- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #44.101
aynen cnm ama
aferin benim kuzumaaaaa:
aferin benim kuzuma maşallah onaaa:
allahım nazarlardan korusun..
cnm hoşgeldin tekrar özletme kendini kötüde hissetme
sen
anlatıyosun sonuçta bizde inan alıyoruz
mesela bizde odamızı ayırıyoruz nasıl alıştınız senmi uyutuyorsun kendimi uyuyor bana biraz bilgi verirmisin
şahsen kendim adıma benim senin bilgilerinae ihtiyacımvar
ki burdaki arkadaşlarımında öyle eminim..
merhaba arkadaşlar
soma için hepimiz çok üzgünüz hepimizin başı sağolsun
anne olduktan sonra tüm kötü olayları kendim yaşamışçasına üzülüyorum tüm anneler aynı durumdadır eminimki
annelik anne olan kadınlar arasında ayrı bir bağ yaratıyo sanırım tüm acılarını bizde hissediyoruz...
slm kızlar... Biz bu sabah hastaneye gitik zeynep ilay kakasını yapmakta zorluk çekoio doğduğundan beri son günlerde iice arttı çok sıkıo ıkınıo bazen çığlık attığı bile oluo. Sabahta anneme bırakacakken baktım yine zorlanıo hadi hastaneye gidelim dedik ve gittik. Kan tahlili idrar tahlili verdik dr geniz etinden şüphelenmiş kafa röntgeni istedi. Kilomuz 12 boyumuz 83 cm olmuş . Maşallah. Tüm sonuçlarımızda temiz çıktı allaha şükür. Geniz eti filan da yokmuş. Buarada kanımız 12,4 çıktı önce llahın izniyle bize keçiboynuzu özü çok yaramış. Tekrar teşekkürler songülll teyzesi...
slm cnm yazdım zaten girince sürekli yazmayınca yazılanlar havada kalıyo ama tabiki selm vermek için olsun yazdım ama genelde okuyorum tüm yazılanları..
Eymen iyi çok şükür herşey yolunda iznimin bitmesine yavaş yavaş yaklaşıyoruz bakalım yeni yeni etkinlikler yapmaya başlıyoruz onla
sanada msj atmıştım hatta bir yaşında odasını ayırrdık çok rahatız şükür.17 aylıkkende emmeyi bıraktı oda çok sorunsuz geçti gece uyanmasınıda bitirdi
cnm daha öncede bi kaç konuda uzun uzadıya msjlar yazdım bilgi vermeye çalıştım ama pek dikkate alan bi teşekkür eden bi kaç kişi oldu sadece.. Bnde kötü hissettim açıkçası herkes herşeyi biliyo zaten uygulama noktasında sıkıntı var bnm bişi dememin bi anlamı yok :d
biraz geçmiş okuyup yazdım hemen cnm zaten
ben aslında hep yazmak istiyorum ve yazabilenlerede çok saygı duyuyorum
vakit bulamıyorum ben hiç yazmaya çünkü
cnm hemen hemen şartları aynı eymenle nilin bu konudaestağfurullah cnm benmde tecrübelerim bu zamna kadar sürekli problemli çocuklarla çalışmam aynı eşkilde eşiminde mesleği olması bize öğretiyo bazı şeyleri sadece o kadar..
Oda ayırma konusunda annenin hazır olması gerekiyo bence çocuk için hiç bişi değişmiyo anne kendini iyi ve rahat hissederse çocukda bunu anlar.çoccuk diorum çünkü bizimkiler artık herşeyi anlıyo ve ona göre davranıyolar bebeklikten çıkıyolar zaten bu 2 yaş sendromu denen olaylarda tam bu noktada çıkıyo kendilerinin birey olduklarını bize göstermeye çalışıyolar..
