2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende bıraktım dediğim gibi içemedim aslında midem yandı kavruldu 1 2 haftadırda az az canım istiyor içiyorum günde 2 3 tane oda içime çekmiyorum bende bi doğurayım normal doğumada karar verdim çıkınca yakcam bir tane içime çekcemmm ohh mis sonra kahvem çayım cigaram özledim baya biii bu ikilemeleri! zaten minareden düşeni minareden düşen anlarmış

Son düzenleme:

inşallah tayininiz Ankara ya çıkar, ama tabi neresi sizin için daha hayırlı daha iyi olacaksa orası çıksın Bu arada Ankara da hava süper, iki güne bir kar yağıyor :)

Ben birçok eksiğimi özelcan bebeden aldım, süt sağma makinesi, ana kucağı, ateşölçer, park yatak vs. hem kaliteli markalar var hem de fiyatları çok uygun, kesinlikle tavsiye ederim.

ayy çok güzel, sanki doğum bizlermişiz gibi mutlu oluyoruz.. Allah bağışlasın ada ve kumsalı.. Sağlıkla büyüsünler inşallah. Gözünaydın.

bendede var o kremden..sürsemmi die düşündüm...bişi olmaz herhalde azıcık sürsem...çok kaşınıyo çünkü...

benimde bir iki ay önce kocaman uçuğum oldu, uçuk kremi kullanmadım. gül kremi vardı evde, onu sürdüm kaşınmasını engelledi ve kendiliğinden geçti birkaç günde... geçmiş olsun.

hamilelik psikolojisinden olmasın sakın ki bol bol yap çünkü herkesin söylediğine göre bebişlerimiz doğunca buna fırsaqtımız olmıcak.. gerçi ben inanmıyorum buna, ki kendimize bakalım ki hemen toparlanalım güzelceeee :)

bende makine kullanıyordum fakat birkaç ay önce cildimiz dahada hassas olduğundan canımı çok yakmaya başladı. ağdayıda yapamadığımdan jilete karar vermiştim sonra arkadaşımın tavsiyesiyle hazır ağda bantlarından kullanmaya başladım. haftada bir yapıyorum çok acımaması için fakat şunu farkettim ki makine bu haır ağdadan daha geç çıkartıyor tüyleri.

ya üzülme canım kapatır tabi ki Ebru Şallı nın ilk oğlu 2300 doğmuş düşün yani şimdi kocaman bi çocuk onla ilgisi yok doğduğunda iyi beslersen gayet ii olur. Benim arkadasımın 31 haftada 1300 gr doğdu bebeği şimdi boylu poslu bi çocuk. Kafana takma o kadar

kızlar herkese selam şöle bi okudum çıkıyom.bugün arkadaşım bizdeydi walla çok konuştuk galiba.
eşim de şidi geldi daha yemek yer.
kaçtım ben..

36+1 deyim.kilomuz 2600, boyumuz 47 cm. bebeğin başı doğum yoluna girmiş. max. 3 haftamız kalmış doktora göre. normal düşünüyorum fakat bakın ne oldu: genital siğil. nasıl bir belaysa, nerden bulaştıysa lanet okudum bol bol. 33. haftada 2 tane çıkmıştı. cildiyeye gidip yaktırdım. hafta sonu bir tane daha çıktı ve vajene yakın bir yerde. bugün de onu yaktırdım. moralim bozuk. sezeryan istemiyorum, normal olsun dedikçe habire türüyorlar.çok canımı sıkıyor, çoookk. geceleri uyuyamıyorum bile...

nasılsınız ????
SÜTLÜÇÖREK...YELLOW...REFİKAA...UHDE...CEYLİNMELEK...
kızlar hepinizi tebrik ediyorum gözünüz aydın yawrularınızı sağ sağlim aldınız kucaklarınıza RABBİM hepinizin meleğine uzun hayırlı ömürler wersin...
benim gibi hala bebişlerini bekleyen annişler inş hayırlısıyla bizlerde sağlıkla kawuşuruz minnaklarımıza...
bugün bnm dr kontrolüm wardı idrar tahlili werdim enfeksiyondan kurtulmuşum dr doğumla ilgili bilgi wermek için beni nstye yolladı fakat inatçı kızım bu kezde hiç hareket etmedi o yüzden konuşamadık yarın erkenden tekrar gitcem inş bu kez olur ...

