- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #42.381
ayyy ne rahatlık nerde bizde o rahatlık...:)
canım köyde ortam çok başka orda herşey erken oluo zaten
kalabalık yaşlıların tavsiyeleri derken etkilyci faktpr çok
bide biz yalnızız oyuncak gbi duydgumuz okudgumuz herşeyi uygulamak istioz beklenti içine girioz
buda ters tepio ben anne demesi için okadr soylettim uğraştım herşeyi der onu demezdi kv gelince dah yeni şubatta öğrendi yani
anneni cagir annene git dedikce anneyi öğrendi koydede busekilde birilerinden duyup görüp yapiolar çocuklar
anneleri de bi rahat ki sorma yer icer gezer hiç bebeğim var dmez git uyut çocuğu dedim o biz yatarkn yatio dedi
yani hiç rutinleri düzenleri yok gündüz uyuomu dedim yok uyutmuom dedi nezman yemek yer dedim kendi nezman mma yicem derse dedi:)
ay hiç sevmem ben böyle ama herşey bebegun elinde istedginde yio uyuo gezio hiç koruma korkma yok annede
anne rahat çocuk rahat :)
ama ben asla yapamm
ay bilemiorum cnm ama eylülede kalmamak lazım
gerçi onlar hazır olmalı biz değil
eşimde söylüyodu geçen ama bendededim nil hazır olmadan ben hiçbişey yapmam dedim..
ayyy sorma fundamyaaaa:
ay keşke ama biz onları değil onlar bizi yönlendiriolar cnm:
ablamın kızıda kullanmadı ama bazı çocuk yaptığğını görmek istiyomuş bazısıda hiç ilgilenmiyomuş..
hiç düşünmemiştim çok mantikli pzman bende hiç kullnmamyim
suqn sandalye sanıp oturuodu o sandalye şansın onu ozman:)
he he aynen cnm... zaten eşim arada dio ev alsak eşya hazır diye bi öle bi böyle anları anını tutmuyo:)
ışte bu erkwkler böyle naparsan yap memnun kalmaz ilk başta :)
peki yasemin bizde klozet yok dgeride çocuk için zpr olmazmi nasıl yapcak kendi si
hadi ilk başta biz tuttuk diyelim sonra kensi si o yerdeki wcywe nasıl yapcakki
hasi klozet olsa çocuklara uygun aparti oluo kendi oturup yapio dimi
bi annene sor bakalım hangi wc de alistirmis
yada ilk deneyimi yasmais arkadaşlardan cvp beklipuzzz
ayyy ne rahatlık nerde bizde o rahatlık...
ay ne görcek yaaa çok abartılıo bence:) hayırlısı bakalım. o zaman gelince de konuşuruz:)
aynen bence de öyle sansın cnm:) tuvalette suyla oynaya oynaya öğreniolar. gerçi benim kız inatçı bakarsın tuvalete bile sokamayız sonuçta her çocuk aynı değil...
ay ayşegülüm ya bende okadar rahat olamam şahsen
ay bende o annedemesi için baskı yapanlardanım
sonra haluk yavuzerin kitabında okumuştum sonra 1 hafta kadar hiç söylemedim sonra kendisi söylemeye başladı
ama şimdi hiç bıkmıyorum hep söylesin istiorum
allahım onlara sağlık versin..
ay yaseminim bakalım nelerle karşılaşıcaz bekleyip görücez
ayy ins zprlanmadan hallederiz bu bebeklik parcamizida:)
bezden kurtlur çocuk olurlar ins kolayca:)
ışte köylerde bu wc olayida kısa suruyor herkes ilgilenio bi çocukla teyzesi halası annesi nenesi derken herkes çiş varmı diye soruo
benim dger akrabamin oğlu bir hdtada kizida 15günde öğrenmişti gunduzleri
ama gece bez bagliodu
bu gittiğimde sorcam doktora gece gündüz çiş gitimi aynı zmandami verilmeli
kimisi gece kaldirma önce gündüz öğrensin dio kinisi tam tersi
gülden bak profa soru çıktı:)
ben asla yapamm ya benim saatlerim bile var hep aynı saatte yer uyur kak yapar vb.ay ayşegülüm ya bende okadar rahat olamam şahsen
ay bende o annedemesi için baskı yapanlardanım
sonra haluk yavuzerin kitabında okumuştum sonra 1 hafta kadar hiç söylemedim sonra kendisi söylemeye başladı
ama şimdi hiç bıkmıyorum hep söylesin istiorum
allahım onlara sağlık versin..