Ilk geceler açıkçası benmde aklıma değişik düşünceler geldi durdu endişelendim ama zamanla bunları aştım ilk günler biraz direnmek lazım
bn eymenı bizim odadayken park yatakta yatırıyodum ama odasına geçince normal bazaların üzerine konan tek kişilik yataklar var ya ortopedik filan baya kalın olanlar onunla geçirdim. Tek kişilik yatak yerde duruyo onun üzerinde yatıyo eymen. Uyuduktan sonra yanına minderde koyuyorum aşağı inme şansı olmuyo. çocuk yatagını biliyo uykusu gelince üzerine çıkabiliyo uyumak istemediğinde kendi kalkabiliyo sabah uyandığında kalkıp bizim odaya gelebiliyo yani tamda bu dönemde aradığı bağımsızlık özgürlüğü bulmasını istedim..
Uykusu geldiğinde gidiyoruz birlikte ben yatıyorum yatağa oda geliyo bazen yanıma yatıyo bazen ayağımın dibine yatıyo :d bazen oyuncaklarını getiriyo onlarla oynarken kendi kendine uykuya dalıyo ben sadece yatıyorum yani. Bunuda zaten zamanla çekmeyi düşüünüyorum önce yatakta oturup sonra kenarda oturup filan aşamalı bi şekilde ben olmadan uyumasını istiyorum. Zaten ben evdeolmadığımda kendi yatağına gidip uyuyuyomuş ama ben olunca beni istiyo illaki.
Herkes uykuya nası bi ortamda dalarsa gözünü açtığındada aynı şartlarda bulmak ister kendini. Bi kitapta okumuştum bu örneği sen yatagında yorganınla yastığınla eşinle birlikte uykuya dalıyosun ama gece gözünü bi açıyosun mutfakta yerde yalnız başına yatıyosun uykuya tekrar dalman imkansız. Hemen ilk uykuya döndüğün ortama geri dönmeye çalışırsın.. Bebek içinde böyle belki sallanarak belki emerek belki anneyle yatmaya alışarak uykuya dalıyo ve gece uayndığındada bunu arıyo bulamayıncada bulana kadar ağlıyo.. Bu yüzden kendi kendine uyumaya alıştırmak en iyisi
benm oğlum gece uyanmıyo artık yada şöyle diyim mutlaka uyanıyodur gözünü açıyodur ama kendi kendine uykuya dalıyo geri..
Odası sade düzenli fazla eşya olmadan eşyalarına kendi ulaşabileceği şekilde ona göre dizayn edilmiş olmalı
yaacak çok şey varda işte
canım ben senin kötü niyetli olmadığını biliyorumBirden alisamaz canim sen azar azar arada yine dene tadina alissin sonra hepsini icer bitirir uzulme canim.
Bu aralar bizdede oyle bi sinir hali var canim neyseki cok uzatmiyo bende ya ilgilenmiyorum yada baska biseyle unutturuyorum ins.kisa surer bu durumlari.
Funda ya cok uzuluyorum sanada ayni sehirde olsak mutlaka kv. ile tanismak isterdim ben senin kv.bas edebilirdim ama iste benimkide ayri vaka hicbiseyden anlamaz yemek temizlik bizde kaldiginda bile wcden sonra ellerini sadece suyla yikiyomus ben bi farkettim sordum kv.ye suyla yikiyomus yetermis zaten temizmis elleri gibi konusup sinir ediyodu bide eren var evde zaten pek yaklastirmiyodum seversede goturup erenin ini yuzunu yikiyodum 65yasindadir en fazla ama kilolu gorsen acincak hali var ama isin icyuzu oyle degil iste isine gelince bilmis gibi konusur esim her konuda adaletlidir hakli haksiz diye ama annesi ona gorede saf bisey bilmez kotu bisey soylesede oyle konusur yani ama en azindan annesine temizlik konularinda falan sureki uyarir amaan neyse soyle akilli bi kadin olsa halledicemde boyle oluncada ne soylesem pek kar etmiyo.Tovbe tovbe hicte boyle konusmak istemiyorum ama illaki konusturuyolar ya seninkini okuyunca banada sinir geliyo sende gerekirse konusmalari ses kaydina al canim tel.ile esine dinlet yani zaten her konusmasi olay kadinin o sizi oyuncak gibi elinin altinda kullaniyo iste hayret yani esin niye annesinin buldugu bi kizla degilde senle evlenmis keske baskasiyla evlenseydide senle normal bi yuva kurup mutlu olurdun.kiziyomda iste ne dedigimi bilmiyorum canim bakma sen bana.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
amin cnm
allah düşmanıma bile böyle birisini vermesin
gerçekten bunu çok içten söylüyorum
cnm niye canını sıkıyorsun ki
bak en azından eşin senin yanında
benim kv benim anneler gününü kutlamadı,üstüne üstlük de sapır saçma konuşup moralimi bozdu
iyi çok sevindim cnm
sonuçlar temiz çıkmış
seninle aynı marka keçiboynuzu özü kullanıyorduk biz değil mi?
