- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #21.301
1hafta 7 gün 1 ay 30 gün olarak
1 ay = 4 hafta + 2 gün =30
2 ay= 8 hafta +4 gün =60
3 ay= 12 hafta +6 gün =90
4 ay= 17 hafta +1 gün =120
5 ay =21 hafta + 3 gün =150
6 ay =25 hafta+ 5 gün =180
7 ay= 30 hafta =210
8 ay=34 hafta + 2 gün =240
9 ay=38 hafta + 4 gün =270
9 ay 10 gün=280
kk de böyle bir hesap var. bana çok mantıklı geldi..
canım sen kayınvalidenle evleri ayırdın mı? huzursuzdun kendi evine çıktın mı?
benim annem ablam bilinçli olduğu için onlar alabilirler istedikleri kadar sorun yok ama bunlar bebek konusunda kara cahil birde kendi canım onlar tabi ayrımcılık oluyo ama kocama çaktırmamam lazım
bizimkide demiştik bebeğin beşiğini veya arabasını alırsın diye benim kaç tane torunum varrr alamam dedii
zatenn dahada bişeycik demediim istemedim istememde kime alıyosa ondan iyilik bulsun kime faydası varsa ondan fayda bulsunn ben alırım çocuğuma kendi ihtiyaçlarımdan kısa ona alırımm
zaten bu zamana kadar öyle yaptımm az azz kıstım kendimden ona aldımm yine öyle yaparımm
o tüylerr bebeğin boğazına burnuna kaçarr allah göstermesinn söyle barii alacaklarsa adam gibi alsınlarr yada işe yaramıyacak şeylerr alıp durmasınlarrr yaff
Canım içine battaniye sermeden yatırılmıyor daha küçük olduğu için ama içim rahat etsin diyorsan yıka bence...
haklısınn battaniyesiz olmazz
hastane için çantama 2 tane 5 li hastane çıkışı 2 çıtçıtlı uzun kollu atlet 2 çorap anneannesi bitirince iki örme patik 1 penye yelek 1 cam yenidoğan biberon emziği ve emzik kutusu pişik kremi 1 tane polar battaniye koydum kızlarr bezi ve yenidoğan ıslak mendilini koyacağımm başka sizce neler eksikk benn ne olur ne olmaz diye sezeryana göre ayarlıyorum ikişer tane koyuyorumm
HAstane çantasında olması gerekenler
Bebek için:
2 adet body
2 adet tulum
Hırka, şapka, eldiven
alt bezi
battaniye
otomobil koltuğu-ana kucağı
Anne için:
3 gecelik
1 sabahlık
çorap
terlik
2 tane emzirme sütyeni
bolca büyük boy iç çamaşırı
2 paket hijyenik ped
göğüs ucu kremi
süt sağma pompası
süt kabı
lavanta yağı(normal doğumda avuç içine bu yağla masaj yapınca gevşemeye yardımcıymış)
fotoğraf makinesi
evlilik cüzdanı
diş fırçası vs.
kızlarr yarım kundak dediğiniz şeyy nekii
kundak zararlı biliyorumm
polar kundak şeklinde battaniyeler varr onlar zararlımı değilse bi tane alayım diyodum yenidoğan kaban yerine bunu alrım diye düşünmüştümm
canım internette swaddle me kundak olarak arat bulursun bir de mycey falan var, yani çeşitli markalar var, bu kundak uyku tulumu gibi, sadece kollarını tutuyor, yeni doğan bebişler kendilerini uyandırmasın diyesen biraz araştır aklına yatarsa alırsın.
benim şimdi hastaneye gitmem lazım, doktor idrar kültürü istemişti, onu yaptırıcamgelince konuşuruz yine.
arkadaşlar herkese iyi geceler
ben yine feci faranjit oldum ayrıca gripte başladı
acayip canım sıkıldı yaa o kadar dikkat ediyorum bu pis hastalık beni buluyor
ilaç içmeden atlatmanın yollarını denicem yine
aktara uğradım iş çıkışı
tarçın havlıcan zencefil ekinezya ıhlamur verdi
şimdi ocağın üzerine bıraktım demlensin içicem
sizce bir zararı olurmu ne yapmalıyım sizce :44:
bendede başladı azcık ayaklarımı üşüttüm hemen kırıklık başladı
tuzlu suyla gargara yapp boğazlara çok iyi geliyo geçen sefer boğazlarım şişmeden gegeçmişti
burnun tıkalıysa burnunada çekk
ıhlamur tavuksuyu çorbaa iyi gelirr ateş çıkmazsa sorun yokk
sağoll hugocumm şimdilik ateşim yok umarım çıkmazda
tuzlu gargarayı olcağımı hissettiğim günden itibaren yapıyorum ama etkisi olmadı
neyse artık otla çorbayla meyveyle atlatmaya çalışıcam
kış gebeliği gerçekten çok zor tam hastalık zamanı
Evet canim 5 parca 3 bine aldik biz toplamdacanım sen kayınvalidenle evleri ayırdın mı? huzursuzdun kendi evine çıktın mı?
hadi gözün aydın canım artık sırada doğumlar var heralde kaldı mı bişey?
canım oda takımını kaça aldınız? güle güle kullanın bu arada. 5 parça toplamda değil mi?
canım sen ve bebeğin sağlıklı olun da alışveriş olur yapılır ne olcak Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş.
arkadaşlar herkese iyi geceler
ben yine feci faranjit oldum ayrıca gripte başladı
acayip canım sıkıldı yaa o kadar dikkat ediyorum bu pis hastalık beni buluyor
ilaç içmeden atlatmanın yollarını denicem yine
aktara uğradım iş çıkışı
tarçın havlıcan zencefil ekinezya ıhlamur verdi
şimdi ocağın üzerine bıraktım demlensin içicem
sizce bir zararı olurmu ne yapmalıyım sizce :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?