- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #37.421
Limonlu kekciğim, sen de üzülme be bebeğim, kilo dediğin nedir ki, ben prematüre doğmuşum, ama berradan da küçük düşün, şimdi 1.70 boy ve sürekli rejim halinde bir beden,
,
yok yok dur sen bana bakma ben telaslıyım,sen sakinligini koru baksana dus alırım diyorsun daha ne dicen,dus herhalde o anda aklıma gelecek en son sey olur. ağlaya ağlaya kosardım taksiyeohh agrılarında azalmıs dursun minnoş az daha aferin ona ya valla kuzum bende burda bi acayip oluyorum sanki hepiniz kardesimsiniz ve benim gerçekten yegen lerim geliyo,heyecan ortak keder ortak. Allah bozmasın birlikteligimizi inşallahh
bende atıyorum galiba o sancılar şiddetli gelirse umarım pijamalarla gitmeye falan kalkmam hastaneye :) Amin inşallah bozulmaz bu arkadaşlıklarımız
dün bir soru sormuştum ama topik yoğun değildi birde sevgililer günü muhabbetinden kaynadı gitti...
şeyi merak ediyorum... hafta hafta hamilelik sitelerinde 36. haftadan sonra bebek fazla kilo almıyor görünüyor... yani haftada 100 gr gibi bir artma oluyor. böylemi oluyor takıntımdan değil merakımdan soruyorum...
canım benim kızımda 35. haftaya kadar hep 2-3 hafta önden gidiyodu kilo olarak şu anda 37 . haftamızdayız ve artık haftada 100 -150 gr arası alıyo ama birazda bebekle alakalı galiba okuyorum bazen 3,5 kilo olan bebişler falan var benimle aynı haftada olup..Tabi kiloya takılmayalım hiç birimiiz sağlıkla gelsinler de anne sütü yeter onlara
limonlu_kek_
canımmm dogum kilosuyla boyuyla alakalı derlerdi gelişmesi ama öyle olmadıgına okdr cok tanık oldum ki. sen sıkma canını,50 cm altında doğan kısa olur derlerdi hep valla öyle degilmiş bir sürü örnek var etrafımda. kilosu da masallah yine öyle cok zayıfta degil. hele bi dogsun sen yedirir beslersin onu sonraaa topaç gbi olur güzel yavrun. özellikle birde sütüü alırsa ne ala.
Yeni gördüm cicilerinizi, hepsi çoook güzel, güle güle kullanın, araba konusunda da isabetli davranmışsın canım, bence çk hoş, mavi ve pembe dışında bütün renkler unisexdir bence, bakma sen o yorumlara.
CANIM KIRMIZI ARABA ÇOK DOĞRU Bİ SEÇİM.. ben de oğluşuma kırmızı gri karışık bi renkte aldım, seninle aynı sebeple...güle güle kullansın kuzucuğun..
teşekkürler teyseleri sizler de güle güle kullanın.bu arada skr odan çok güzel olmuş güle güle kullansın kuzucuk..