cnm hemen hemen şartları aynı eymenle nilin bu konuda
ama nilin uyanma sıkıntısı var gece uynanıncada en az yarım saat 1 saat uyumuyo
birde ben gece sütünü kesmeye çalışıyorum sadece yatarken bibiberon süt veriorum
bakalım nasıl atlatıcaz
bende senin gbi uyuyanakadar yanında yatıyorum kitap okuyoruz o okuyo ben okuyorum öyle uyuyo
tabi öncesinde rutinlerimiz var altımızı deyiştiririyoruz pijamalarımızı giyiyoruz sütümüzü içiyoruz dişlerimizi fırçalayıp yatıoruz..
Bisure sonra alisicak normale donucek diye dusunuyorum yani artik kolay avunuyo biliyo aglasada yapmiycami bende uzulmesin diye bazen baska biseyle kandiriyorum meyve falan verip unutturuyorum ins.yakinda parklara falanda gidince stres aticak ozaman normale donucektir.Sakin kal aynen yaptgini yapmaya devam et cnm inatlaşma aglio diye yapma istedhini
bisure sonra vazgecicek emin ol
sen tutarli olursan eren akıllı uyumlu sakin bir bebek kplay algılar msjini geçer
normal yani artık büyüdüler arada olucak tabiki ozguvenleri içinde böyle diretmelerde aada iyidir
ezik suskun kalmasın
Cok sasirmadim canim kv.yani ne bileyim niye sevmiyolar bizi benim eltimin adida fatma tam zittim sigara icer kuaforden cikmaz sosyetiklikte ustune yok hep hava atmakta isi gucu kocasi yani esimin abiside oyle zamaninda kp.paralarini hep ikisi batirdilar abimde kumar falan varmis ozamanlar hep yemisler simdide kiradalar bi araba aldilar onuda kv.nin kp.den kalan maasiyla herkesten gizli kredi cekmisler onunla aldilar dusun yani ama kv.her seferinde onlari tutar onlari savunur korur bide biseyden anlamaz sozde.zaten anneler gununde tl.yoktu annemide sonradan aradim oda benimkini kutladi kv.aramadim.zaten umrundada olmaz.Kızlar anneler ginunde benim canım çok sıkıldı yaaa
annemi aradim kutladim oda benimkini kutladı artık sende annesin dimi bende aricaktim seni dedi
neyse sonra esimdaha uyuo annesini aramadı
ben aradim kutladim cvp şu"saol bakalım kızım napior"
Okadr bozuldumki bian yutkundum masala versim oda asla konusmuor bende hiç almadım teli masal elinde gezdiriken
eşim uyandı kim o dedi annen dedim aldı tlfnu anneler gününü kutladı sonra biliomus gbi sen aysgulunkini kutladinmi dedi
kv de o kutlayinca bende kutladim demiş kapatınca söyledi bunu eşim esimde
Olmazzz özel arayacaktin oda anne dedi gülerek
tabi bişey bilmio tesadüf oldu eşimin yorumları
kapatınca dedim kutlamadi diye bide kutladim dio bak falan dedi
pazar gununden.beri beni hiç aramadı eşimi ario bana verirdi eşim hep
istemiom diye işaret ettim slmi var dedi kapattı esimde
haklısın kirilmissindir bide sen hediye alcaktin bak iyiki almamsisin dedi eşim
para yoktu güzel bişey alamicaksam bide kargoyla gndermeye dgmez dedim alnadim
uzuluodm alamadım diye
ama sevgililikten beri 2003ten beri ger yıl alirim hiç kullnmio
bilmiom neden ihtiyacı olanı aliom bide hep bildgim için
ama çok kirildim konuşmadım hiç bidaha
hakli esinde basladik artik su sendrom bu psikoloji diye ins.sakince atlatiriz hepsini.ohh maşallah paşama annesi sağlıklı olsunlarda hepsi geçecek..
