- 1 Mart 2012
- 6.101
- 1.513
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #54.741
valla canım defne genellikle pilav/makarna türü ile sebze/kuru bakliyat vs yiyyorcnm ne kadar yio sizin kuzular. akşamları mesela. çok çeşit yemio zeynep ilay. çorba içio genelde. gündüz sebzesini filan yedirmeye çalışıyorum bende.
katre takılmadığın sürece ilerliyo ben takıntı yapmıyorum artık senin söylediğin kelimeleri tekrar ediyo mu ben oyun oynuyorum kelime tekrarlamaca böyle böyle geliştirdik, sen de böyle ne kadar kelime hazinesi olduğunu az çok tahmin edebilirsin biz babayı da katıyoruz işin içine önce babasına söyle benim söylediklerimi diyorum o söylüyo tabi bizim kıskanç babasının önüne geçiyo benim söylediklerimi söylüyor.. her gün farklı kelimelerle hazineyi geliştiriyoruz, ama bazen harfler tam çıkmıyo mesela basket topu diyomuş hanım ben onun petito anlıyorum petito yok rana diyorum basket topunu unutup petito mu diye mutfağa koşuyo kendi kendimi yakıyorum anlayacağın:)Kizlar maşallah ne cok gecmis birikmis
Berra idare ediyor cok hasta degil ama iyi de degil öksürük var hafif. Biraz da burun akıntısı.
Yaa kızlar masallah sizin çocukları duydukca şaşırıyorum. Bizimkiler ayni yasta mi simdi aklim almıyor. Berranin hic düzgün kelimesi yok ki bi de cümle kursun. Kafama takilmaya basladi normal mi acaba ya. Maşallah sanki sizinkiler kocaman cocuk gibi biz daha bebeklikten cikamadik. Ama cok tatlilar ya hepsini yiyesim geldi.
Fatmacim Güle güle kullanin odanizi cok güzelmiş dolabiniz
ay koptum tamam anne deyip gelmemesinebide bu ara nil hadi yemek yiecez diyorum
makarna yiyecem diyo makarna yok diorum ozaman pilav diyo pilavda yok diorum 1 2 mızırdayıp yemeye geçioruz ama yiyo koyduğumu şükür yemeklere banarak yemeyi çok seviyo kolayını bulsa çorbayıda öyle isteyecek he hehe:
bide onu çağrıyorumya tamam anne diyo gelmiyo bidaha sesleniyorum tamam annee diyobidaha seslenince offffff tamam annee diyo sıpa:
evet gülden hanım nilimi pedagoğa kadar götürmeyi düşünmüştü maşallah şidi şakıor kuzum. benim eltimin oğlu üç buçuk yaşından sonra tam olarak konuşmaya başladı. şimdi maşallahı varç o yğzden biraz rahat olmak gerek. zeynep son 3-4 aydır kanepeye koluğa kendi çıkıp inio düşünün. bende buna takıktım bir ara. ama çok şükür sağlıkla ilgili bir sorunu yok. sadece canımız çok kıymetlikatrem takılma diyecem ama insan takılıyor ister istemez
ben bukonuda yaseminin başını çok ağrtım kendisi bilir cnm ama önemli olan 3 4 kelime söyliye bilmesiymiş o 3 4 kelimeyi söylüyosa gerisi gelirmiş zaten cnm herçocuk bir olmuyo takılma bence ben takıldığımla kaldım..
