2012 kasım bebekleri büyüyor..

Canım benim hoşbulduk..
Büyüdü teyzesi:)
Sana da hayırlı uğurlu olsun..Rabbim sağ salim hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin canım

slm kızlar uzuuuun bır gecmısten geldım esım bıle guluyor halıme nasıl bır sıteyse bu 45 sayfayı oturup okudun dıyor :)
gercekten bugun masalla babası oyun oynarken 45 sayfayı okudum:)

esımın yıllık ıznı vardı 15 gun memlekte gıdıp geldık bırhaftadırda tasınma ısıyle ugrasıyoruz ev baktık falan begenıyoruz ya fıyatı yuksek ya esımın servısı gecmıyor derken bırturlu bulamadık neysekı alt katımızda bızım bınada ev tadılattaydı bız satılık dıye bılıyorduk kıralıkmıs orayı tuttuk evı sıfırdan yaptırmıs yapılı temız yenı boyanmıs yarın ev temızlencekmıs haftaıcınde tasıncaz bakalım kolay olcak enazından alt kata ıncez

benımde belım agrıyor dıye acıle gıttım ama cok sıddetlıydı yuruyemıyordum ayaklarıma basamıyordum doktor ıgne yaptı gonderdı ya bel fıtıgıdır yada bobrekte bele vurur dedı bızde ılk bobrege baktırdık allahtan temız cıktı tasınma ısı hallolsun belıme baktırcam bıde ama suanda agrım kalmadı sayılır sukur ıyıyım

ayyy ozledımmm sızıııııııı

Ben olsam bende okurdum valla iyi yapmissin canim
Gecmis olsun canim
Oh neguzel alt katina tasinacaksn bu biraz kolaylastrr isini enazndan hic yardima gelen olmicakmi
Temizligi baskasmi yapacak

Ben olsam bende okurdum valla iyi yapmissin canim
Gecmis olsun canim
Oh neguzel alt katina tasinacaksn bu biraz kolaylastrr isini enazndan hic yardima gelen olmicakmi
Temizligi baskasmi yapacak
okudum harbıden heycanla :)
evet alt kat super oldu canım evı komple fayans parke pımapen mutfak dolabı sıfırdan yaptırmıs sıva boya alcı tozu heryer adam temızletcek ınsaat pıslıgını ben bı kat sıler yerlesırım cunku ayakkabılarla eve gırıp esyayı koycaz oyuzden bıyandan sılıp bıyandan yerlescez artık ama ev super sıfır yaptırms komsularda cok sevındı gıtmıoz dıye bende cok sevındım super oldu yaa

Kolay gelsin canim sana komsuluk iyiyse orda kalman iyi olmus

Aaa canin nasik guzel bir haber bu hem alt kata iniceksin hem sifir daire cok iyi denj gelmis bu arada cok gecmis olsin cnm neden olduki insalla gecuci birseydir

Kizlar benim tel sureklu ariza veriyordu biliyorsunuz bundan sebep teli degistik fakat sim kart disunda olan numaralarim silindi
Bana yazarsaniz cok sevinirum saygilar sevgiler

günaydın kızlar umarım herkes iyidir.
selmeç birazdan yazıcam neler yaptığımızı .
ayşegül tekrar geçmiş olsun hoşgeldin ev işine çok sevindim cnm hayırlısı olsun..
songülüm yazıcam sana cnm.
nasıl geçti sınavın şekerim?
wavsum alpi nezaman götüreceksin dr cnm?
katre nasıl oldu berram düştümü ateş?
fundacım defnecik nasıl?
fatma yoksun nerelerdesin?
dilekçim ikizdir diyodunya cnm belkide ikizdir ondan çok şiş hissediyosundur.
sibel yazmamışsın cnm nasıl meryemcikve sen?
yaseminim gel bakalım hafta sonu neler yaptınız haberdar et bizi cnnm inş balböcüğümün korkuları geçmiştir biraz.
nurayım sende giremişsin iyidir inş elifçik.
benicim eşin naısl oldu geldimi annenler cnm.
betül erdem paşada durumlar nedir?

kızlar günaydın yaseminim 5 gün rapor almış bilginiz olsun ama birşey yokmuş zeynebimin yanında olmak istiyo sanıyorum şu korkma olayıyla ilgili inş atlatır biran önce kuzummm..