umarım ateşsiz atlatırsınız.
atlatıcaz inşallah sabırla bu dönemlerde geçecek
geçende eşim diyodu aaa biz artık ergenlik pskolojisiyle başladık desene artık hiç bitmez bu senduromlar diye..
merhaba arkadaşlar
soma için hepimiz çok üzgünüz hepimizin başı sağolsun
anne olduktan sonra tüm kötü olayları kendim yaşamışçasına üzülüyorum tüm anneler aynı durumdadır eminimki
annelik anne olan kadınlar arasında ayrı bir bağ yaratıyo sanırım tüm acılarını bizde hissediyoruz...
bizde aynen kitapla başladık ssonra onuda kaldırdım şimdi ışıkları kapatıp yataga geçiyoruz
rutinler zaten en önemli ve en doğru şey çocuğun yavaş yavaş uykuya geçeceğini anlaması için
çok doğru zaten yaptıkların
bizde aynen kitapla başladık ssonra onuda kaldırdım şimdi ışıkları kapatıp yataga geçiyoruz
rutinler zaten en önemli ve en doğru şey çocuğun yavaş yavaş uykuya geçeceğini anlaması için
çok doğru zaten yaptıkların
normalde ücretsiz izindeyim bn hala ama tayin istiycem ve bu yüzden göreve başlamam gerekiyo yarın iş başı yapıcam bakalım bende işe dönen anneler arasına katılıyorum
tayinim çıktıktan sonra tekrar izne ayrılıp eylülü bekliycem başlamak için
aynen cnm aksilik olmazsa ctesi sabah yola çıkıyoruz...umarım uyanma işinide çözeriz cnm.
Yaseminim bal böcüğünm aşısınıda atlatsın sorunsuz bi şekilde
sonra ver elini gezmekk he he he:
Fatmacım atlatıcaz sabırla cnm..
aaaa çok güzel bilgiler eline yüreğine sağlık. yatağı yere koydunuz yani di mi. ben her ne kadar oda ayırmanın bizim için erken olduğunu düşünsemde bazen aklımdan geçmio değil. çünkü anneme göre ben zeynebi her ıh dediğinde ağlıo diye alıomuşum yani uyku sırasında ağlıo sanıyormuşum.aslında bakmasam uyurmuş. bazen acaba mı diyorum bu nedenle.estağfurullah cnm benmde tecrübelerim bu zamna kadar sürekli problemli çocuklarla çalışmam aynı eşkilde eşiminde mesleği olması bize öğretiyo bazı şeyleri sadece o kadar..
oda ayırma konusunda annenin hazır olması gerekiyo bence çocuk için hiç bişi değişmiyo anne kendini iyi ve rahat hissederse çocukda bunu anlar.Çoccuk diorum çünkü bizimkiler artık herşeyi anlıyo ve ona göre davranıyolar bebeklikten çıkıyolar zaten bu 2 yaş sendromu denen olaylarda tam bu noktada çıkıyo kendilerinin birey olduklarını bize göstermeye çalışıyolar..
