2012 kasım bebekleri büyüyor..

ranaya aile hekimi siyanoz yani kalbinde sıkıntı olabilir dedi o kadar kötüyüm ki eyim işe gitti rana uyuyo ben yalnız kaldım... çarşambaya gün bulduk çocuk doktoruna götürcez testler için dişten olmaz bu dedi araştırmak lazım üzülmeyin dedi kızlar ben ne yapacam nasıl dayanacam minicik kalbinde ne olur yavrumun dua edin nolur ona bişey olmasın

deme cnm beım ya ınsaalla aile hekımın yanlıs bılgı vermesıdır hem bpyle seyler sonradan olusmaz gebelıkte ayrıntılı usg olmusmuydu cnm bıe sen tum organlarını ınceletmıstın sanırım
ınsaalla varsayımdır arkadasım benım ya
of benımde canım sıkıldı sımdı hemde cok

Hoş bulduk canım..bilgilerin çok iyi geldi bana çok sağolll yaa öncelikle çok teşekkür ediyorum...çizelge verdi ama dedidki ona sen istesende çocuk uymaz canının istediklerinden ver gibi birşeyler söyledi arap kökenliydi sanırsam ama genç iyi bir doktora benziyor tecrübeli gibiydi severek işini yapan insansan gidiydi...
Demir konusunda bir damlası bir damlası bir bardak pekmeze eşit olması gerçekten faydasına şaşırdım evet ama işte ben diyorum ki vücudu normal yollardan almaya alışsın demiri normal yollardan yakmaya da bu şekilde beslersem acaba eksikliği gidermi zira et vb de günlük demir eksikliğini gideriyor biz normal insanalrın bebeklere neden olmasın veya et suyu...aslında bebeğin kollarını delmek istemiyorum yoksa bu beslenme performansında yükseleceğini düşünüyorum internettede çok araştırma yaptım tecrübeleri okdum bizim demir ihtiyacmız çok düşük olmadıktan sonra normal gıdalar et sebze baklagil gibi gıdalar gideriyor
br de canım on damla demir şurubu veriyorum demişsin ama çok dikkatli ol bak demir eksik değilse demir vermek bebeklerde zeka geriliği yapıyor bak sen de HEMOGLABİN testi yaptır sonra VER DEMİRİ YOKSA DEMİRİN EKSİKLİĞİ GİBİ FAZLASI DA ZARAR VE araştırmalar var zeka geriliği yaptığına dair.
Şu linki gönderiyorum mutlaka oku...caps loku açtım çünkü mutlaka okuman gerekli...çok önemli..
Demirli mama IQ'yu 11 puan düşürüyor... - ertunungunlugu - Blogcu.com

cnm çok geçmiş olsun üzme kendini daha doğrusu üzmemeye çalış ortada kesin bişey yok. dr lar da yanılabilio benim kızıma dr pat diye zona dedi isilik çıktı düşün. inş. hiçbişeyi yoktur ranamızın. sen ii ol ki o da ii olsun annesi. öyle bile olsa Rabbim dermanlı dert versin cnm inş. hem hiç bişey çıkmayacak inş. inanıyorum ben allahın izniyle

canım bence ek gıda için acele etme derim ben.
bebeklerin sinidirim sistemi ona göre gelişmiş songülümünde dediği gibi..

yasmin ben o şekeri yiye bilirmiyim canım sen nerde oturuyodun?

tatlım nilede demişlerdi
sen ranayı ne sortunla götürdün canım
bende soluğu purofösörde almıştım ama allaha şükür hiç bişey çıkmadı
nilinde dudakları morarıyodu
göreceksin rağnadada çıkmayacak sen içini ferah tut
ama ben seni .çok iyi anlıyorum

Arkadaşlar bu da konunun sabah gazetsinde çıkan haberi..
DEMİR FAZLALIĞININ ZEKA GERLİĞİNE SEBEB olduğu yazıyor..
SABAH - 29 Mayıs 2008, Perşembe - Demirli mama IQ'yu 11 puan düşürüyor
neden ozaman biz de bu kadar demirli mamalar var ben bizim ülkemiz üzerinde oynanan bir oyun olarak düşünüyorum bunu test yapmadan dağıtılan demir damlaları içinde aynı şey geçerli...
ülkemizin gelişmesini istemeyen dış güçler yapıyor bunu diye düşünüyorum.üçüncü dünya ülkesi olarak kalmamızı veya üçüncü dünya ülkesi olmamızı isteyenler var gibi sanki bu demiri böyle yan etkielri olduğunu bildikleri halde su gibi dağıtıyorlar ya.

