- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #44.121
kendini suçlu hissediosun dimi
bende öyle issediorum işte..
evet cnm. evde iş yaparken benle oynamak istio ve ben o işi yapmak zorundaysam bile suçluluk duyuyorum yine vaktinden çalıyorum çocuğumun diye
akşam aygazı sildirmedi bana biliyomusun kendi yerlere atıyo
geleyim yanına diye öyle ağlarsan gelmem ağlama dedim neyse sustu ama çekeliyo beni
neyse gittik
çalışma masasına oturduk sonra oynadık mutlu oldu işte..
aynen cnm bende iş harici bi yerde zeynep ilaysız vakit geçirmek kızıma haksızlık gibi gelio.
bende evde önce defneyi uyutup sonra iş yapıyorum eğer ben de uyuyup kalmazsambunların hepsi aynı güldenim yaa bana kesinlikle mutfağı toplatmıo illa gidip yanında durcam. önce onunla oynuyoruz uyutuyorum eğer bende onla uyyp kalmazsam işe koyuluyorum . yok uyursam artık onikide silan kalkıp mutfak topluyorum:) bazende kalkmışken o saatte kızlara laf yetiştiriyorum genelde de nöbetçi anne songüle:)
ben defnesiz hiçbir şey yapmıyorum
çünkü haftaiçi o kadar az görebiliyoruz ki birbirimizi haftasonu onsuz hiçbir şey yapmıyorum
bende evde önce defneyi uyutup sonra iş yapıyorum eğer ben de uyuyup kalmazsam
ay yok cnm zaten benimde bişey yapabildiğim. herşeyi ona göre ayarlamaya çalışıyorum. hafta içi akşamları en fazla dört saatimiz birlikte geçio ondada zamanından çalmak istemiyorum. haftasonu zaten yapışık ikiz gibiyiz zaruri bir durum olmadıkça.
ay yok cnm zaten benimde bişey yapabildiğim. herşeyi ona göre ayarlamaya çalışıyorum. hafta içi akşamları en fazla dört saatimiz birlikte geçio ondada zamanından çalmak istemiyorum. haftasonu zaten yapışık ikiz gibiyiz zaruri bir durum olmadıkça.
canımcım 4 saatlik zaman dilimini nasıl geçiriyorsunuz biz artık sıkıldık rana hanımla hep aynı oyunları oynamaktan
estağfurullah cnm benmde tecrübelerim bu zamna kadar sürekli problemli çocuklarla çalışmam aynı eşkilde eşiminde mesleği olması bize öğretiyo bazı şeyleri sadece o kadar..
oda ayırma konusunda annenin hazır olması gerekiyo bence çocuk için hiç bişi değişmiyo anne kendini iyi ve rahat hissederse çocukda bunu anlar.Çoccuk diorum çünkü bizimkiler artık herşeyi anlıyo ve ona göre davranıyolar bebeklikten çıkıyolar zaten bu 2 yaş sendromu denen olaylarda tam bu noktada çıkıyo kendilerinin birey olduklarını bize göstermeye çalışıyolar..
ilk geceler açıkçası benmde aklıma değişik düşünceler geldi durdu endişelendim ama zamanla bunları aştım ilk günler biraz direnmek lazım
bn eymenı bizim odadayken park yatakta yatırıyodum ama odasına geçince normal bazaların üzerine konan tek kişilik yataklar var ya ortopedik filan baya kalın olanlar onunla geçirdim. tek kişilik yatak yerde duruyo onun üzerinde yatıyo eymen. uyuduktan sonra yanına minderde koyuyorum aşağı inme şansı olmuyo. çocuk yatagını biliyo uykusu gelince üzerine çıkabiliyo uyumak istemediğinde kendi kalkabiliyo sabah uyandığında kalkıp bizim odaya gelebiliyo yani tamda bu dönemde aradığı bağımsızlık özgürlüğü bulmasını istedim..