Özlemcınar ve Berkerdem tam 35 haftalıkken doğum yaptım,zaten son 10-15 günde hiç beslenememiş,kilosu artmamıştı kızımın. İki defa ciğer geliştirici iğne uygulaması yapıldı. İlk dozlarını 1-2 ocakda,ikinci dozlarını da 4-5 şubatta oldun.sanırım onun epey faydası oldu küveze girmemeizde.

Gamzecim 2400gr doğdu İdil,hastaneden çıkarken 2200grdı. Emzirmek için İdil'i uyandırmak inanılmaz zor. Sürekli uyuyor,altını açıyoruz,elini ayağını çimdikliyoruz,yüzünü ıslak pamukla siliyoruz ama baygın şekilde uyuyor İdil. Sarılık olmamsı için 2saatte bir mutlaka uyandırın ve emzirin dediler ama bizim kızı uyandırmak ne mümkün. Şimdilik çok fazla emmediği için gögüslerim taş gibi oluyor ve çok ağrıyor.Sağıyorum ama 1-2 saate tekrar sancımaya başlıyor. Neyse böyle böyle alışıcaz heralde.

git git cnm bi cesaret git ağdaya temiz olarak doğum yaparız inş. aksi bi durum olmazsa :)
Ben kendime ayna aldım o iş için çok komik bi durum oluyor banyoda ama ağdaya gitcem herşeyi göze alarak:)
Kızlar ben gidip yemek yeyim hepinizi çook öptüm yarın görüşürüz

nasılbirşey agda bantları? sir agda olanlar mı? veet mine var?

ona cok dikkat et eğer aktif dönemindeyse bebeğe geçiyor ve de bebeğin solunum yollarına boğazına yerleşiyor ve bir kısmı kansere sebep oluyor bebekte. hayırlısı olsun bence normal diye tutturma bu durumda sezeryan bir nimet senin için. ve bu 3 haftada tamamen bağşıklık sistemini kuvvetlendir.

ben ankaradayım zekai tahir burakta doğum yapacagım inşallah. medicanaya güç mü yeter. 5700 istemişlerdi telefon ettimde.çüşşşşş dedim kendimee
ANkara da olan hamiş arkadaşlar hangi hastanelerde olacak doğumunuz.. medicanada doğum yapacak olan varmı?

Son düzenleme:
inşallah tayininiz Ankara ya çıkar, ama tabi neresi sizin için daha hayırlı daha iyi olacaksa orası çıksın Bu arada Ankara da hava süper, iki güne bir kar yağıyor :)

.
Amiiiin, haberim var, annemler söylüyor ama olsun, biz doğma büyüme ankaralıyız, ayazına soğuğuna alışkınız

geçmiş olsun canım yaa, bunu ilk defa duyuyorum, inşaAllah bir daha çıkmaz da hayırlısıyla normal doğum ile bebişini kucağına alırsın:26:

ANkara da olan hamiş arkadaşlar hangi hastanelerde olacak doğumunuz.. medicanada doğum yapacak olan varmı?
Ben ankarada çubuk devlet hastanesinde yapacağım inşaAllah, medicana hakkında da bir bilgim yok:44:

Bugün yine ilginç bir doğuma şahit oldum.
Dün gece eve İstanbul seyahatimden eve geç dönmüştüm. Kanal 1 ve TV8 canlı yayınlar için Laurence ve ailesi ile birlikte beni de İstanbul'a davet etmişlerdi. Yayınlar doğal doğum felsefemizi anlatmak için bir fırsat oldu. Gösterdikleri o güzel ilgi ve misafirperverlikten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum.
Her şey güzel olmasına rağmen gerek yolculuk gerekse yayın heyecanları bizi yordu.24 günlük bebeğimiz Selim bu koşturmacaya doğrusu çok iyi ayak uydurdu. Yayından problem çıkmaması için tüm alt değiştirme ve emzirme programlarını Laurence çok iyi başardı.
Şöyle 8 saatlik bir uyku hayaliyle yattım ancak gece 03:00'den itibaren telefonlarım susmadı, 2 kere de hastaneye gitmek zorunda kaldım. Cumartesi olmasına ve uykusuz bir geceye rağmen gündüz de hareketliydi. Bir sezaryen, bir düşük derken akşamı bulduk.
Akşam 20:00, eve gelmişim, yemeğin ardından uyumayı planlarken acı acı çalan hastane telefonu kimbilir neler söyleyecekti. Arayan ebe hanımdı. Az önce bana danıştığı ve serum taktığımız gebede bebek kalp atışlarının çok düştüğünü söyleyince, derhal sezaryene hazırlamalarını söyledim. Yorgundum ve açtım. Açıkçası bu saatte sezaryen duymak isteyeceğim en son kelimeydi. İstemeye istemeye hastaneye gittim.

