kuzum işler yoğun çok okuyamıyorum hayırlı olsun minnak oğlun annesi güle güle ısıra ısıra öpe öpe büyüt inşallah:)
Ben ilk bebegim oldugunda. BU hevesle oda yapmak istiyorum yanima bu suslu besiklerden kesin alcam sonra biraz buyuynce de park yataga koyarim heralde. Ama oda olsun istiyorummm erkekim oluyo ya ugur bocukleriyle susluycem
Ay pardono zaman aysun ve burcudan baska diyim kusuyorum vallaaaa. Bu arada aysuncum saol hadi sira sendee
ben de yazdım diye hatırlıyom yazmamışmıyım :26:
canım hayırlı olsunnnnnn oğluşunnn yerim onu% kaç dediler :)
sağol cnm su çok şişiriyor sorma çok sık wc gidiyorum yaa
bakkkkkkkk delüüü benimkie erkek demişti doktorr
cumt. gideceğim bence sonuç değişmiyecek erkektir yaaa
o kadın kafamızı karıştırdı
Ben ilk bebegim oldugunda. BU hevesle oda yapmak istiyorum yanima bu suslu besiklerden kesin alcam sonra biraz buyuynce de park yataga koyarim heralde. Ama oda olsun istiyorummm erkekim oluyo ya ugur bocukleriyle susluycem
Ay pardono zaman aysun ve burcudan baska diyim kusuyorum vallaaaa. Bu arada aysuncum saol hadi sira sendee
Bende odasını alıp birde beşik alayım diyorum,
oda alırsam oyun parkı almıyacağım o kadar geniş alanım yok sığmazlar sanırım
lavinyacım bu arda odasını ne renk almayı düşünüyorsun, ikimizin erkek ya ondan merak etim
ben beyaz istiyorum üstüne ufak bir iki stıkırla şirinleştiririm dedim ama ? napsam :44:
tebrikler canımayy maşAllah kuzucuguma en miniğiniz bugün 13 + 0 oldu bebişler tebrik edin kardeşiniziiii
doğum diyince heyecan ve korku var nasıl doğuracağım ben yahuuu keşke beklenmedik an gelse sağlıklıca
kızlar biliyorsunuz oğlumun adını tarık buğra olarak düşünüyorum ama buğra hakkında şüphelerim vardı buğra deve demek değil hz Muhammed in devesinin ismiymiş aslında buğra turna kuşu anlamındaymış ve şurda size turnaın özelliklerini yazacağım ama önce tarık isminin anlamını yazmak istiyorum tarık: sabah yıldızı, venüs, ansızın gelen ve hz. Muhammed in sabah yıldızına benzetildiği bir ayetmiş
buğra ise turna kuşu yani
Dünya ve Anadolu Kültüründe Turnalar
Anadolu’da yaygın bir inanışa göre turnalar uğur,bereket,mutluluk ve refahın simgesi olan kutsal hayvanlar sayıldığı gibi, saflığın, temizliğin,dürüstlüğün, vefanın, sadakatın, sabrın, sevginin, onurun, özgürlüğün de simgesidirler.
Bu nedenle insanlar genelde onlara ilişmez, yuvalarını bozmaz ve de kanını dökmez.
Anadolu’da turna avlandığı taktirde avcısına felaketler getireceğinin inancı yaygındır ya da turnaların konduğu tarlaya bereket getirdiğine inanılır.
Turnalar güzellikleriyle binlerce yıldır baş tacı edilmiş. Mısır mezarlarında, Rus şarkılarında, Amerikan yerlilerinin totemlerinde, Avustralya yerli danslarında, Yunan ve Roma mitlerinden tutunda hemen hemen her kültürde karşımıza çıkıyor.
Turna Kuşu, Orta Asya'dan Japonya'ya oradan da Kore'ye kadar geniş bir kuşakta ve yine Asya’nın pek çok bölgesinde turnalar mutluluğun, şansın, uzun yaşamın ve barışın simgesi olarak kutsal kabul edilmektedir.
Geniş bir coğrafyada ve farklı kültürlerde yer edinmiş olarak karşımıza çıkan turnayı, Anadolu insanı inancında, şiirinde, türküsünde, giyiminde, kuşamında, halısında, kiliminde, oyasında, eşiğinde, beşiğinde, velhasıl her eşyasında motif olarak kullanmıştır. İsim olarak da epey yaygındır Anadoluda, hatta ünlü ama bir bayan ozan'ımızın ismi “Şah Turna’dır.Uğur getirmesi için gelinlerin başına turna teli (tüyü) takılır. Aynı zamanda genç kızların güzelliğini anlatmak için bir simge olarak da kullanılıyor.
Onların simgesel görüntüleri içerisinde, birçok imgesel anlam da ortaya çıkmaktadır. Bu imgelerin her birinin ayrı ayrı çözümlenmesi ile turnaların Anadolu kültürü içerisindeki somut değerleri daha da anlaşılmış olur.
Bazı söylencelere göre, turnalar tek eşlidir ve bazen yüz yıla kadar yaşadıkları söylenen turnalar eğer eşleri ölürse bir daha asla eşleşmezler. Turnalar, sevgide bağlılık, dostlukta sebat ve sadâkat mânasına târif edebileceğimiz vefanın en güzel örneklerini teşkil ve temsil ederler.
Ayrıca dikkate değer bir diğer bilgiye göre de turnalar, yaşlanan ana ve babalarının da geçimlerini temin ederler.
Turnalar, çiftler halinde yaşarlar ve tek eşli bir hayat sürerler. Yuvalarını diğerlerinden ayırırlar. Gururlarına düşkün, son derece sade bir hayat tarzını tercih ederek yaşarlar.