ay yaseminim bakalım nelerle karşılaşıcaz bekleyip görücez
tamm cnm bende öyle yapayim nolcak temizleriz bezden temiLemedik mi dimi amaklozet var cnm da annem normal alturkada alıştırdı. önce bi süre kendi tutuyo. sonra bi müddet tuvaletin kenarına diz çöküp yaptıryor. daha sonra zaten normal yapılması gereken yere yapıo:) kenara oturtunca suya yakın yere oturtuo suyuda çok azıcık actırıo o suyla oynarken yapmış oluo:) tabi sonra orayı yıkamak kalıo:)
yok cnm önce gündüz eğitimi...3 gün peşine düşersen alışıo istisani durumlar hariç tabi.. sonra gece. anneme dedim ben nasıl geceyi bıraktırcaz diye o bi süre sonra gece yapmamaya başlıo zaten dedi yani bi gün yapsa bi gün yapmıo bazı sabahlar bezi kuru uyanıomuş işte o zamanda geceyi alıştırmaya başlıosun dio.işte bende gece uyandırıp çiş tutma meselesinden korkuorum ya uyumazsa diye:)
ben asla yapamm ya benim saatlerim bile var hep aynı saatte yer uyur kak yapar vb.
zorla degol çocuklar rutin sevio kendliginden uyum saglio
hangi saati geldgse onu iatio zaten masal
ben yemek hazirlamk için kalkarken masal anlio mama dio
yani rutini benimsedi boylede mutluyuz
yazık çocuğa gece 2ye kadr uyutmamak uycak olsa uyur dio mesela
nebilim.uytmak için denemio bile
tamm cnm bende öyle yapayim nolcak temizleriz bezden temiLemedik mi dimi ama
ayy ins bizimkilerde öyle 3günde öğrenir ler gecede zamnla durumuna bakarız ışte
denwyim şart yaaa anneler bitane :)
ayy ins zprlanmadan hallederiz bu bebeklik parcamizida:)
bezden kurtlur çocuk olurlar ins kolayca:)
ışte köylerde bu wc olayida kısa suruyor herkes ilgilenio bi çocukla teyzesi halası annesi nenesi derken herkes çiş varmı diye soruo
benim dger akrabamin oğlu bir hdtada kizida 15günde öğrenmişti gunduzleri
ama gece bez bagliodu
bu gittiğimde sorcam doktora gece gündüz çiş gitimi aynı zmandami verilmeli
kimisi gece kaldirma önce gündüz öğrensin dio kinisi tam tersi
gülden bak profa soru çıktı:)
yok cnm önce gündüz eğitimi...3 gün peşine düşersen alışıo istisani durumlar hariç tabi.. sonra gece. anneme dedim ben nasıl geceyi bıraktırcaz diye o bi süre sonra gece yapmamaya başlıo zaten dedi yani bi gün yapsa bi gün yapmıo bazı sabahlar bezi kuru uyanıomuş işte o zamanda geceyi alıştırmaya başlıosun dio.işte bende gece uyandırıp çiş tutma meselesinden korkuorum ya uyumazsa diye:)
ben asla yapamm ya benim saatlerim bile var hep aynı saatte yer uyur kak yapar vb.
zorla degol çocuklar rutin sevio kendliginden uyum saglio
hangi saati geldgse onu iatio zaten masal
ben yemek hazirlamk için kalkarken masal anlio mama dio
yani rutini benimsedi boylede mutluyuz
yazık çocuğa gece 2ye kadr uyutmamak uycak olsa uyur dio mesela
nebilim.uytmak için denemio bile
tamm cnm bende öyle yapayim nolcak temizleriz bezden temiLemedik mi dimi ama
aynen bezden iidir bence. ay bide bez çok rahatsızdır diye düşünüyorum. sonuçta naylon bişey yani. yazın sıcağında illa ki rahatsız edecektir. hayırlısıyla alıştırırız inş.
ins olurlar cnm
evet busoruyuda alıyorum listeme hemen..
ohh annaneden tecrubeler:
bende okadar uyanık bırakmam
nilde 10 11 arası uyur mutlaka
ayrıca çocukların osaate uyumaları lazımmış sağlıkları için.
ama anlatamazsınki..
aynen cnm anneme diyorum zaten top sende sen alıştıracaksın diye ama geceden kaçış yok:)
Aynen canim yavas yavas olur nasilsa cok sukur halimize nekadar kotu durumda olanlar var boyle zamanlarda aklima hep onlar geliyo sukrediyorum.ama bencede sen cocuklarin odasini ayirma paylasma duygusunu kardeslik duygusunu ogrenip benimsesinler gerci senin kizlar masallah okonuda iyiler ama simdi kucukler biraz buyuyuncede bu duygulari bilsinler ilerde genc kizliga dogru yada sen uygun buldugun zamanda ayirirsin odalarini.
