2012 kasım bebekleri büyüyor..

estağfurullah cnm benmde tecrübelerim bu zamna kadar sürekli problemli çocuklarla çalışmam aynı eşkilde eşiminde mesleği olması bize öğretiyo bazı şeyleri sadece o kadar..
oda ayırma konusunda annenin hazır olması gerekiyo bence çocuk için hiç bişi değişmiyo anne kendini iyi ve rahat hissederse çocukda bunu anlar.Çoccuk diorum çünkü bizimkiler artık herşeyi anlıyo ve ona göre davranıyolar bebeklikten çıkıyolar zaten bu 2 yaş sendromu denen olaylarda tam bu noktada çıkıyo kendilerinin birey olduklarını bize göstermeye çalışıyolar..
ilk geceler açıkçası benmde aklıma değişik düşünceler geldi durdu endişelendim ama zamanla bunları aştım ilk günler biraz direnmek lazım
bn eymenı bizim odadayken park yatakta yatırıyodum ama odasına geçince normal bazaların üzerine konan tek kişilik yataklar var ya ortopedik filan baya kalın olanlar onunla geçirdim. tek kişilik yatak yerde duruyo onun üzerinde yatıyo eymen. uyuduktan sonra yanına minderde koyuyorum aşağı inme şansı olmuyo. çocuk yatagını biliyo uykusu gelince üzerine çıkabiliyo uyumak istemediğinde kendi kalkabiliyo sabah uyandığında kalkıp bizim odaya gelebiliyo yani tamda bu dönemde aradığı bağımsızlık özgürlüğü bulmasını istedim..
uykusu geldiğinde gidiyoruz birlikte ben yatıyorum yatağa oda geliyo bazen yanıma yatıyo bazen ayağımın dibine yatıyo bazen oyuncaklarını getiriyo onlarla oynarken kendi kendine uykuya dalıyo ben sadece yatıyorum yani. bunuda zaten zamanla çekmeyi düşüünüyorum önce yatakta oturup sonra kenarda oturup filan aşamalı bi şekilde ben olmadan uyumasını istiyorum. Zaten ben evdeolmadığımda kendi yatağına gidip uyuyuyomuş ama ben olunca beni istiyo illaki.
herkes uykuya nası bi ortamda dalarsa gözünü açtığındada aynı şartlarda bulmak ister kendini. Bi kitapta okumuştum bu örneği sen yatagında yorganınla yastığınla eşinle birlikte uykuya dalıyosun ama gece gözünü bi açıyosun mutfakta yerde yalnız başına yatıyosun uykuya tekrar dalman imkansız. hemen ilk uykuya döndüğün ortama geri dönmeye çalışırsın.. bebek içinde böyle belki sallanarak belki emerek belki anneyle yatmaya alışarak uykuya dalıyo ve gece uayndığındada bunu arıyo bulamayıncada bulana kadar ağlıyo.. bu yüzden kendi kendine uyumaya alıştırmak en iyisi
benm oğlum gece uyanmıyo artık yada şöyle diyim mutlaka uyanıyodur gözünü açıyodur ama kendi kendine uykuya dalıyo geri..
odası sade düzenli fazla eşya olmadan eşyalarına kendi ulaşabileceği şekilde ona göre dizayn edilmiş olmalı
yaacak çok şey varda işte

biraz geçmiş okuyup yazdım hemen cnm zaten
ben aslında hep yazmak istiyorum ve yazabilenlerede çok saygı duyuyorum
vakit bulamıyorum ben hiç yazmaya çünkü

cnm hemen hemen şartları aynı eymenle nilin bu konuda
ama nilin uyanma sıkıntısı var gece uynanıncada en az yarım saat 1 saat uyumuyo
birde ben gece sütünü kesmeye çalışıyorum sadece yatarken bibiberon süt veriorum
bakalım nasıl atlatıcaz
bende senin gbi uyuyanakadar yanında yatıyorum kitap okuyoruz o okuyo ben okuyorum öyle uyuyo
tabi öncesinde rutinlerimiz var altımızı deyiştiririyoruz pijamalarımızı giyiyoruz sütümüzü içiyoruz dişlerimizi fırçalayıp yatıoruz..

