- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #37.541
kızlar bu arada akşamları 5-6 kez kasılma oluyo ben de...nts ye hiç girmedim(35. haftamdayım)...dün bi an geliyo sandım...kasılma ve bel ağrısı oldu,ama geçti sonra....
Canım çok teşekkür ederim.Odanız da hayırlı olsun güzel günler geçirsin.şimdiden bakmakla en iyisini yapmışsın.
Canım yaa korkma herşey çok güzel olucak sen zaten tosuncuğu görünce herşeyi unutacaksın merak etme:)
Canım inş.böyle güzel bi doğum olur süpersin valla ne hayal gücü.Benim de normal olcak inş.Hayırlısı sağlıkla gelsin kuzucuklar.
Canım çok güzel odanız güzel günler geçirsin mışıl mışıl uyusun odasında inş.
Ayy canım hiç öyle şey olur mu kırmızı unisex bi renk.Ben de oğlumun odasını hep turuncu yeşil yaptım mavili bişey yok nerdeyse.Bebek arabasını da kırmızı almayı düşünüyorum ayrıca.Sen takılma öyle şeylere.
Canım Allah korumuş size bişey olmamış.Herşeyde bi hayır vardır üzülme,arabızda en kısa zamanda yapılır inş.
Günaydın canımmm.
ben geçen gün yaşadım oturdugum yerde agrılar gırmeye basladı ani ani kalkmaya çalıştım kalkamadım yatmaya calıstım yatamadım tarıfı zor bi ağrıydı yani zorla hastaneye gittim ve açılmam vardı 1 cm hastanede yatıp engellendi doğumum
şimdi gelelim sevgililer günü meselesine...
eşim akşam 8-8.30 gibi geldi... canım çok gezmiş üşümüş...
neyse geldi bu ben sana hiç bişey alamadım senin yüzüne bakamıyorum dedi...
oyy kıyamam neyse sarıldık... sen hep benim yanımda ol ben hediye istemem sen bana en büyük hediyesin dedim...
neyse babamın doğum günüydü... eşim küçük yaşta babasız kalmış ve baba sevgisine hasrettir... şükürler olsun ki babamı çok sever babamda onu... zaten babamlar üst katımızda oturuyor... yemeği yedik hadi gel babama hediyesini verelim dedi...
dedimki sevgililer gününde bana hediye almıyorsun babama alıyorsun... ikimizde gülüyoruz komik ama gerçek bu...
şimdi bu adam bana bu sevgiyi vermiş aileme saygılı daha ne isterim bu da bir hediye değilmi... neyse babamın doğum gününü kutladık gömlek almış... çokta güzel oldu onlarda mutlu oldu... biz eve geldik maç izledik...barcelona maçı...
ama yatana kadar halen hediye alamadım tüh vah... ben sana doğumda alacağım canım dedi... takı fln alacakmış kolye tarzı çok pahalıydı diyo 1-2 milyardan aşağı yok güzel birşey dedi...bize hergün sevgililer günü...
çok fazla konuştum ben...
merhaba arkadaşlar
bugün 37+3 oldum. artık hamileliğimin sonuna geldim. 16. haftadan beri yatıyorum ama açıkça söylemek gerekirse son bir aydır gezmeye başladım. dışarı çıkıp 1-2 saatliğine kendimi yormadan dolaşabiliyor arkadaşlarıma gidebiliyorum. rahim ağzını sadece dikiş tutmasına rağmen çok şükür bir problemle karşılaşmadım. serklaj işlemi gerçekten iyi yapılmış. şu an tek problemim bebeğim biraz küçükmüş yani ölçüleri 2-3 hafta geriden geliyor. dün bir gece hastanede yattım. bebeğin küçük olmasının gelişim geriliğinden mi kaynaklandığını araştırdılar. ama çok şükür kan akımları ve solunumu normal çıktı. yani bebek minyon tipli olacakmış. ama yinede endişeliyim. acaba sağlığı yerinde mi, doğduğunda bir problem yaşayacak mıyım bilmiyorum.bir de 32. haftaya kadar prof. dr. a gittim o böyle bir durumdan hiç bahsetmedi gelişimi gayet iyi dedi. doğumu üniv hast. de yapmak için polikiliniğe gitmeye başladığımda orada bu durum ortaya çıktı. yani bebeğin gelişimi sonradan mı durdu yaksa benim prof bu işten anlamadı mı. doğumdan sonra nasıl bir durumla karşılaşacağım bilmiyorum. bu arada sezeryan tarihim belli oldu. önümüzdeki hafta salı günü yani 21/02/2012 olarak tarih belirlendi.[/QUOTE
Sağsalim kucağına al inşallah.
