- 1 Mart 2012
- 6.101
- 1.513
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #59.001
günaydın kızlar
haftasonundan hiçbir şey anlamadım
dr un verdiği ilaç resmen beni bi garip yaptı.elim kolum kalkmıyor,sürekli yatasım var
cumartesi defneyi dr a götürdüm ama canım sıkıldı
defneyi muayene etti.bazı testler istedi.test sonuçlarına göre yine değerlendireceğim ama dedi 30 yıllık meslek hayatımın verdiği deneyime göre defne erken bluğ çağına girmiş dedi.
10 yaşına kadar kilo almamalı yani zayıf bir çocuk olmalı,100 gr fazlalık bile çok önemli dedi.ayrıca 10 yaşına kadar takip edeceğiz dedi.
defnenin şuan boyu 90 cm,kilosu da 13.ayına göre fazla dedi.
kesinlikle elinde tabak amn şunu da yesin,bunu da yesin demeyeceksin dedi.tatlı şeylerden uzak durun,cips tarzı şeyler yemesin,dışarıda et-köfte türü şeyler yemesin dedi.mevsimi olmayan hiçbir şeyi yedirmeyeceksin dedi.
anne baba iri olan bebeklerde yapısal olarak görülürmüş.0-3 yaş arası bu durum baş gösterir sonra durur ve 12 yaş sonrası bluğ çağı olarak tekrar ortaya çıkarmış.
ama test sonuçları beklediği gibi çıkmazsa farklı değerlendirecekmiş. ama muhtemelen ilk dediği durum geçerliymiş.
canım gerçekten çok sıkkın.dr dan çıkıp hastaneye gittik.kemik yaşı tespiti için film çekildi,sonra da ultrason ile rahmine bakıldı.hastaneden çıkıp eve gittiğimizde saat 6 olmuştu.
bu hafta sonuçları göstermeye gideceğim.
bir de bu aralar defnenin inadına iştahı açıldı.ne yapacağım ben?kv ye kesinlikle şeker,cips türü şeyler yedirmemesini söyledim.ben yedirmiyorum ki dedi.sanki geçen cips alıp yediren bendim
Günaydın..
Sağlıklı, mutlu, keyifli, huzurlu bir hafta olsun
günaydın cnm benimCanım benim,
Ben anlamadım bu durumdan birşey. Bizim geçen ay ki kontrolümüzde Elif Mina 91 cm 15 kiloydu. Ben dışarıdan hiçbir sey yedirmiyorum. Şeker, tuz, çikolata v.s. hiç birşey yok. Bizim doktorumuz bir şey demedi.
Normal geçiş dönemidir canım ya, hayırlısıyla temiz çıkar sonuçları.
sen de çok dikkat et kendine. Babamı kaybettikten sonra bir süre sakinleştirici verdi doktorum bana, dozu maalesef fazlaydı. Bir süre sonra tamamen ilaca ihtiyaç duymaya başladım. Öyle böyle kestik ilacı. Sende yüklenme ilaca..
küçücük çocukta olanlara bak ya rahmine bakmışlar şaka gibi Allahım daha neler duyacağım yagünaydın kızlar
haftasonundan hiçbir şey anlamadım
dr un verdiği ilaç resmen beni bi garip yaptı.elim kolum kalkmıyor,sürekli yatasım var
cumartesi defneyi dr a götürdüm ama canım sıkıldı
defneyi muayene etti.bazı testler istedi.test sonuçlarına göre yine değerlendireceğim ama dedi 30 yıllık meslek hayatımın verdiği deneyime göre defne erken bluğ çağına girmiş dedi.
10 yaşına kadar kilo almamalı yani zayıf bir çocuk olmalı,100 gr fazlalık bile çok önemli dedi.ayrıca 10 yaşına kadar takip edeceğiz dedi.
defnenin şuan boyu 90 cm,kilosu da 13.ayına göre fazla dedi.
kesinlikle elinde tabak amn şunu da yesin,bunu da yesin demeyeceksin dedi.tatlı şeylerden uzak durun,cips tarzı şeyler yemesin,dışarıda et-köfte türü şeyler yemesin dedi.mevsimi olmayan hiçbir şeyi yedirmeyeceksin dedi.
anne baba iri olan bebeklerde yapısal olarak görülürmüş.0-3 yaş arası bu durum baş gösterir sonra durur ve 12 yaş sonrası bluğ çağı olarak tekrar ortaya çıkarmış.
ama test sonuçları beklediği gibi çıkmazsa farklı değerlendirecekmiş. ama muhtemelen ilk dediği durum geçerliymiş.
canım gerçekten çok sıkkın.dr dan çıkıp hastaneye gittik.kemik yaşı tespiti için film çekildi,sonra da ultrason ile rahmine bakıldı.hastaneden çıkıp eve gittiğimizde saat 6 olmuştu.
bu hafta sonuçları göstermeye gideceğim.
