dün doktora gittim. şikayetin var mı dedi . ben de ara ara bıçak batması gibi ağrı olduğunu söyledim.. bu ağrılar için çok erken dedi, ilaç verdi bi de. rahim büyüdüğünden olabilir dedi. inşallah normaldir bu durum.
saol canım ne bıleyım oglumda olmamıstı boyel bısey dedıgın gıbı hayırlısı bende stres yaptım ama kanamyı deıl hamılelıgı belkıde ondan oldu bırde oglumu tasımıstım ondan da olabılır:26evet aynen senin gibi düşünüyorum bu doğum olayları da tamamen nasip işi..herşey çok planlıyken allak bullak olabiliyor yada rastgele gittiğin bir dr. çok güzel bir doğum yaptırabiliyor:))
kanama normal canım..sen dinlenmeye çalış..stres yapma..bebek rahime yerleşmeye çalışırken bazı kıncal damarları çatlatırmış..ben kızımda 4 haftalıkta başlamıştı lekelenmelerim..3. ayın sonunda çook şiddetli bir kanama oldu..ama bebeğe hiç zarar vermedi..olacağı varsa oluyor..o zaman çok üzülmüştüm ama dr.un söyledği hiç aklımdan çıkmıyor..bu kadar stres yaparsan bebeğin kalacağı vrsa da kalmaz rahat ol dünyada yiyecek ekmeği varsa o gelir zaten demişti:))hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar..
canım ıns duyarsın arkadasalrın dedıgı gıbı makına cok onemlı ben 7+1 de gıttım gördüm cok şükür kalp atısınıBende 7+3 ken gideceğim kalp atışları için salı günü,duyarım değil mi?
canım hayırlı olsun negüzel duymuşsun bebişinin kalp atışını hayırlısıyla kucağınada alırsın inşallah evet hiç işyapma bol bol dinlen benim o kanamam adet zamanı oldu hatta hamile olduğumu bile anlamamıştım..
sonrada o kanama lekelenmeye dönüştü bende progestan kullanıyorum ..
canım hayırlısı olsun ama telaş yapma zaten bebişin daha çok küçük ben araştırma yaptığımda kan testi sonucun 3000 olmalı diyo oyüzden sakin ol canım geç döllenme olmış ola bilir..
canım hayırlı olsun umarım sağlıklı bişekilde alırsın kucağına bebişini
peki yanlış anlamazsan diğerini nasıl kaybetmiştin
yani bendede hala kahverengi lekeler olduğu için tedirgin oluyorumda oyüzden soruyorum kusura bakma lütfen..
amin hepimizin meleklerini inşallah allahım korusun..
ayyy bende kese için gittiğiimde engel olamamıştım gözümden damlayan yaşlara ve okadar heyecan yapmışımki doktorum tansıyonumu ölçtü napıyosun sen bu ne hal dedi dedim şimdi bayılıcam burda dedim..
duyarsın inşallah canım bende şuanda 6ncı haftadayım önümüzdeki hafta gidicem bende duymak için..
günaydın canım ben iyiyim sen nasılsın..
biliyormusun aynı beklirtiler bendede var hep öyle hissediyorum duysak kalp atışınıda rahatlasakk..
kızlar herkese kocamanbi günaydınnnn:
canım endıselendırmek ıstemem ama dikkatlı ol diye söyluyorum ayakalrını yuksege koyup uzanman lazım
böle ağprıalrın olunca bunlar narinleşmiş rahım kaslarının bebegı tutmaya calısırken yaptıgı kasılmalardan kaynaklanan
batmalar ve sen eger sık sık uzanıp dinlenmezsen cok ayakta kalırsan fazlalasır
şu dönemde çok dinlenmen lazım yarım saatten fazla ayakta kalma yürüme minibüsde fln bin 9-10 haftaya kadar dayan
sonra gecıcek bu sorun ve risk de gecıcek doktorun doğru dmeıs yanı bu agrı 10-12 hafta arasında olursa rahım yukarı cıktıgı ıcın normal denir
ama rahmın su an kalça hizasında yavas yavas yanı 10-12 hafta arası yukarı cıkıcak rahmının yukarı cıkmasına daha cok var ve senın bu agrıların varsa
orada kaslar cidden kasılıyor ve bişey için çalışıyoalr demektir bebegını tutmaya calısıyor olabilriler..onun ıcın dınlen ve cok sıcak
duş alma suyu kaısk bölgene tutma tamam mı sıcak su torbası flnda kasıkalrına fln yaklaştırma orayı yumusatmaman lazım
sık sık dınlenmen laızm
canım endıselendırmek ıstemem ama dikkatlı ol diye söyluyorum ayakalrını yuksege koyup uzanman lazım
böle ağprıalrın olunca bunlar narinleşmiş rahım kaslarının bebegı tutmaya calısırken yaptıgı kasılmalardan kaynaklanan
batmalar ve sen eger sık sık uzanıp dinlenmezsen cok ayakta kalırsan fazlalasır
şu dönemde çok dinlenmen lazım yarım saatten fazla ayakta kalma yürüme minibüsde fln bin 9-10 haftaya kadar dayan
sonra gecıcek bu sorun ve risk de gecıcek doktorun doğru dmeıs yanı bu agrı 10-12 hafta arasında olursa rahım yukarı cıktıgı ıcın normal denir
ama rahmın su an kalça hizasında yavas yavas yanı 10-12 hafta arası yukarı cıkıcak rahmının yukarı cıkmasına daha cok var ve senın bu agrıların varsa
orada kaslar cidden kasılıyor ve bişey için çalışıyoalr demektir bebegını tutmaya calısıyor olabilriler..onun ıcın dınlen ve cok sıcak
duş alma suyu kaısk bölgene tutma tamam mı sıcak su torbası flnda kasıkalrına fln yaklaştırma orayı yumusatmaman lazım
sık sık dınlenmen laızm
Hadi Huriyecim hayırlı olsun.İkinci çocuklarımızıda beraber doğururuz inşallah. Allah sağlıklı hamilelikler versin. bebelerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin.
