2012 kasım bebekleri büyüyor..

geldı bıle vakıt ne kadar guzel

geldi de geçti bile cnm yine de çok şükür tabi. kuzumu uyumak üzzereyken bıraktım. hala biberon almıoruz sütü de kaşıkla içemioruz bende anne sütü alsın ben yokken de diorum o nedenle acaba şu organik bebe büsküvikerinden mi alıp içine bi tane atsak diorum hani biraz daha kıvamlı olur süt?? ne dersiniz
songül cnm buarada aras paşa nasıl oldu

ebeğim 18 kasım doğumlu siz ek gıdaya başadınımız acaba

merhaba ...
başlayanda var başlamayanda . beslenme şekline göre değişiyor. 20-28 kasımlı bebekler var anne sütü almadıkları için erken başladılar veya anne sütü alıpta yeterli kilo alamayan oluyor yine 20li kasımlarda doğup onlarda ek gıdaya başladı. senin bebeğin ne ile besleniyor? kaç kilo ??

Canım bende ilk patates, havuç ve az bir pirinç koydum ilk gün.. Sonra bunlara ilaveten kabak, brokoli, bal kabağı ve karnıbaharda ekledim. Yedirirken de içine birazcık zeytinyağı ekliyorum.

cnm benim kızım da 16 kasım doğumlu mecburen 5 gün önce meyve suyu vermeye başladım çünkü işe başladım
ay ne biçim bi cümle oldu sanki ingilizce tercüme gibi:))

anne sütü içiyordu sadece erken diş de çıkardı dört buçuk aylıkken Allah' a şükürler olsun. ancak geçen hafta demiri bir puan eksik çıktı o yüzden başlayayım dedim ek gıda zamanın geldiğini düşündüm.
Ama keşke daha önce başlsaymış geçen hafta çok zorlandım resmen hepsini ağzından geri çıkardı buhfat en azından bugün biraz daha iyiyiz Allah'a şükürler olsun en azından dört buçuk aylıkken günde bir alıştırma öğünü verseydim keşke ...

canım bebeğin anne sütü alımıyla ilgili ek gıdalara başlamak ama en güzeli doktorunda takip ediyodur oneler diyo bizimle bi paylaşırsan ona göre yazalım ama tabi bebeğinin gelişim tablosuda önemli..

canım bebekler tam olarak 6. aylarını doldurunca ek gıdaları yiye biliyolarmış bazen
yani bazı bebekler daha erken verildiğinde redede biliyolarmış oyüzden endişlenme
bide yemediği bişey olursa
zorlama 2 hafta sonra tekrar denersin canım..

kilosu 8 kilo idi geçen hafta...ek gıdaya başlama durumunda ise ben başlayayım mı veya başladım dedim sanırsam o da başla dedi ama öyle illa başla veya başlama demedi yani başlayabilrisin dedi.O sadece demir ilacı yazdı bir tane canı ne istrese ondan ver dedi ben çizelge isteyince de...
Ama ben demir ilacına başlamak istemiyorum doğal şekilde eksikliğini gidereyim dedim.Zira çocuklarda zeka geriliği yaptığıda söyleniyor ve kabızlık...Pekmez portakal suyu tahin ceviz vs yediriyorum kahvaltıda ya da yedirmeye çalışıyorum.Birde günde bir kez de et veya tavuk ve çorba...
Yedirebildiğim kadar..
Kaşık mamaları da demir içeriyor ama onu hiç vermedim daha şişkinlik yapar anne sütü alamaz diyorum onların içinde de hernekadar demir ve vitaminli tahıllardan olsa da ancak bir kaşık falan çorbanın içine attım geçen gün öyle yapıcam en azından tahıllarında vitaminini alsın...
Mama vermek konusunda karasız kaldım mamalarında içinde vitamin var en azından demir ama anne sütü alımını azaltır mı bilmiyorum ama tabi demirin aşırısı da fazlası da zeka geriliği yapyor...bu yönde çok ciddi araştırmalar var

emzirmek ek gıdaya başlamaya göre ne kadar rahatmış ya...ama benim bebeğimin demiri normal dğerden bir puan düşük bu da aslında sanki ek gıda zamanının geldiğini gösteriyor... o yüzden ek gıdaya başlamam gerekli demir ilacı almak istemiyorsam...
birde bence başlasın ya ne kadarken alışırlarsa ilerde okadar kolay olcakmış gibime geliyor

demir ölçümünü siz mi istediniz dr mu önerdi

ben istedim ama 6 ayllıken zaten hemogram testleri yaplıyormuş onuda aradan çıkartalım dedi ama ben demiri eksik diye istemedim başka şeyler soruyorken peki hala için rahat olsun yapalım dedi o şekilde yaptırdım...yoksa yaptırmıycaktım bende ama için rahat oldu en azından daha önce hiç kan testi yaptırmamıştım onu da yaptırmış oldum zira doğuştan gelen kan hastlıkalrı hemogram testinde çıkıyormuş sanırsam.krdeşime doktor öyle demişti en azından olmadığını öğrendim ..gerçi herşey Allahtan

Son düzenleme:

cnm oncelıkle hosgeldın

oncelıkle bebegınde demır eksıklıgı cıkmıs e gıdalarla bunu taöamlammak zor olabılır mesela 5 damla kan surubı 1 su bardagsa pkmeze es deger encok demır bulunduran gıda olmasına ragmen aslında kullnsan ıyı olur mesela bız olcum yaptırmadık onlem olarak 10 damla kullanıyoruz tedavı amaclı 20 damlaya kadsr cıkabılıyomus

ek gıda yı bebegın reddedıyorsa cnm 6 aydan occe ıtme refleks on planda oldugundan olabılır 6 dolunca tekrar denersen degısım olabılır portakal et suları 6.5 tan sonra baslanıyı bıraz agır gelebılır

dr lıste verdımı

işte böyle ek gıdaya başlama serüvenim...ama ben diyorum ki sanki dört buçuk aylıkken en azından günde birdefa alışkanlık haline getirseymiş tabi anne sütünü azaltmadan ...çocuğa da yemek yeme alışkanlığı edinirmişim gibime geliyor...ama insan da hiç anne sütünden kısmak istemiyor ki...
ama ikinci bebeğim olursa inşallah ben erken başlıyca sadece günde bir öğün alışması için anne sütünü azaltmıycak veya kısmıycak şekilde

canım bu ek gıda olayı çok karışık bi olay aynı şekilde demir ilacıda öyle
benimdoktorumda bana demre bukadar takılma onun yüzünden belli oluyo kanı var diyo ama bende takılıyorum ama bana 9 aylıkken tahlil yapalım dedi bende istemiştim .

zaten siz alışmışsınız bence artık sıkıntı olmaz ama redetiği bi gıda olursa acele etme sonra tekrar denederimben..

bende istedim ama bizimki gerekyok dedi..

cnm ben kızımda 4.5 aylıkkn baslasımm cok zorlandım hep reddettı ıttı cok zor bı donemdı oglumda 6 aylıken basladım sımdılık cok ısteklı emme duzenı hıc degısedı o yuzden sutte azalma yasanmadı

hıc sut azalırmı dıye kaygılanma cn ne kadar tok olsalarda anne sutunu arıyola

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…