canım sen memurıyette yenı oldugun ıcın mı esının yanına gıdemıyorsun asaletı mı beklıyorsun bılmedıgım ıcın soruyorum
Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`
Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:
Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.
Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.
Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.
Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.
Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.
Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.
doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.
bugunku konumuz ısımler sanırım cok yazı oldugundan hepsınden alıntı yapamıyorum.valla onun annesı babası varsa benımde annem babam var burdan olaya gırerım baska hıcbırsey dememe gerek bıle kalmaz guzel bı cıngar cıkartırım olur bıter.bızde bu sorun yok bız ne ıstersek onu koyucaz kızımız ada oğlumuz efe ben 2 ısım dusunuyorum ama esım yok dedı tek ısım koycaz.
gecenlerde kayınvalıdemlerle onun akrabalarına gtmıstık demesınmı erkek olursa kayınpederın kendı dedesının adını koycakmıs dıye ney ney dedım ılk defa orda duydum cunku neymıs dedesının adı dedım hüsen dıo (huseyın) aaa dedım hıc haberım yoktu ılk defa duyuyorum benımde dedem var ayrıca uzerımde cok emegı var dedım koyamam ben hüsen müsen dedım sımdıden ısım koyma fıkrındeysenız kusura bakmayın dedım bız ılkerle ıkımız koycaz dedım garıbım sustu.kızlar böle hemen püskürtün bu konuda yorum bıle yaptırmayın net tavrınızı koyun öptum sızı
saolasın canım alperen güzel basta ıkımız ıstemıstık sonra ben cevreden sıyası görüş ifade edıyor felan dedıelr dıye sogumustum ama esım vazgecmedı ıns hepımız ıstedıgımız guzel ısımler koyarız bebıslerımıze
haklısın guzelde olsa kabule tmıycem dedım zaten ona
senın dedıgın aklıma geldı ılerde benım ısmım cok uzun kardesımınkı oh ne rahat fılan ders edıye bende konuyu acıklarım 2 ısım cok zor oluyo bence canım ozellıkle ısımler uzunsa o yuzdne tek olsun ıstıyorum dedıgım gıbı kulagına okuturum yada göbek adı olur ona ızın verırım ancak
eymenı sevıyorum ben alperende de onermıstım benım gıcık kocıs hıcbısey kabul etmedı ıste o zaman sımdı de aynı aslında her ısmı kabul etmez de üzüldü heralde bana ses cıkarmıyor bıde söz vermıstı sözunden dönemıyor tabı
esınde arkadasından etkılenmıs cevreye hıc danısmıycaksın soyelmıyceksın aslında karar verıp ıste bu ısım olcak dıyeceksın herkes mecbur kabullencek[/QUOTE
canım benım doğumda ekım sonu kasım başı belkı aynı zamanda doğururuz....belkıde 29 ekım çocugu olur...dr. 1,2 kasım yada ekım sonu dedi...
aa oyle mı canım hayırlısı bakalım bana da aynısını dedı ama ben bayrama gelsın ıstemıyorum ya oncesı de kurban bayramı doktorumun gırmeme ıhtımalı olabılrı doguma o yuzden ama tabı kendı ne zaman ısterse o zaman gelıcek bebıs saglıkla gelsınler ıns canım
Kızlar ya ben sizden bişey rica edicem.. Çok yazdınız ama ben bir türlü not edemedim
Bu çatlaklar için vazelin kullanıcam ama içine hangi yağları karıştıyorduk unuttum, tekrar yazarmısınız ? :26::26:
İlk defa adam gibi aşerdim o da gitti NAR'ı seçti.... nar istiyorum ama yok kızlar... nasıl temin edebilirim ,edebilir miyim bi de o var mevsmi değil sanki
bir de bir şey soracağım arkadaşlar benim kardeşim r leri söylüyemiyor hadi çocuk da r yi söyleyemezse ismini nasıl söyletecek?
İlk defa adam gibi aşerdim o da gitti NAR'ı seçti.... nar istiyorum ama yok kızlar... nasıl temin edebilirim ,edebilir miyim bi de o var mevsmi değil sanki
geçen benim de canım çok çekti, oturup ağladım...kimseye de söyleyemedim :26: :26:
bence r leri söyleyemeyen çocuklar çok tatlı oluyor
bir de bir şey soracağım arkadaşlar benim kardeşim r leri söylüyemiyor hadi çocuk da r yi söyleyemezse ismini nasıl söyletecek?
canım r harfini söyleyebilir çocuklar aslında benim yeğenim r harfini söyleyemezdi abi kardeş bunlar abim küçük olanı bir şıkıştırdı r harfini bastıra bastıra söyletmeye başldı çocuğa geliyoRuz dese bile rr harfine bastırıyordu çocuk şimdi normal konusuyorbir de bir şey soracağım arkadaşlar benim kardeşim r leri söylüyemiyor hadi çocuk da r yi söyleyemezse ismini nasıl söyletecek?
canım r harfini söyleyebilir çocuklar aslında benim yeğenim r harfini söyleyemezdi abi kardeş bunlar abim küçük olanı bir şıkıştırdı r harfini bastıra bastıra söyletmeye başldı çocuğa geliyoRuz dese bile rr harfine bastırıyordu çocuk şimdi normal konusuyor
tutki söyleyemedi şimdi özel merkezler var orda gereken yardımı yapıyorlar çocuklara
bilemiyorum canım kullandığın ilaçlardan kaynaklanıyor olabilirkızlar benım 3 ay bulantı namına hıcbıseyım olmadı ama 3 aydan sonra zaman zaman bulantılarım 2 kere de ıstıfralarım oldu benım gıbı 3 ay bısey olmayıp bulantısı yenı baslayanlar var mı? bıde hurafelere göre buna göre cınsıyet tahmını yapılabılır mı:)))
tatlım hangi şehirdesin bilmiyorum ama, Bir ihtimal migrosta bulabilrsin.. Büyük merketlerde yada dondurulmuş bulunabilir
Nar suyu içsen ? kesmiyormu ?
aaa bak şimdi aklıma geldi vitamin barlar var büfe gibi.. Onlarda kesin bulursun.
bilemiyorum canım kullandığın ilaçlardan kaynaklanıyor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?