2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

aynı gidiyoruz canım seninle düne kadar hiç bişeyim yoktu dün akşam yemek yaptım pturdum bi tiksindim aklıma geldikçe hala midem bulanıyo ben bide bugünde çalışıyorum akşama kadar aç aç napıcam bilmiyorum su içiyorum sürekli

bunlar batıl işte ama napcaksın bazen bi acaba diyorsun. Tecrübeli anneler yardım edin ya saçlarımı kestireyimmi kestirmeyeyimmi?

düşünmee boşver. düşününce zaten iyice tiksiniyosun. şu bulantısı olmayanlara özeniyorum.. önceki gebeliğimde benmde olmadı hiç. ama bu gebelikte çok bulanıyo. nette bişey okumuştum. mide bulantıları düşüğe engel olurmuş. benm önceki öldü ama midem bulanmıyodu. doğruluk payı var gibi geliyo bana sanki.

Arkadaşlar saç kestirmekle bebeğinin ömrünün nasıl bir alakası olur ya, ne bilim ne din açıklar bunu. Günah yahu, böyle saçma inançlarla beyninizi yormayın, ben kestirdim, çevremdeki çoğu hamile de bakımı hamilelikte zor olduğundan kestirdi saçlarını. Bir insanın eceli gelmişse isterseniz ömür boyu saçınızı kestirmeyin onu kurtaramazsınız. Yormayın kendinizi böyle şeylerle. Boya zararlı ama kimyasal olduğu için, ondan kaçının.

bende aynı sen gibi düşünüyorum ama çevredende çok duyuyorum. mantığıma yatmadı benmde genede size danışayım istedim.

Soru: Hamile bayanların saç kestirmesi doğru değilmiş. Eğer kestirirlerse doğacak bebekleri kısa ömürlü olurmuş deniyor. Bu, ne kadar doğrudur?

Cevap: Dinimizde ne erkeklerin ne de bayanların saç kestirmelerini yasaklayan hiçbir delil bulunmamaktadır. Duyduğunuz şey, halk arasında dolaşan bir hurafeden ibarettir. Bayanların saçlarını kestirmeleri değil de saçlarını dinen kendisine yabancı olan erkeklere göstermeleri haramdır. Buna dikkat edildikten sonra bir bayanın hamile iken de hamile değilken de saç kestirmenin hiçbir sakıncası olmaz.

canım netten buldum,bi sakıncası yok diyo ama,sen bilirsin tabii

Benim saçlarım çok uzundu, her gün ya maşa ya düzleştirme yapardım işe giderken, hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kestirdim çünkü sabahları bulantıdan halsizlikten hiç saçımla uğraşacak halim olmuyordu çok rahat oldu:)
Yalnız boya yapamadığım için dipleri geldi çok kötü duruyor, ona bir çözüm yok malesef Dalgalı yapınca daha az belli oluyor gibime geliyor, o yüzden dalgalı yapıyorum genelde:)

bunlar batıl işte ama napcaksın bazen bi acaba diyorsun. Tecrübeli anneler yardım edin ya saçlarımı kestireyimmi kestirmeyeyimmi?

valla canım çelişkili işler bunlar kardeşim 2010 şubat annesi hamileyken saçını kestirdi bişi olmadı oğlu iki yaşına gircek nerdeyse bide ben geçen sene hamileyken saçımıda kestirmedim okadar dikkatli oldum ama bebişim gitti yani ben kestirebilirim inanmıyorum alnında ne yazıyosa o olur :44::44::44::44::44:

çok güzel bi açıklama olmuş çok teşekkür ederim.

Bu arada mide bulantısı çok olanlara kendi yöntemlerimi bana iyi gelenleri yazıyım.

Hiçbirşey canınız çekmiyor muhtemelen benim de öyleydi ama yavaş yavaş açılıyor iştahım şimdi.

Bol limonlu, ve karabiberli patates salatası,
Sarımsaksız koyu kıvamlı, naneli cacık,
yoğurtlu pirinç pilavı,
yoğurtlu havuç(havucu rendelyip az sıvıyağda kavurup çok az sarımsaklı yoğurtlu karıştırın)
ve patatesli poğaça, sade poğaça
bol limonlu soda
simit
nar ekşili bol limonlu kısır(nar ekşisi çok olmamalı)
muz(fazlası bazılarında kabızlık yapabilir)

Bunlar benim mideme iyi gelenler, genellikle ekşi ve limonlu gıdalar, hiç yememekten bunları yerseniz mideniz daha az bulanır, mide aç kaldıkça bulanıyor,
2 saatte midenize bişey atmaya çalışın, tatlı gıdalar bulantıyı tetikler yerseniz de çok çok az yiyin.

İnşallah işinize yarar.

benim hiç bulantım tiksinmem falan olmadı çok şükür çoğu kişide olmayabiliyormuş rahat geçirenler var. benim göğüslerim karnım acayip şişti yüzümde sivilceler çıktı bide.. sürekli aş eriyorum canım herşeyi çekiyor az önce yazdıklarınızıda çekti mesela allahtan bugün işten erken çıkcamda gidip yerim artık.. demekki herkezde farklı belirtiler olabiliyor bebeğim sağlıklı çok şükür benim için şu an önemli olan o.. yoksa bende şu oldu bu olduyla çok ilgilenmiyorum bünyeden bünyeye fark ediyo sanırım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…