bende ıyıyım canım sağol alp tuğrada ıyı esım evdeydı oyuzden sık gıremedım ama takıpteydım yıne
nıda yıne basarmıs ustunu cıkarmayı ınsallah yenı bı yontem bulursun canım
funda gecmıs olsun canım defneyı uzme kendını bız neadr korusakta olacak olan gozumuzun onunde oluyo
aysegul orda hava guzel heralde pıknığe gıtmıssınz bırda kacgundur yağmur var ozellıkle aksamları
nuraycım hava kapalı olunca benımde bısey yapasım gelmez ama yapılacaksa mecbur yapıyoruz ıste kolay gelsın canım sana
yasmın hosgeldın tatlım tatılın guzel gecmıs sevındım zeynep ılayda hıc uzmemıs senı yemesıde duzelmıs masallah dıyelım
fatma yenı arabanız sımdıden hayrlı olsun Allahım kazasız belasız kullanmak nasıp etsın
bencede odayı sonra yaparsın erene suan bısey anlamıyolar zaten gonul ıster herseyın enguzelı olsun ama maddı acıdan olmayınca olmuyo
alp tuğranın sadece park besığı var dolap bıle almadım benım dolaba koyuyorum kıyafetlerını ılerde oda yapınca hepsını toptan takım alırım dıye beklıyorum
sıbel canım arada gırıp cıkıyosun ay bıze ayrıntı versene sekerım merak edıyoruz nasıl alıstınmı ısıne meryeme kım bakıyo
gulden nıle masallah guzel uyumus devamıda gelır ınsallah tlf nun gelmemıs hala uzuldum
ozcanan annenın yanındasın enguzelı guzelde gecıyomus tatıl ayrılırken bıraz zor olur ama olsun ranayı ozleyıp gelırler belkı
ısırma huyunu hıc sevmıyorum bızdede var gecmesını beklıyorum bakalım nezamn
ay ne uzun yazdım mektup gıbı oldu okurken sıkılmıssınzdır ama napayım herkese yazayım dedım ınsallah kımseyı unutmamısımdır
ha burada betul yok nerelerde acaba
hoşbuldum cnm. özlemişim vallahi. aynen bende yanımda daha uzun uyuduğunu gördüm iki kez uyanıodu emmek için ve de daha geç kalkıodu. beşik dar gelio sanaırım. bide yanında olduğumuzu hissedio tekrar uyumaya devam edio sanırım...
ooo maşallah cnm allah daha çok versin iki yılda ev araba:) biz daha eşya borcu ödüoz araba borcuyla birlikte. bu sene her ikiside bitiyor inş tabi bide eşimin öğrenim borcu var malesefşükürler olsun rabbime...
ha ha eşimde evin eşyaları için tatkılıo bana arada bir. millet onbine halledio bizimki yirmibeş bin deyip duruyo.bende ne olmuş ödendi işte deyip geçiştiriyorum mecbuuuurrr:)
hb cnm. maşşalah kuzuma nazar değmesin ii kg almış. biz geri geri gidiyoruz:)
ay o çıplak vatandaşı ben biraz sıkıştırsam bak bi daha soyunuyomu:)
ay biz bu uyku tulumlarını ne zaman bırakcaz kızlar yaaa...
hb cnm. ay telden sildim kk yı foto için yer kalmamıştı:) pc ye de bağlanamıyorum en kısa zamanda tekrar yükleyip albüm yapcam inş.
yok yok sıkılmadık cnm hb:) ay bende söleyip durdum ya dilimi ısırayım coşmasın benim kız:) alp tuğrayı öp yerime
ohhh baksen nidacğıa
nilde çıtçıtı açp fermarı çıkarıp tulumu çıkartıyo cnm:
bide dün 5 6 defa sürekli pijamasını indiriyo dün bi yakaladım pijamayı indrmiş bezini açıyodu
ya bu nedemek oluyo..
aynen yoğunduk ama nil çok iyi cnm:
ohhh ohhhh:
temizlik boşver yaparsın sonra .
elifim nasıl peki
ay evet ben kursa giderkende öyleydi cnm anlıyanı var anlamıyalı var..
jumarım bulursun montun aynını şekerim..
aynen öyle cnm :
görüşürüz cnm:
cnm ins devamı gelir nil hanımdan bakalım.