uykusu geldiğinde gidiyoruz birlikte ben yatıyorum yatağa oda geliyo bazen yanıma yatıyo bazen ayağımın dibine yatıyobazen oyuncaklarını getiriyo onlarla oynarken kendi kendine uykuya dalıyo ben sadece yatıyorum yani. bunuda zaten zamanla çekmeyi düşüünüyorum önce yatakta oturup sonra kenarda oturup filan aşamalı bi şekilde ben olmadan uyumasını istiyorum. Zaten ben evdeolmadığımda kendi yatağına gidip uyuyuyomuş ama ben olunca beni istiyo illaki.
herkes uykuya nası bi ortamda dalarsa gözünü açtığındada aynı şartlarda bulmak ister kendini. Bi kitapta okumuştum bu örneği sen yatagında yorganınla yastığınla eşinle birlikte uykuya dalıyosun ama gece gözünü bi açıyosun mutfakta yerde yalnız başına yatıyosun uykuya tekrar dalman imkansız. hemen ilk uykuya döndüğün ortama geri dönmeye çalışırsın.. bebek içinde böyle belki sallanarak belki emerek belki anneyle yatmaya alışarak uykuya dalıyo ve gece uayndığındada bunu arıyo bulamayıncada bulana kadar ağlıyo.. bu yüzden kendi kendine uyumaya alıştırmak en iyisi
benm oğlum gece uyanmıyo artık yada şöyle diyim mutlaka uyanıyodur gözünü açıyodur ama kendi kendine uykuya dalıyo geri..
odası sade düzenli fazla eşya olmadan eşyalarına kendi ulaşabileceği şekilde ona göre dizayn edilmiş olmalı
yaacak çok şey varda işte
kızlar buarada canımı sıkan bir konu var
kv defneye kendisine anne dedirttiriyor
ve bundan acayip zevk alıyor.kp babaanne de kızım diye defneyi düzeltirse kp i tersleyip defneye "söyle anneciğim" diyor.ya da defne bişey isterken "anne şunu istiyorum" de diyor
acayip sinir oluyorum.zaten daha önce de "60ında çocuk doğurursan olacağın bu. yorulursun tabi bu kadar" diyordu.
annem ise "kızım dedirtsin ne olacak.ne yaparsa yapsın defne ilerde mutlaka defne seni seçer, çocuk bu annesini bilir sen canını sıkma" diyor.
kızıyorum ama elimde değil.ya bir de kadın herkese bana anne diyor diye övünüyor.
maşallah bal böcüğüne güzel çıkmış sonuçları canım inşallah düzelir kaka sorununuzVerdi cnm bi şurup ve bi ilaç daha yazmış ama daha bende tam olarak ne olduklarını bilmiyorum akşam iş çıkışı babamız alcak .
Ayy sevindim cnm sonuçlar temiz ciknis masallahh balbocegineslm kızlar... biz bu sabah hastaneye gitik zeynep ilay kakasını yapmakta zorluk çekoio doğduğundan beri son günlerde iice arttı çok sıkıo ıkınıo bazen çığlık attığı bile oluo. sabahta anneme bırakacakken baktım yine zorlanıo hadi hastaneye gidelim dedik ve gittik. kan tahlili idrar tahlili verdik dr geniz etinden şüphelenmiş kafa röntgeni istedi. kilomuz 12 boyumuz 83 cm olmuş . maşallah. tüm sonuçlarımızda temiz çıktı allaha şükür. geniz eti filan da yokmuş. buarada kanımız 12,4 çıktı önce llahın izniyle bize keçiboynuzu özü çok yaramış. tekrar teşekkürler songülll teyzesi...