ilk geceler açıkçası benmde aklıma değişik düşünceler geldi durdu endişelendim ama zamanla bunları aştım ilk günler biraz direnmek lazım
bn eymenı bizim odadayken park yatakta yatırıyodum ama odasına geçince normal bazaların üzerine konan tek kişilik yataklar var ya ortopedik filan baya kalın olanlar onunla geçirdim. tek kişilik yatak yerde duruyo onun üzerinde yatıyo eymen. uyuduktan sonra yanına minderde koyuyorum aşağı inme şansı olmuyo. çocuk yatagını biliyo uykusu gelince üzerine çıkabiliyo uyumak istemediğinde kendi kalkabiliyo sabah uyandığında kalkıp bizim odaya gelebiliyo yani tamda bu dönemde aradığı bağımsızlık özgürlüğü bulmasını istedim..
uykusu geldiğinde gidiyoruz birlikte ben yatıyorum yatağa oda geliyo bazen yanıma yatıyo bazen ayağımın dibine yatıyobazen oyuncaklarını getiriyo onlarla oynarken kendi kendine uykuya dalıyo ben sadece yatıyorum yani. bunuda zaten zamanla çekmeyi düşüünüyorum önce yatakta oturup sonra kenarda oturup filan aşamalı bi şekilde ben olmadan uyumasını istiyorum. Zaten ben evdeolmadığımda kendi yatağına gidip uyuyuyomuş ama ben olunca beni istiyo illaki.
herkes uykuya nası bi ortamda dalarsa gözünü açtığındada aynı şartlarda bulmak ister kendini. Bi kitapta okumuştum bu örneği sen yatagında yorganınla yastığınla eşinle birlikte uykuya dalıyosun ama gece gözünü bi açıyosun mutfakta yerde yalnız başına yatıyosun uykuya tekrar dalman imkansız. hemen ilk uykuya döndüğün ortama geri dönmeye çalışırsın.. bebek içinde böyle belki sallanarak belki emerek belki anneyle yatmaya alışarak uykuya dalıyo ve gece uayndığındada bunu arıyo bulamayıncada bulana kadar ağlıyo.. bu yüzden kendi kendine uyumaya alıştırmak en iyisi
benm oğlum gece uyanmıyo artık yada şöyle diyim mutlaka uyanıyodur gözünü açıyodur ama kendi kendine uykuya dalıyo geri..
odası sade düzenli fazla eşya olmadan eşyalarına kendi ulaşabileceği şekilde ona göre dizayn edilmiş olmalı
yaacak çok şey varda işte
normalde ücretsiz izindeyim bn hala ama tayin istiycem ve bu yüzden göreve başlamam gerekiyo yarın iş başı yapıcam bakalım bende işe dönen anneler arasına katılıyorum
tayinim çıktıktan sonra tekrar izne ayrılıp eylülü bekliycem başlamak için
offf çalışmak zor gerçekten..
Nereye tayin isteyeceksin peki?
Masallah canim gayet guzel sonuclarda temiz cikmis cok sevindim peki kakasini zorla yapmasina bisey demedimi bi ilac vermedimi.slm kızlar... biz bu sabah hastaneye gitik zeynep ilay kakasını yapmakta zorluk çekoio doğduğundan beri son günlerde iice arttı çok sıkıo ıkınıo bazen çığlık attığı bile oluo. sabahta anneme bırakacakken baktım yine zorlanıo hadi hastaneye gidelim dedik ve gittik. kan tahlili idrar tahlili verdik dr geniz etinden şüphelenmiş kafa röntgeni istedi. kilomuz 12 boyumuz 83 cm olmuş . maşallah. tüm sonuçlarımızda temiz çıktı allaha şükür. geniz eti filan da yokmuş. buarada kanımız 12,4 çıktı önce llahın izniyle bize keçiboynuzu özü çok yaramış. tekrar teşekkürler songülll teyzesi...
