- 21 Haziran 2012
- 526
- 40
- 68
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #23.981
kızlar size nilin doktor macerasını yazayım
gitmişler herşey yolundaymış hiç bi sıkıntı yok demiş 1 yaşından sonra süt değil 1 buçuk yaşına kadar aptamil çocuk 1 buçuk yaşından sonra süt demiş :
suyusormuşlar vawsum özelliklen sana yazıyom bunu 1 yaşına kadar kaynatmaya devam demiş
filor vermemiş zaten sularda yeterince var eskisi gibi değil demiş şimdi benim bakmam lazım eriklidede varmı acaba:
neyse kendi diş doktorumuzda 3 günde bir demişti gerekirse öyle yaparımmm:
neyse kilomuz 11 385 olmuş boyumuzda 78 olmuş
kafa çapını yazamamışlar:
tabi ben olmayınca sormamışlar unutmuşlar
neyse doktor nilin kafa çapıını ölçmüş mezurayı oraya bırakmış bizimki almış kafasını ölçmeye başlamış doktoru bi görmüş şok
sonra kalbini dinlemiş sieskopla
bırakmış nil onuda alıp kulağına takmış kalbine koyuyomuş
doktor amcası çok şaşırmış
ve bitane bozuk sites kopları varmış onu nile vermiş sen doktor alucan kesin diyomuşşş
ay bende nasıl sevindimmm:
zaten nil doktorunnu çok seviyodu
oda bizimle ilgileniyo gerçekten şimdi daha çok tuttum onu..
kızlar ben kızıma ek olarak hero baby nın ve pınarın 6-12 ay devam sütünden veriyorum aranızda veren varmı
sanada gunaydın canım
nası devam sutu ben anlamadım pınar ın devam sutumu var:26:
oy maşallah benim kuzuma subhanallah. biz de ptesi 10 aylık olcaz inş. bakalım bizim gelişimimiz nasıl olcak. benim kuzu da dr un elinden ilk iş steteskopu kapıo o damı dr olcak ki:) ay görür müyüz ki o günleri inş.
e niye 1 yaştan sonra değilde 1,5 yaştan sonra demiş ki acaba süte kafam ona takıldı şimdi.
gunaydın canım
masallah nıl kuzuma kılosuda boyuda ıyı sen veya esın uzunmu nıl uzun olucak heralde
nıl ın algıları cok acık desene ne yaparsan yapıyo masallah akıllı kızım benım
kk mızın dr olsun nıl
yasmın yağmur beysal masal sızlerede gunaydın kızlar
6-12 ay için evet cn var süt arada ondan veriyo babaannesi ben işteyken
kızlar tartırdım geldim hemen evimin yakınında zaten
7.500 olmuşuz
iştahı açıldı zaten yemeye devm edicez
benim kız 28 kasım doğumlu ama diş yok hala ya.tek diş çıkarmayan benimkimi yaaaaa.neden çıkmadiki dişler.acaba bir sorunmu var yaaaaaaa.
İyi geceler kızlar. Bugün hastanedeydim. Kan verdim( kansızlik ve vitamin eksikliği var bende. Her 3 ayda bir kan verip değerlerime göre ilaç kullanıyorum), diz kapağının arkasındaki kıkırdak zedelenmis onun için ilaç ve 2 aylık fizik tedavim var, damar cerrahiye gittim. Hamilelikte bacak damarlarim çok belirginlesti. Meğer damar çatlağı oluşmuş. Ultrason istedi ama o yarına kaldı.