Merhaba kızlar,6 Şubat'ta epidural sezaryenle kızımı kucağıma aldım.cok şükür kizim2400gr doğdu ve kuveze gerek kalmadı.bende ise epiduralin 1000de1gorulen kacak riski olmuş .dogumdan sonra düne kadar gözümü bile açamadım.dun ve bugun biraz daha iyiyim.Halen daha oturmuyorum ve ayağa kalkamiyorum ama yatar pozisyonda gayet iyiyim. Bir haftaya kadar geçmezse kateterin takıldığı yerden kendi kanımı verecekler.
Buarada kizim cok şükür gayet iyi,sanki minyatür bir biblo gibi. Yatarak emziriyorum hastaneden 2200 gr çıkmıştık, sanırım biraz arttı.
Polycim kızımın adı da İdil oldu,eklersen sevinirim.
Gecmisi okuyamadim,dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür ederim.dogum yapan arkadaşların gozuaydin.
ay canımmm maşallah gözün aydın..merak etmiştik seni..Allah analı babalı büyütsün..gayet kilo bo gayet iyi maşallah
kızlar sayfalar o kadar hızlı ilerliyor ki alıntı yapamadım..
derin geçmiş olsun kaza atlatmışsınız..size bişey olmamaş şükür ki..
kızlar sevgiiler günü genel anlamda güzel geçmiş sevindim adınıza..
bizim akşamımız az keyifsiz geçti..dün çok yormuşum kendimi..kasılmalarım oldu,korktuk az..sabah da doktora gittik bi muayeneden geçtik..nsteye de girdim sancı çıkmadı..ama o an hissettiğim kasımalar olmadı hiç..neyse ciddi bişey olsa çıkardı heralde..aman herkes dikkat etsin kendine fazla hareket iyi olmuyor..
güneşcim seninki sürprizsiz gelmemiş güzel geçmiş akşamınız sevindim canım..
bu arada skr odan çok güzel olmuş güle güle kullansın kuzucuk..
ayşencim sizin odanız da hayırlı olsun..güle güle büyüsünler odalarında inşallah
pek çok güzel yorum var kızlar..hepsine cevap veremesek de ayrı ayrı keyif veriyor hepsi..
hepiniz kendinize dikkat edin..ben ara ara yatarken okuycam..bugün genel olarak dinleneyim istiyorum..
selam kızlarrr benim meleklerimde 13 şubat günü geldilerrr prensim ve prensesim benimle birlikteler çok şükür sağlıkları gayet iyi evimizdeyiz isim konusunda karar verememiştik belli oldu oğlum ADA kızım KUMSAL oldu Allahım herkese nasip etsin inş.....çok ama çok güzel tarifi imkansız duyguymuşş bunlarrrr fırsat bulunca yeniden girerimmmm
kızlar biz randemuza gittik sabah.. dr um karnımı muayene ederken karnım öyle bir gerildi ki karnım şekliden şekile girdi...en son 32+1 iken 2100 idi kilosu ama dr umuz ultrasona sokmadı herşey normal dedi..fakat 2 haftayı da atlattık mı risk ortadan kalkıyor dedi..şimdi 33+3 üz...aslında şimdi de doğsa problem olmaaz dedi..biraz yoğun bakımda kalır o kadar dedi...
bu arada bebeğin kafası aşırı aşagıda imiş eliyle anladı...en fazla 4 hafta daha kalırmış göbeciğimde.yani 2 ila 4 hafta aradı doğumum olacak nasipse...kilosu da 2700 olur en fazla dedi...aslında çok kafama takmam ama şimdi erkek çocuk olunca minyon doğması ilerde de minyon bir delikanlı olması anlamına mı geliyor...çok vicdan azabı çekmeye başladımm o kadar çok düzenli yiyorum kii sütüm peyniirm meyvem balığım kesinlikle ihmal etmiyorum ama oğluım minyon olacakmışş..
