- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #45.781
canım doğumdan önce taşındığın iyi olmuş,biliyorum zor ve stresli olmuştur, çok yorulmuşsundur, ama emin ol ki bebekle daha zor olurdu, ama şimdi evine yerleştin, bebeğin olunca aklın başka yere takılı kalmadan bebeğinle ilgileneceksin, çünkü benimde maalesef haziranda taşınma durumum var, tayin çıkarsa Ankaraya, çıkmazsa kastamonuya taşınacağız ve bebekle çok zorlanacağımmerhaba hanımlar
herkes doğum yaptı galiba herkes bebekleri ile ilgili konuşuyor artık ne güsel ne güsel
ben bayadır giremiyorum topiğe malum taşınma olayım vardı bitti çok şükür evime de
yerleştim
kırk haftamı aşıyorum bu gün itibariyle ama ne sancı nede bir belirti var
sabırsızlanmaya başladım zamanı geldi gelsin artık bebişim
kızlaaarr, günaydın. yarın sabah 8.30 da doğuma alacaklar beni. haber vereyim istedim. dualarınızı eksik etmeyin ne olur. aklınıza ilk önce ne dua gelirse okuyun benim ve tüm doğuracak anneler için...önce lavman yapılacakmış, sonrasında da indüksiyona- suni sancı sanırım- başlarız dedi doktorum..3cm açıklığım var 2 haftadır.oğluşum hiç aşağı inmedi. sancım da 100 civarlarında... rahim kasları ve çatı yumuşakmış, umarım kolay bir doğum olacak , öğlene doğurursun dedi.:18::18: tecrübeli anneler sormak istediğim birkaç şey var. sonda takmayacaklarmı? hiç bahsetmedi ondan.o anda wc ihtiyacım gelirse ne yapcamtok ya da aç gel de demedi. bir de onu sorayım dedim.sadece açılma ile, sonu sezeryana gitmeyen bir doğum yapabilirmiyim ki bir de eşimi doğuma sokup sokmama konusunda kararsızım. o anı görsün istiyorum bir yandan, bir yandan da korkarmı ya da tiksinir mi ya da beni sadece anne olarak mı görür? bilemedim. ki eşim çok sakin yapıda biridir.sen istersen ben girerim diyor..bir dee doğumdan hemen sonrası için tavsiyeleriniz varsa alayım, sonrasında zaten forumda görüşürüz inşallah
canım öncelikle bebeğini sağlıcakla kucağına almışsın, gözün aydın, baş ağrında geçer inşaAllah, dün biraz geçmişi okudum,denedin mi bilmiyorum ama bol bol su içmenin ve türk kavesi içmenin azda olsa rahatlattığını yazmışlardı:44:, inşaAllah hemen atlatırsınkızlar herkese mrb
doğum yapmış arkadaşları tebrik ediyorum
ben 38+3 günlükken kızımı kucağıma aldım 17 martta sabah sancıyla uyandım.Doğum yapacak arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun.
dualrınızı bekliyorum hepinizi öpüyorum.
canım doğumdan önce taşındığın iyi olmuş,biliyorum zor ve stresli olmuştur, çok yorulmuşsundur, ama emin ol ki bebekle daha zor olurdu, ama şimdi evine yerleştin, bebeğin olunca aklın başka yere takılı kalmadan bebeğinle ilgileneceksin, çünkü benimde maalesef haziranda taşınma durumum var, tayin çıkarsa Ankaraya, çıkmazsa kastamonuya taşınacağız ve bebekle çok zorlanacağımhayırlısı...
bu arada seninle aramızda üç var, bizde topiğin bekçileri olarak beklemedeyiz
İnşaAllah sağlıcakla bebeğinde gelirde ağız tadıyla bereber oturursunuz yavrunlaevet canım bebekle zor olurdu o yüzden sürekli dua ediyordum
doğum olmadan eve geçip yerleşeyim ondan sonra doğum olsun die
çok şükür oldu dinlendim de e ama yeter artık gelsin yahu
beşiğini kurdum dolabını yerleştirdim bi o kaldı
sana da alllah kolaylık versin yerleşirken yardım edecek kimse yokmu
İnşaAllah sağlıcakla bebeğinde gelirde ağız tadıyla bereber oturursunuz yavrunlabenim kendi annemle babam gelecekler taşınırken, eşimin ailesi çok yaşlı(babam 81,yürüyemiyor, annem 75 yaşında, babama bakıyor) abileriyle zaten görüşmüyoruz ki yardıma gelsinler neyse hayırlısı bakalım, o gün gelsinde elbette Rabbim bir kolaylığını verecektir
merhaba sevgili mart anneleri, ben nisan annelerindenim, oğluşla gezmeye çıkmadan bir bakayım dedim topiğe, geçen cuma doktorumuz her şey yolunda demişti ama dün aklıma takıldı , benim oğlan sık sık gövdesini karnımın soluna , ayaklarınıda karnımın sağ kısmına dayıyo, bu çocuk doğum posizyonunu aldı mı almadı mı anlayamıyorum, yani baş aşağıda değilde sanki karnımda yan duruyo gibi hissediyorum, sizler doğum pozisyonuna geldiğinde bebeğinizin hareketlerini nasıl hissediyordunuz?
