2012 kasım bebekleri büyüyor..

ayyy ne rahatlık nerde bizde o rahatlık...

ay ne görcek yaaa çok abartılıo bence:) hayırlısı bakalım. o zaman gelince de konuşuruz:)

hiç düşünmemiştim çok mantikli pzman bende hiç kullnmamyim
suqn sandalye sanıp oturuodu o sandalye şansın onu ozman:)

aynen bence de öyle sansın cnm:) tuvalette suyla oynaya oynaya öğreniolar. gerçi benim kız inatçı bakarsın tuvalete bile sokamayız sonuçta her çocuk aynı değil...

he he aynen cnm... zaten eşim arada dio ev alsak eşya hazır diye bi öle bi böyle anları anını tutmuyo:)

ışte bu erkwkler böyle naparsan yap memnun kalmaz ilk başta :)

peki yasemin bizde klozet yok dgeride çocuk için zpr olmazmi nasıl yapcak kendi si
hadi ilk başta biz tuttuk diyelim sonra kensi si o yerdeki wcywe nasıl yapcakki
hasi klozet olsa çocuklara uygun aparti oluo kendi oturup yapio dimi
bi annene sor bakalım hangi wc de alistirmis

yada ilk deneyimi yasmais arkadaşlardan cvp beklipuzzz

ay ayşegülüm ya bende okadar rahat olamam şahsen
ay bende o annedemesi için baskı yapanlardanım
sonra haluk yavuzerin kitabında okumuştum sonra 1 hafta kadar hiç söylemedim sonra kendisi söylemeye başladı
ama şimdi hiç bıkmıyorum hep söylesin istiorum
allahım onlara sağlık versin..
ay yaseminim bakalım nelerle karşılaşıcaz bekleyip görücez

klozet var cnm da annem normal alturkada alıştırdı. önce bi süre kendi tutuyo. sonra bi müddet tuvaletin kenarına diz çöküp yaptıryor. daha sonra zaten normal yapılması gereken yere yapıo:) kenara oturtunca suya yakın yere oturtuo suyuda çok azıcık actırıo o suyla oynarken yapmış oluo:) tabi sonra orayı yıkamak kalıo:)

ayy ins zprlanmadan hallederiz bu bebeklik parcamizida:)
bezden kurtlur çocuk olurlar ins kolayca:)
ışte köylerde bu wc olayida kısa suruyor herkes ilgilenio bi çocukla teyzesi halası annesi nenesi derken herkes çiş varmı diye soruo
benim dger akrabamin oğlu bir hdtada kizida 15günde öğrenmişti gunduzleri
ama gece bez bagliodu
bu gittiğimde sorcam doktora gece gündüz çiş gitimi aynı zmandami verilmeli
kimisi gece kaldirma önce gündüz öğrensin dio kinisi tam tersi
gülden bak profa soru çıktı:)

ayyy karşılaşacağımız şeyler malum şekerim:)

yok cnm önce gündüz eğitimi...3 gün peşine düşersen alışıo istisani durumlar hariç tabi.. sonra gece. anneme dedim ben nasıl geceyi bıraktırcaz diye o bi süre sonra gece yapmamaya başlıo zaten dedi yani bi gün yapsa bi gün yapmıo bazı sabahlar bezi kuru uyanıomuş işte o zamanda geceyi alıştırmaya başlıosun dio.işte bende gece uyandırıp çiş tutma meselesinden korkuorum ya uyumazsa diye:)

ben asla yapamm ya benim saatlerim bile var hep aynı saatte yer uyur kak yapar vb.
zorla degol çocuklar rutin sevio kendliginden uyum saglio
hangi saati geldgse onu iatio zaten masal
ben yemek hazirlamk için kalkarken masal anlio mama dio
yani rutini benimsedi boylede mutluyuz
yazık çocuğa gece 2ye kadr uyutmamak uycak olsa uyur dio mesela
nebilim.uytmak için denemio bile
tamm cnm bende öyle yapayim nolcak temizleriz bezden temiLemedik mi dimi ama

ayy ins bizimkilerde öyle 3günde öğrenir ler gecede zamnla durumuna bakarız ışte
denwyim şart yaaa anneler bitane :)

aynen bezden iidir bence. ay bide bez çok rahatsızdır diye düşünüyorum. sonuçta naylon bişey yani. yazın sıcağında illa ki rahatsız edecektir. hayırlısıyla alıştırırız inş.

