2012 kasım bebekleri büyüyor..

cnm ne kadar yio sizin kuzular. akşamları mesela. çok çeşit yemio zeynep ilay. çorba içio genelde. gündüz sebzesini filan yedirmeye çalışıyorum bende.
valla canım defne genellikle pilav/makarna türü ile sebze/kuru bakliyat vs yiyyor
ama ölçü dersen küçük bir tabak yiyor
çorba olduğu zaman sadece çorba yiyor
ben de bir öğün çorba yiyorsa bir öğün normal yemek yediriyorum
ama bu aralar geç kahvaltı yapıp öğlen uyuyup akşam üzeri 6 gibi tek yemek yapıyor
kendince öyle bir düzen kurdu hastaneden sonra

katre takılmadığın sürece ilerliyo ben takıntı yapmıyorum artık senin söylediğin kelimeleri tekrar ediyo mu ben oyun oynuyorum kelime tekrarlamaca böyle böyle geliştirdik, sen de böyle ne kadar kelime hazinesi olduğunu az çok tahmin edebilirsin biz babayı da katıyoruz işin içine önce babasına söyle benim söylediklerimi diyorum o söylüyo tabi bizim kıskanç babasının önüne geçiyo benim söylediklerimi söylüyor.. her gün farklı kelimelerle hazineyi geliştiriyoruz, ama bazen harfler tam çıkmıyo mesela basket topu diyomuş hanım ben onun petito anlıyorum petito yok rana diyorum basket topunu unutup petito mu diye mutfağa koşuyo kendi kendimi yakıyorum anlayacağın:)

ay koptum tamam anne deyip gelmemesine

evet gülden hanım nilimi pedagoğa kadar götürmeyi düşünmüştü maşallah şidi şakıor kuzum. benim eltimin oğlu üç buçuk yaşından sonra tam olarak konuşmaya başladı. şimdi maşallahı varç o yğzden biraz rahat olmak gerek. zeynep son 3-4 aydır kanepeye koluğa kendi çıkıp inio düşünün. bende buna takıktım bir ara. ama çok şükür sağlıkla ilgili bir sorunu yok. sadece canımız çok kıymetli

Yaseminim elife ne varsa o gün bir yemek kaşıgida Olsa mutlaka veriyorum ben her öğün çorba ve yoğurt mutlaka yiyor corba dan sonra yemek sonra pilav yada makarna ama diyorum ya bir yemek kaşığı kadar bizim gibi çeşitli yemeye alıssin diye

yerim ben onun salatanın suyuna bandığı ellerini:) maşallah kuzuma benim

Ozcanan özledik seni anlatsana napiyir ranacik çok özledim maceralarını ranamin
:)
valla rana iyi ya cadılık ve yaramazlık dışında pek bi sıkıntımız yok:)
pazar günü mr için çanakkaleye gittik mr dan sonra parka götürdük orda 20 aylık bi bebek daha vardı adı ırmak:)
o diyo benim kaykay o da benim bunlar başladı kavgaya itekleşme olunca müdahale ettik sonra onun annesi anlatıyo ben ayrı anlattım da paylaştılar kaydırağı yeşil kaydırak benim diye tutturdu rana kıza da sarıyı kakaladık:) ordan ayrılarak ayrıldık çünkü akşama kadar oynasa doymayacak merdiven çıkamıyo ortasında durup oruldum diyo ama vaz da geçmiyo sıpa :)
çanakkalede turladıktan sonra arabaya bindik yolda sevgi gösterisine maruz kalıp aynı kolun 3 yerinden ısırıldım bugn salı ve hala canım acıyo:)
öğlenleri artık görmüyorum gitmek istemiyo bizimle atta gidecekmiş arabayla gezecek sokakçı akşama gidip alıyoruz evde de halının üzerinden hayali toprak toplattırıyo benle babasına ve biz bu oyundan artık nefret ediyoruz çünkü rana bizim toprak toplama şeklimizi beğenmeyip basıyo yaygarayı bu huyundan nasıl vazgeçeriz bilmem
ekim sonu gibi istanbula gitme durumumuz var ama daha belli değil ve ben kış vakti hiç gitmek istemiyorum
işte benden bu kadar
elifim nasıl ne yapıyo soğuk mu oralar biz yaktık doğalgazı çanakkale de olsa soğuk yahu :)