Elifinde corbasini yada sulu yemeğini ben yediriyorum ama yoğurt makarna pilav gibi şeyleri kendi yesin diye önüne koyuyorum salatanin suyuna ekmek bansin çok seviyor
masallah arasima demek kendi yiyor artık
Funda maşallah defneme demek yemiş bisyler afiyet şeker olsun yarasin ins istediğin gibi sabit geçersin canim ya defnem içinde senin içinde çok iyi olur
Katreinur canim her bebek farklı zamanlarda atağa kalkiyir bence berra da bi bakmissin bişeyler söylüyor elif bu aralar şaşırıyorum anlamlı şeyler söylemeye başladı cümle kuruyor şaşırtıyor bizi
:)Ozcanan özledik seni anlatsana napiyir ranacik çok özledim maceralarını ranamin
ya benim kız hayatta çorba içmiyo kesinlikle ağzına sokmuyo bıktı herhalde bayaa bi ara verdikten sonra tekrar deneme yapacam en sevdiğimiz yemek bulgur pilavı ayyan :)valla canım defne genellikle pilav/makarna türü ile sebze/kuru bakliyat vs yiyyor
ama ölçü dersen küçük bir tabak yiyor
çorba olduğu zaman sadece çorba yiyor
ben de bir öğün çorba yiyorsa bir öğün normal yemek yediriyorum
ama bu aralar geç kahvaltı yapıp öğlen uyuyup akşam üzeri 6 gibi tek yemek yapıyor
kendince öyle bir düzen kurdu hastaneden sonra
aynen kendi yemeğe çalışırken karnını doyuruyorum farketmiyo :)ben de defnenin eline kaşık çatal veriyorum
kendisi yemeye çalışıyor ama ben de ağzına veriyorum
yani bir kaşık kendi yiyorsa 2 kaşık ben tıkıştırıyorum
çok şükür böylelikle yiyor
ay ne güzel benim kız salata yemiyor yaElifinde corbasini yada sulu yemeğini ben yediriyorum ama yoğurt makarna pilav gibi şeyleri kendi yesin diye önüne koyuyorum salatanin suyuna ekmek bansin çok seviyor
masallah arasima demek kendi yiyor artık
Funda maşallah defneme demek yemiş bisyler afiyet şeker olsun yarasin ins istediğin gibi sabit geçersin canim ya defnem içinde senin içinde çok iyi olur
Katreinur canim her bebek farklı zamanlarda atağa kalkiyir bence berra da bi bakmissin bişeyler söylüyor elif bu aralar şaşırıyorum anlamlı şeyler söylemeye başladı cümle kuruyor şaşırtıyor bizi
e bıktı çorbadan çünkü kv hep çorba , kabak ya da köfte yediriyor bu nednle defne bunlardan bıktıya benim kız hayatta çorba içmiyo kesinlikle ağzına sokmuyo bıktı herhalde bayaa bi ara verdikten sonra tekrar deneme yapacam en sevdiğimiz yemek bulgur pilavı ayyan :)
hem de kendi yediğini düşündüğü için daha bi istekli yiyoraynen kendi yemeğe çalışırken karnını doyuruyorum farketmiyo :)
Canim arasta auni dekilde cumle kurmuyor ben takilmiyorim hic ki yaren bu yasta bildigin konusuyordu sende takilnaz benin yegenlerimde 3 yas sonrssi konustu birde bizim evde bicir bicir ablada vat ama istediyi herseyo bir sekilde anlatiukr arasKizlar maşallah ne cok gecmis birikmis
Berra idare ediyor cok hasta degil ama iyi de degil öksürük var hafif. Biraz da burun akıntısı.
Yaa kızlar masallah sizin çocukları duydukca şaşırıyorum. Bizimkiler ayni yasta mi simdi aklim almıyor. Berranin hic düzgün kelimesi yok ki bi de cümle kursun. Kafama takilmaya basladi normal mi acaba ya. Maşallah sanki sizinkiler kocaman cocuk gibi biz daha bebeklikten cikamadik. Ama cok tatlilar ya hepsini yiyesim geldi.
Fatmacim Güle güle kullanin odanizi cok güzelmiş dolabiniz
pufff... yapma deyince anlamıolar ki cnm ... bizimkilşer de ha nire kedş gelio filan diolar kırk kez dedim görmediği şeyi söylemeyin diye ama anlayanı getir.kızlar ya defne sadece benim yapma dediğimi yapmıyor
kv ve eşim defneyi korkutmak istediklerinde Annene söyleriz diye korkutuyorlar
kaç kere yapmayın ddedim ama dinleyen kim
hep çocuğu öyle korkutuyorlar
bunun neresi kötü kuzum ne güzel iştekötü anne ben ilk kez hafta sonu sebze çorbası yaptım uydurmasyon oldu ama yedi kuzum. onun için de bizim içinde değişiklik oldu ve bir sürü sebzeyi aynı anda yemiş oldu.
ya en başından her dediğini yapmasalardı şimdi çocuğu benimle korkutmayacaklardıpufff... yapma deyince anlamıolar ki cnm ... bizimkilşer de ha nire kedş gelio filan diolar kırk kez dedim görmediği şeyi söylemeyin diye ama anlayanı getir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?