bir de bu aralar defnenin inadına iştahı açıldı.ne yapacağım ben?kv ye kesinlikle şeker,cips türü şeyler yedirmemesini söyledim.ben yedirmiyorum ki dedi.sanki geçen cips alıp yediren bendim
Cnm duruma gore karar verırsın o zaman sıkma canını bısey cıkmıycak ıns..cnm erken bluğ olan çocuklarda fazlaymış
normalde persantile göre defnenin 88 cm 12 600 gr olması gerekiyormuş
400 gr fazlamız varmış
fazla kilo da vücut değerlerindeki herşeyi etkiliyormuş
sonuçları cumartesi aldım ama henüz dr a gösteremedim.bu hafta içinde göstereceğim
cnm koltuk vs silme bırak ya senin düşük tehliken var
inşallah cnm
cnm bu dr u zor buldum.çocuk endokrin dr u çok fazla yok
bu dr da ege üniversitesi bölüm başkanı
bir tane de ankarada bir doktor bulmuştum.o da 18 aylıkken kontrol etmişti defneyi ve 2 yaşına kadar göğüslerdeki şişkinlik inmezse gel test yapalım demişti.
olmazsa bir de ankaraya götürürüm bilmiyorum
offf tek başıma çok bunaldım.kuzum iyi olsun başka bişey istemiyorum
bu arada eşin nasıl oldu cnm?
canım çok zordu gerçekten yaküçücük çocukta olanlara bak ya rahmine bakmışlar şaka gibi Allahım daha neler duyacağım ya
inşallah sonuçlar iyi çıkar canım çok üzüldüm gerçekten
evet cnm duruma göre hareket edeceğim artıkCnm duruma gore karar verırsın o zaman sıkma canını bısey cıkmıycak ıns..
Esım ıyı cnm cok sukur, cok calısmanın verdıgı yorgunluktu sanırım vucut iflas edıyo bı yerde, uc gun dınlenınce kendıne geldı..
biz kendimiz bile bi stres olurken yavrucak ne yapsın inşallah geçici bi dönemdir yacanım çok zordu gerçekten ya
allah kimseye yaşatmasın
karnından ultrasonla baktılar ama defneyi durdurabilmek ne mümkün
allahtan ultrasonla bakan dr çok iyiydi.bakmadan önce defneye ne yapacağını defnenin anlayabileceği dilde anlattı,cihaza dokunmasına izin verdi ama defne yine de çok ağladı
allah kabul etsin cnmherkese günaydın
biz grip olduk yani babamız ve rana hanım gece üçe kadar tıkanık burnunu açamadık bi türlü ya yapmadığım şey kalmadı en sonunda uyandı pis pis sırıtıyo:) çok tatlıydı ama babamızdan geçen grip yüzünden oldukça sinirliyim
bugün orucum kısa günlerin güzelliği nedeniyle oruç tutmaya başladım ama hap kullanıyorum öğlen saat birde akşam 5 te alacam ilacı songüle yazdım cevap bekliyorum saatte değişiklik yaparsam sıkıntı olur mu diye
başım çok ağrıyo ve çalışmak istemiyorum öğlen direk gidip yatacam Allahtan yemekleri akşamdan yaptım
görüşmek üzere biraz çalışayım
aynen cnm yabiz kendimiz bile bi stres olurken yavrucak ne yapsın inşallah geçici bi dönemdir ya
çocuğun fazla gelişmesi de iyi değil geri kalması da ben anlamadım valla bu işi
microcynon kullanıyorum canım ay stres oldum biliyon muallah kabul etsin cnm
benim bildiğim 12 saate kadar sorun olmuyor ama ne kullandığına göre de değişir
biz de o kadar cılızmışız ki eşim de ben de eşime bu çocuk yaşamaz bile demişler benim de tırnaklarım yokmuşaynen cnm ya
ben kendimi suçlu hissediyorum
babası da ben de iri yapılıyız
benim baba tarafım iri yapılı buna ben de dahil, eşim de iri yapılı
ve bu durum genellikle anne baba iri yapılı olan çocuklarda görülürmüş
Gecmıs olsun ranacıga beyzada da oyle burnu tıkanıyo acılmadı ıkı gundur sabah krese gıtmıyelım kızım dedım ıyıyım ben gıdıcem dedı:)herkese günaydın
biz grip olduk yani babamız ve rana hanım gece üçe kadar tıkanık burnunu açamadık bi türlü ya yapmadığım şey kalmadı en sonunda uyandı pis pis sırıtıyo:) çok tatlıydı ama babamızdan geçen grip yüzünden oldukça sinirliyim
bugün orucum kısa günlerin güzelliği nedeniyle oruç tutmaya başladım ama hap kullanıyorum öğlen saat birde akşam 5 te alacam ilacı songüle yazdım cevap bekliyorum saatte değişiklik yaparsam sıkıntı olur mu diye
başım çok ağrıyo ve çalışmak istemiyorum öğlen direk gidip yatacam Allahtan yemekleri akşamdan yaptım
görüşmek üzere biraz çalışayım
valla onu bilmiyorum ki cnmmicrocynon kullanıyorum canım ay stres oldum biliyon mu
aynen cnm dün görmen lazım sürekli bişeyler yemek istedibiz de o kadar cılızmışız ki eşim de ben de eşime bu çocuk yaşamaz bile demişler benim de tırnaklarım yokmuş
genelde ırsi oluyor sıkma canını ama çocuğa da yeme diyemiyo işte insan Allah yardımcın olsun canım benim
size de geçmiş olsun cnmGecmıs olsun ranacıga beyzada da oyle burnu tıkanıyo acılmadı ıkı gundur sabah krese gıtmıyelım kızım dedım ıyıyım ben gıdıcem dedı:)
Allah kabul etsın orucunu cnm
ılacında sıkıntı olmaz ıns kolay gelsın sana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?