alp nasıl
betül tyoğundur belki bilemiorumki..
ayy yasemin gülden bu adamlar anlaşılmaz zaten
bizim bütün ev 5bin tuttu yemek odası misafir odası yatak odası yatak baza baslik flan hepsi
beyaz esyada bulaşık makinem yok küçük fırın ve setustum buzdolabinida annemler kendininkini vermişti yeni sayılırdı ondan
yani beyz eşyayı biz almadık ailem kendinikini verdi alçak gücü yoktu kendileri eskilerini kullnio şimdi
dusun sırf ucuz olsun diye 3takım 5bine aldık
ama şimdi pisman eşim misafir odasini zaten sattık yerine masala büyüyen beşik almıştık
ya çok sertti koltugu mobilyasida adİ leke birakio üzerinde kaplaması sokuluo
keşke iyisini alsaydık dio şimdi
yani boşverin kinussunlar pahalı diye ucuz olsada konuşurdu ama alma gücü olmazdi
çirkin kalitesiz esyayla otururdun en iyisini yapmışsınız
kesinlikle rahatsız eder bizler ayda 1kullnioz ped rahtsiz olmuomuyuz
tazik bebislere sicakta
ins kolaylıkla atlatiriz burdqn paylasiriz
topigin ilk yuruyeni selnecin bebisydi
ilk çiş egitmini kim ogretcek bakalım:)
ilk dış hangi bebisde çıktı bilen varmı
bende ıyıyım canım sağol alp tuğrada ıyı esım evdeydı oyuzden sık gıremedım ama takıpteydım yıne
nıda yıne basarmıs ustunu cıkarmayı ınsallah yenı bı yontem bulursun canım
funda gecmıs olsun canım defneyı uzme kendını bız neadr korusakta olacak olan gozumuzun onunde oluyo
aysegul orda hava guzel heralde pıknığe gıtmıssınz bırda kacgundur yağmur var ozellıkle aksamları
nuraycım hava kapalı olunca benımde bısey yapasım gelmez ama yapılacaksa mecbur yapıyoruz ıste kolay gelsın canım sana
yasmın hosgeldın tatlım tatılın guzel gecmıs sevındım zeynep ılayda hıc uzmemıs senı yemesıde duzelmıs masallah dıyelım
fatma yenı arabanız sımdıden hayrlı olsun Allahım kazasız belasız kullanmak nasıp etsın
bencede odayı sonra yaparsın erene suan bısey anlamıyolar zaten gonul ıster herseyın enguzelı olsun ama maddı acıdan olmayınca olmuyo
alp tuğranın sadece park besığı var dolap bıle almadım benım dolaba koyuyorum kıyafetlerını ılerde oda yapınca hepsını toptan takım alırım dıye beklıyorum
sıbel canım arada gırıp cıkıyosun ay bıze ayrıntı versene sekerım merak edıyoruz nasıl alıstınmı ısıne meryeme kım bakıyo
gulden nıle masallah guzel uyumus devamıda gelır ınsallah tlf nun gelmemıs hala uzuldum
ozcanan annenın yanındasın enguzelı guzelde gecıyomus tatıl ayrılırken bıraz zor olur ama olsun ranayı ozleyıp gelırler belkı
ısırma huyunu hıc sevmıyorum bızdede var gecmesını beklıyorum bakalım nezamn
ay ne uzun yazdım mektup gıbı oldu okurken sıkılmıssınzdır ama napayım herkese yazayım dedım ınsallah kımseyı unutmamısımdır
ha burada betul yok nerelerde acaba
evet listene ekle bakalim21mayista bizim asimoz var ozman doktorumuza sorcamins olurlar cnm
evet busoruyuda alıyorum listeme hemen..
ohh annaneden tecrubeler:
bende okadar uyanık bırakmam
nilde 10 11 arası uyur mutlaka
ayrıca çocukların osaate uyumaları lazımmış sağlıkları için.
ama anlatamazsınki..
kesinlikle rahatsız eder bizler ayda 1kullnioz ped rahtsiz olmuomuyuz
tazik bebislere sicakta
ins kolaylıkla atlatiriz burdqn paylasiriz
topigin ilk yuruyeni selnecin bebisydi
ilk çiş egitmini kim ogretcek bakalım:)
ilk dış hangi bebisde çıktı bilen varmı
he he ben bıraksam adam başımın etini yer. istanbulda bi kaç gün 10 u geçti uyuması. hemen söylenmeye başladı benimki 9 da uyumuş olası lazım diye laf ebesi kocam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?