah kışın hasta olmazlar :18: bu kış evde pişicez sanırım
ay inş görecez o günleri şimdi çok uyuyoruz onlar gelince uykusuz her gece diyeceğiz ama hiç gocunmayacağızayyyy olsalar böle poposunu ısırıcamm, emeklicek aguu sesler çıkarıcak paytak paytak yürüyecekkyerim yaaaaaaaaaa yerimmm
giydiricem, altını alıcammm, annelik şeysim kabardı yine benimm
kızlar göğüs uçlarınız acıyor mu..benim çok acıyor şimdiden dayanıklılığının artması için bişeyler sürmek lazım mı acaba :26:
süt kanalları genişlemeye başladığı için acıyordur canım ama bişey kullanman için erken daha
bazı anne adaylarında 4 yada 5 . ayda süt gelmeye başlar gögüslerinden
canım çok sıkmayacaksın kış diye kendi bulunduğun ortamda büyüteceksin
ilk doğduğunda ise emerken boncuk boncuk terlemeye başladığı an üstünü örtmeyi bırakacaksın çünkü emerken boncuk boncuk terlemesi bebeğinin dünyaya alıştığının bir işaretidir(doğum doktorum söyledi )
ne kadar çok sıcak yaparsan üzerini örtersen hastalarsın bebeğini
ay inş görecez o günleri şimdi çok uyuyoruz onlar gelince uykusuz her gece diyeceğiz ama hiç gocunmayacağız
fiyatı neymiş bunu canım ?
benim özellikle sol göğsüm çok acıdı çatlak gibi oldu
bende lansinoh göğüs kremi aldım arada sürüyorum yumuşatıyor :) hem emzirirken bile kullanabiliyormuşsun çok güzel
sanslısın demek ki benim kocanın uykusu ağırdır gerçi bu hamilelikte ondan farkım kalmadı :78:Evet belki (bazen uykusuz kalacağım) ama benim kocam çok yardımcı olacak bana eminim. Uykusu benden hafif ve çocuğu için canını verecek durumda adam :)
Eki Görüntüle 404767 Eki Görüntüle 404768
Özellikleri:
Bebeğin doğumundan itibaren 3 yaşına kadar kullanılabilen bir mama sandalyesidir.
Sıfır ay dan itibaren ana kucağı,6.aydan itibaren Mama sandalyesi, 12.aydan itibaren bebeğinizin sizinle yemek yemesini sağlayacak bir sandalye olarak kullanılabilir.
Değişik aktivitelerle bebeği oyalayan oyuncağı vardır.
Önündeki tepsi rahatlıkla çıkarılabilir ve üzerinde yemek taşınabilir.
Eşyaları taşımaya yarayan geniş ve rahat bir sepeti vardır.
Bebeği tıpkı rahat bir yuvadaymış gibi sarmalayan yükseltici yastığı vardır.
Kapatıldığında çok az yer kaplayan haliyle herhangi bir köşeye konulabilir .
Gün boyunca anne ile bebeğin ideal bakış açılarında olmasını sağlayan oturma bölümü 6 farklı yüksekliğe ayarlanabilir.
Sırt dayama kısmı 3 değişik pozisyona ayarlanabilir.
kızlar şu kafama çok yatıyor ne dersinizzzz doğumdan 3 yaşına kadar kullanılabiliyoo
inş. olmazlar canım, ama kışın zaten evlerde geçiriyorduk , yine evde geçiricez bebişleri büyütüvericez yaza kadar, kışın soğukta sıcacıkk olur evler işte mana ile :) doğalgaz faturasının kaç tl gelir kimbilir offfçocuğum için olsunn
doğalgaza vericez gazı vericez gazı
Allah adamcıklarımıza hayırlı kazançlar versin kolay değil
canım zeytin yağı-kakao yağı kullan ... ha bir de banyodan çıkarken buz gibi soğuk su tut, çok faydasını görürsün... bir de sabun ile yıka göğüslerini sertliğini koruması için...
erken değil mii?? ama çok güzelmişşşşmarkası ne bunun??
ayy evet yaa kocacım çalışıp bize bakıcak :44: çok ilginç geliyor... koca parası yememiştim hiç
bebeği emzirmeden önce ve sonra sütünüzle göğüs başını temizleyin yara falan olmazen iyi göğüs çatlağı önleyici krem saf zeytinyağı imiş kızlar aklımızda bulunsun..
hem bebek emeceği zaman temizlemeyede gerek yok hemen bi sileriz o kadar..
diğer kremler ne kadar iyi de olsalar yavrumuzun ağzına ilk günlerde yabancı maddelerin girmesini hiçbirimiz istemeyiz
sitelerde 250 liradan başlıyo ama tam fiyat nedir bilmiyorum canımm chicco nun polly magic mama sandalyesi olarak geçiyoo hani oturduğumuz odada koymak için ana dizine felan ihtiyaç olurya onlar en az 50 liradan başlıyoo onu alıp daha sonra kullanamayacağız bunu 3 yaşına kadar mama sandalyesi sonrada sandalye olarak kullanabiliyo biraz tuzlu fiyatı amaa 3 şeyi düşününce olabilir gibi geliyoo:26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?