Merhaba annecikler,Benim Prensesim geldiiiiiiiiiiiiiiiiii:))))) en son ayın 9nda akışkan bişi geldiğini söylemiştim,dr sorun yok birşey olmaz demişti ki......Akşamına suyum geldi.....37.haftada gece yarısı acil sezeryana girip 3245gr 46cm şipşirin tombul yanaklı bi kız çocuğum oldu:))))))))
gözleriniz aydın kızlar biz de sizleri merak ediyoduk neyse ki sağ salim gelmiş kuzucuklar. sağlıkla büyüsünler sıcak yuvalarında inş. darisi bizlerin başına.selam kızlarrr benim meleklerimde 13 şubat günü geldilerrr prensim ve prensesim benimle birlikteler çok şükür sağlıkları gayet iyi evimizdeyiz isim konusunda karar verememiştik belli oldu oğlum ADA kızım KUMSAL oldu Allahım herkese nasip etsin inş.....çok ama çok güzel tarifi imkansız duyguymuşş bunlarrrr fırsat bulunca yeniden girerimmmm
canım ne takıyosun sen onu söyleyen çok mu bilinçli bi bayan ? doktr falan mı? hamileyken doktoru bi espri yapmıştır. cocuk da hiperaktif miştir tuttu diye düşünüyodur. benim doktrum her seferinde diyo ne kadar hareketli o kadar iyi diye. arada benim de aklıma gelmiyo değil. hiperaktif mi olcak bu çocuk diye benimki de çok hareketli maşallah. ama takmıyorum hem öyle bile olmuş olsa şu anda ne yapabiliriz ki ya da ne yaptık da öyle oldu? müdahale şansımız var mı? yok .. o zaman bunu dert edinmeye de gerek yok. ne çıkarsa bahtımıza dicez. sonuçta onlar bizim yavrularımız. kaldı ki öyle bi şey yoktur içini ferah tutKızlar ben rehberlik araştırma merkezinde çalışıyorumya, az önce bi çocukla görüştüm, hiperaktif...annesi dediki 'karnımdayken aşırı hareketliydi zaten,doktorda demişti hiperaktif olcak' diye..çok şaşırdım...anne karnında nasıl koymuşlar teşhisi....korktum biraz da...benim oğlan da mütemadiyen hareket ediyo...yani 24 saatin heralde en az 17-18 saatinde hareketli...çok nadiren duruyo, uyuyo heralde...inşallah öyle olmaz...
Merhaba kızlar,6 Şubat'ta epidural sezaryenle kızımı kucağıma aldım.cok şükür kizim2400gr doğdu ve kuveze gerek kalmadı.bende ise epiduralin 1000de1gorulen kacak riski olmuş .dogumdan sonra düne kadar gözümü bile açamadım.dun ve bugun biraz daha iyiyim.Halen daha oturmuyorum ve ayağa kalkamiyorum ama yatar pozisyonda gayet iyiyim. Bir haftaya kadar geçmezse kateterin takıldığı yerden kendi kanımı verecekler.
Buarada kizim cok şükür gayet iyi,sanki minyatür bir biblo gibi. Yatarak emziriyorum hastaneden 2200 gr çıkmıştık, sanırım biraz arttı.
Polycim kızımın adı da İdil oldu,eklersen sevinirim.
Gecmisi okuyamadim,dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür ederim.dogum yapan arkadaşların gozuaydin.
Merhaba annecikler,Benim Prensesim geldiiiiiiiiiiiiiiiiii:))))) en son ayın 9nda akışkan bişi geldiğini söylemiştim,dr sorun yok birşey olmaz demişti ki......Akşamına suyum geldi.....37.haftada gece yarısı acil sezeryana girip 3245gr 46cm şipşirin tombul yanaklı bi kız çocuğum oldu:))))))))
selam kızlarrr benim meleklerimde 13 şubat günü geldilerrr prensim ve prensesim benimle birlikteler çok şükür sağlıkları gayet iyi evimizdeyiz isim konusunda karar verememiştik belli oldu oğlum ADA kızım KUMSAL oldu Allahım herkese nasip etsin inş.....çok ama çok güzel tarifi imkansız duyguymuşş bunlarrrr fırsat bulunca yeniden girerimmmm
merhaba arkadaşlar
bugün 37+3 oldum. artık hamileliğimin sonuna geldim. 16. haftadan beri yatıyorum ama açıkça söylemek gerekirse son bir aydır gezmeye başladım. dışarı çıkıp 1-2 saatliğine kendimi yormadan dolaşabiliyor arkadaşlarıma gidebiliyorum. rahim ağzını sadece dikiş tutmasına rağmen çok şükür bir problemle karşılaşmadım. serklaj işlemi gerçekten iyi yapılmış. şu an tek problemim bebeğim biraz küçükmüş yani ölçüleri 2-3 hafta geriden geliyor. dün bir gece hastanede yattım. bebeğin küçük olmasının gelişim geriliğinden mi kaynaklandığını araştırdılar. ama çok şükür kan akımları ve solunumu normal çıktı. yani bebek minyon tipli olacakmış. ama yinede endişeliyim. acaba sağlığı yerinde mi, doğduğunda bir problem yaşayacak mıyım bilmiyorum.bir de 32. haftaya kadar prof. dr. a gittim o böyle bir durumdan hiç bahsetmedi gelişimi gayet iyi dedi. doğumu üniv hast. de yapmak için polikiliniğe gitmeye başladığımda orada bu durum ortaya çıktı. yani bebeğin gelişimi sonradan mı durdu yaksa benim prof bu işten anlamadı mı. doğumdan sonra nasıl bir durumla karşılaşacağım bilmiyorum. bu arada sezeryan tarihim belli oldu. önümüzdeki hafta salı günü yani 21/02/2012 olarak tarih belirlendi.