hastaneden çıkınca eşimi aradim.neyin var demedi. Bende bişey demedim. Biraz önce aradığında neyin var diye sormadın dedim. Bunun üzerine sordu. Bende söyledim. Neden kaynaklanmis dedi. Hamilelikten dedim. E şimdiye kadar olmadı da şimdi mi ortaya çıktı dedi. Dizim ve damarlar doğumdan hemen sonra da vardı ama ücretsiz izindeyken sağlık güvencem olmadığı için işe başlamayı beklediğimi söyledim. Ardından bana sen böyle sizlanirsan doğudakiler ne yapsın, kendine de çocuğa da bakmıyorsun. Çocuğa mama yediriyorsun, dr ların her dediğini yapıyorsun, annelerimiz bizi böyle mi büyüttü, çocuğun çok üstüne eğiliyorsun, her şeyi yedir,bal ver(balın 1 yaş öncesi çocukta zararlı olduğunu daha önce kendisine anlatmıştım), biz ne yiyorsak ondan ver vs söyledi. Ben de kızdım. Çok biliyorsan gel kendin bak dedim.hemen böyle diyorsun dedi.ben de benim hastaneye gitmemi çocuğa yedirdiklerimi bağlamasıni anlamsız bulduğumu söyledim.
en ufak bişeyde defneye bakmamı eleştiriyor. Defne herşeyi yese ben zaten seve seve yediririm ama yemiyor. Neden kaşık mamasi veriyormusum, pirinç unundan neden mama yapıyormusum. Gdo vardır diyor.
sinirimi tepeme çıkardı sonra da seni seviyorum, sana da hiç laf söylenmiyor diyor. Sizce ben haksız mıyım?
inşallah canım ya benim kv ler istanbulda ya arabamızla gideceğimizde yolumuz üstündeki bütün arkadaşlarıma uğramayı düşünüyorum tabi kocişcik ne diyecek bilmem :))
evet küçükken ne güzeldi ya kımıldamadan yatıyodu şimdi ben normal yatırıyorum bi bakıyorum tam ters yatmış hangi ara döndün ayak tarafına diyecen :))
uyku tulumunu dedesi almıştı geçen sene 1 yaş için kullanmadık hiç daha acaba şimdi kullansak mı daha sıcak sanki ne bileyim :26::26:
oh ne güzel cnm ben de hafta sonu alcam nasip olursa. içine pijamalarını mı giydirdin cnm yoksa zıbınla mı giydirdin.
oh sen ne güzel temizliğini yapıon masalla ben ancak babamız bakarsa bişeyler yapabiliorum yoksa yok. durmuo ki ağlıo hemen eline ne versem iki dk sürmüo sıkılıo. sanırım çalıştığım için dibimden ayrılmak istemio özlüo kuzum bende kıyamıyorum ağlatmaya. dün düştü zaten ilk defa. kafasını sandalyenin bacağına çarptı demir bi de bacağı,nasıl ağladı yavrum içim acıdı
inşallah tatlımmm:
canım bizim doktorumuz 1 buçuk yaşından önce süt yok diyo tabi karar senin ama bence pınarın sütleri için erken diye düşünüyorum gerçi içeliğini bilmiyorum
ama
herobeybi daha mantıklı bence:
bi de kızlar ben berranın bezini üzerini değiştirmekte çok zorlanıyorum. ben herkes öyledir sanıyordum ama dün bi arkadaşın oğlu var 20 gün büyük berradan bezini değiştirirken gördüm çocuk kıpırdamıyo bile maşallah. bi de beni görseniz eline oyalansın diye bişeyler veriyorum ilgisini saniyelik çekiyo sonra yine döncem kalkacam diye uğraşıyor resmen mücadele halinde değiştiriyoruz. babası evdeyken o oyalamaya çalışıyo bezini değiştirdikten sonra babası kucağına alıyo kucağında giydirmeye çalışıyorum pijamasını çorabını. ama yok bu seferde babasının elinden kurtulmak için mücadele veriyor. yani iki dk durmuyor çok zorlanıyorum var mı bunun kolay bi yöntemi sizinkilerde böyle mi?
oy maşallah benim kuzuma subhanallah. biz de ptesi 10 aylık olcaz inş. bakalım bizim gelişimimiz nasıl olcak. benim kuzu da dr un elinden ilk iş steteskopu kapıo o damı dr olcak ki:) ay görür müyüz ki o günleri inş.
e niye 1 yaştan sonra değilde 1,5 yaştan sonra demiş ki acaba süte kafam ona takıldı şimdi.
