- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #23.501
canım bilmiyordum kusura bakma eşinin falna adı sanmıştım hatırlatmak istememiştim...
demek bir ay önceki hali buu şimdiki nasılıdr acabaa dediğin kadar var ozaman...
Kızlar battaniye her zaman lazım olcak, yataren, uyurken taşırken, arabasında, anakucağının altına sermeye, koltukta yanınıza yatırırken altına sermeye vs çok lazım olcak o yüzden fazlasından zarar gelmez. ben de 7 tane var, daha da arttırabilirim rakamı:)
Oooo başladın mı, süpersin ben şubatta falan başlarım diyorum yıkmaya, ama senin benden daha az zamanın var:) Ne yaptın renklileri açık renkleri ayırdın mı? 30 da mı yıkadın? Çekme falan oldu mu? Oyuncakları falan bozuldu mu? Bir de yumuşatıcı ilk 6 ay kullanmayın diyorlar ama. Amma soru sordum dimi, çok meraklıyım. Bu arada beşiğin yatağı için bişey yaptın mı canım, ben yorgancıya verip pamuk doldurtayım diyorum.
Canım bir doktora bağlı kalma yine de sen,bir başkasına daha göster bebişini aklında soru işareti kalmasın
bence de kesinn
cnm bak şimdi üzüldüm ya benim ki daha farklıydı böbreklerinde büyüme vardı doktor takip edicez dedi bu ay baktığında büyüme durmuştu artık normal ama gene de takipte tutalım dedi..seninki farklı bişey anladığım kadarıyla ama bence şimdiden bu kadar ağlamanı gerektirecek bir durum değil be tatlım üstelik 100de100 öyle olacak diye bişey de yok benim doktorum hep der biz şimdi bebek iyi çok sağlıklı deriz ama sonuçta hepsi tahmin orası kapalı bir kutu ve aslında herşey bebek doğduktan sonra anlaşılıyor diye..hatta haberlerde çıkmıştı kadının biri tüp bebek yaptırmış sırf çocuğu en sağlıklı en akıllısı olsun diye en iyi sperm ve yumurtadann yapmışlar ve dokuz ay boyunca herşey çok normal ve güzel gitmiş fakat doğumdan sonra bi bakmışlar bebek kör eli ayağı sakat organları bozuk daha bir sürü...o yüzdden fazla zorlamamak ve her zaman sadece iyide değil kötü bişeyde de allah a sadece ona sığınmak yeter diye düşünüyorum biraz cemalnur sargut gibi konuştumama öyle napimm:26:benim oğlumda sorun çıktığında ben sadece ne derece tehlikeli diye sordum ölüm riski fln yok deyince doktor o kadar takmadım ne yalan söyleyeyim sadece beslenmeme daha bir dikkat ettim sonuçta böbrek dediğin şey kanı süzen bişey ve onun süzerken zorlanmayacağı besinler almaya dikkat ettim belki oğlumda da işe yarar iyileşir diye nitekim öyle oldu bence sen de rahat ol ve sağlığına daha bir dikkat et emin ol bebişine de yansır
Bence de başka bir doktora daha görün Prof.Dr. Recep Has bu konuda çok iyi benim bebeğimde de böbrek genişlemesi görüldü iki kez detaylı ultrasona girdim. Konunun uzmanı olması çok önemli canım.
iclal 18 bebeğine acil şifalar diliyorum.bencede başka bir doktora görün derim ben teyit ettirmekte yarar var bu gibi şeyleri.
Arkadaşlar geçen 2 gün önce tansiyonum 14 e fırlamıştı bu gün ölçtürdüm 12 ye inmiş hepinize tavsiyeleriniz için teşekür ederim.hugocuk ve lacheis arkadaşlarım özellikle sizlerin dediğini yaptım çok şükür düzelmiş yapmaya da devam edeceğim Allah razı olsun sizlerden bundan sonra hiç bir gebe arkadaşımızın yükselmesin inşallah tansiyonu.yaptıklarıma gelince ekmeği sadece sabahları yedim akşam ve öğleleri yemedim bide akşam yediğim yemeklerin üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm .tuzu azalttım az az sık sık yemeye başladım.bu sayede düzeldi.umarım bundan sonra çıkmaz inşallah bi daha
cnm geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifasını versin inş.bak dr da söylemiş bir sorun olmaz diye başka bir dr daha görün mutlaka dualarımız seninle ve bebeğinle....
cnm sıkma kendini üzülüpte daha kötü yapma herşeyi vardır bundada bir hayır rabbim şifa versin bitanecik yavruna
canım sıkma canını inş. bi sorun yoktur benim kaynımın da bir böbreği doğuştan gelişmemiş ve bunu askerde farketmişler şimdilik bi sorunu yok sadece çok üşüyen bi insan böbrekle alakalıymış öyle diyor . Hakkınızda hayırlısı olsun
herkese günaydınn...