ekonomik kocaBizim ki de sevgililer gününe bi çeyrek altın almış gelmiş.sünnet çocuğu muyum ben dedim gülerek.=)) ne bileyim dedi istediğini al.istersen biriktir.benim kocam çok ekonomiktir.gidip 3 tane güle 50 lira vereceğine çeyrek almış bana.çok güldüm akşam =)))
Boylesınıde ılkkez duyuorum:)) Bence alakası yok tamamen tesaduftr karında oynayan cocugaa ılerde hıparaktf olck dıyen doktruda tebrık edıorum:)))
burada arkadaşlar bugün bebişimin hareketleri yavaşladı,bugün hareket etmedi diye yazdıkça ben hayretler içinde okuyordum, çünkü benim oğluşumun hareketleri daha hiç yavaşlamadı, sürekli hareket halinde, gece gündüz, hatta diyorum bu çocuk ne zaman uyuyor şu an bile öyle hareketliki, birde ellerini, kollarını vücudumun heryerinde hissediyorum , bakalım nasıl bir bebiş olacak
Neyse arkadaşlar ben artık kaçar, bir kaç günün yorgunluğundan olsa gerek bugün canım hiç iş yapmak istemedi, ama kalksam iyi olacak, çünkü makinaya çamaşır atılacak, kuruyan çamaşırlar toplanıp ütülenecek ve akşama eşim gelincede sandığımdan annemin çeyizime yaptırdığı lohusa nevresim takımını çıkaracağız, ve yavaş yavaş bavul hazırlanacak, yarın son gün, inşaAllah cuma günü ankaradayım, ankarada olmak güzelde eşimden baya bir ayrı kalacağım, o dokunuyorinşaAllah tayinimiz ankaraya çıkarda ne ankaradan, ailemden ayrı kalırım nede kocamdan ayrı kalırım, bizim için dua edinde hayırlısıyla tayinimiz çıksın artık
canım gözün aydın sana da geçmiş olsun inş. en kısa sürede eski sağlığına kavuşursun.Merhaba kızlar,6 Şubat'ta epidural sezaryenle kızımı kucağıma aldım.cok şükür kizim2400gr doğdu ve kuveze gerek kalmadı.bende ise epiduralin 1000de1gorulen kacak riski olmuş .dogumdan sonra düne kadar gözümü bile açamadım.dun ve bugun biraz daha iyiyim.Halen daha oturmuyorum ve ayağa kalkamiyorum ama yatar pozisyonda gayet iyiyim. Bir haftaya kadar geçmezse kateterin takıldığı yerden kendi kanımı verecekler.
Buarada kizim cok şükür gayet iyi,sanki minyatür bir biblo gibi. Yatarak emziriyorum hastaneden 2200 gr çıkmıştık, sanırım biraz arttı.
Polycim kızımın adı da İdil oldu,eklersen sevinirim.