erdemin kulağı ve boğazı yine kırmızı gülden teyzesi ve öksürük başladı malesef siz nasılsınız

geçmiş olsun cnm
bak ne güzel alt kata taşınıyorsun, hayırlı olsun ve kolay gelsin şimdiden
Kizlar benim tel sureklu ariza veriyordu biliyorsunuz bundan sebep teli degistik fakat sim kart disunda olan numaralarim silindi
Bana yazarsaniz cok sevinirum saygilar sevgiler
cnm ben whatsapp dan msj attım

günaydın cnm
defne aynı öksürük devam ama çok şükür ateşimiz kontrol altında
siz de haftasonu bol bol gezdiniz sanırım

kızlar günaydın yaseminim 5 gün rapor almış bilginiz olsun ama birşey yokmuş zeynebimin yanında olmak istiyo sanıyorum şu korkma olayıyla ilgili inş atlatır biran önce kuzummm..
ay cnm benim ya
inşallah çabucak atlatır kuzum şu korkuyu

günaydın kızlar yoğun bir hafta sonundan sonra yine iş başıı
aynen cnm ya
ben haftasonundan bişey anlamadım
erdemin kulağı ve boğazı yine kırmızı gülden teyzesi ve öksürük başladı malesef siz nasılsınız
offf geçmiş olsun cnm ya
şu kuzular hastalıkları bi türlü atlatamadı gitti

günaydın kızlar
haftasonundan hiçbir şey anlamadım
dr un verdiği ilaç resmen beni bi garip yaptı.elim kolum kalkmıyor,sürekli yatasım var

cumartesi defneyi dr a götürdüm ama canım sıkıldı
defneyi muayene etti.bazı testler istedi.test sonuçlarına göre yine değerlendireceğim ama dedi 30 yıllık meslek hayatımın verdiği deneyime göre defne erken bluğ çağına girmiş dedi.
10 yaşına kadar kilo almamalı yani zayıf bir çocuk olmalı,100 gr fazlalık bile çok önemli dedi.ayrıca 10 yaşına kadar takip edeceğiz dedi.
defnenin şuan boyu 90 cm,kilosu da 13.ayına göre fazla dedi.
kesinlikle elinde tabak amn şunu da yesin,bunu da yesin demeyeceksin dedi.tatlı şeylerden uzak durun,cips tarzı şeyler yemesin,dışarıda et-köfte türü şeyler yemesin dedi.mevsimi olmayan hiçbir şeyi yedirmeyeceksin dedi.
anne baba iri olan bebeklerde yapısal olarak görülürmüş.0-3 yaş arası bu durum baş gösterir sonra durur ve 12 yaş sonrası bluğ çağı olarak tekrar ortaya çıkarmış.
ama test sonuçları beklediği gibi çıkmazsa farklı değerlendirecekmiş. ama muhtemelen ilk dediği durum geçerliymiş.

canım gerçekten çok sıkkın.dr dan çıkıp hastaneye gittik.kemik yaşı tespiti için film çekildi,sonra da ultrason ile rahmine bakıldı.hastaneden çıkıp eve gittiğimizde saat 6 olmuştu.
bu hafta sonuçları göstermeye gideceğim.

bir de bu aralar defnenin inadına iştahı açıldı.ne yapacağım ben?kv ye kesinlikle şeker,cips türü şeyler yedirmemesini söyledim.ben yedirmiyorum ki dedi.sanki geçen cips alıp yediren bendim

günaydın fundacım inşallah bunların hiç birisine gerek kalmaz cnm.
yani kvyle bu iş çok zor oyüzden diorum özellikle sen olsan idare edersin ama malesef kv için çok zor..
ama ben inanıyorum inş bunların hiç birisine gerek kalmıyacak..bu arada ateş olmamasınada çok sevindim..

sağol cnm ama bilmiyorum gerçekten canım sıkkın
kv ye anlattım durumu aman siz de iş çıkarmayın başıma ne olacak çocuğun kilosundan diyor
zaten cumartesi günü kv beni hiç aramadı dr a gideceğimizi bildiği halde.biz hastanede sonuç beklerken eşim aradı.annemler aradı mı dedi.bende yok aramadılar dedim.eşim telefonu kapattıktan 5 dakika sonra kv aradı.o kadar zorla aradığı belliydiki.dr ne dedi,ne yaptınız diye bile sormadı.anladığım kadarıyla eşim kızmış baya niye fundanın yanında gitmediniz diye
kadın resmen dr un dediğini küçümsüyor ya

Herkese gunaydin iyi haftalar diluyirummm...

Aysegul gecmis olsun.hayrli olsun.edin isinde devam etmeye mi karar vermisti.hayrlisu olsun cnm..