sizce aradaki kilo farkını kapatırmı 2700 doğsa??? ..eşimin boyu 182 ben 164 üm...:44::44::44:
Slmm güzel anneler nasılsınız hepinizi çooookkk özledim taşındım yerleştim ve burdayımmmm doğum yapan var mı başka bebiş geldimi gelişmelerden beni haberdar edecek bi hayırsever aranıyorr
36+1 deyim.kilomuz 2600, boyumuz 47 cm. bebeğin başı doğum yoluna girmiş. max. 3 haftamız kalmış doktora göre. normal düşünüyorum fakat bakın ne oldu: genital siğil. nasıl bir belaysa, nerden bulaştıysa lanet okudum bol bol. 33. haftada 2 tane çıkmıştı. cildiyeye gidip yaktırdım. hafta sonu bir tane daha çıktı ve vajene yakın bir yerde. bugün de onu yaktırdım. moralim bozuk. sezeryan istemiyorum, normal olsun dedikçe habire türüyorlar.çok canımı sıkıyor, çoookk. geceleri uyuyamıyorum bile...
Selam. .bugün kontrolümüz vardı. Oğlum son kontrolde de yaptığı gibi bizi korkuttu. Kalp atışları düzensiz olduğundan 3 kez nst ye bağlandık. Taşikardiden şüphelendiler acildeki doktor bir sıkıntı yok diye gönderdi. Onun dışında herşey yolunda haftada bir gideceğiz. Oğlum 36 hafta 3 günlük 3000 kg olmuş.
Dün geçmiş sayfaları okumuştum. Normal doğumun güzel yanlarından bahsedilmişti. Rüyamda oğlumu ağrısız sızısız çok kolay bir şekilde doğuruyordum. Gerçi kızımıda ağrısız sızısız doğurmuştum epidural sayesinde ama bunda epidural yaptıramayacağım. Kızımdaki doktor gitmiş yeni doktorlarıda benim doktorum önermedi. Normal yap daha çabuk yaparsın diyede gaz verdi....
Rabbim vaktinde sağ salim, sağlıklı şekilde doğurmayi nasib etsin cümlemize inş. Hepinize hayrlı geceler......
yeni evinde güle güle otur azericim. neyse ki yardım edenin varmış da çabucak yerleşmişsin. şimdi artık bi kaç gün en azından dinlen baskılar azalır belki o zaman.Slmm güzel anneler nasılsınız hepinizi çooookkk özledim taşındım yerleştim ve burdayımmmm doğum yapan var mı başka bebiş geldimi gelişmelerden beni haberdar edecek bi hayırsever aranıyorr
Canım herkes yazmış ama ben de yazacağım biz de kırmızı siyah aldık erkek bebeğe kız için de kullanılır ilerde diye boşver sen onları oğlunun her şeyi güzel maşallah.
İyi geceler guzel anneler... Uzun zamandir girmedigim icin gecmisi cok fazla okuyamadim soyle bi goz atabildim. Bi suru dogum olmus tum dogum yapan annisler gozunuz aydin.
Sigaradan bahsedilmis... okurken cigerim yandi cunku tam da bugun dedemin akciger kanseri oldugunu ogrendiksabahtan beri zor geldim kendime. Dedem omru boyunca ne icki icmis ne de sigara.. fakat 35 senedir damatlarim cocuklarim sigara icirdiler bana deyip dururdu hep! Kaynvaldm esinden b6sanip yanlarina gelmis. Cok cok asiri icicidir kayinvalidem gunde 3 paketi asar nerdeyse keza esim de annesinden asagi kalmaz. Bosandiktan sonra kaynvaldm esim 2 kardesi baba evine gelmis. Hepsi tiryaki hepsi dedenin yaninda sigara iciyo. Diger cocuklari damatlari derken adam icmisten beter olmus. Doktorlar surekli amca sen naptin kac paket sigara ictiyodun demisler.