Gecmisi okuyamadim,dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür ederim.dogum yapan arkadaşların gozuaydin.
bizim mobilyalar da kokuyor hala hele bir kapıyı kapatırsam korkunç oluyor. çekmeceler açık bizim boya yapılmıştı o da hala kokuyor galiba içine koyduğum elbiseleri kokluyorum onlara sinmemiş zaten çekmece içlerine örtü diktirmiştim anneme onların içindeler bir şey olur mu kiyaa size bişi daha soriimmmm...benim oğlanın mobilyaları hala kokuyoo...nasıl geçiricem ben onuuuuuu...siliyoruz siliyoruz hala kokuyo..bebeğimin eşyalarına sinicek die korkuyorummmmmm
gözün aydın canım merak etmiştik seni tebrikler...Merhaba annecikler,Benim Prensesim geldiiiiiiiiiiiiiiiiii:))))) en son ayın 9nda akışkan bişi geldiğini söylemiştim,dr sorun yok birşey olmaz demişti ki......Akşamına suyum geldi.....37.haftada gece yarısı acil sezeryana girip 3245gr 46cm şipşirin tombul yanaklı bi kız çocuğum oldu:))))))))
canım ya arayıp biraz daha erken getirmelerini rica etsen? nerden aldın? benmkiler 13 ocakta geldi hala eksiği var bugün gelip tamamlayacaklar.Ne bılıyım bende mobılyacının bana dedıklerını sana satıyorum:)) Gercı bızım mobılyacı cok ıddalıı sana geldıgnde 1 hafta surmez butun kokusu cıkar dıyee temınatta bulunduu bız ımalattan sonra onları havalandırıoruz oyle teslım edıorz dedı deee bakalm işte oda gelnce belllı olcak:))) Benm odamın gelmesınde pek bısey kalmadı hee 8 10 mart gıbı beklıyoruz ınsallah:)))
gözün aydın canım.selam kızlarrr benim meleklerimde 13 şubat günü geldilerrr prensim ve prensesim benimle birlikteler çok şükür sağlıkları gayet iyi evimizdeyiz isim konusunda karar verememiştik belli oldu oğlum ADA kızım KUMSAL oldu Allahım herkese nasip etsin inş.....çok ama çok güzel tarifi imkansız duyguymuşş bunlarrrr fırsat bulunca yeniden girerimmmm
öylesine söylemiştir dr. hareketliye hep öyle denir ya... benmki de çok hareketli.Kızlar ben rehberlik araştırma merkezinde çalışıyorumya, az önce bi çocukla görüştüm, hiperaktif...annesi dediki 'karnımdayken aşırı hareketliydi zaten,doktorda demişti hiperaktif olcak' diye..çok şaşırdım...anne karnında nasıl koymuşlar teşhisi....korktum biraz da...benim oğlan da mütemadiyen hareket ediyo...yani 24 saatin heralde en az 17-18 saatinde hareketli...çok nadiren duruyo, uyuyo heralde...inşallah öyle olmaz...
dün bir soru sormuştum ama topik yoğun değildi birde sevgililer günü muhabbetinden kaynadı gitti...
şeyi merak ediyorum... hafta hafta hamilelik sitelerinde 36. haftadan sonra bebek fazla kilo almıyor görünüyor... yani haftada 100 gr gibi bir artma oluyor. böylemi oluyor takıntımdan değil merakımdan soruyorum...
Neyse arkadaşlar ben artık kaçar, bir kaç günün yorgunluğundan olsa gerek bugün canım hiç iş yapmak istemedi, ama kalksam iyi olacak, çünkü makinaya çamaşır atılacak, kuruyan çamaşırlar toplanıp ütülenecek ve akşama eşim gelincede sandığımdan annemin çeyizime yaptırdığı lohusa nevresim takımını çıkaracağız, ve yavaş yavaş bavul hazırlanacak, yarın son gün, inşaAllah cuma günü ankaradayım, ankarada olmak güzelde eşimden baya bir ayrı kalacağım, o dokunuyorinşaAllah tayinimiz ankaraya çıkarda ne ankaradan, ailemden ayrı kalırım nede kocamdan ayrı kalırım, bizim için dua edinde hayırlısıyla tayinimiz çıksın artık
cnm günlerimiz azaldı, hele seninki daha da azaldı. heyecan durumun nasıl, ben acayip heyecanlıyım.. nasıl geçiyor son günlerin??
heyecan,korku,mutluluk,merak,tedirginlik,stres,sinir ve kocaman bi uçuk:) buakşam ağda işini halletcem..yarın 12 de son kontrol..sonra gün nasıl geçer bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?