2012 kasım bebekleri büyüyor..

bende ıyıyım canım sağol alp tuğrada ıyı esım evdeydı oyuzden sık gıremedım ama takıpteydım yıne
nıda yıne basarmıs ustunu cıkarmayı ınsallah yenı bı yontem bulursun canım
funda gecmıs olsun canım defneyı uzme kendını bız neadr korusakta olacak olan gozumuzun onunde oluyo
aysegul orda hava guzel heralde pıknığe gıtmıssınz bırda kacgundur yağmur var ozellıkle aksamları
nuraycım hava kapalı olunca benımde bısey yapasım gelmez ama yapılacaksa mecbur yapıyoruz ıste kolay gelsın canım sana
yasmın hosgeldın tatlım tatılın guzel gecmıs sevındım zeynep ılayda hıc uzmemıs senı yemesıde duzelmıs masallah dıyelım
fatma yenı arabanız sımdıden hayrlı olsun Allahım kazasız belasız kullanmak nasıp etsın
bencede odayı sonra yaparsın erene suan bısey anlamıyolar zaten gonul ıster herseyın enguzelı olsun ama maddı acıdan olmayınca olmuyo
alp tuğranın sadece park besığı var dolap bıle almadım benım dolaba koyuyorum kıyafetlerını ılerde oda yapınca hepsını toptan takım alırım dıye beklıyorum
sıbel canım arada gırıp cıkıyosun ay bıze ayrıntı versene sekerım merak edıyoruz nasıl alıstınmı ısıne meryeme kım bakıyo
gulden nıle masallah guzel uyumus devamıda gelır ınsallah tlf nun gelmemıs hala uzuldum
ozcanan annenın yanındasın enguzelı guzelde gecıyomus tatıl ayrılırken bıraz zor olur ama olsun ranayı ozleyıp gelırler belkı
ısırma huyunu hıc sevmıyorum bızdede var gecmesını beklıyorum bakalım nezamn
ay ne uzun yazdım mektup gıbı oldu okurken sıkılmıssınzdır ama napayım herkese yazayım dedım ınsallah kımseyı unutmamısımdır
ha burada betul yok nerelerde acaba

hoşbuldum cnm. özlemişim vallahi. aynen bende yanımda daha uzun uyuduğunu gördüm iki kez uyanıodu emmek için ve de daha geç kalkıodu. beşik dar gelio sanaırım. bide yanında olduğumuzu hissedio tekrar uyumaya devam edio sanırım...

ooo maşallah cnm allah daha çok versin iki yılda ev araba:) biz daha eşya borcu ödüoz araba borcuyla birlikte. bu sene her ikiside bitiyor inş tabi bide eşimin öğrenim borcu var malesef şükürler olsun rabbime...

ha ha eşimde evin eşyaları için tatkılıo bana arada bir. millet onbine halledio bizimki yirmibeş bin deyip duruyo.bende ne olmuş ödendi işte deyip geçiştiriyorum mecbuuuurrr:)

hb cnm. maşşalah kuzuma nazar değmesin ii kg almış. biz geri geri gidiyoruz:)

ay o çıplak vatandaşı ben biraz sıkıştırsam bak bi daha soyunuyomu:)
ay biz bu uyku tulumlarını ne zaman bırakcaz kızlar yaaa...

hb cnm. ay telden sildim kk yı foto için yer kalmamıştı:) pc ye de bağlanamıyorum en kısa zamanda tekrar yükleyip albüm yapcam inş.

yok yok sıkılmadık cnm hb:) ay bende söleyip durdum ya dilimi ısırayım coşmasın benim kız:) alp tuğrayı öp yerime

operım canım nedemek

ay cnm senin mesajı alıntılamışım cevaplamamışım ya :) neyse affola.... tatil ne zaman bitiyor peki. ya dönüşü çok kötü bugün vakit geçmek bilmedi bi türlüü ... adapte olamadım sanırm...

songülümmm telin bozulmuş bende diom bu kız niye cevap vermio watsapptan... bi an önce yapılır inş. nazar değdi herhalde güldenimle sana...

