- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #9.421
Eki Görüntüle 704086
işe başlayınca koycam demiştim:)
masalla bızım kucuk zıyaretcımız ne tatlıymıs ole rabbım nazardan korusun
Eki Görüntüle 704086
ranaya aile hekimi siyanoz yani kalbinde sıkıntı olabilir dedi o kadar kötüyüm ki eyim işe gitti rana uyuyo ben yalnız kaldım... çarşambaya gün bulduk çocuk doktoruna götürcez testler için dişten olmaz bu dedi araştırmak lazım üzülmeyin dedi kızlar ben ne yapacam nasıl dayanacam minicik kalbinde ne olur yavrumun dua edin nolur ona bişey olmasın
cnm oncelıkle hosgeldın
oncelıkle bebegınde demır eksıklıgı cıkmıs e gıdalarla bunu taöamlammak zor olabılır mesela 5 damla kan surubı 1 su bardagsa pkmeze es deger encok demır bulunduran gıda olmasına ragmen aslında kullnsan ıyı olur mesela bız olcum yaptırmadık onlem olarak 10 damla kullanıyoruz tedavı amaclı 20 damlaya kadsr cıkabılıyomus
ek gıda yı bebegın reddedıyorsa cnm 6 aydan occe ıtme refleks on planda oldugundan olabılır 6 dolunca tekrar denersen degısım olabılır portakal et suları 6.5 tan sonra baslanıyı bıraz agır gelebılır
dr lıste verdımı
ranaya aile hekimi siyanoz yani kalbinde sıkıntı olabilir dedi o kadar kötüyüm ki eyim işe gitti rana uyuyo ben yalnız kaldım... çarşambaya gün bulduk çocuk doktoruna götürcez testler için dişten olmaz bu dedi araştırmak lazım üzülmeyin dedi kızlar ben ne yapacam nasıl dayanacam minicik kalbinde ne olur yavrumun dua edin nolur ona bişey olmasın
Eki Görüntüle 704086
gecmıs olsun canım ıns bısryı yoktur.haklısın canım kımseye bısey dıyemıyosunkı.bız daha opmeye kıyamazken gelıp sapur supur opmelerı ınsanı sınır edıyo bıseyde denmıyo ama boyle hasta olabılıyolar ıste.eğerkı bu opmelerden dolayı derse dr de bence canm herkese opmeyın dıye sonucta hasta olunca sen cekıyosun
işte böyle ek gıdaya başlama serüvenim...ama ben diyorum ki sanki dört buçuk aylıkken en azından günde birdefa alışkanlık haline getirseymiş tabi anne sütünü azaltmadan ...çocuğa da yemek yeme alışkanlığı edinirmişim gibime geliyor...ama insan da hiç anne sütünden kısmak istemiyor ki...
ama ikinci bebeğim olursa inşallah ben erken başlıyca sadece günde bir öğün alışması için anne sütünü azaltmıycak veya kısmıycak şekilde
gecmıs olsun canım ıns bısryı yoktur.haklısın canım kımseye bısey dıyemıyosunkı.bız daha opmeye kıyamazken gelıp sapur supur opmelerı ınsanı sınır edıyo bıseyde denmıyo ama boyle hasta olabılıyolar ıste.eğerkı bu opmelerden dolayı derse dr de bence canm herkese opmeyın dıye sonucta hasta olunca sen cekıyosun
canım bence ek gıda için acele etme derim ben.
bebeklerin sinidirim sistemi ona göre gelişmiş songülümünde dediği gibi..
yasmin ben o şekeri yiye bilirmiyim canım sen nerde oturuyodun?
Hoş bulduk canım..bilgilerin çok iyi geldi bana çok sağolll yaa öncelikle çok teşekkür ediyorum...çizelge verdi ama dedidki ona sen istesende çocuk uymaz canının istediklerinden ver gibi birşeyler söyledi arap kökenliydi sanırsam ama genç iyi bir doktora benziyor tecrübeli gibiydi severek işini yapan insansan gidiydi...
Demir konusunda bir damlası bir damlası bir bardak pekmeze eşit olması gerçekten faydasına şaşırdım evet ama işte ben diyorum ki vücudu normal yollardan almaya alışsın demiri normal yollardan yakmaya da bu şekilde beslersem acaba eksikliği gidermi zira et vb de günlük demir eksikliğini gideriyor biz normal insanalrın bebeklere neden olmasın veya et suyu...aslında bebeğin kollarını delmek istemiyorum yoksa bu beslenme performansında yükseleceğini düşünüyorum internettede çok araştırma yaptım tecrübeleri okdum bizim demir ihtiyacmız çok düşük olmadıktan sonra normal gıdalar et sebze baklagil gibi gıdalar gideriyor
br de canım on damla demir şurubu veriyorum demişsin ama çok dikkatli ol bak demir eksik değilse demir vermek bebeklerde zeka geriliği yapıyor bak sen de HEMOGLABİN testi yaptır sonra VER DEMİRİ YOKSA DEMİRİN EKSİKLİĞİ GİBİ FAZLASI DA ZARAR VE araştırmalar var zeka geriliği yaptığına dair.
Şu linki gönderiyorum mutlaka oku...caps loku açtım çünkü mutlaka okuman gerekli...çok önemli..
Demirli mama IQ'yu 11 puan düşürüyor... - ertunungunlugu - Blogcu.com
evet canım biz olduk sadece çocuk felci aşımız kaldı ben telaşlandım ama doktorumuz sorun yok merak etme bişey olmaz dedi..
canım 3 gün bunu ver sonra yeni sebzeler ekle bence .
ee beysalım bence kilosuda hiç fena değil erdem paşanın gayet iyi yani
sağlıklıya önemli olan o maşallah ona.
iyi ozaman demekki bizde olucaz çocuk felci aşımızı..
şımarıklıklara bak dili de dışarıda çok tatlı maşallah =)
cnm bende aksıne demır eksıklıgının eksıklıgınde olusabılcek etkılerden korkmaktayım neteı actıgından zaman hem eksıklıgı hemde fazlalıgı ıle ılgılı okadar cok yazı varkı en ıyısı dr a guvenıp onun uygun gordugu yolda devam etmek yazıda 6 aylık depodan bahsedılmıs ama bak sneın bebıs 5.ayda tuketmıs depoları
kı bende kı depolar gebelıkte dolmak bılmezken arasta cok fazla oldugunu dusunmuyorum cnm
gercekten cok kafa karıstırıcı v detaylı bı konu
gonderdıgın lınkte yurtdısında verılen oranlar bahsedılmıs orada toplum olarak demır eksıklıgı cok az goruldugunden oran ona gore belırlenıyormus
mesela bızım kullanmıdıgımız damlalarda ALMAN MARKA orada uretılıyormus
sonuc olarak sanırım ben koruyucu 10 damlayı verıcem dr ma guvenmek zorundayım
evet canım olursunuz
yasminim maşallah kuzuna
ay kızlar öğlen erdemimi görmeye gittim yavrum meyve yicekti yediriyim dedim bir kusrtu hortum gibi ay onun üstü başı benimki battı fena oldum koştur koştur eve gittim geldim üstümü değiştim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?