Selnec bizde müzik eşliğinde dans edip zipluyoruz.bize yemk yapiyi xay yapiyo onlari yiyip iciyoruZ.saklanbac oynuyorz fotoğraf bakıyorz bu kadar...tuvalet eğitimi malesef kis geldi dedim bıraktık ramanen bezdeyz su an..uykusu ise malesef cok gec yatyorz dun 11de gittik yataga en erken 10 yada 10.5 oluyo zaten o da arada sirada bir...uyuyunca genrlde bir iki kez uyanir su icip geri uyur. Bazrn hemen uyuyo bazen beni yanında istiyo.gecen hasta oldugunda cnm çıkmıştı nerde yattgm belirsizdi)

Funda moralini bozmamaya clis cnm hele sonuçlar bi ciksin.insallh güzel cikar degerleri.kv ile zor yoksa
songul nsptin sinaviii

Yasemin de evde bu hafta ii super ilgilensn zeynrpcikle

Gulden nasilsin cnm nasildi haftadonu
berra nasıl oldu toparlandi mi
erdeme de gecmus olsun....

Dilek ne zamandi srnin randevun ayy bende cok merak ettim haa ikiz mi degil mi diye)

Ya aslında 13kilo normal degil mi funda ya kan degetlerini falan bilemem tabi de kilosu norml sanki.biz 11kiloyuz ve yaşına göre zayif yani o yuzden dedim.ne zaman cikiyo sonuclar

Bu arada bizden haberler ctesiden beri harika guzel bir hava var..ctesi bisry yapamadık ama dun ciktik dolaştık alisvets yaptik.eve geldik esim saolsun evi toparladı süpürge yapti.bende bugun koltuklari silcem.meryem arada sirada oksuruyo baya azaldi burnunda da akinti var hala biraz ama nesemz yerinde. ..
benm agrilarm var dun de acaip başım döndü yatyorm yattgm yerde dönüyor cok sikintiydi ama iyiyim bugün. ..

Gunaydın kızlar
Funda cnm defnenın tahlıller sorunsuz cıkar ıns
Ordan sonucları alınca bı baska dr ye daha gostersen her dr farklı bısey soyluyo cunku boyu kılosu bencede normal ıns onemlı bısey cıkmıycak..
Aysegul sana kolay gelsın cnm sevındım fazla ugrasma olmaz en azından dıger ıs olmadı mı yada orda kalmaya karar verdınız hayırlısı olsun..
Selnec bızımde evde oynadıgımız degısık seyler yok saklambac kovalamaca falan, bu aralar kendı puzzla yapıyo dokuz parca olanlardan,lego oynamayı sevıyo kıtap okuyoruz beraber bıkacta cızgı fılmı var onları ızlıyo, mutfagında yemek yapıp bıze yedırıyor:) bızde 4,5 yasında ablamız oldugu ıcın cogunuda beraber oynuyolar
Gulden annemlerı esım ısten gelırken getırecek bugun yada yarın bakalım dun konusamadım annemlerle bırazdan arıyacam:)
Sız ne yaptınız bakalım hafta sonu?
Bızım esımın rahatsızlıgıyla gectı sımdı ıyı cok sukur...
Sıbel sızde hersey yolundadır ıns basladın mı ıse?Songul sınav ne oldu cnm yazmamıssın..
Yasemın evde balbocuguyke keyıflı vakıt gecırır ıns..
Dılek katreınur wavs ozcanan betul fatma nuray hepınıze gunaydın

Son düzenleme:
Ya aslında 13kilo normal degil mi funda ya kan degetlerini falan bilemem tabi de kilosu norml sanki.biz 11kiloyuz ve yaşına göre zayif yani o yuzden dedim.ne zaman cikiyo sonuclar
cnm erken bluğ olan çocuklarda fazlaymış
normalde persantile göre defnenin 88 cm 12 600 gr olması gerekiyormuş
400 gr fazlamız varmış
fazla kilo da vücut değerlerindeki herşeyi etkiliyormuş
sonuçları cumartesi aldım ama henüz dr a gösteremedim.bu hafta içinde göstereceğim

cnm koltuk vs silme bırak ya senin düşük tehliken var

inşallah cnm
cnm bu dr u zor buldum.çocuk endokrin dr u çok fazla yok
bu dr da ege üniversitesi bölüm başkanı
bir tane de ankarada bir doktor bulmuştum.o da 18 aylıkken kontrol etmişti defneyi ve 2 yaşına kadar göğüslerdeki şişkinlik inmezse gel test yapalım demişti.
olmazsa bir de ankaraya götürürüm bilmiyorum
offf tek başıma çok bunaldım.kuzum iyi olsun başka bişey istemiyorum

bu arada eşin nasıl oldu cnm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…