- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.690
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #59.101
Hosgeldın cnm merak ettık senı, hersey yolundaymıs ne guzel erene sana degısıklık olmus ..Uzun aradan sonra herkese merhabaa nasilsiniz kizlar bebisler nasil netim olmadigi icin girememistim biz oglusumla cuma aksami k.pasaya gittik teyzemin oraya onunda 3u dolduran kizi 6yasindada oglu var bide liseye giden kizi var ama ereni cok seviuolar tabi erende onlari esim bizi goturdu birakti eve geri geldi ise gidice icin pazar aksami donduk eren cok eglendi orda parka falanda ciktik cocuklar baya mutlu oldular.benimde sinavlar yaklasti isim zor artik napcam bakalim.sizde durumlar nasil.
sağol cnm benimgünaydın fundacım çok geçmiş olsun inş böyle kalır cnm ay daha neler duyacaz ya bakalımya hepimizde farklı farklı şeyler allahım beterinden korusun bak en azından hastalık değil defneminki.
inş hep böyle seyredecek cnm..
geçmiş olsun fundacım
rabbim beteri ile sınamasın şükürler olsun hastalık boyutu değilmiş ama sen yinede başka dr lada görüş minik kuzumu öperim
hoşgeldin cnmUzun aradan sonra herkese merhabaa nasilsiniz kizlar bebisler nasil netim olmadigi icin girememistim biz oglusumla cuma aksami k.pasaya gittik teyzemin oraya onunda 3u dolduran kizi 6yasindada oglu var bide liseye giden kizi var ama ereni cok seviuolar tabi erende onlari esim bizi goturdu birakti eve geri geldi ise gidice icin pazar aksami donduk eren cok eglendi orda parka falanda ciktik cocuklar baya mutlu oldular.benimde sinavlar yaklasti isim zor artik napcam bakalim.sizde durumlar nasil.
günaydın cnmGunaydın kızlar
Funda tekrar gecmıs olsun cnm ben ılk duydum bu yasta boyle seyler oldugunu cok sukur hastalık degılmıs kv dede cok dıkkatlı olur yedırdıklerıne ıns..ıyı dr bulabılırsen goster bence ankarada bakalım o dıyecek..
Wavs alptugranın operasyonu ıyı gecer ıns karar verdın sanırım.. Hersey yolunda gıder esıne cabuk kavusursun ıns..
canım defnenin göğüslerinde büyüme var.meme dokusu baya hissediliyor.18 aylıkken ankarada dr a götürmüştüm.muayene etti ve 2 yaşına kadar geçmezse tekrar getir testler yapalım demişti.güğüslerde küçülme olmadı.burda da 2 yaşından sonra geçen hafta ancak dr a götürebildim.o da kemik yaşı tespiti ve rahim ultrasonu istedi dr.sonuçları dün götürdüm ve sonuç erken ergenlik.10 yaşına kadar defnenin çok fazla kilo alması yasak.sağlıklı beslenmek zorunda.Fundacim gecmis olsun nesi var defnenin ya nolduda doktor oyle diyo tam anlayamadim kucucuk cocukta bende ilk duydum oyle bisey.
Wawscim alptede dil alti bagi varmis acaba erendede varmi yaa sen neyden suphelendinde doktora goturdun erende daha konusamiyo cunku bicok kelimeyi soyluyoda daha cumle kuramiyo bizde bi dr.ami gitsek acaba.
sagol canim evet iyi gedi bize erende cocuklarla baya mutluydu.sen nasilsin kizlar iyimi annenler daha gitmemistir umarim sizde kaliyolarmi.Hosgeldın cnm merak ettık senı, hersey yolundaymıs ne guzel erene sana degısıklık olmus ..