canım gaviscon kana karışmıyo, hamilelikteki en güvenli ilaçlardan biri... ama yine de sen bilirsin... benim bulantılarım da çok uzun sürmüştü, ayva bana da ii geliyodu, inş, seninkilerde kısa zamanda biter :)
ewt dönenceyi mutlaka alın diyolar, 1 yaş sonrası için basit kalabilir ama yenidoğanlar için öneriyolar...
geçmiş olsun, ama doğana kadar çocuğun gelişimi devam ediyor sonuçta, bi çok sorun kendiliğinden düzelmiş oluyo, bu şekilde bi sürü hikaye biliyorum ben... o nedenle içini ferah tut ve bol bol dua et, hatta biz de edelim :) ben de başka bi doktora daha görünmeni tavsiye ederim...
Canım moralini bozama,sen bir dra daha görün bence.İnş.bebeğin böbreğindeki sorun düzelir.
canım ben yurt dışındayım koçtaş yok burada.. ikea var türkiyede olan...arabistanda yaşıyoruz canım .. aslında boya yapılıar yapılmasına da fırsatçılar çok fazla hele yabancı olduğumuzu anlayonca fiyat daha da artıyor.. bakalım biz bugün yarın çıkacaz dışarı artık ben de siizin gibi odaısyla ilgilenmek istiyorum bebeğimin...cnm ben koçtaşa gittim bizim duvarlar saten boya olduğunu söyledim ve bebek odası boyanıcak dedim çalışan arkadaşlar renk kartelasını gösterdi renk seçtim rengi karıştırdılar makinada verdiler...üzerinde bebek elimi ne vardı ...birde yağlı boya sadece kapılarda kullanılır duvara su bazlı silinebilir boya olması gerekiyor zaten bebek doğana kadar havalandırırsın...
önemli değil canım zaten hiç unutulmuyo kızım doğunca daha iyi olucam 6 aylıkım ama 8 ay gibiyim iç karnımhiç yok senin göbüşte büyükmü
canım artık arttırma istersen arkadaşımın bebeği 3 aya yaklaştı aldığı battaniyeler ufak gelmeye başladııı
doğru diyorsun canım artık almıyım, hediye de kesin gelir zaten:) ay çok heyecanlıyım kızlar ya:) İnşallah sorunsuz, sağlıklı kucağımıza alırız bebişlerimizi zamanı gelince:)
canım ben yurt dışındayım koçtaş yok burada.. ikea var türkiyede olan...arabistanda yaşıyoruz canım .. aslında boya yapılıar yapılmasına da fırsatçılar çok fazla hele yabancı olduğumuzu anlayonca fiyat daha da artıyor.. bakalım biz bugün yarın çıkacaz dışarı artık ben de siizin gibi odaısyla ilgilenmek istiyorum bebeğimin...
canım benim de iç karnım azmış epey büyük benimksi de.. eşim izin vermiyor foto koymama .(( 6-7 kilo aldım ama sadece göbekten aldım kolarım bacsklarım hala ince.. herkes sanki kocaman basket topu yutmuş gibisin diyor
çok komik gerçekten benimkisi..biraz önce göbeğimde kırmızı bir çizgi gördüm sanırım çatlaklarım başlıyor...
kızlarrr aldıklarınızı yıkamaya başlayın sonra zor olurr yıka ütüle
ben elimde sabunla yıkadımm battaniyelerini makinaya attım sabuntozu kullanıyorum makinada çok memnun kaldım çok güzel ama granül sabun değil onlar makinayı tıkayabiliyormuşş
epey vakit alıyo onları hazırlamakk
şimdide aldığım ufacık şeyi bile yıkayıp ütülemeden dolabına koyuyorumm
odası dolabı perdesi halısı hazırr
odasının kapısına süsünüde taktıkk gerçi kapısı kapalı ama güzel havalarda havalandırıyorumm odasını
odası tertemiz sabun kokuyoo
her hafta odasını siliyorum süpürüyorum temiz duruyo ne olur ne olmaz diyee
hastane çantasıda hazırr
beşiği arabası telsizi bikaç banyo eksiği varr
1 tane pamuklu yorganımız varr şimdilik uyku seti almıcamm yaza pike takımı alırım kışa doğru zaten büyüyeceklerr yastık gerekecek o zaman alıcam uyku setii
elyafı pek sevmiyorumm
anneanne babaanne patik bere palto yelek örüyo
ayyy güleceksiniz bana ama lohusa şekerini bile aldımm
ben çok aceleciyim yaa dayanamıyorumm
canım kusura bakma pek bilmiyorum sorayım dedimm sen yorganmı doldurtacaksın yoksa yatağınımı yatak nasıl olacak açıklarmısın
amin inşallah