canım ben senin kötü niyetli olmadığını biliyorum
ben saygımdan sustukça, aman huzursuzluk çıkmasın,eşimle aram bozulmasın dedikçe şımarıyor
benim kv dede milleti eleştirir ama balkonu temizlediği,yerleri sildiği suyu mutfak lavabosuna döker,düşünsene vileda mutfak lavabosunda yıkanır mı?tövbe tövbe günaha sokuyor beni de
cnm dün zaten tesadüfen duydum konuştuklarını.defneyle oynuyorduk.birden defne elindeki kitaba bakarken sustu.ben de duydum.ama hiç aklıma böyle bişey yapmak gelmedi.inşallah bana söylemiyordur,ben yanlış anlamışımdır.çünkü kullandığı kelimeler,tabirler hiç hoş değil.bir insana yakışan şeyler değil
işin kötüsü benim duymadığımı düşünüp yüzüme o kadar güler yüzle konuştu ki akşam.inan bir insanın böyle davranması için çok profesyonel olması lazım.gerçi evine gittiği insanlara karşı nasıl anlayışlı davranıp arkalarından da dedikodularını yaptığına da şahit oldum ama insan yine de öyle olmadığını düşünmek istiyorum.bir an önce çevremi genişletip eşimin arkadaşlarının olmasını istiyorum

Plesebu
birde bensana özelden mailimi yazsam telimi
bi mahsuru varmı sendende ala bilirmiyim
daha önce konuşmuştuk seninle hatırlarsan
ben bizimle ilgili nilin düşünceleri ne olacak ilerde açıkçası biraz endişeleniorum bazen..
Tabi bi sıkıntı olmazsa..

evet cnm sanırım hunnap bizim ki. kv yi böyle kabul etmişsin artık kafana takmamaya çalış cnm yapacak bişey yok ama işin çok zor çıldırmamak elde değil.
ayşegül cnm herkes aynı değil muhtemelen kv nin aklına bile gelmedi oğlu söyleyincede söyledim deyip geçiştirdi. sonrada armaya yüzü olmadı. bi iyiliğe bi kötülüğü silip oturcaz çok şükür halimize.
güldenim cnm çok sağolasın.
cvr cnm maşallah emire tosuncuk olmuş.
fatmacım geçmiş olsun aşınızı olmuşsunuz sorunsuz devam eder inş. gününüz. biziö aşıda yarın bi de onu atlatsak . yavrum bıktı iki gündür.
songülüm tam tripcan oldu aras heee:)
katreinur cnm inş. berracık alışır mamasına. rabbim iştah versin inş.

kızlar bir iki sayfaya baktım henüz şimdilik bu kadar.:)

bizde aynen kitapla başladık ssonra onuda kaldırdım şimdi ışıkları kapatıp yataga geçiyoruz
rutinler zaten en önemli ve en doğru şey çocuğun yavaş yavaş uykuya geçeceğini anlaması için
çok doğru zaten yaptıkların

Bisure sonra alisicak normale donucek diye dusunuyorum yani artik kolay avunuyo biliyo aglasada yapmiycami bende uzulmesin diye bazen baska biseyle kandiriyorum meyve falan verip unutturuyorum ins.yakinda parklara falanda gidince stres aticak ozaman normale donucektir.
Cok sasirmadim canim kv.yani ne bileyim niye sevmiyolar bizi benim eltimin adida fatma tam zittim sigara icer kuaforden cikmaz sosyetiklikte ustune yok hep hava atmakta isi gucu kocasi yani esimin abiside oyle zamaninda kp.paralarini hep ikisi batirdilar abimde kumar falan varmis ozamanlar hep yemisler simdide kiradalar bi araba aldilar onuda kv.nin kp.den kalan maasiyla herkesten gizli kredi cekmisler onunla aldilar dusun yani ama kv.her seferinde onlari tutar onlari savunur korur bide biseyden anlamaz sozde.zaten anneler gununde tl.yoktu annemide sonradan aradim oda benimkini kutladi kv.aramadim.zaten umrundada olmaz.
hakli esinde basladik artik su sendrom bu psikoloji diye ins.sakince atlatiriz hepsini.
oglusumda cok sukur dis cikarirken hic almiyodu bayabi zaman ayni kilolarda kaldi sonra topaadi artik simdiden sonra dahada alir ins.