Son düzenleme:
canım bence ek gıda için acele etme derim ben.
bebeklerin sinidirim sistemi ona göre gelişmiş songülümünde dediği gibi..

yasmin ben o şekeri yiye bilirmiyim canım sen nerde oturuyodun?

gamzelerinin birini verebilirim teyzesi:) tokat a bekliorum cnm:)

cnm bende aksıne demır eksıklıgının eksıklıgınde olusabılcek etkılerden korkmaktayım neteı actıgından zaman hem eksıklıgı hemde fazlalıgı ıle ılgılı okadar cok yazı varkı en ıyısı dr a guvenıp onun uygun gordugu yolda devam etmek yazıda 6 aylık depodan bahsedılmıs ama bak sneın bebıs 5.ayda tuketmıs depoları
kı bende kı depolar gebelıkte dolmak bılmezken arasta cok fazla oldugunu dusunmuyorum cnm
gercekten cok kafa karıstırıcı v detaylı bı konu
gonderdıgın lınkte yurtdısında verılen oranlar bahsedılmıs orada toplum olarak demır eksıklıgı cok az goruldugunden oran ona gore belırlenıyormus
mesela bızım kullanmıdıgımız damlalarda ALMAN MARKA orada uretılıyormus
sonuc olarak sanırım ben koruyucu 10 damlayı verıcem dr ma guvenmek zorundayım

evet canım olursunuz

yasminim maşallah kuzuna

ay kızlar öğlen erdemimi görmeye gittim yavrum meyve yicekti yediriyim dedim bir kusrtu hortum gibi ay onun üstü başı benimki battı fena oldum koştur koştur eve gittim geldim üstümü değiştim :)

şımarıklıklara bak dili de dışarıda çok tatlı maşallah =)

sorma cnm o dil beni görünce hep dışarda:) rabbim eksikliklerini göstermesin inş.
siz bebişlerinizin resmini koyarken ben ziyaretçi olarak okuordum dişlerimi sıkıordum onları gördükçe:) tabi acısını benim kızdan çıkarıordum:) hepsine kocaman bi maaaaaaaaaşallah

Neden test yapmadan dağıtıyorlar demir damlalarını bakaın araştırma ve işte sonucu demir eksikliği olmadan demir verilen bebeklerde ileride zeka geriliği ve bağırsak hastalıklarına rastlanıyor.
SABAH - 29 Mayıs 2008, Perşembe - Demirli mama IQ'yu 11 puan düşürüyor
Sizde lütfen bu bilgiyi bildiğiniz bütün yeni annelerle paylaşın ve test yaptırmadan bebeğe demir damlası vermesinler ve verdikten sonra da kontrol ettip tekrar devam etsinler bebeğin birşeyi yokken demir vermek çok zararlı...
resmen ülkemiz üzerinde oyun oynuyorlar .

Muhakkak test yaptır canım ve ona göre kullan bak fazlası da zeka geriliği yapıyormuş...Demir ihtiyacı yokken vermek de zararlı ve eğr kullanıyorsan da bir süre sonra yine yaptır.Neden bebeğim de zeka geriliği olsun ki... Ayrıca ben doktorların her dediğine güvenmiyorum bak bana bize hamileyken verdikleri ayrıca bebeklerimize verdikleri demirleri piyasadan topladılar ... Dikkat et.

Son düzenleme:

sağol cnm benim. nasıl bi sevgiyse kusmaları bile güzel:) şaka bi yana benim kız da meyve suyundan sonra kusuyo yeni yeni alışıorlar sanırım.bende yanına gittiğimde kusarsa diye tüm üstümü çıkarıyorum. çünkü öyle bi durumda benim ev çok uzak gidemem

Demir konusunda ben çok hassasım çünkü araştırmalar fazlası zaralı zeka geriliği bağırsak sorunları yapıyor dedikleri halde neden sağlık bakanlığı test yapmadan dağıtıyor..
bu neslimiz üzerinde oynanan bir oyun değil mi ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…