çok heves ediyoruz herşeyden almak istiyoruz ama hediyelerde olacak bide çok çabuk büyüyorlarrr küçük gelcek hemen birde bazı bebeciklerr iri büyük oluyo bazıları küçükk
arkadaşımınki kilosu çok değil ama uzun bir bebişş 2. ayını doldurmadan 0-3 aylık tulumlar dar geliyodu olmuyoduu
kızlarrr aldıklarınızı yıkamaya başlayın sonra zor olurr yıka ütüle
ben elimde sabunla yıkadımm battaniyelerini makinaya attım sabuntozu kullanıyorum makinada çok memnun kaldım çok güzel ama granül sabun değil onlar makinayı tıkayabiliyormuşş
epey vakit alıyo onları hazırlamakk
şimdide aldığım ufacık şeyi bile yıkayıp ütülemeden dolabına koyuyorumm
odası dolabı perdesi halısı hazırr
odasının kapısına süsünüde taktıkk gerçi kapısı kapalı ama güzel havalarda havalandırıyorumm odasını
odası tertemiz sabun kokuyoo
her hafta odasını siliyorum süpürüyorum temiz duruyo ne olur ne olmaz diyee
hastane çantasıda hazırr
beşiği arabası telsizi bikaç banyo eksiği varr
1 tane pamuklu yorganımız varr şimdilik uyku seti almıcamm yaza pike takımı alırım kışa doğru zaten büyüyeceklerr yastık gerekecek o zaman alıcam uyku setii
elyafı pek sevmiyorumm
anneanne babaanne patik bere palto yelek örüyo
ayyy güleceksiniz bana ama lohusa şekerini bile aldımm
ben çok aceleciyim yaa dayanamıyorumm
Biz geldikkkkkkkkkkkkk sonunda kırmızı pijamamızı pembiş geceliğimizi de aldık durun fotosunu çekip eklicem o kadar acıkmışız ki yemeğe dalmışız:)Yeterrr artıkkk iflass edicesss onu al bunu al off offfEmzirme sütyeni ve atleti 2 tane de alt çamaşır aldım birtanesi doğumdan sonra kullanınalardan toparlayıcı olan.Gitti paracıklar böhühühüüh
Biz geldikkkkkkkkkkkkk sonunda kırmızı pijamamızı pembiş geceliğimizi de aldık durun fotosunu çekip eklicem o kadar acıkmışız ki yemeğe dalmışız:)Yeterrr artıkkk iflass edicesss onu al bunu al off offfEmzirme sütyeni ve atleti 2 tane de alt çamaşır aldım birtanesi doğumdan sonra kullanınalardan toparlayıcı olan.Gitti paracıklar böhühühüüh
hayırlı olsun canım bebişin güle güle kullansın herkes herşeyi hazırlamış anacım ben napıceğim kızımın odası olmayacağı için gardolabımın yarısını boşaltıcam sonra alış veriş yapınca hazırlarım artık
Canım bebişe aldığımız beşiğin yatağı var, ama çok yumuşak, ayrı yatak da alamıyoruz çünkü şekli oval o şekilde satılmıyor, ben de içine biraz daha pamuk doldurtup dolgunlaştırıyım yatağı diyorum canım. Yorgan ayrı doldurtmaya gerek yok herhalde. Çünkü bebişleri ilk zamanlar ağır yorganalr tehlikeli, tulumlar daha kullanışlıymış. Sonra da yaz gelcek zaten, hafif bir bebiş yorganı alırım diyorum.
Ben artık alımı durdurdum ama teyze ve anneanne durdurmadı:) Kayınvalide daha hiçbirşey getirmedi çok da lazım değil ama belki utanıp o da getirir bişeyler. Görümcem de gitmiş prematüre takım almış, onu hiç kullanamam herhalde, inşallah kullanmama da gerek kalmaz. Artık çok az giyip hemen küçülenleri de ikinci bebişe kalır hayırlısıyla:)
İyi yapmışsın canım, erkenden hazır olmak iyi bence kafan rahat olur. Ben şimdi bişey yapamıyorum çünkü hem her gün işteyim, izne çıkmayı bekliyorum, hem de şifonyeri limitler dolduğundan gelecek aya bıraktık, şifonyer olmadan eşyaları yerleştiremem, çünkü dolabına sığmadı:S O yüzden gelecek ayı bekliyorum, annemle beraber hepsini yaparız inşallah.
Telsiz çok lazım oluyor mu acaba, ben de almadım daha?
benim arkadaşımda uzun şifonyer aldı dar uzun çok kullanışlı onu aldı bebekk için
yatak odasına koyduu
Güle güle kullan canım, ben de doğum sornası korse almak istiyorum ama hangi marka alsam, hangi beden alsam bilemedim:S
bende almak istiyorum medikalden alıcamm orda sorayım diyorum
benim arkadaşımda uzun şifonyer aldı dar uzun çok kullanışlı onu aldı bebekk için
yatak odasına koyduu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?