- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #2.461
siyah üzüm ama büyük olanlarından ye canım o daha etkili.bi de peynir yoğurt da baya bi kan yapıyormuş.kahvaltıda ve aralarda peynir yememi tavsiye etti doktor bana.öyle iki çatal alıpda bırakmayın dedi bi kibrit kutusundan büyük ye dedi
sen yemezsen bebeğin annem bi şey yemiyo demez o canlı varlık kendiliğinden büyür seni kanından sömürür dedi.aman kızlar dikkat edin proteinlere.şu an süt içemiyorum ama peynir yiyorum bol bol zaten peyniri severdim şimdi doktor dedi die dahada yöneliyorum hemde tuzlu tuzlu bulantımada iyi geliyor.
kızlar size sorduğum sorunun cevabını buldumm :)
folik asit doğuma kadar içilmeliymiş.. almanyada doktorlar doğuma kadar olan süreçte veriyorlar..
ben söliim siz araştırın... ayrıca çatlamamak için de pahalı kremler almayın , vazalin süper etki gösteriyormuş....
hepiniz sağlıkla kalın...
teşekürler arkadaşım sağol.kalp atışlarını gördüm bebişimin.
polyannacım ben doğumu 10-15 mart arası demiştim.sen oraya 15 mart yazmışsın direk olarak.Allah mı söyletti ne seni canım.bebişimde annesi gibi 15 mart doğumlu mu olacak yaaa çok sevindim inşallah.
canım folıkasıt ve elevıt farkılı elevıt vıtamın ıcın folıkasıtte kemıkler ıcın
kızlar rüyamda ne gördüm biliyormusnuz. kalkınca kendime çok güldüm... eve ultrason aleti alıyordum.600 tl mi neydi fiyatıı.pazarlık falan yapıp alıyoruz... yatak odasına yerleştirmişiz. her gün kendim karnıma jel sürüp bakıyıorum bebişime. bir de karşımda ekran var daha net görüyorum yanii.fotosunu çekiyorum aralarda..
varyaaa kafayı yedim rüyamı gerçeğe dönüştürmek istiyorum.
benimde ilk hamileliğim canım banada 9 aylık bir hamile arkadaşım var o demişti mutlaka kayıt yaptır sağlık ocağına diye.yaptırdım.20. haftadan sonra tetonoz aşısı vuruyolarmış ve diğer aylardada tel açıcaklar bana günü gelince bazı yerlerde aşı takip kartı veriyolarmış.ben istedim kart şu an yok tel numaran bizde zaten arıyacaz mutlaka seni dediler.bi de kayıt yaptırır yaptırmaz kansızlık felan varmı diğer v.s bi hastalık varmı diye kan aldılar ücretsiz bi de .gittiğim özel hastanede yapsalardı bunu baya bi para alırlardı.
ben de folicplus kullanıyordum ama elevit daha iyimiş sanırım... bitince elevit almaya karar verdim..
gebeliğimi ilk öğrendiğimde elevit kullandım 1 hafta kadar,sonra folik plus a geçtim,elevitin içinde bütün vitaminler varmış ama folik ilk 3 ay daha önemliymiş,,,3. aydan sonra elevite geçiliyormuşş,,,
ben hamileliğimi öğrendiğimden beri elevit kullanıyorum ayrıca folik asit vermedi doktor içinde var dedi.kullanmam gerekiyomu folik ya huzursuz oldum şimdi
kızlar ben çatlak için bebek yağı sürüyorum benim karnımın yanları pul pul dökülüyo çok kuru sadece o bölge okadar kuru aynsı annemdede var özellikle oraları nemlendirmeye çalışıyorum bilmiyorum ne olur bebek yağım bitsin vazelin kulllanırım birazda sonra olmadı başka bi çatla kremi denerim anneminde karnı çatlamıştı benimdemi çatlıcak ühühühühüayrıca selülüt oldu onlar sinirimi bozuyo arka baldırımda varı şimdi ön baldırımı sıkıncada çıkıyo offfffffffffffffffffff geçermi ya doğumdan sora
kızlar kaç kilo aldınız normalde bu aylarda kilo alınmazmış ilk 3 ayda 1 kg falan alınımış ben şimdiden 2 kg geçtim
:)) bu vazelini başka topiklerde de paylaşmıştım ben:) vazelin gerçekten süper. amaaaaaa kararma yapıyor kızlar. tabi doğumdan bi süre sonra geçiyor. siz karardığınızı farketmiyorsunuz doğuma kadar, doğumdan sonra karnınınz indiğinde gerçekler ortaya çıkıyor. Amaaaan bebeklerimiz için değer ama. Benim öyle kocaman bi karnım vardıki vazelin sayesinde çok az çatladım:)
iyi geceler kızlar
bugün sinirimden fazla yazamadım size..
şimdi olayı anlatayım benim peder kayınpedere borç para vermişti daha doğrusu vermiş ama benim haberim olmadı çünkü olsaydı ben verme derdim çünkü kayınpederim borcuna sadıktır ama mümkün olduğunca geciktirir ticaret adamı olduğu için neyse bizimki de geri talep etti mi hemen almak ister kısacası babam parayı 2 aydır istiyor dün kayınpeder tamam yarın vericem öğlene kadar demiş ama bugün öğlene kadar yollayamamış babam da bu sırada halama dert yanmış artık ne dediyse allah bilir!halam a da ne oluyorsa sabah beni aradı normal normal enayi gibi beni kandırarak kayınpederin nosunu istedi ben de(kayınpeder anjiyo olmuştu)geçmiş olsun demek için arayacak sandım verdim.meğerse babamın parasını istemek ona düşmüş babamı ve beni düşürdüğü duruma bakarmısınız??eşim bunlar da amma çirkefmiş fln gibi laflar etti zaten duygusalım çok fena oldum babama da çok kırıldım halama anlatacağına bana anlatsa bu kadar rezil olmazdım şimdi sağolsun halam iki dünürün arasını bozdu beni de rezil etti babamla aramı bozduçok kötüyüm anlayacağınız..ay çok karışık yazdım ama önemli değil anlamasanız da olur...kendime de enayi gibi numarayı verdiğim için nasıl kızdım anlatamam
bırakalım bunları ben eski doktoruma gittim çok mutlu oldumbebişimi de gördüm büyümüş bu arada size geç döllenme olduğunu söylemiştim kızlar çünkü ilk gittiğim doktor küçük demişti onun dediğine göre bugün 8+4 olması lazımdı oysaki benim cnm 9+2 yani gününü yakalamış çoook mutlu oldum doktor herşey gayet iyi dedi allah sizden de razı olsun bütün mart anneleri bebişlerine sorunsuz kavuşsun inşallahhhhh bu mübarek günlerde her gece dua etmeye çalışıyorum gerçi dün gece yorgunluktan uyuyakaldım:26:
herşey bir yana şimdi çizelgemi yeniden yapıcam bu gıcık olayın kahramanlarını da allah a havale ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?