Benim de annem tutturdu bende doğuma giriyim diye:)))
Canım benım coook saolasın.. Senın zamanın dolmak uzere benım 1 haftam daha var en az ınsallah gonlune gore kolay olur dogumun.. Bende esım gelsn ısterım tabıkı ama okadar cok sey okuyoruzkı bazn dusunuorum acabaa tıksınrmı kaldıramazmı vs gıbı ama herseyın bılıncınde neyn nasıl oldugunu bılen ve normal dogurmamı sonsuz ısteyen bı ınsan olmasıda ıcımı rahatlatıo kararsızım hakım bey:)))) Benm 1 cm acılmam oldugunu dr degstrdıkten sonra ogrendım:)) Bana dedıkı ne yaptysn ıse yarams genelde bu haftalarda acılma dahı olmayabılr cogu gebede demıstı cok mutlu oldum ozaman cunku dıger dr yanındn ayrılırken cok uzuntuluydumm nasıl benm kemık yapım musaıt olmaz ben cok calıstım dıyee hayıflanıodum:))) Bızımkılerde o karn yukarda duruoo nısan geldı ama nasıl ıncek bu cocuk dıye aralarında konusuolar:)))) bakalım hayırlısı bı anda ınıverır belkı mınık oglum:))
kızlaaarr, günaydın. yarın sabah 8.30 da doğuma alacaklar beni. haber vereyim istedim. dualarınızı eksik etmeyin ne olur. aklınıza ilk önce ne dua gelirse okuyun benim ve tüm doğuracak anneler için...önce lavman yapılacakmış, sonrasında da indüksiyona- suni sancı sanırım- başlarız dedi doktorum..3cm açıklığım var 2 haftadır.oğluşum hiç aşağı inmedi. sancım da 100 civarlarında... rahim kasları ve çatı yumuşakmış, umarım kolay bir doğum olacak , öğlene doğurursun dedi.:18::18: tecrübeli anneler sormak istediğim birkaç şey var. sonda takmayacaklarmı? hiç bahsetmedi ondan.o anda wc ihtiyacım gelirse ne yapcamtok ya da aç gel de demedi. bir de onu sorayım dedim.sadece açılma ile, sonu sezeryana gitmeyen bir doğum yapabilirmiyim ki bir de eşimi doğuma sokup sokmama konusunda kararsızım. o anı görsün istiyorum bir yandan, bir yandan da korkarmı ya da tiksinir mi ya da beni sadece anne olarak mı görür? bilemedim. ki eşim çok sakin yapıda biridir.sen istersen ben girerim diyor..bir dee doğumdan hemen sonrası için tavsiyeleriniz varsa alayım, sonrasında zaten forumda görüşürüz inşallah
saol cnm ya haftaya sezeryanım var bebeği etkilermi diye tedirgin oldum..evdeyken içiyorumda dışarı işim olunca içemiyom korkudan yürüyemiyomki baskıdan..
merhaba ben haziran annesi olucam allahın izniyle yazışmalrınzı okuyunca çok heycanlandım doğum yaklaştıkça korku sarıyo sankı sezeryan olan bayanlar çok canınız yanıyomu acaba doğumdan sonra hareket etmeniz falan bıde normal doğum yapıpta alttan dikişli olanlar içinde canı çokmu yanıo insanın:18:
Kızlar merhabaaa uzun vakıt olduu sıze yazamadım umram herkesler ıyıdır dogum yapan tum arkadasların gozu aydın olsun.. Benım bugun sanıorumkı nısanım geldı son hazırlıkları yapıoruz bu arada dr ve hastanemı degıstırdım cok gergn gunler gecırdımmm( Ama anlatcam musaıt bıandaaa oo kocaman kafalı oglm aslnda hıcte oyle degılmıs (( bosuna gergnlık ettım dr benı sezryna zorladı bende kendısıne by gulum dedım ve 39. haftada drmu ve hastanemı degstrdım:)))) Ayyyyy nasıl yazasım ates puskuresım var ama son hazırlklar ıcın herkes seferber oldu evde bende mınık bı bılgı vereyım dedım benım nısan geldı kızlar heran dogurabılrmmm cok heycanlıyım:))))
herkese merhaba
ben kızım asmin'i kucağıma aldım
Rabbime şükürler olsunki ben ve kızım iyiyiz
doğum yapan arkadaşlarıma hayırlı olsun diliyorum
yapmayanlarada güzel sağlıklı doğumlar diliyorum
Canım normal doğumda sonda takılmıyor, ben son ana kadar kendim gittim tuvalete. Bence tok git ben akşam yemeğiyle gece 11'de gittim suyum geldi diye ertesi gün 17.42'de doğum yaptım su yemek vermediler sezeryana dönme ihtimaline karşı bitkin düştüm. Benim suni sancı verildiğinde sabak 10'du 2 cm açıklığım vardı ve doğru dürüst kendi sancım yoktu. 4 cm'de epidural yapıldı. Senin sancın da varmış çok daha kolay olur inşallah. Allah yardımcın olsun sağlıkla al bebeğini kucağına.
