2012 kasım bebekleri büyüyor..

çamaşır makinesi ranaya çalışıyo bizim de ama sadece yemekte değil çok salyalı ve önlüğü hiç sevmiyo asılıyo sen önlük kullanabiliyo musun

ayy canımya bana salya demiyecektin tam yarama bastın hemde nasıl salyalarımız akıyo evet önlük takıyo allahtan ama takmadığ bi dönem ayy allahhım her saat üzerini deyiştirdim
makinede çamaşır yıkmak sıkıntı değil ama bide ütülemesivar bu işin ..
allahtan şimdi önlük takıyoruz üzerimizide sadece mamayediğimiz zamanlarda yada terlediğimizde deyiştiriyoruz tabi diğer normal deyişimleri saymıyorum..

canım yeşilli sebze çorbası ola bilir..

bebek yemekleri içinde çorbalar çok önemli bir yer tutar çünkü bebekler pütürlü yiyceklerdense çorbaları daha kolay yerler bu çorbayı istediğiniz yeşil yapraklı sebze ile yapabilirsiniz bu çorbada kullanabilceğiniz yeşil yapraklı sebzeler yoğun b vitamıini içerir. b vitamini ise bebeğinizin bağşııklık sisteminin kuvvetli bir kalkanıdır. üstelik içeriğindeki kimyon sayesinde bebeğinizde gaz problemi yaşanmaz

malzemeler
1 kase semizotu.
1 adet orta boy rendelenmiş patates
1 adet ortaboy rendelenmiş domates
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet kabak
1 çorba kaşığı prinç
1 yemek kaşığı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam kimyon
yapılışı
zeytinyağında soğan, domates, patates, kabak ve semizotunu birkaç dakika pişirin. sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri ve pirinci çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın çorbanızın altını kapattığınızda kimyonu da ilave edin bütün çorbayı karıştırıcı yardımıyla ezin işte leziz çorbanız hazır miniğinize afiyet olsun

ne yazıyosa yazdım

haha o zaman sızınde durum aynı arkadasım arasında dotu bası elı kolu durmuyo bı dakka ay bazende kasıgı avucluyo hep corap cıkarma mucadelesınde ayaklar cıplak
ay annem dedı kucukkken bazen kollarını baglar o sekılde yedırırdım dedı
yok dedım ıskence gıbı hha

ütü konusuna girmesek iyi olur odada beni bekliyolar ama akşama inşallah hiç canım istemiyo bugün mesaj attım eşime makarna yesek olur mu diye tamam dedi :) uyandı benim bicirik yatağında konuşuyo ağlayıncaya kadar oturayım sonra kalkalım da çıkalım bari

canımya çok uzunmuş çok sağol zahmet oldu..
tekrar sağol tatlım..

songülüm biz buçocukların ellerini zaten bağlayamayızkiyani bağlatmazlar..

anaaa 6 ay ıcın cok agır degılmı mercımek sogan domates 1 yas oncesı yok bıde

Tekrar sağol tatlım..

Songülüm biz buçocukların ellerini zaten bağlayamayızkiyani bağlatmazlar..

sorma cnm dogru dıyısun

ama bızım pasa bu ara yıne kundak olayına gerı dondu sarıp ole uyuyo
bu arada nıle bayıldım masalla cok tatlık pamuk gıbı bı kız rabbım nazardn korusun oku annesı bol bol

oyyy yerim ben onu yerimmmmmÇ:
olur olur bazen insanın canıyemek yapmak istemiyo vallaha hatta pinsan ne yapacağını bulamıyo..

tekrar sağol tatlım..

songülüm biz buçocukların ellerini zaten bağlayamayızkiyani bağlatmazlar..
teşekküre değmez canım katip için bu neki :)) özlemişim kitaba bakarak yazmayı iyi oldu
anaaa 6 ay ıcın cok agır degılmı mercımek sogan domates 1 yas oncesı yok bıde

canım valla ben aynısını yazdım ekleyip kesmek size kalmış ben denemedim zaten gulden de 7 aylık için istemişti anca yapar işte

ben kaçtım kızlar öpüldünüz görüşürüz

Cnm benım arasta ılk yogurt tattırdıgımda daha 4 5 aylıkken snkı lımon vermıs gıbı eksıttı yuzunu sımdı 100 ml seve seve yıyor

sağol songülüm sonunda attım bi foto işte..

bizde öptük canım rağnayıda uzaktan sevdik:=
:)
görüşürüz..

songülüm bişey sorucam acaba bugün paşamız hangi sebzeleri yiyor öğrene bilirmiyim?
Tabi paşamız çorbasını yeyince cevaplarsın şekerim..

cnm patates havuc kabak ıkı yaprak semızotu bı parca et pıstıkten sonra etı aldım
dıgerlerını catalla ezdım bı kasık zeytınyagı koydum
corap eslıgınde yedırdım

YOGURDUMUZU CIKARTMAMISIM DOLAPTAN

Son düzenleme:

çorabınızda afiyet olsun paşamjmmm:):)

yoğurt mayalama işini çözdünmü canımmm?

pekiburokoli koydunmu hiç
ya ben biyerde okumuştum sanki burokoli için 8 ay yazıyodu bakıyorum şimdi ama hiç öyle bişey yazmıyo bende brokoli verebilirim yani..
çeşit olsun..
ne koyucağımı şaşırıyorum
bizimde patatez havuç kabak fiks bende semiz otu ve pırasa koydum ama başka neler koya bilirim bilmiyorum
az önce özcananın tarifinden zararlıları çıkarıp bakıcam bakalım bi çorba ortaya ne çıkıcak..

vermedım veremedım kuzum alık olmusum ben
puturlu oldugundan yogurtla daha guzel yıyıyor
bıraz ırkıldı ama 3.kasıktan sonra sade yedı

off ya bizimkide ağzını açmışymuş bilmiyorum ne yapıcam
evde olsam en azından direnicem mama vermiyecem ama bakıcımızda sıkışınca hemen mama verebiliyo offf:

SAGOL TEYZESI HAHA
AY YOGURT ISINI BI COZDUM KI SORMA 2 TANEDE YARIM KG LIK KAVANOA YAPAR OLDUM AKSAM ANNECIGIM AFRIN DEDI COK GUZEL OLMUSTU
SEBZE OLAYI BENDEDE AYNI SEKILDE CNM PATATES HAVUC KABAK FIX KALANI Allah ne verdıyse
sen corba seklındemı pure seklındemı verıyorsun cnm gunlukmu ıkı gunlukmu yapıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…