Tüm ekip toplanmıştı ama nedense Seher Ebe'nin yüzü gülüyordu. Bebeğin kalp atışları düzelmiş, ayrıca gebe de doğurmak üzereydi. Yaptığım muayene ebe hanımı doğruluyordu, risk azalmıştı ve gebe doğurabilirdi. Ona az sonra doğum yapacağını, ıkınma dönemini ister yatakta, ister ayakta, isterse de doğum masasında geçirebileceğini söyledim.

Filiz 21 yaşındaydı, Denizli'den yeni gelmişti ve ilk doğumunu yapacaktı. Biraz sonra baktım ki ayağa kalkmış ve bedeninin yönlendirmelerini izleyerek çok güzel ıkınıyor. Yüzünde güleç bir ifade vardı ve ebe hanım doğumun başından beri böyle olduğunu söyledi. Az sonra eşini de aldım odaya ve birlikte ıkınmaya başladılar. Her şey çok güzel gidiyordu. Heyecanlı değildiler ve sanki ne yaptıklarını biliyorlardı. Merak edip gebeye daha önce hastanedeki hamile eğitimine katılıp katılmadığını sordum. Katılmamıştı.
"Çok güzel ıkınıyorsun, aferin Filiz" deyince bana verdiği cevap her şeyi açıklıyordu;
"Ben çok inek doğurttum doktor bey, oradan biliyorum. Köyde inekleri en iyi ben doğurturdum. Ve onlar hiç bağırmazdı."

Bu kadar mı doğal bir cevap olur ? Doğumlarla haşır neşir büyüyen Filiz doğumlardan da korkmuyordu. Doğum onun için doğal bir olaydı.

"Peki" dedim, "Ne hissediyorsun Filiz? Acıdığını söylüyorlar. Ne hissediyorsun her kasılmada ? Acı mı? Baskı mı?"
"Acı kesinlikle yok." dedi, "Ama baskıyı hissediyorum, bazen az bazen de çok."

Bu ve benzeri cevapları bazı gebelerimizden alıyorum. Onlara baktığımda çok rahat ve sakin doğum yaptıklarını izliyorum. Doğumun bütün aşamalarında kendilerine ve bedenlerine olan güveni yüzlerinden okunuyor. Ve bunlar eğitim almayan, doğal davranışları ile bunu başaran gebeler.
Uzun bir süre bu gebelerde, diğer bağıran gebelerle kıyaslandığında neyin fazla olduğunu araştırdım. Bu gebelerde onların kasılmalarını rahat atlatmalarını sağlayan, diğerlerinde olmayan fazladan bir şey olmalıydı. Daha mı güçlüler ?
Ancak daha sonra onlarda bir fazlalığın olmadığını, tam tersine bir eksikliğin olduğunu keşfetmem uzun sürmedi.
Onlarda eksik olan "KORKU"ydu. Doğumdan korkmuyorlardı ve bu sayede Filiz'de olduğu gibi doğumları rahat geçiyordu.

Filiz'e ne mi oldu?
Doğum sırasında "Hadi çeksenize"dedi.Ben de ona "Çekmek doğru değil, siz ineklere böyle mi yapıyorsunuz?" deyince, bizim doğum sırasındaki -inek nasıl doğurtulur- dersimiz başladı.
Hocamız Filiz'di." Tabii, biz çekiyoruz. Önce ön ayakları gelir, tutar koltuk altına doğru çekersin."
"Peki, başı takılmaz mı Filiz?"
"Hayır, doğru çekersen takılmaz, ama yanlış çekersen takılır ve buzağı ölür."
"Biz de zorunlu olmadıkça çekilmez Filiz.Hadi bakalım son defa güçlü bir ıkınma ile bebeğini bize kavuştur."
Ve biraz sonra sakin ıkınmalarla bebeğini dünyaya getirdi. Hem de kesi yapılmadan. Hem de tamamen kendi çabalarıyla. Hem de zamana saygı duyarak. Hem de tüm varlığıyla orada bebeğine yardım ederek.
En büyük korkusu kesi yapılmasıydı. Onun sakin ve uyumlu ıkınmaları sayesinde kesi yapmaya gerek duyulmadan doğumu gerçekleştirmeyi başardık.