kızlar benim kızın koltulaltı acayip pişmiş ne yapayım ne süreyim bilemedim..
kızlar herkese mrb
doğum yapmış arkadaşları tebrik ediyorum
ben 38+3 günlükken kızımı kucağıma aldım 17 martta sabah sancıyla uyandm leke geldi ilçedeydik kalktık dr.a gittik yolda sancılar azıcık arttı tabi ben acaba doğum başladı mı die düşünürken suyum geldi. 3cm açılma olmuş ne zaman doğar belli olmaz dediler serum taktılar sancılarım dahada arttı dayanılmaz bişeydi 3 saat sancılarla kendimi nerelere vuracağımı şaşırdımbu daha başlangıç dediler çocuk aşağı inmemiş dedler 3 gün bile sürebilir dediler ben de sezeryan istiorum dayanamıorum dedim onun içinde 1 saat daha çektim o sancıları neyse sez.e aldılar belden iğne yapıp yarı uyusturdular karnımı yardıklarını hissettiğimde midem bulandı kustum dr. sez. bile zor olacak bebek hep yukarı çıktı dedi kusunca beni komple bayılttılar ve uyandığımda kzıım olmuştu ben de mide bulantısı ve müthiş baş ağrısı vardı hala başımı kaldıramıorum narkozun etkisi dediler eğer başta komple bayıltsalar böyle olmayacakmış bilmiorum kaderimde ne varsa onu yaşadım ama çok şükür kızım sağlıklı ben de hala yatıorum ( bi emzirmeye bi de tuvalete kalkıorm.benim gibi olan var mı aranızda baş ağrısı için naptınız cünkü başımı her kaldırdığımda sanki kafamın içinde çamaşır mak. çalışıo gibi gürültü ve uğultu var inşallah ağrılarım geçer de biran önce ayağa kalkıp çocuğumla ilgilenebilirim Doğum yapacak arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun.
dualrınızı bekliyorum hepinizi öpüyorum.
geçmiş olsun canım. ben ilk olarak niveanın pişik kremini almıştım. hiç memnun kalmadım... hametan adında pişik ve cilt tahrişleri için krem kullanıyorum... popoya bacaklara her yere iyi geliyor. tavsiye ederim...
canım hayırlı olsun...biz beklemedeyiz hala, pek fikrim yok..tecrübeli arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur...benim burda yazılanlardan aklımda kalan göğüse sıcak havluyla kompres yapmak
AHH canımmmm seni çok iyi anlıyorum. bende spinal sez. oldum ve tam 6 gün sürdü baş ağrım,dün geçti.. kulak uğultuları, dikloron iğne yapıyolardı her gün 2 tane.. çok kötüydü ama Allaha şükür atlattım. zaten 1 hafta sürüyo en fazla.. dikloron ağrı kesici iğne işe yarıyo ve günde 4 e kadar minoset. 4 lt su iç, nescafe iç günde 2 tane.. ve sabret yawrum geçiyo.. sormak istediğin bişi olursa burdayım
allah yawrunu sana bağıslasın, onu emzirmekten de asla vazgeçme, emzirmek de kendini iyi hissetmeni sağlar.. merak etme bikaç güne kadar bebeğinle ilgileneceksin..
sağol canım bendede sebamedin pişik kremi var..biara hafif pişik olur gibi olmuştu poposu sürdüm geçti..koltukaltınada süreyim onsan biraz..olmadı senin kullandına bakarım..mustelanın ürünleride çok güzelmiş
sıcak havlu zararlı olmazmı çünkü soguk sürdügümm zaman rahatlıyo gıbı oluyorum :S yinede cok tesekkur ederım cnmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?