Ben uyguladim cnm senin yazdıklarını ben masal dogdugundan1ay sonra odasına geçirdimslm cnm yazdım zaten girince sürekli yazmayınca yazılanlar havada kalıyo ama tabiki selm vermek için olsun yazdım ama genelde okuyorum tüm yazılanları..
eymen iyi çok şükür herşey yolunda iznimin bitmesine yavaş yavaş yaklaşıyoruz bakalım yeni yeni etkinlikler yapmaya başlıyoruz onla
sanada msj atmıştım hatta bir yaşında odasını ayırrdık çok rahatız şükür.17 aylıkkende emmeyi bıraktı oda çok sorunsuz geçti gece uyanmasınıda bitirdi
cnm daha öncede bi kaç konuda uzun uzadıya msjlar yazdım bilgi vermeye çalıştım ama pek dikkate alan bi teşekkür eden bi kaç kişi oldu sadece.. Bnde kötü hissettim açıkçası herkes herşeyi biliyo zaten uygulama noktasında sıkıntı var bnm bişi dememin bi anlamı yok
Çok haklısın katılıyorum tüm söylediklerine anne hazır olcak karrli olcakestağfurullah cnm benmde tecrübelerim bu zamna kadar sürekli problemli çocuklarla çalışmam aynı eşkilde eşiminde mesleği olması bize öğretiyo bazı şeyleri sadece o kadar..
oda ayırma konusunda annenin hazır olması gerekiyo bence çocuk için hiç bişi değişmiyo anne kendini iyi ve rahat hissederse çocukda bunu anlar.Çoccuk diorum çünkü bizimkiler artık herşeyi anlıyo ve ona göre davranıyolar bebeklikten çıkıyolar zaten bu 2 yaş sendromu denen olaylarda tam bu noktada çıkıyo kendilerinin birey olduklarını bize göstermeye çalışıyolar..
ilk geceler açıkçası benmde aklıma değişik düşünceler geldi durdu endişelendim ama zamanla bunları aştım ilk günler biraz direnmek lazım
bn eymenı bizim odadayken park yatakta yatırıyodum ama odasına geçince normal bazaların üzerine konan tek kişilik yataklar var ya ortopedik filan baya kalın olanlar onunla geçirdim. tek kişilik yatak yerde duruyo onun üzerinde yatıyo eymen. uyuduktan sonra yanına minderde koyuyorum aşağı inme şansı olmuyo. çocuk yatagını biliyo uykusu gelince üzerine çıkabiliyo uyumak istemediğinde kendi kalkabiliyo sabah uyandığında kalkıp bizim odaya gelebiliyo yani tamda bu dönemde aradığı bağımsızlık özgürlüğü bulmasını istedim..
uykusu geldiğinde gidiyoruz birlikte ben yatıyorum yatağa oda geliyo bazen yanıma yatıyo bazen ayağımın dibine yatıyobazen oyuncaklarını getiriyo onlarla oynarken kendi kendine uykuya dalıyo ben sadece yatıyorum yani. bunuda zaten zamanla çekmeyi düşüünüyorum önce yatakta oturup sonra kenarda oturup filan aşamalı bi şekilde ben olmadan uyumasını istiyorum. Zaten ben evdeolmadığımda kendi yatağına gidip uyuyuyomuş ama ben olunca beni istiyo illaki.
herkes uykuya nası bi ortamda dalarsa gözünü açtığındada aynı şartlarda bulmak ister kendini. Bi kitapta okumuştum bu örneği sen yatagında yorganınla yastığınla eşinle birlikte uykuya dalıyosun ama gece gözünü bi açıyosun mutfakta yerde yalnız başına yatıyosun uykuya tekrar dalman imkansız. hemen ilk uykuya döndüğün ortama geri dönmeye çalışırsın.. bebek içinde böyle belki sallanarak belki emerek belki anneyle yatmaya alışarak uykuya dalıyo ve gece uayndığındada bunu arıyo bulamayıncada bulana kadar ağlıyo.. bu yüzden kendi kendine uyumaya alıştırmak en iyisi
benm oğlum gece uyanmıyo artık yada şöyle diyim mutlaka uyanıyodur gözünü açıyodur ama kendi kendine uykuya dalıyo geri..