Aynen katiliyorum canim anne olduktan sonra ayri bi duygusallik geliyo insana cok uzulduk hepimiz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

umarım uyanma işinide çözeriz cnm.
Yaseminim bal böcüğünm aşısınıda atlatsın sorunsuz bi şekilde
sonra ver elini gezmekk he he he:
Fatmacım atlatıcaz sabırla cnm..

normalde ücretsiz izindeyim bn hala ama tayin istiycem ve bu yüzden göreve başlamam gerekiyo yarın iş başı yapıcam bakalım bende işe dönen anneler arasına katılıyorum
tayinim çıktıktan sonra tekrar izne ayrılıp eylülü bekliycem başlamak için

offf çalışmak zor gerçekten..
Nereye tayin isteyeceksin peki?

umarım uyanma işinide çözeriz cnm.
Yaseminim bal böcüğünm aşısınıda atlatsın sorunsuz bi şekilde
sonra ver elini gezmekk he he he:
Fatmacım atlatıcaz sabırla cnm..
aynen cnm aksilik olmazsa ctesi sabah yola çıkıyoruz...

aaaa çok güzel bilgiler eline yüreğine sağlık. yatağı yere koydunuz yani di mi. ben her ne kadar oda ayırmanın bizim için erken olduğunu düşünsemde bazen aklımdan geçmio değil. çünkü anneme göre ben zeynebi her ıh dediğinde ağlıo diye alıomuşum yani uyku sırasında ağlıo sanıyormuşum.aslında bakmasam uyurmuş. bazen acaba mı diyorum bu nedenle.

aklımdan çıkmış cnm nerde yaşıodun ne iş yapıodun hatırlayamadım kusura bakma. bebişine kim bakacak

offf çalışmak zor gerçekten..
Nereye tayin isteyeceksin peki?

il içi tayin isteyeceğim ben merkezde çalışıyorum mesaisi 5 e kadar ve yaz tatili yok
görme engelliler ve zihinsel eng. sınıfına tayin istiycem boylece eve daha erken gelebilicem
artık hangisine çıkarsa bakalım

Masallah canim gayet guzel sonuclarda temiz cikmis cok sevindim peki kakasini zorla yapmasina bisey demedimi bi ilac vermedimi.

Cok kolay canim onun icin oyle ikiyuzlu zaten bende oyle birini taniyorum yuzumuze nekadar guleryuzlu iyi konusup ikramlar edip arkamizdan neler soylemis ama onlar gibiler icin yalan soylemek cok basit ben hic sasirmiyorum yani hepsine alistim neyseki evlenip bursaya geldimde uzaklastim herseyden burda yepyeni hayatim var cok sukur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Verdi cnm bi şurup ve bi ilaç daha yazmış ama daha bende tam olarak ne olduklarını bilmiyorum akşam iş çıkışı babamız alcak .

evt cnm yatağı yerde duruyo.. dediğim gibi annenin hazır olması lazım die düşünüyorum yoksa çocuk için bişi değişmiyo anne hazır olmayınca olmuyo ama kendini hazır hissediyosan ayır.. bide aşırı bağımlılıklar geliştirmemek lazım çocuğa sonradan bu bağın kopması zorlaşıyo ve daha farklı sorunalr ortaya çıkıyo
afyonda yaşıyorum cnm ben.. özel eğitim öğretmeniyim ben.. babaannemiz var şimdi tayin durumu belli olana kadar o bakacak işe başlama durumum çok ani oldu planlı bişi değildi zaten tekrar ayrılıcam eylüle kadar izne..

ne güzel kutsal bi mesleğin var ... ay doğru söylüüosun da ben bağımlı oldum sanırım:)

umarım çözersin bu durumu oda ayırmak belki iyi gelebilir bu duruma
bağlı olucaz ama bağımlı olmıycaz evlatlarımıza

güzel bi söz cnm çok beğendim.
ama bende biraz bağımlıyım galiba
çalıştığım içinmidir bilmiorum ama nereye gidersem onuda alıyorum almazsam suçluluk duyuyorum
beenim de uyuması için zorlanıyorum ama kararlı olmaya çalışıyorum şimdilik iyi gidiyoruz. bakalım..

aynen cnm bende iş harici bi yerde zeynep ilaysız vakit geçirmek kızıma haksızlık gibi gelio.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…