ohhh baksen nidacğıa
nilde çıtçıtı açp fermarı çıkarıp tulumu çıkartıyo cnm:
bide dün 5 6 defa sürekli pijamasını indiriyo dün bi yakaladım pijamayı indrmiş bezini açıyodu
ya bu nedemek oluyo..

aynen yoğunduk ama nil çok iyi cnm:
ohhh ohhhh:
temizlik boşver yaparsın sonra .
elifim nasıl peki
ay evet ben kursa giderkende öyleydi cnm anlıyanı var anlamıyalı var..

jumarım bulursun montun aynını şekerim..

aynen öyle cnm :

görüşürüz cnm:

cnm ins devamı gelir nil hanımdan bakalım.
alp nasıl
betül tyoğundur belki bilemiorumki..

operım canım nedemek

songülümmm telin bozulmuş bende diom bu kız niye cevap vermio watsapptan... bi an önce yapılır inş. nazar değdi herhalde güldenimle sana...

evetya nazar kesinlikle

ay kızlar az öncede yazdım ama alıntıların arasında kaybolmuş ola bilir
nil dün pijamasını indirdi 5 6 defa bidefasında bezinide açmıştı
ben acaba tuvalet eğitimimi dedim otuturayım dedim ama oturmak istemedi
ay bunn sebebi nedirki..

ayy yasemin gülden bu adamlar anlaşılmaz zaten
bizim bütün ev 5bin tuttu yemek odası misafir odası yatak odası yatak baza baslik flan hepsi
beyaz esyada bulaşık makinem yok küçük fırın ve setustum buzdolabinida annemler kendininkini vermişti yeni sayılırdı ondan
yani beyz eşyayı biz almadık ailem kendinikini verdi alçak gücü yoktu kendileri eskilerini kullnio şimdi
dusun sırf ucuz olsun diye 3takım 5bine aldık
ama şimdi pisman eşim misafir odasini zaten sattık yerine masala büyüyen beşik almıştık
ya çok sertti koltugu mobilyasida adİ leke birakio üzerinde kaplaması sokuluo
keşke iyisini alsaydık dio şimdi

yani boşverin kinussunlar pahalı diye ucuz olsada konuşurdu ama alma gücü olmazdi
çirkin kalitesiz esyayla otururdun en iyisini yapmışsınız

masalda 1aydır yapio bunu sürekli ihh dio çıka dio taytini cikariom bezi kendi cikario
baglatmak istemio kacio yani heves canım
bende komsularimin tavsiyesiyle lazimluk aldım ama denemedim daha erken ya
nekadar istekli gbi gorunsede bu dönemsel çıkarıp giyme isteyi bence aylardirda cprap çıkarıp giyio
sıra taylara geldi ışte:)
wc yi temmuz gbi falan düşüncem ya hazır hissederse belki ağustos sonuda olabilir tatilden sonra
bi ogretip bi bez baglamak doğru değil ama tatildede mecbren heran gezcez yeterli ilgilenemwyebilirm
pskolijisini bozup kafasını karistirmak istemiom

hmmm havalar ısınıyo cnm cok normal rahatsız olmaya başlıolar bezden. e zaten tuvalet eğitimi 18 ayda verilebiliyormuş.ilkinde tepki vermesi normal. ufak ufak sinyal verio olabilir. bizzde ramazan sonrası filan başlıycaz sanırım. çünkü zeynep ilayda yere diz çöküp çişşşş demeye başladı:)

ozcann canım komşunun kizina masallhhh
ama ilerde bişey olmaz yani
bizim orda köydeki çoğu çocuklar 13en gec15aylıkken resmen cümleler kuup biz gbi herseyini anlatabiliolar
sebeb de kalabalık olması kesinlikle
kuzenime gittik bu köye gidisimizde 18aylikti bilmedgi soylemedgi şey yok
ama yasadgi evi görsen kalabaliklar kv si kayinlari ile yasiolar 2de abisi var bebeğin
e bide yanda kuzenin kendi annesi dedesigil yasio sırf çocuk dolu heryer
ogrenmemsi mümkün değil yani

