- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #35.201
odanız güzel olmus. güle güle kullansın oglun
ama dogru olması gerek. senin eşinin kaynanası senın annen oluyor. benım de kaynanamın annesı oluyorsa yanı senın annen oldugu ıcın . sende benım kaynanam olursun
ala ala.. ya da kaynanamın kardesı vs olursun. var bunda bı yanlıslık
bende devlet hastanesinde yapcam inşallah iyi dr ve ebelerle karşılaşırız sonuçta doğumu biz yapcaz acısını biz çekcez benim arkadaşım özel hastanede doğum yaptı kendi dr girmiş iyi hoş ama başka dr daha girmiş o hep bağırmış kıza doğum yaparken bide 3000 lr para verdi yaniii
Çok sağol canım hepimizin inş. Senin niye oyle nasıl zorla gönderiyolar, ya bu devlete girmek ayrı dert resmıyetle uğrasmak ayrı. Üzülme canım Allah bi kolaylık vericek inş. Bebeğin sana uğur getiricek . HAyırlısı ile alalım kucağımıza ondan sonra bi çözüm düşünürsün canım . Ben hamıleliğimin yarısını eşimden ayrı geçirdim o kadar zor ki çok bunaldım. Ama her sey yoluna gırıyor bir şekilde akışına bırak ınan yoluna girecek
canım aşkolsun ilk başlarda 40 a kadr dursun diyodun şimdi gelsin diosun 3 hafta daha kalsın 36 dan sonra ne zamna istiyosa gelsin cimcimen :)slm kıslar ben gece baykuş gibi yine uyuyamadım kızım 40 haftaya kadar duracakmış gibime geliyoo etrafımdaki herkes erken gelebilir hazır ol diyo artık hayırlısı AMERDAAAA gözünaydın bebişin erken davranmışş hayırlı olsun
odanız çok güzel ve sade olmuş güle güle büyüsün içinde oğluşun senin doğum tarihin belli oldumu ? benim cvbı atladın heralde yeğenimin yada çocuğumun eşimisin bu durumda çok merak ettim
Ya konuyla alakasız olcak ama içim çok sıkılıyo bugün...birileriyle paylaşmasam çatlıcam...çok yoruldum, çok sıkıldım...annemle babam ayrılar, annemin ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz...kardeşim üniverstede üstelik...eşimin ailesinin de hiç bi geliri, sigortası filan yok...eskicilik yapıyo babası ama kışın iş olmuyo, kiralarını bile ödeyemiyolar.ve onlara da bizden başka yardım edecek yok...evde 3 bekar çocuk, bi tanede şehirdışında üniversitede okuyan kız var.ve bütün bunlara para göndermemiz gerekiyo...bu ay görümcemin harc parası da var, hem de 760 lira (2. öğretim)elimizde bişey kalmadı tabi...bebeğe bişeyler alcaktım, alamadım...daha bi çorap bile almadım...ablamın hediye ettikleri, onun çocuğunun eskileri dışında bişey yok...Beşiğini de hediye etti sağolsun....o da olmasa...........Allah rızası için diyorum ama bu ay çok ağır oldu...ve bebeğe bişey alamayınca da üzüldüm....dokunsalar ağlıcam yani....kendimi 5 çocuklu anne gibi hissediyorum..tabi büyükler de var...heryerim ağrıyo, rapor vaktim geldi, izne bile ayrılamadım ekdersim kesilmesin diye....hep başkaları için çalıştığımı düşününce canım sıkıldı...bunları söyleyip sevabını götürmek de istemiyorum ama yorulyorum bazen işte
Ya konuyla alakasız olcak ama içim çok sıkılıyo bugün...birileriyle paylaşmasam çatlıcam...çok yoruldum, çok sıkıldım...annemle babam ayrılar, annemin ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz...kardeşim üniverstede üstelik...eşimin ailesinin de hiç bi geliri, sigortası filan yok...eskicilik yapıyo babası ama kışın iş olmuyo, kiralarını bile ödeyemiyolar.ve onlara da bizden başka yardım edecek yok...evde 3 bekar çocuk, bi tanede şehirdışında üniversitede okuyan kız var.ve bütün bunlara para göndermemiz gerekiyo...bu ay görümcemin harc parası da var, hem de 760 lira (2. öğretim)elimizde bişey kalmadı tabi...bebeğe bişeyler alcaktım, alamadım...daha bi çorap bile almadım...ablamın hediye ettikleri, onun çocuğunun eskileri dışında bişey yok...Beşiğini de hediye etti sağolsun....o da olmasa...........Allah rızası için diyorum ama bu ay çok ağır oldu...ve bebeğe bişey alamayınca da üzüldüm....dokunsalar ağlıcam yani....kendimi 5 çocuklu anne gibi hissediyorum..tabi büyükler de var...heryerim ağrıyo, rapor vaktim geldi, izne bile ayrılamadım ekdersim kesilmesin diye....hep başkaları için çalıştığımı düşününce canım sıkıldı...bunları söyleyip sevabını götürmek de istemiyorum ama yorulyorum bazen işte