odası sade düzenli fazla eşya olmadan eşyalarına kendi ulaşabileceği şekilde ona göre dizayn edilmiş olmalı
yaacak çok şey varda işte
Cnm bende ilk yanına yatarak alistirdim ilk günler 15dak falan surupdu şimdi 5dakkda uyuoçok güzel şeyler anlatmışsın ve bu anlattıklarını çok güzel uygulamışsın ben ranayı sallamak istemiyorum artık ama sallamadığım zaman da uyumuyo gözleri kapanacak gibi oluyo ama olmuyo ne kadar sürüyor birlikte yatmanız ne kadar zamanda uyuyor.. bi de gündüzleri nasıl uyuyo sallanmadan mı yine geceki gibi
ben ayırmayı daha düşünmüyorum galiba bi de evde ona göre oda yok gibi yani yataktan düşerse diye hep aklıma bi ton düşünce geliyo rana uyanır uyanmaz anneem diyo beni bekliyo ama beşiğinde olduğu için normalde beşikten inecek kapasitede ama bunu denemiyo ( denemesin zaten düşer diye korkumdan yatağımızla birleştirdim beşiği) bilemiyorum ya nasıl yapsam küçük bi odamız var orda da iki çekyatımız var birini açıp ona mı dizayn etsem gerçi emziriyorum hala emzirme bittikten sonra ayırırım galiba
kızlar buarada canımı sıkan bir konu var
kv defneye kendisine anne dedirttiriyor
ve bundan acayip zevk alıyor.kp babaanne de kızım diye defneyi düzeltirse kp i tersleyip defneye "söyle anneciğim" diyor.ya da defne bişey isterken "anne şunu istiyorum" de diyor
acayip sinir oluyorum.zaten daha önce de "60ında çocuk doğurursan olacağın bu. yorulursun tabi bu kadar" diyordu.
annem ise "kızım dedirtsin ne olacak.ne yaparsa yapsın defne ilerde mutlaka defne seni seçer, çocuk bu annesini bilir sen canını sıkma" diyor.
kızıyorum ama elimde değil.ya bir de kadın herkese bana anne diyor diye övünüyor.
ah sorma güldencim işyerinde telden gireyimdedimbir türü fırdat olmadı başka aslında devam etcektim konuşmaya geldi siz gitmişsinizcnm seni bu saatlerde buırda görmek negüzel
maşallah emirime boyuda kilosuda çok iyi annesi
bizimde sağlık ocağında 14 kilo çıkmış aşıda boyuda 86 ama asıl konturolümüz 31 mayısta drede olacak bakalım
aşı umarım ateş yapmaz cnm
nilde bukışı çok hastalıklarla atlattı biliyosun allahımdermansız dert vermesin bunlar geçecek cnm..
sağol canım.ayne n tam ısırmalık ama hiçhırpalanarak sevilmediği için alışkındeil dişlerimi sıkıyorum bazen ama kıyamıyorum.masallah masallah aman nazar degmesin 14kilomu pasamiz kiz tombik biseydir ozaman seninki tam minciklamalik bizde asimizi olduk bakalim ins. Atesleri cikmaz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
saben sağol tatlım . Cnm çok sinir oldum senin şu kv nin anne dedirtmesine sende peygamber sabrı derler ya maşlalah cnm ya ben olsam ipleri kopartmıştım nasıl dayanıyorsunvalla bilmiyorum cnm neden
günaydın cnm
maşallah emir paşaya
sağol canım evet sakin oluyorum yadailgilenmiyorum ağladığı yerde dönüyorum arkamı sesi kesiliyor.ojhh sizde atlattiniz aşıyı geçmiş olsunins sizdede etki yapmaz ateş gbi
pasayada masallh topigin en kglusumu desek emire:)
binkere masallhhhrabbim nazardan korusun
boyu kg da çok iyi
isyan arada olcak artık annesi birey oldgunu hissediolar onlarda bağımsızlığını ilan etmeye calisiolar:)
önemli olan bu gecicibdonemi sakin atlatmak
o atakları tutunca yapici ol sinirlenme sende sakin ol ins kolayca atlatirsiniz
komsumun yaptığını yapma yani :)
kızlar anneler ginunde benim canım çok sıkıldı yaaa