inşallah cnmGünaydın kizlarrr
Funda neyseki hastalik boyutunda değilmiş canım. Sana cok is düşüyor tabi cok zor bu zamanda dedigin seylere dikkat etmek. Kv de de dikkat eder inşallah
Fatma hosgeldin canim merak etmistik seni
evet cnm devam sütüFundacim gecmis olsun canim yaa neyseki hastalik ve cok ciddi bisey degil buna sukur ama ihma etme canim dikkat et kv.dede uyara uyara artik ogrenir napalim defne iyi olsunda.Sut dedigin devam sutleri dimi canim onceden iciriyodum bende ama biraktik genelde yorsan aliyorum helal sertifikasi oldugu icin.
günaydın cnm istek gönderdim sana
amin cnm benim allah hepimize güç kuvvet versin
sen nasıl kurtuldun?
Kizlar alp tugrayi dr a goturdum dil bagi varmis kesinlesti yani
Hemen keselim dedi cok kucuk bi islem dedi azcik narkoz veriyolarms beni encok rahatsz eden bu ama yapacak bisey yok
Istersen sunnette yapalim dedi ama ben suan sunnet istemyorum 6 yasinda falan yaptemayi dusunuyodum.ozaman narkoz verip tamamen uyutmuyolar dimi alti yasinda bilgisi olan varmi netten bakicam gerci
Alp suan grip dun hasta oldu oyuzden iyilesnce olacak muhtemelen sali gunu bir hafta daha burdayim yani kocami ozledim yahu
Bizden haberler boyle kizlar
günaydın kızlar
dün akşam sonuçları götürdüm doktora
önce cd den kemik filmini izleyip bi kitaptan da bakarak kemik yaşını tespit etti.2 yaş 8 ay olarak görünüyor
rahim ultrason sonuçlarına baktı yumurtalıklarda küçük küçük kistler oluşmuş.bunlar erken ergenlik nedeniyle oluşurmuş.zaten rahim büyüklüğü de bunu destekliyor dedi
erken ergenliğin 2 türü varmış biri hastalık şeklindeymiş biri de defnenin durumunda olan şekliymiş.şükür defne hastalık şeklinde olandan değilmiş.
3 ayda bir kontrole geleceksin dedi.ama eğer göğüslerde büyüme olursa 3 ayı beklemeyeceksin dedi.hemen getireceksin dedi.beslenmeye dikkat edeceksin,çok kilo almayacak,sağlıklı beslenecek dedi.kilo dünkü yazıda olduğu gibi ergenliği tetikliyormuş.
hazır gıdalardan,dışarıda et yemekten,cips gibi yiyeceklerden,yanmaz kumaşlardan, leke tutmayan kumaşlardan,plastik oyuncaklardan uzak duracak dedi.bunlardaki bazı maddeler östrojen miktarını artırdığı için erken ergenliği tetikliyormuş,aşırı yağlı yiyeceklerden,aşırı protein tüketiminden uzak dursun dedi
bu şekilde takip ederek hormonları baskılayıp ergenliği erteleyebilirmişiz
eğer hormonları bu şekilde baskılayamazsak aylık iğneler varmış.onlara başlanılacakmış.
bol bol hareket etsin,koşsun dedi.
kısaca böyle
ankaradan da dr araştırıyorum.iyi bir dr bulup bir de onlara göstermeyi planlıyorum ama sonuç sanırım yine aynı olacak.çünkü 18 aylıkken ankarada göstermiştim o da 2 yaşında tekrar gel demişti.
internetten yaptığım araştırmalarda okuduğum makalelerdeki belirtiler de erken ergemlik olduğunu doğruluyor
CNM buna bin şükür ama insan üzülüyorKeşke hiç sıkıntıları olmasa ama yine de çok şükür canım..
Dikkat edilecek artık, babaanne özellikle. Onlar aman birşey olmaz yesin diyip herşeyi yedirmeye çalıştıklarından. İlk önce Allah' a emanetler canım.. İnşallah rutin kontroller olur sadece, başka da hiçbir sıkıntı olmaz..
Sen de çok büyütme kafanda, yüklenme kendine.
Defne'ye sen lazımsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?