ben de defnenin eline kaşık çatal veriyorum
kendisi yemeye çalışıyor ama ben de ağzına veriyorum
yani bir kaşık kendi yiyorsa 2 kaşık ben tıkıştırıyorum
çok şükür böylelikle yiyor

ya benim kız hayatta çorba içmiyo kesinlikle ağzına sokmuyo bıktı herhalde bayaa bi ara verdikten sonra tekrar deneme yapacam en sevdiğimiz yemek bulgur pilavı ayyan :)

ben de defnenin eline kaşık çatal veriyorum
kendisi yemeye çalışıyor ama ben de ağzına veriyorum
yani bir kaşık kendi yiyorsa 2 kaşık ben tıkıştırıyorum
çok şükür böylelikle yiyor
aynen kendi yemeğe çalışırken karnını doyuruyorum farketmiyo :)

ay ne güzel benim kız salata yemiyor ya
hastane sonrasında domates,salatalık görmek stemiyor

cnm defne d
ya benim kız hayatta çorba içmiyo kesinlikle ağzına sokmuyo bıktı herhalde bayaa bi ara verdikten sonra tekrar deneme yapacam en sevdiğimiz yemek bulgur pilavı ayyan :)
e bıktı çorbadan çünkü kv hep çorba , kabak ya da köfte yediriyor bu nednle defne bunlardan bıktı
ben de bu yemekleri değil normal yemekleri yapıyorum
bir de kv tuzsuz ve baharatsız yapıyor defne ise bunları yemiyor çünkü onun da bi damak tadı var

Canim arasta auni dekilde cumle kurmuyor ben takilmiyorim hic ki yaren bu yasta bildigin konusuyordu sende takilnaz benin yegenlerimde 3 yas sonrssi konustu birde bizim evde bicir bicir ablada vat ama istediyi herseyo bir sekilde anlatiukr aras

kızlar ya defne sadece benim yapma dediğimi yapmıyor
kv ve eşim defneyi korkutmak istediklerinde Annene söyleriz diye korkutuyorlar
kaç kere yapmayın ddedim ama dinleyen kim
hep çocuğu öyle korkutuyorlar

kötü anne ben ilk kez hafta sonu sebze çorbası yaptım uydurmasyon oldu ama yedi kuzum. onun için de bizim içinde değişiklik oldu ve bir sürü sebzeyi aynı anda yemiş oldu.

kızlar ya defne sadece benim yapma dediğimi yapmıyor
kv ve eşim defneyi korkutmak istediklerinde Annene söyleriz diye korkutuyorlar
kaç kere yapmayın ddedim ama dinleyen kim
hep çocuğu öyle korkutuyorlar
pufff... yapma deyince anlamıolar ki cnm ... bizimkilşer de ha nire kedş gelio filan diolar kırk kez dedim görmediği şeyi söylemeyin diye ama anlayanı getir.

kötü anne ben ilk kez hafta sonu sebze çorbası yaptım uydurmasyon oldu ama yedi kuzum. onun için de bizim içinde değişiklik oldu ve bir sürü sebzeyi aynı anda yemiş oldu.
bunun neresi kötü kuzum ne güzel işte
defne de haftasonu erişte ve pırasa yedi

pufff... yapma deyince anlamıolar ki cnm ... bizimkilşer de ha nire kedş gelio filan diolar kırk kez dedim görmediği şeyi söylemeyin diye ama anlayanı getir.
ya en başından her dediğini yapmasalardı şimdi çocuğu benimle korkutmayacaklardı
şimdi defnenin benden korkmasından korkuyorum
yani onu sevmediğimi düşünmesinden korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…