annemi aradim kutladim oda benimkini kutladı artık sende annesin dimi bende aricaktim seni dedi
neyse sonra esimdaha uyuo annesini aramadı
ben aradim kutladim cvp şu"saol bakalım kızım napior"
okadr bozuldumki bian yutkundum masala versim oda asla konusmuor bende hiç almadım teli masal elinde gezdiriken
eşim uyandı kim o dedi annen dedim aldı tlfnu anneler gününü kutladı sonra biliomus gbi sen aysgulunkini kutladinmi dedi
kv de o kutlayinca bende kutladim demiş kapatınca söyledi bunu eşim esimde
olmazzz özel arayacaktin oda anne dedi gülerek
tabi bişey bilmio tesadüf oldu eşimin yorumları
kapatınca dedim kutlamadi diye bide kutladim dio bak falan dedi
pazar gununden.beri beni hiç aramadı eşimi ario bana verirdi eşim hep
istemiom diye işaret ettim slmi var dedi kapattı esimde
haklısın kirilmissindir bide sen hediye alcaktin bak iyiki almamsisin dedi eşim
para yoktu güzel bişey alamicaksam bide kargoyla gndermeye dgmez dedim alnadim
uzuluodm alamadım diye
ama sevgililikten beri 2003ten beri ger yıl alirim hiç kullnmio
bilmiom neden ihtiyacı olanı aliom bide hep bildgim için
ama çok kirildim konuşmadım hiç bidaha
çok güzel şeyler anlatmışsın ve bu anlattıklarını çok güzel uygulamışsın ben ranayı sallamak istemiyorum artık ama sallamadığım zaman da uyumuyo gözleri kapanacak gibi oluyo ama olmuyo ne kadar sürüyor birlikte yatmanız ne kadar zamanda uyuyor.. bi de gündüzleri nasıl uyuyo sallanmadan mı yine geceki gibi
ben ayırmayı daha düşünmüyorum galiba bi de evde ona göre oda yok gibi yani yataktan düşerse diye hep aklıma bi ton düşünce geliyo rana uyanır uyanmaz anneem diyo beni bekliyo ama beşiğinde olduğu için normalde beşikten inecek kapasitede ama bunu denemiyo ( denemesin zaten düşer diye korkumdan yatağımızla birleştirdim beşiği) bilemiyorum ya nasıl yapsam küçük bi odamız var orda da iki çekyatımız var birini açıp ona mı dizayn etsem gerçi emziriyorum hala emzirme bittikten sonra ayırırım galiba
Ayy sevindim cnm sonuçlar temiz ciknis masallahh balbocegine
Ben uyguladim cnm senin yazdıklarını ben masal dogdugundan1ay sonra odasına geçirdim
hiç sallamafam uyuttum 6aylıkken emmeyi bırakınca aygimda salldim2ay sadee
sonra pis pis layrak yanına yatarak alistirdim
şimdi sutunu veriorum yaninada yatmiyorum o kendi uyuo gecede uyanmio dediğin gbi mutlaka uyanıp geri dalio
amabirlikte yatsak her kipirtisinda uyandı sanıp uyandirirm çocuğu
Çok haklısın katılıyorum tüm söylediklerine anne hazır olcak karrli olcak
gerisi en fazla 1hafta sürer deliksiz uyku
ama anne pes ettiği için bu kısır döngü devam edio
masal da besiginde yatio geniş yerde yatinca uyanio bizimki:)
Cnm bende ilk yanına yatarak alistirdim ilk günler 15dak falan surupdu şimdi 5dakkda uyuo
ama artık masalın yanına yatmiyorum sutunu verip cikiom kendi uyuo sütü bitince uyuo 10dak gni yani
sen nezman hazır hissedersen ozman.yap cnm cekyatta masal uyanıp sürekli mesela rana yi denemn lazım
madal dr alan sevio geniş yerde dönünce uyanio sürekli
bi dene bakalimbem ilk günler besiginin altına dossek seriodum gece uyanır sarkarsa ben duyup gelene kadr düşerse diye
sende besigin önüne döşek köy yada cekyatin altına köy duserse diye
ama emzirmeyi bırakınca yapman daha doğru gbi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?