Eğer bir avcı turnaları vurur ve çiftlerden biri ölürse, geride kalan turna yaşamaya devam etmez ölümü seçer ve gidip kendini suya bırakır.
sizce bu yorumdan sonra tarık buğra nasıl isim yorumlarınızı bekliyorum ayrıca buğra benim ve eşimin isimlerinin ilk hecesinin karması burcu-ramazan acil yorum bekliyorum yada yeni fikirler
tebrikler canımaslında minişlerimiz çok çabuk büyüyyorlar ben sanki idrar testini daha dün yapmış gibiyim...
canım o korku bendede başlıyor ben sezaryan olucam ameliyattan korkuoyurummm:18::18::18::18:
tebrikler canımaslında minişlerimiz çok çabuk büyüyyorlar ben sanki idrar testini daha dün yapmış gibiyim...
canım o korku bendede başlıyor ben sezaryan olucam ameliyattan korkuoyurummm:18::18::18::18:
ayyy erkekinii yirimmeşin ne dedi ? sevindi mi erkek olmasınaa
bence güzel tatlım neden 2 isim ?
Bende odasını alıp birde beşik alayım diyorum,
oda alırsam oyun parkı almıyacağım o kadar geniş alanım yok sığmazlar sanırım
lavinyacım bu arda odasını ne renk almayı düşünüyorsun, ikimizin erkek ya ondan merak etim
ben beyaz istiyorum üstüne ufak bir iki stıkırla şirinleştiririm dedim ama ? napsam :44:
ben doğal ladin yaptırcam canım renksiz ve verniksiz sırf ahşap düşünüyorum. bebeğe zararlı o boyalar diye renkli yaptırmayacağım. modelde linkini attığım olacak evim küçük olduğu için yatağı ve gardrobu buradakinden biraz daha küçük yaptırcam idare edecem kredisi bitip büyük eve geçince de kendisi seçsin yenisini alacağım canım. senin seçtiğin bir model varsa yollasana resmini:)
Haidi Genç ve Çocuk Mobilya Dek. Tas. San. Tic. Ltd. Şti. %100 Masif Ahşap Doğal Bebek ve Genç Odaları | Bu web sitesi Webyönet Sürüm 4.0 ile hazırlanmıştır.
ay birde kız diyorlarmışş şok yaniinsan alışıyor mınure sana kız demişti değil mi kuuzucum
ay tatlım saol şafak 30hayırlı sağlıklı olsunlarda ne isteriz bizz
canım bende sadece yatak alıcam oda hazırlamıcamkiradayız Allah nasip ederde güzel sıcak bir yuvamız olursa o zaman kucuk bir oda hazırladım kuzucuga
bilmem iki isim daha hoş geliyor bana ama fikrim değişebilir
güzel düşünmüşsün canım ne kadar böyle bu oda
Ama annesinin bir tanesine erkek demişti demi ? bilememişti
o minure zaten çıktı ortaya kafa gitti bizim çok iddialı olunca ve bazılarını bilince ne bilimmm
ama yani hakkaten alıştım şimdi kız derse tabi şokkk olucamama farketmez
ay ne zaman kız derse desem düşünsem benim bebiş kıpırdıyooooooyine kıpırdadı yazarkennn hayırdır inşallahhhhh
en güzel sıkıştırma kendini inşallahh evde alırsınız bebiş uğurlu gelir
ben hepsinden korkuyorum hepsinin de riski fazla epiduralde gizli bel fıtığı varsa felç kalabiliyormuşun.doğum sırasında ortaya çıkabiliyormuş normal doğum benim kaslarım zayıf olabilir, anneannem bebek oksijensiz kalabilir sezeryan ol dedi bir de epiduralda baş ağrısı ve migren söz konusu az da olsa ihtimali
evet canım yaaa maşAllah onlarazaman geçsin biran önce kasım olsunda kuzucuklarımıza kavusalım
tatlım senin ilki sezeryan oldugu iccin mi sezeryan olcaksın Allahım en hayırlsıından sağlıkl şekilde normal doğum nasip etsin bir bağırısta çıkaralım kuzucukları
ewet moonsun ilkinde oğlum benim dönmemişti oğlum 4 kiloydu benim rahimde ufakmış yani bebişe dönmesi için yer kalmamış mecburen sezaryan olmuştm..aslında aradan 8 sene geçti istersem normal doğum yapabiliyormuşum ama ben cesaret edemem dikişlerim acılır diye...epiduralde doğum sonrası basasırını geçirmek için bol bol sıvı tketmek ve bir iki bardak sade kahve içmek gerekiyomuş ne kadar doğru bielemem bi hemşire arkadas söylemişti
ewet moonsun ilkinde oğlum benim dönmemişti oğlum 4 kiloydu benim rahimde ufakmış yani bebişe dönmesi için yer kalmamış mecburen sezaryan olmuştm..aslında aradan 8 sene geçti istersem normal doğum yapabiliyormuşum ama ben cesaret edemem dikişlerim acılır diye...epiduralde doğum sonrası basasırını geçirmek için bol bol sıvı tketmek ve bir iki bardak sade kahve içmek gerekiyomuş ne kadar doğru bielemem bi hemşire arkadas söylemişti
Kızlar Günaydın...
Hayırlı Kandiller hepinize, Tüm dualarınız kabul olur bu gün ve gece inşallah..
Biz yine güne geç başladık
ilk 3 ay olmayan mide bulantısı bizi 2 gündür esir aldıne yapıcam nasıl geçiricem bilmiyorum konuşurken midem bulanıyor o derece. Kahvaltı hak getire bu sefer bebek acıkıyor sanırım devamlı kasığımda sancı oluyor. Azcık yiyorum sancı geçiyor bu sefer mide başlıyor... Bir kısır döngü içerisindeyiz. Hayırlısı bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?