18aylık kız alt katta karanlık ta merdiveneden inmis dublwks ev biz yukardayken o inmis
biz vedalasirken gördük şok olduk
tek başına nasıl nezman indin diye bebek nededi biliomusnuzannesine
ben seni çağırdım sen beni duymadinsen masalı sevdin beni unuttun kustum geldim buraya ama korktum dedi agladi
ya bukadar uzun cümleyi arka arkaya söyledi annesine ben şok oldum tabi benimkinden2ay büyük yani :)

yani ayşegülüm özet olarak diyosunki bu erkeklere yaranılmaz her halükarda konuşurlar dimi?

aynen cnm bende ama bilemdedim hiç böyle yapmıyodu yeni bşladı

oyy zeynebimede baksen.
bende tuvalet eğitimi için izin almayı düşünüyorum aslında çünkü benim vermem lazım..

nasıl yaa ben nil yni cümle kurmaya başladı diye seviniyom millete baksen..

oyy yerim ben inu maslda wcnin önüne gdip ciss dio egilip:)
bide bezi çıkartmak istedgini komsularda görünce lazimlik aldım ama erken ya
havalar isinmali hem çünkü hevesten sürekli üzerini çıkartmak isticek suyla oynamak isticek altına kacirsa banyo yaptircan sürekli
oyuzden erken daha
bende hemen dusunuodum ama tatilden sonraya ertelemek istiom ağustos sonu gbi

he he aynen cnm... zaten eşim arada dio ev alsak eşya hazır diye bi öle bi böyle anları anını tutmuyo:)

Rana da elinden birşey alınca ağlar numarası yapıyo ya numaraci kaşlarını da çatıyo

Günaydın herkese
Funda nasıl oldu defnenin gözü

ST25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
canım şiş,hafif mor bir de azcık yara kısmı var
onun haricinde iyi

maşallah berraya

ay ne tatlıdır ama o çıplak vatandaş, tabi bi o kadar da sinir bozucu

sağol cnm amin

güldenim bu yandığının kanıtı
ya çişini etrafa yaparsa

aynen cnm havaların biraz daha ısınması lazım en önemlisi de kuzuların hazır olması lazım. yavaştan yaklaşmaya başlıolar saınırım tuvalet eğitimine. ama ben lazımlık düşünmüorum açıkçası yani annem ablamınkileri alıştırıkende hiç lazımlık kullanmadı bunda da kullanmam dio. hem gittiğin yerde lazımlık olmuo problem oluo.

nasıl yaa ben nil yni cümle kurmaya başladı diye seviniyom millete baksen..

:)
canım köyde ortam çok başka orda herşey erken oluo zaten
kalabalık yaşlıların tavsiyeleri derken etkilyci faktpr çok
bide biz yalnızız oyuncak gbi duydgumuz okudgumuz herşeyi uygulamak istioz beklenti içine girioz
buda ters tepio ben anne demesi için okadr soylettim uğraştım herşeyi der onu demezdi kv gelince dah yeni şubatta öğrendi yani
anneni cagir annene git dedikce anneyi öğrendi koydede busekilde birilerinden duyup görüp yapiolar çocuklar
anneleri de bi rahat ki sorma yer icer gezer hiç bebeğim var dmez git uyut çocuğu dedim o biz yatarkn yatio dedi
yani hiç rutinleri düzenleri yok gündüz uyuomu dedim yok uyutmuom dedi nezman yemek yer dedim kendi nezman mma yicem derse dedi:)
ay hiç sevmem ben böyle ama herşey bebegun elinde istedginde yio uyuo gezio hiç koruma korkma yok annede
anne rahat çocuk rahat :)
ama ben asla yapamm

ay bilemiorum cnm ama eylülede kalmamak lazım
gerçi onlar hazır olmalı biz değil
eşimde söylüyodu geçen ama bendededim nil hazır olmadan ben hiçbişey yapmam dedim..

ayyy sorma fundamyaaaa:

ay keşke ama biz onları değil onlar bizi yönlendiriolar cnm:
ablamın kızıda kullanmadı ama bazı çocuk yaptığğını görmek istiyomuş bazısıda hiç ilgilenmiyomuş..

hiç düşünmemiştim çok mantikli pzman bende hiç kullnmamyim
suqn sandalye sanıp oturuodu o sandalye şansın onu ozman:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…