Ancak bebeği tarttığımızda hepimiz şaşırdık. Tam 4100 gramdı. Ne zaman dikişsiz bir doğum yaptırmaya karar versem hep bana iri bebekler denk geliyor. Ancak 4100 gr bebeğe rağmen Filiz sorunsuz bir doğum yaptı. Çünkü panik yapmadı ve bedenini izleyerek güçlü ıkınmalarla bebeğini ilerletti. Doğar doğmaz da bebeğini kollarına almanın mutluluğunu yaşadı.

İstemeye istemeye, yorgun gittiğim hastaneden, enerji dolu ve mutlu döndüm. Biz Filiz'e yardım etmenin büyüsünü yaşadık, o da bize korkusuz ve doğal bir kadının yaptığı doğumun ne kadar güzel olabileceğini bir kez daha gösterdi.Bir inek nasıl doğurtulmalu dersi de yanımıza kar kaldı.

Filiz'e bu hikayeyi sizlerle paylaşacağımı söyleyince hemen kabul etti.
Filiz'in hikayesi belki bir kişinin daha doğal doğum yolunda aklını çeler, kimbilir?

Bana bugun sağlık ocağındaki hemsire bebek 38. haftada iner dedi, o zaman hissediliyormuş indiği ve hafifliyormuşsun
tşk ederim canım yaa, bu konu hakkında hiç bilgim yoktu, ama hakikaten inse biraz rahatlayacağım gibi, çünkü kaburgamı çok gerdiriyor, aman hayırlısı ya, sağlıklı olsunda şurda zaten 4 hafta kaldı

Filiz-Melih çifti ikiz bebeklerinin doğumlarını sabırsızlıkla bekliyorlardı. Tüp bebek olduğundan dolayı çevrelerindeki herkes onlara mutlaka sezaryen olmaları gerektiğini söylemişti. Ben bırakın bebekler karar versin diye ısrar ediyordum. Kendi istekleri doğrultusunda cumartesi sabahı epidural anestezi ile sezaryen için randevulaştık.

Ancak Cuma akşamı bebekler gelmeye karar verdiler. (Her zaman söylerim bebekler en iyi kararı vereceklerdir.) Filiz'in suları geldi. Beni aradılar. Derhal hastaneye gittim ve sezaryen öncesi sadece kontrol amaçlı muayene edince çok şaşırdım. Filiz hiçbirşey hissetmemesine rağmen 7 cm açıklığa ulaşmıştı bile. Bu durumda normal doğumun bebekler açısından daha sağlıklı olacağını düşünerek Filiz'i ikna etmeye çalıştım. Ancak aylardır sezaryene hazırlanmış ve başka birşey düşünemeyen Filiz haklı olarak sezaryende ısrar etti.(Bu aşamada çevre faktörü çok etkili oluyor.)
Ancak sonunda ailesi ve doktoruna güvenerek kabul etti. Korkuları hala devam ettiğinden aktif doğumunun başlaması zaman aldı.( Korkularınız doğumu durduruyor) 2 saat sonra 1/2 saatlik aktif bir doğum eylemi sonrası önce kızımız sonra da oğlumuz annelerinin onu bekleyen kollarıyla kavuştu. Doğumdan hemen sonra Filiz bunları başardığına hala inanamıyordu. Filiz ve ailesi ertesi sabah evindeydiler, ne bir ağrı ne bir sızı, bebeklerini rahatça emziren ve onlarla bütünleşen bir anneydi artık.
Ülkemizde ikiz doğumların büyük bir çoğunluğu sezaryenle doğmaktadır. Doktorlarımız bile artık ikiz doğumlarda korkmaktadır. Bence karar aşamasını biraz da bebeklere bırakmakta yarar var. Bazen öyle kolay doğumlar oluyor ki iyi ki normal doğumu beklemişim diyor çiftler.
Filiz bu hafta kendisinin de katıldığı ve devam eden gruba gelerek doğumu bekleyen arkadaşlarına yaşadıklarını anlattı.Gebelerimiz ne kadar çok pozitif hikaye duyarlarsa doğumlarına korkusuzca hazırlanmaları o kadar kolay olacaktır.

Doğal doğum yolunda bana ve bebeklerine güvenen Arslan ailesine teşekkür ediyor ve ikizleri ile sağlıklı günler diliyorum.

01.12.2007

emla ile ağda denemesi sonucu:))) hüsran...iyi uyuşturuyo başında ama sonra hemencik geçiyo...ve bi süre jilet yapıpta tekrar ağda olduğu için acısı sonra çıkıyo..resmen kendi kendime kaşındım yani:) yarım yamalak bişi oldu..naapim yaa çok canım yandı..olduğu kadar artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…