2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

benim eşimde derin uyurdu baya ben hamile olduktan sonra hemen oynasam kalkıyor garibim yaa " aşkım neyin var birşey istiyormusun" delümm lavaboya götürüyor beni ya sanki ben gidemiyorum içi rahat etmiyormuşşş Maşallah diyeyimde nazar değmesin kocişimeee

kızlar bence bu markaya göz atın, Lansinoh » Emziren annelere adanmtr.
diğer annelerin listesinde de var, kullanan çok, etkisini görende arkadaşlarım var,
az önce burcunun yapıştırdığı listede de var,

birde araştırmalarıma göre göğüs ucuna sabun sürmek sakncalıymış, sadece duşta göğüs ucu masajı yapın diye okumuştum uçları çıksın diye :)

ayy canım aynen benimki de öyle yaa... gece diğer tarafa dönüyorum, "noldu bitanem, iyi misin, rahat mısın" diye souyor uykulu uykulu... gerçi sanki hiç uyumuyor da bizi gözetliyor sürekli öksürsem bile uyanıyor "canım iyi misin" diye...

ama benim kocam önceden de öyleydi... terlemişsem terimi siler...gece uyurken öper sürekli... sabah ta hatırlamıyor öptüğünü

ben kakao- zeytinyağından çok memnunun canım... lansinosh'a çok baktım, hala da bakıyorum ama alıp almamak ta emin değilim...katı sabun göğsü sertleştiriyor canım tabi ki göğüs ucuna kadar sokacak değiliz

ay canım güldüm baya çok tatlılar Allah basımızdan eksik etmeisn aminn

benimkide bazen kalkar öperdi sürekli üstümü örter her gece

bende uyandığımda onu izler sürekli öperimm

canım bak bu gönderdiğim uzaktan kumanda ile sallanabiliyor. yani bebek mızmızlandığı zaman elini sürmeden tekrar uykuya daldırabiliyorsun. gerçi bebek mızmızlanınca insan bakmadan duramaz. bu üründen çok memnun olan duydum.

Kraft Dondy Beşik & Mama Sandalyesi - e-bebek.com

ay canım güldüm baya çok tatlılar Allah basımızdan eksik etmeisn aminn

benimkide bazen kalkar öperdi sürekli üstümü örter her gece

bende uyandığımda onu izler sürekli öperimm

amin canım. "Rabbim" diyorum bazen.... "beni o kadar çok mu seviyorsun da böyle bir adama eş yaptın"

birer Felak-Nas okuyalım şimdi herbirimiz içinnn

Lohusalıktaki bilinen yanlışlar :))

**Senin yediklerin bebeğe gaz yapıyor- derler bizde belli başlı gaz yapan yiyecekleri korkudan yemeyiz,aslında hiç alakası yok...yediklerimiz bağırsağımızda gaz yapar ve bu gaz kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden çocuğa gitmez!yani bu bir hurafedir

**Sütün olsun diye helva,tatlı,komposto vb. yee-derler...süt yapsın diye yedirmeye çalıştıkları şeylere bakarsanız hepsi susama isteği uyandıran şeylerdir yanii keramet su'dadır.sadece su içmek süt yapar:)

**Ayağını üşütüyosun,yeleksiz geziyosun sütünde üşüyo bebeğe geçiyo hem gaz yapıyor hemde üşütüp çocukta kusuyo-...Var mı böyle birşey arkadaşlar ya tamamen uydurmaa,hurafee:) damarlarınızın içinde oluşan süt nasıl ayağın üşümesiyle soğur ya,insan vücudunun içinin kaç derece olduğundan haberleri yok sanırım:)

**Çocuğu kucağa alma alışır hep kucak ister-...bebek tabiki kucağa alınır onun duygusal gelişimi açısından bunun önemi büyüktür vede gaz çıkarmak için kucakta dolaştırılır,kucağa alışmasıyla ilgisi yok yani buda bir uydurma(kaynanaların bebeği kucakta tutup işten kaçmasın diye gelinlerine söylediği hurafe:)) çocuğunuzu kucağınıza almaktan çekinmeyin onun özgüveni için...

**Kızlar birde bebekler 6 aylıktan önce oturtulmaz diye biliriz ya,onunla ilgili bir açıklamayıda paylaşayım sizinle ::6 aylıktan küçük bebeklerin oturtulması düşüncesi yanlıştır,çocuklar oturur yada yan yatar,istediğinide yapar:)bebek annesi...nin karnında hangi pozisyonda bir düşünün!sırtüstü yatmıyor,iki büklüm yada oturur pozisyonda...normal doğum esnasında rahimin çocuğun poposunu ittiği andaki basınç oturduğunda beline binen basınçtan çok yüksektir ve bebek buna dahi tahammül edebilir...doktorlar sadece bebeklerin 6 aya kadar oturamadığını söyler çünkü denge merkezi 6 aya kadar gelişir bu yüzden bebek sağa-sola devrilir...

ALINTIDIR...

ilk zamanlarda çok wc ye kalkıyordum geceleri, eşim hemen duyuyor kalktığmı her seferinde noldu neyin var, bende çişimm diyorum ,
benimki bebekleri çok sever, bakalım kendi bebeğine nasıl olacak iyi baba olru diye düşünüyoum :)

Kızlar oyun halısı da alınmalıalmayı düşünen var mı? ben araştırıyorum ne de olsa cinsiyete bağlı değil

Son düzenleme:
canım o kucağa alışır teranesi gerçektir kokuyu bilir çocuk anne kokusunu ve hep ister kucağa alınca susup yatırtınca ağlayan bebek çok kötü oluyor hele evde tek başınaysan olunca ben kaynanam çocuğu kendine alıştırmasın diye kucağa alıştırma anne derdim
hatta bazı yerlerde anne koynuna çember koyar ve bebek yattığın da yanına bırakır bebek de anne kokusu yanın da olunca uyur bir güzel ama ben denemedim bile
çünkü her gittiği yere o çemberi veya yazmayı taşıyan çocuk hoş olmuyor
sütten soğuk bebeğe geçiyor elbeltte emzirirken soğukta çok kaldığın da gögüslerine bir dey bak bakalım nasıl soğuk gögüslerin belli bir ısıda süt men çocuğa o soğuk sütü verince gaz oluyor doğal olarak
ben elim soğukken bile gögsüme değmezdim arada fark oluyor çünkü
o oturtulmama mevzusu ise başka birşey için kemik batması oluyor çocukta oturur elbelt ama kemikler ve vücut taze olduğu için kemik batmaları olabiliyor buda çocuğa çok sıkıntı yaşatabiliyor
ben 40 çıkasıya kadar herseyi yerim annem öyle der senle beraber alışır sakın korkma diye

Son düzenleme:

Valla tatlım glarco puset+ oto koltuğu olan çok fonksiyonlu set aldık (babamız dayanamadı aldı) ucuza bulduk aldık.. Mama sandalyesine şimdiye kadar çok soğuk bakıyordum ama, geçen gün ebebek mağazasında görünce mantıklı geldi. Bakıcam artık Nar Bebe en uygunuburda hemde tahliye nedeniyle geliş fiyatlarından veriyor nerdeyse orayada bir bakarım sizede haber ederim fiyat konusunda (ama 250 çok değil)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…