- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #9.401
geldı bıle vakıt ne kadar guzel
ebeğim 18 kasım doğumlu siz ek gıdaya başadınımız acaba
mrb guzel annecıkler,ası olan olacak bebeısler var gecms olsun dıyım ates olmaz ıns
ben bısey sormak ıstıyorum bugun sebze puresı yapıcam oğluma patates ve havucla,bu ıkısıne 3 gun boyunca devammı edeyım yoksa hergun yenı bı sebze eklıyımmı?
gecmıs olsun canım ıns bısryı yoktur.haklısın canım kımseye bısey dıyemıyosunkı.bız daha opmeye kıyamazken gelıp sapur supur opmelerı ınsanı sınır edıyo bıseyde denmıyo ama boyle hasta olabılıyolar ıste.eğerkı bu opmelerden dolayı derse dr de bence canm herkese opmeyın dıye sonucta hasta olunca sen cekıyosun
gecmıs olsun canım ıns bısryı yoktur.haklısın canım kımseye bısey dıyemıyosunkı.bız daha opmeye kıyamazken gelıp sapur supur opmelerı ınsanı sınır edıyo bıseyde denmıyo ama boyle hasta olabılıyolar ıste.eğerkı bu opmelerden dolayı derse dr de bence canm herkese opmeyın dıye sonucta hasta olunca sen cekıyosun
anne sütü içiyordu sadece erken diş de çıkardı dört buçuk aylıkken Allah' a şükürler olsun. ancak geçen hafta demiri bir puan eksik çıktı o yüzden başlayayım dedim ek gıda zamanın geldiğini düşündüm.
Ama keşke daha önce başlsaymış geçen hafta çok zorlandım resmen hepsini ağzından geri çıkardı buhfat en azından bugün biraz daha iyiyiz Allah'a şükürler olsun en azından dört buçuk aylıkken günde bir alıştırma öğünü verseydim keşke ...
anne sütü içiyordu sadece erken diş de çıkardı dört buçuk aylıkken Allah' a şükürler olsun. ancak geçen hafta demiri bir puan eksik çıktı o yüzden başlayayım dedim ek gıda zamanın geldiğini düşündüm.
Ama keşke daha önce başlsaymış geçen hafta çok zorlandım resmen hepsini ağzından geri çıkardı buhfat en azından bugün biraz daha iyiyiz Allah'a şükürler olsun en azından dört buçuk aylıkken günde bir alıştırma öğünü verseydim keşke ...
emzirmek ek gıdaya başlamaya göre ne kadar rahatmış ya...ama benim bebeğimin demiri normal dğerden bir puan düşük bu da aslında sanki ek gıda zamanının geldiğini gösteriyor... o yüzden ek gıdaya başlamam gerekli demir ilacı almak istemiyorsam...
birde bence başlasın ya ne kadarken alışırlarsa ilerde okadar kolay olcakmış gibime geliyor
kilosu 8 kilo idi geçen hafta...ek gıdaya başlama durumunda ise ben başlayayım mı veya başladım dedim sanırsam o da başla dedi ama öyle illa başla veya başlama demedi yani başlayabilrisin dedi.O sadece demir ilacı yazdı bir tane canı ne istrese ondan ver dedi ben çizelge isteyince de...
Ama ben demir ilacına başlamak istemiyorum doğal şekilde eksikliğini gidereyim dedim.Zira çocuklarda zeka geriliği yaptığıda söyleniyor ve kabızlık...Pekmez portakal suyu tahin ceviz vs yediriyorum kahvaltıda ya da yedirmeye çalışıyorum.Birde günde bir kez de et veya tavuk ve çorba...
Yedirebildiğim kadar..
Kaşık mamaları da demir içeriyor ama onu hiç vermedim daha şişkinlik yapar anne sütü alamaz diyorum onların içinde de hernekadar demir ve vitaminli tahıllardan olsa da ancak bir kaşık falan çorbanın içine attım geçen gün öyle yapıcam en azından tahıllarında vitaminini alsın...
Mama vermek konusunda karasız kaldım mamalarında içinde vitamin var en azından demir ama anne sütü alımını azaltır mı bilmiyorum ama tabi demirin aşırısı da fazlası da zeka geriliği yapyor...bu yönde çok ciddi araştırmalar var
emzirmek ek gıdaya başlamaya göre ne kadar rahatmış ya...ama benim bebeğimin demiri normal dğerden bir puan düşük bu da aslında sanki ek gıda zamanının geldiğini gösteriyor... o yüzden ek gıdaya başlamam gerekli demir ilacı almak istemiyorsam...
birde bence başlasın ya ne kadarken alışırlarsa ilerde okadar kolay olcakmış gibime geliyor
ben istedim ama 6 ayllıken zaten hemogram testleri yaplıyormuş onuda aradan çıkartalım dedi ama ben demiri eksik diye istemedim başka şeyler soruyorken peki hala için rahat olsun yapalım dedi o şekilde yaptırdım...yoksa yaptırmıycaktım bende ama için rahat oldu en azından daha önce hiç kan testi yaptırmamıştım onu da yaptırmış oldum zira doğuştan gelen kan hastlıkalrı hemogram testinde çıkıyormuş sanırsam.krdeşime doktor öyle demişti en azından olmadığını öğrendim ..gerçi herşey Allahtan
işte böyle ek gıdaya başlama serüvenim...ama ben diyorum ki sanki dört buçuk aylıkken en azından günde birdefa alışkanlık haline getirseymiş tabi anne sütünü azaltmadan ...çocuğa da yemek yeme alışkanlığı edinirmişim gibime geliyor...ama insan da hiç anne sütünden kısmak istemiyor ki...
ama ikinci bebeğim olursa inşallah ben erken başlıyca sadece günde bir öğün alışması için anne sütünü azaltmıycak veya kısmıycak şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?