ayseceım ya bende de oldu bu batmalar dun ben ıste cok yorulmuyorum oturuyorum ama eve gdııcne yattım zaten dırek
canım sağol yaa aydınlattın beni. malesef yatma şansım hiç yok.işyerinde masa başındayım.öğle aralarında 15 dk bacaklarımı havaya kaldırıp uzanabiliyorum ancak. evde de sürekli yatıyorum. çok iyi oldu bu önerilerin. sıcak suyla duş almamaya dikkat ediyorum. inşallah bi sorun çıkmaz...
merhaba canım :) ya kimseyi endişelendirmek istemıyorum ama bu batmaların artması risk yani
oturuyoruz ama uzanarak dınlenmemız lazım...şurdan bılıyorum ıkıncı bebegımde ben bu batmaları cok yasamıstım
sonrasında kan görmsutum benım durumum daha ciddi idi tabı yani yanlış anlaşılmasın ki bu batmalar ve kanamalara ragmen bebegım düşmemişti
ama düşük tehlıkem vardı ve hastanede yatmıstım
hemşireler bildiğin basımda beklıyolardı sırtımı yaslayım bacakalrımı uzatayım dıyordum olmaz tamamen uzanman lazım
ayakalrın yuksekte durucak diye basımda beklıyoalrdı yanı uzanmak çok önemli vücut yorgunlugu hıssetmıyor olabilirsin
kendını cok ıyı hıssedıyor olabilrisin ama ılk haftalar sorun yasamamak içç,n dinlenmek şart canım...özellikle uzanarak
heleki batmaların varsa artarsa Allah korusun lekelenmeler olabilir....doktor progesterona başlayabılır onlem olrk
önlemini almak kolay ama ben batmalar artmasın sorun yasanmasın die alıncak önlemleri sölemek ıstedım o kasları
yumusatmamak lazım...sıcak dus fln yasak direk kasık bölgesine tutmak yasak bunun gibi :) zaten 10-12 haftayı atlat
bi daha sorun yok hersey guzel :) ilk haftaalr tutunma acısındna önemli :)
rica ederım canım ne demek 10 en fazla 12. haftayı gec riskler azalıcak rahatlıycakısnn :)
sorun olursa hep yazabılırsın :)
tamam cnaım her halukarda tabı sıkıntı olabılır ıns hayırlı zamanda gelrı bebıslerımız bırde dun doktora gıttım ben kalp atıslarını gördüm bebegımın ama kanama varmıs progestan verdı doktor dıkkat etceksın dedı haftaya cuma gene gıtcem bıraz moralımız bozuldu tabı hayırlısı olsun bakalım
anladım canım dun ılk ke zoldu ıs yerınde cok bunalmıstım moralımı bozdular epey bı sancı cektım korktum bende hatat kanama olursa dıye progestan verdı onu kullanıyorum haftaya cuma gene gıdıcem duruma bakıcam eger gerekırse verıırım dedı uzun surelı rapor bakalım onun dısında mecbur ısteyız yanı
kizlar kesemizi gorduk cok sukur yavas yavas hamile olduguma inaniyom
kimse bizim kıyafetlerimizi beğenmedimi ama
canım kaçırmışım ben şimdi gördüm çok tatlılar ablan baya zevkliymiş inş bebişine onları giydiripde kucagına almak nasip olur..kırmızı puanlı body çok hoşuma gitti benim :)
lavinya sen keseyi gördüpğünde bebişi görmüşmüydün
canım güle güle kullanırsınız inşallah :)
ahh ahh hayırlısıyla alsak kucağımıza ayshe cim bebeklerimizi sende tekrar kavuşsan dua ediyoruz sana ayrıca
Bende 7+3 ken gideceğim kalp atışları için salı günü,duyarım değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?