Günaydın kızlaaarr
Canım gözün aydınnn.. 3. bebişimiz de geldi..Allah analı babalı büyütsün
Herkes ne güzel doğuruyo benim kızın da doktorun da acelesi yok ikisi de 40. haftayı bekliyo çıldırazaam
Bana da hiç doğurmayacakmışım gibi geliyo nedense
canım bebeişinin iyi olmasına sevindim, iki hafta sonra günün belli olur herhalde, çünkü senin sezeryan olacaktı, yarın görüşürüz canımmerhaba arkadaşlar, hastaneden geldik, nst ye girdim sancım çıkmadı şükür. doktor yine 2 hafta sonraya gün verdi. o gün gidip ekg, usg, nst ye girip kan ve idrar vericekmişim. ondan sonra da tarihimi vericek doğuma gidicem.
geçmişi yarın okurum artık.
inşallah sizlerde de herşey yolundadır.
şimdi çıkmamız lazım hepinizi öptüm.
odanız çok şirin, iyi, sağlıklı günlerde kullanın inşaAllah
valla evi toparladıktan sonra yorulmuşum galiba, hakikaten çok iyi geldi bu uyku, tavsiye ederim
canım evet ya sabah geleceğiz yazmışsın...uyuyun uyuyun ne güzel... iyi dinlenmiştirsiniz...
canım benim yaa, Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah bir yol açar size:44::44:Ya konuyla alakasız olcak ama içim çok sıkılıyo bugün...birileriyle paylaşmasam çatlıcam...çok yoruldum, çok sıkıldım...annemle babam ayrılar, annemin ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz...kardeşim üniverstede üstelik...eşimin ailesinin de hiç bi geliri, sigortası filan yok...eskicilik yapıyo babası ama kışın iş olmuyo, kiralarını bile ödeyemiyolar.ve onlara da bizden başka yardım edecek yok...evde 3 bekar çocuk, bi tanede şehirdışında üniversitede okuyan kız var.ve bütün bunlara para göndermemiz gerekiyo...bu ay görümcemin harc parası da var, hem de 760 lira (2. öğretim)elimizde bişey kalmadı tabi...bebeğe bişeyler alcaktım, alamadım...daha bi çorap bile almadım...ablamın hediye ettikleri, onun çocuğunun eskileri dışında bişey yok...Beşiğini de hediye etti sağolsun....o da olmasa...........Allah rızası için diyorum ama bu ay çok ağır oldu...ve bebeğe bişey alamayınca da üzüldüm....dokunsalar ağlıcam yani....kendimi 5 çocuklu anne gibi hissediyorum..tabi büyükler de var...heryerim ağrıyo, rapor vaktim geldi, izne bile ayrılamadım ekdersim kesilmesin diye....hep başkaları için çalıştığımı düşününce canım sıkıldı...bunları söyleyip sevabını götürmek de istemiyorum ama yorulyorum bazen işte
Ah canım ya benim ve benim gibi 15-20 arkadaşın kadroları kapatılmış, bizi de başka şubelere vermek yerine Allahın bile unuttuğu şehre çoooook uzuk bir birirme göndermeyi düşünüyorlarmış, düşünsene 36 yaşında ilk defa anne oluyorum, onun heyecanı apayrı zaten, bebeğime daha yakın olacağım bir işim ve evim var (10 km), hayatımı kolaylaştırır bu derken çoooook uzak bir yere (45-50 km) gönderilmek, beni tamamen bunalıma soktu, ağlamaktan hastalandım, ama Allahıma ve oğlumun kısmetine güveniyorum, yapacak başka bir şeyim yok.
Ben araştırmışken sizinle de paylaşıyım istedim, çalışan annelerin geçen sene torba yasayla değişen hakları aşağıdaki gibiymiş. Eşlerimize de 10 gün babalık izni çıkmış :)
2011 Yılı Torba Yasayla Değişen Doğum İzni Ve Süt İzni Süreleri;
• Kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar. Bu sürelerde doğum iznine ayrılabilirler…
• Kadınlar eğer erken doğum yaparlarsa kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilirler.
• Kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verielemez.
• Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
• Doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
• Kadın işçilere doğum süresince iş hakkı saklı kalır.
• Yasada kadın işçilere doğum süresince ücret ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklık yoktur ama şu anda ücret ödememe yönündeki karar esastır. Tabi bu durum iş sözleşmesinde belirtilmişse iş sözleşmesinde belirtilen kural geçerlidir.
• Bazı şartları taşıyan anne adaylarına SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.
• İşçilerin hamile olması işçiye veya işverene sözleşme feshi hakkı tanımaz.. Ancak işçiye tanınan sürenin aşılması durumunda fesih hakkı doğar…
• Anneye tanınan süt izni: Doğum yapmış kadınların bebeklerini emzirebilmelerin için zamana ve bebeğinde annenin sevgisine ve sütüne ihtiyacı vardır. Emzirme izni ilk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için günde 1,5 saattir. Memurun süt iznini kullanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağını tercih hakkı olacak Bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceği annenin belirleme hakkı vardır.
• Babaya doğumda 10 günlük doğum izni verilebilir.
Örnekler;
Kanunun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde,” ibaresi “sigortalı kadının, erken doğum yapması halinde doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılamayacak süreler ile isteği ve hekimin onayıyla doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde,” şeklinde değiştirilmiştir.
Buna göre, doğum öncesi 8 (7×8=56 gün) veya çoğul gebelik halinde 10 (7×10=70 gün) haftalık istirahata ayrılan veya 3 hafta kalıncaya kadar çalışabileceğine dair rapor alan ancak daha önce erken doğum yapan kadın sigortalıya doğum yapacağı tarihten önce (erken doğum nedeniyle) kullanamadığı günler doğum sonuna ilave edilerek geçici iş göremezlik ödeneği ödenecektir.
Örnek: Doğumuna 8 veya çoğul gebelikte 10 hafta kaldığı ya da 3 hafta kalıncaya kadar çalışabileceğine dair rapor alan kadın sigortalının erken doğum nedeniyle kullanamadığı doğum öncesine ait günleri doğum sonuna ilave edilerek geçici iş göremezlik ödeneği ödenecektir.
Allah gönlüne göre versin, inşallah olur tayinin, benim de öyle bir tayin muhabbetim var ama ben istemiyorum, zorla göndereceklermiş, pek bir ağladım zırladım ama şimdi olayları akışına bıraktım, bebeğimi alayım da kucağıma hayırlısıyla, sonrasını sonra düşünecem.
ankara da doğum yapacak arkadaşlar,nerde yapmaya karar verdiniz ?
Canım ben Çubuk devlet hastanesinde yapacağım, eşim özel hastane olsun istedi, ama benim için hastaneden ziyade doktor önemliydi, Çünkü maalesef çok olumsuzluklar duyuluyor ve bu özel hastanelerde (sırf para koparabilmek için) gün geçtikçe daha çok arttı...masiva ankarada doğumu nerde yapıcaksın?
ankara da doğum yapacak arkadaşlar,nerde yapmaya karar verdiniz ?
canım sıkma canını bu hissi bende çok iyi bilirim kimseye kıyamıyosun bende paylaşmayı çok severim ama oldukça paylaşıyo insan olmayınca ve mecbur kalınca sıkıntıya düşüyosun sen gönlünü ferah tut sizin niyetinizi Allah biliyo bebeğin kısmetiyle gelir inş. bütün sıkıntılardan kurtulursunuz.
canım kendınız harıcınde baskalarının sorumlulugu olması gercekten zor. bız sadece kendı ve bebegımızın sorumlulugunu alırken bıle korkuyoruz yetısemeyız vs dıye. sımdı yazdıklarını okuyunca aslında baska sorumlulugumuz yok diye düşündüm. canım bızde izne ayrılmadık. kendını motive et tmm zor ama. son ana kadar calısabılırım olur fln de. ben oyle yapıyorum. benım de bakacak kımsemız yok aılelerımızden uzakta görev yapıyoruz. ekonomık dusunme bır tek . umarım kardesler okullarını bitirir onlarda destek olur ve rahatlatır sizi . neyseki ablanın da cocugu varmıs da paylasıyor senınle. canım hediye getirenin olur eksıklerı tamamlanır yavrunun
canım benim yaa, Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah bir yol açar size:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?