gunaydın canım
masallah nıl kuzuma kılosuda boyuda ıyı sen veya esın uzunmu nıl uzun olucak heralde
nıl ın algıları cok acık desene ne yaparsan yapıyo masallah akıllı kızım benım
kk mızın dr olsun nıl
yasmın yağmur beysal masal sızlerede gunaydın kızlar
6-12 ay için evet cn var süt arada ondan veriyo babaannesi ben işteyken
genelde hero baby nın devam sütünü alıyorum 6-12 ay bebekler için özel süt cn
kızlar dün giremedim hiç öğleden sonra gezmeye gittik. sabah evi toplamaya çalıştım biraz. pasta yapcaktım ama acele etmişim sanırım kekin içi pişmemiş sonradan farkettim o yüzden onu da yapamadım. neyse zor zahmet evden çıkabildik. akşam geldik. evlilik yıldönümümüzdü ama bu sefer bişey alamadım eşime onunda almıyacağına emindim zaten:) yemek yapamamıştım hadi yemeğe bari gidelim dedik çok romantikiz di mi:) böle işte giremedim ama neden çok sohbet olmamış şaşırdım doğrusu. songül nerelerde acep:)
bi de kızlar ben berranın bezini üzerini değiştirmekte çok zorlanıyorum. ben herkes öyledir sanıyordum ama dün bi arkadaşın oğlu var 20 gün büyük berradan bezini değiştirirken gördüm çocuk kıpırdamıyo bile maşallah. bi de beni görseniz eline oyalansın diye bişeyler veriyorum ilgisini saniyelik çekiyo sonra yine döncem kalkacam diye uğraşıyor resmen mücadele halinde değiştiriyoruz. babası evdeyken o oyalamaya çalışıyo bezini değiştirdikten sonra babası kucağına alıyo kucağında giydirmeye çalışıyorum pijamasını çorabını. ama yok bu seferde babasının elinden kurtulmak için mücadele veriyor. yani iki dk durmuyor çok zorlanıyorum var mı bunun kolay bi yöntemi sizinkilerde böyle mi?
cnm orayı bilmem ama bizim burası geceleri bayağı soğuk oluo artık ben hafta sonu alcam inş.şu an kalorifer yanmıo eee kkışında yanınca ancak bu kadar soğuk olur zaten diye düşünüyorum cnm o nedenle giydircem artık. oh maşallah ranama ters dönmeyi bile başarıyor:)
neden cnm grip mi oldu ki bakıcıda hastaydı di mi
günaydın cnm benim nasılsın elifim nasıl?
topiğe nazar değdi kimsecikler kalmadı. songül filan da uğramıo sanırım nerde ki? katreinur reces sprint wavs nerelerdeler...adını sayamadığım kızlar nerdesiniz...
kolay gelsin tatlım bende sevmem tül perde takmayı esime taktırırım geneldeBen dun uyku tulumunu giydirdim icim rahat uyudum sabahda sicacikti uyandiginda terlememisde artik giydircem hep sabh 8de kalkti kahvaltisini yapti o oynarken bende camlari sildim perdeler makineye attim oda pesimd e gezdi hangi odaya girdiysem:) 2oda kaldi simdi mas ali uyutuom bi bakayim dedim sonunda bi giren olmus ayy kimsecikler yoktu yaa uyusunda 2oda cami kaldi onlarida sileyim ayyy cam silmek degilde.perde takmayi hic sewmiom
gunaydın cnm sanadaa alp tugra nasıl napıo
kızlar dün giremedim hiç öğleden sonra gezmeye gittik. sabah evi toplamaya çalıştım biraz. pasta yapcaktım ama acele etmişim sanırım kekin içi pişmemiş sonradan farkettim o yüzden onu da yapamadım. neyse zor zahmet evden çıkabildik. akşam geldik. evlilik yıldönümümüzdü ama bu sefer bişey alamadım eşime onunda almıyacağına emindim zaten:) yemek yapamamıştım hadi yemeğe bari gidelim dedik çok romantikiz di mi:) böle işte giremedim ama neden çok sohbet olmamış şaşırdım doğrusu. songül nerelerde acep:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?