Cok uzattim sanirim ama cok uzuluyorum kaynvaldm
iyi hos ama sigara konusunda cok bencil. Gorumcem dogum yaptiginda ilk iki ay nerdeyse cocugun yaninda sigara icilmedi sonra gorumcem dahil hepri bebisin yaninda cam acik diyerek ictiler. O zamanlar da cok kavga ettim bu mevzuda ama benim bebegimin yaninda icecek olurlarsa esim de dahil herkesle papaz olcak gibiyim. Bu arada ben de 10 yildir iciyodum hamileligimde biraktm ve oncesinde de icmeyen insanlarin yaninda icmezdim. Zira kendi dedemi de astimdan kaybetmistik. Yavrum beni kurtardi bu illetten. Cok zor hastaliklar bunlar allahim kimseye vermesin nefessiz birakmasin.
canım benim dedenin allah yardımcısı olsun sende üzme kendini dicem ama boş olacak sanırım ama bebişin için stres üzüntü yapma güzelim yaa bende içiyodum hamilelikten önce hatta hamileliğimde bi kaç defa içtim ama çok şükür içmiyorum artık benim eşimde günde 1 paket içiyodu çok şükür o da bıraktı 10 gündür içmiyo kafasında bitirmiş ama canı istediğinde nikotin sakızı çiğnedi bugün onuda bıraktığını söyledi..İnşallah rabbim eşine de aynı gücü verir de bırakır bebek doğmadan gerçekten içmeyen birine çok fena kokuyo[/QUOTE
Canim senin ve esin adina cok sevindim.
İnsallah bizimki de birakir yoldaydi yeni geldi eve henuz soylemedik dedesinin hastaligini belki duyunca birakmasa da azaltsabebegim de ben agladikca agladi sanirim gobegim titreyip durdu tekme ya da esneme hareketi kesinlikle degildi. Bi de ona uzuldum dogumu tetiklemez umarim
ayyy yavrummm benim senin annende sölüyo slüyo ama torun dye de ölüyo ne güzel bak coookk sevilen bir oglun olcak.banyo havlusu almıs yavrum ya nasıl hevesli baksana.zaten bir senin annenin özlü sözleri birde Özlem in annesininbenim annemde sanki kendi cocugu hee karnımda cocuga kızsam anında müdahale,valla dogunca kendi evlerine götürürse hiç şaşırmam,evlerine beşikte aldı,geldiginde cocuk nerede yatcakmıs,kıyafetlerinin bir kısmını bize bırak diyo,zaten kızıma neredeyse 50 tane kazak hırka yelek ördü 2 ye böldü onlarıda duyanda cocuga hasret sancak 3 tane kızı var,ben evliyim digeri üniv. de bi tane evde var yetinmiyor kii
bende erkek isterdm kocam kız kız dye dua mı etti neyse kısmetimize kızımız olcak,cinsiyetini ögrendikten snra iice benimsiyorsun zaten. kız erkek hiçç farketmez derler ya aynen öyleymiş saglıklı olsunlar daaaa
Benım annem oyledır gulom der derr ama yıne caktrmadn ısıne bakar:)) EVet özlemn annesıde oylee özlu sozlerı var:)) Ama benm annem hıc gel bana yerles bılmem ben sana gelım yerlesım fln demıo tamam en basta yardım ederım ama ayaklandımı orda ben yokum beynım daha kaldrmıo kızım kusura bakma dıyo:))) Hee kocanla gıdersın oyle bakarım ama gelım sende kalım sen bende kal orda yokum dıo:) Bende bunu ınsnlra dıyınce dogsunda bak bakalm oyle yapabılıomu torun cok sevılıo dıolar bakalm kısmetse yasayıp gorcez:) BEnımde cocugumn ananesı saaolsun ona guzl guzl hırkalar patıkler fesler ordu:)) Bende ordum cocuguma annemden kaptm bıseyler hepsını buyuk yaptık cunku seneye anca kullancklar bı kactanede mınık orduk hemen dogdugnda gıydırmek ıcın:)) Yerım onun patıgını fesini:)) Burdakı herkes bılır benm kız manyaklıgımı ıcıme hep erkek cocugum olacgı dogsada bı umut kızdr dıye bekledım hep ama Rabbim böyle uygun gordu gercekten kesınlestıkten sonra dedgn gıbı oluo alısıosun hatta mutlu oluosun:) Allah saglık versın hayırlı evlat nasıp etsın bende gelınımı kızım gıbı sevrımGecmıse goz attım doktr kontroln varms ne guzl bende cumartesıyı beklıorum kontrol ıcın gıtte guzl guzl haberlerle dön ınsallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?