canım ben senin kötü niyetli olmadığını biliyorum
ben saygımdan sustukça, aman huzursuzluk çıkmasın,eşimle aram bozulmasın dedikçe şımarıyor
benim kv dede milleti eleştirir ama balkonu temizlediği,yerleri sildiği suyu mutfak lavabosuna döker,düşünsene vileda mutfak lavabosunda yıkanır mı?tövbe tövbe günaha sokuyor beni de
cnm dün zaten tesadüfen duydum konuştuklarını.defneyle oynuyorduk.birden defne elindeki kitaba bakarken sustu.ben de duydum.ama hiç aklıma böyle bişey yapmak gelmedi.inşallah bana söylemiyordur,ben yanlış anlamışımdır.çünkü kullandığı kelimeler,tabirler hiç hoş değil.bir insana yakışan şeyler değil
işin kötüsü benim duymadığımı düşünüp yüzüme o kadar güler yüzle konuştu ki akşam.inan bir insanın böyle davranması için çok profesyonel olması lazım.gerçi evine gittiği insanlara karşı nasıl anlayışlı davranıp arkalarından da dedikodularını yaptığına da şahit oldum ama insan yine de öyle olmadığını düşünmek istiyorum.bir an önce çevremi genişletip eşimin arkadaşlarının olmasını istiyorum
Masallah canim gayet guzel sonuclarda temiz cikmis cok sevindim peki kakasini zorla yapmasina bisey demedimi bi ilac vermedimi.
Cok kolay canim onun icin oyle ikiyuzlu zaten bende oyle birini taniyorum yuzumuze nekadar guleryuzlu iyi konusup ikramlar edip arkamizdan neler soylemis ama onlar gibiler icin yalan soylemek cok basit ben hic sasirmiyorum yani hepsine alistim neyseki evlenip bursaya geldimde uzaklastim herseyden burda yepyeni hayatim var cok sukur.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
aynen cnm aksilik olmazsa ctesi sabah yola çıkıyoruz...
aaaa çok güzel bilgiler eline yüreğine sağlık. yatağı yere koydunuz yani di mi. ben her ne kadar oda ayırmanın bizim için erken olduğunu düşünsemde bazen aklımdan geçmio değil. çünkü anneme göre ben zeynebi her ıh dediğinde ağlıo diye alıomuşum yani uyku sırasında ağlıo sanıyormuşum.aslında bakmasam uyurmuş. bazen acaba mı diyorum bu nedenle.
aklımdan çıkmış cnm nerde yaşıodun ne iş yapıodun hatırlayamadım kusura bakma. bebişine kim bakacak
ne güzel kutsal bi mesleğin var ... ay doğru söylüüosun da ben bağımlı oldum sanırım:)evt cnm yatağı yerde duruyo.. dediğim gibi annenin hazır olması lazım die düşünüyorum yoksa çocuk için bişi değişmiyo anne hazır olmayınca olmuyo ama kendini hazır hissediyosan ayır.. bide aşırı bağımlılıklar geliştirmemek lazım çocuğa sonradan bu bağın kopması zorlaşıyo ve daha farklı sorunalr ortaya çıkıyo
afyonda yaşıyorum cnm ben.. özel eğitim öğretmeniyim ben.. babaannemiz var şimdi tayin durumu belli olana kadar o bakacak işe başlama durumum çok ani oldu planlı bişi değildi zaten tekrar ayrılıcam eylüle kadar izne..
ne güzel kutsal bi mesleğin var ... ay doğru söylüüosun da ben bağımlı oldum sanırım:)
umarım çözersin bu durumu oda ayırmak belki iyi gelebilir bu duruma
bağlı olucaz ama bağımlı olmıycaz evlatlarımıza
güzel bi söz cnm çok beğendim.
ama bende biraz bağımlıyım galiba
çalıştığım içinmidir bilmiorum ama nereye gidersem onuda alıyorum almazsam suçluluk duyuyorum
beenim de uyuması için zorlanıyorum ama kararlı olmaya çalışıyorum şimdilik iyi gidiyoruz. bakalım..
aynen cnm bende iş harici bi yerde zeynep ilaysız vakit geçirmek kızıma haksızlık gibi gelio.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?