ins olurlar cnm
evet busoruyuda alıyorum listeme hemen..

ohh annaneden tecrubeler:

bende okadar uyanık bırakmam
nilde 10 11 arası uyur mutlaka
ayrıca çocukların osaate uyumaları lazımmış sağlıkları için.

ama anlatamazsınki..

aynen bezden iidir bence. ay bide bez çok rahatsızdır diye düşünüyorum. sonuçta naylon bişey yani. yazın sıcağında illa ki rahatsız edecektir. hayırlısıyla alıştırırız inş.

kesinlikle rahatsız eder bizler ayda 1kullnioz ped rahtsiz olmuomuyuz
tazik bebislere sicakta
ins kolaylıkla atlatiriz burdqn paylasiriz
topigin ilk yuruyeni selnecin bebisydi
ilk çiş egitmini kim ogretcek bakalım:)
ilk dış hangi bebisde çıktı bilen varmı

he he ben bıraksam adam başımın etini yer. istanbulda bi kaç gün 10 u geçti uyuması. hemen söylenmeye başladı benimki 9 da uyumuş olası lazım diye laf ebesi kocam:)

Evet cnm ya Allah saglık huzur versın gerısı olur..
Yakın zamanda dusunmuyorum zaten sımdı yatırdım kızları nıda yatmak ıstemıyo aglamasın dıye beyzayıda yatagına yatırdım normalde öglen bızım yatakta yatıyo hadı kızım kendı yatagına nıda aglamasın dedım tamam dedı ama bu seferde kıkırdesmelerden ne zaman uyuyacaklar bellı degıl:) yarım saat oldu hala gulusmeler gelıyo:)

Es evdeyken cok sık gırılemıyo bılıyorum:)
Ay napcam hakkatten bılmıyorum yatırdım sımdı pıjamayla..

Bı sıkıstırsanızda teyzelerı bı daha yapamasa kucuk cadı:))
Fotoları beklıycez merakla..

Kız bunlar cok fena ne yapıcaz bılmem:)
Wc egıtımı ıcın daha bızden sınyal yok bende tatıl sonrası dusunurum eylul gıbı eger sınyallerı alırsam:)

Beyzayı lazımlıkla alıstırdım gıttıgımız yerede göturuyodum:)
Sonra klozet ustune adaptorle devam edıyoruz bunu dırek adaptorle mı alıstırsam bılmıyorum ama kazımlıgı gördukce cıs dıyolar oda kolaylastırıyo bıraz sankı..

Bencede erkekler konusacak bısey buluyolar bızdede genelde ben uygununu ararım esım pahalıya gıder sonra orta yolu buluruz:) amaa olurda bı yerden bı seyı cıkarsa ben suclu olurum nıye pahalı olanı almadın o daha ıyıydı vs bır suru soylenır:) ıyı cıkarsada bak ıyı yaptık bunu almakla ıyıkı bunu alalım dedın der:)

ay bilmiyorum ki cnm biz değiliz onu biliyorum çünkü 8 aylıkken çıkardık biz ilk dişimizi...

Neden sıkılalim kendimi aradım bana yazdın mi yazmadin mi diye

ST25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet listene ekle bakalim21mayista bizim asimoz var ozman doktorumuza sorcam
sende sor bakalım
ayy kesinlikle anlatılmaz canım kafa yapımız çok fakli oysaki 3yaş büyük benden daha 27sine gircek
hani cahilde değil genç te ama kafa yapımız uysmuo
bizler nasıl büyüdük bize bizey oldumu dwyip gecio hiç arastirmio okumuo oysa elinin altında internet

selmeçtendi cnm elif mina çıkartı ilk dişini
umarım herşey yolundadır girmiyo yine uzun zamandır selmeç

belkide minacık alışmıştır bile..

he he ben bıraksam adam başımın etini yer. istanbulda bi kaç gün 10 u geçti uyuması. hemen söylenmeye başladı benimki 9 da uyumuş olası lazım diye laf ebesi kocam:)

aaa karışmasalar olmaz çatlarlar yaseminimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…