2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benim bebeğimde sadece memede susuyodu. ben ıyuncak emzikle bu işi çözmeye çalıştım ki bi nevi de olsa çözüldü. dr da emzik ver en azından biraz dinlenirsin dedi. gaz sancısında kimi bebekler arabayla turlayınca susar, kimi memede susar kimi çamaşır makinası ya da saç kurutma mak. sesinde susar dedi. onun dıişında verilen ilaçlar rezene tarzı içecekler tam olarak sorunu çözmesede rahatlamsına yardımcı olur.ama bi gerçek var ki gaz sorununun kesin bi çözümü yok. her bebek farklıdır. mesela benim bebeğime zinkodan ziyade omx ilacı daha iyi geldi gibi. ama başkasına başka bişe iyi gelebilir. sallama işi de çözüm ama alışınca ilerde sıkıntı olur. sanırım her yolu deneyeceğiz. çözümü bulalaım diyene kadar bakarız 3-4 ay geçmiş ve gaz da kalmamış:))

ben pişik için hametan, nıvea, bella b kullanıyorum. dönüşümlü sürüyorum. yani bi kere alt açtığımda hametan sürdüysem bi dahakine sürmeyip bi sonrakinde bella b yi sürüyorum mesela. şimdiye kadar kızarıklık dahil olmadı. bella b biraz pahalı 38 lira sanırım. ama ben onu doğumdan önce şampuanı, vücut kremi, ve pişik kremi seti şeklinde almıştım. tamamen organik olduğu için ilk başta bunu kullanmak istedim.

Son düzenleme:
MERVE canım gözünaydın Allah analı babalı büyütsün..fıtıktanda kurtardın..

canımm teşekkür ediyorum vallahi kurtuldum yaaa, bebegimin bugün 6. günü masallah göbegi de düştü,pek sevinçliyim bugün

canımm evet dogum yaptım Allaha sukur. sen acele etme olsun, bende 39+2 de sezeryan oldum,cok kızıyordum doktoruma ama sezeryan için gttgmde 2 cm acılmam vardı,dogum baslamıs. sezeryandan snra hemen sütüm geldi maşallah bende epeyy giremedim nete,alışamamıstım kızımın düzenine ama yavaş yavaş ögreniyoruz birlikte

canımmm hayırlı olsun aldın kızını kucagınaa,Rabbim saglık sıhhat versin bir ömür mutlu mesut yasasın minik inşallah. zor olmus dogumun ama olsun Allaha sukur melegin saglıklı sen günden güne daha iyi olacaksın. benim genel anestezi oldu,fıtık ameliyatıda oldugum için bugün biraz toparlandım. narkozun okdr yan etkileri oldugunu sanmıyorum,epiduraldendir belki. narkozu atlatmak ya kusarak yda faranjit geçirip oluyor genelde,baş agrısı pek olmuyor.

canım benim hayırlı olsunn Allah uzun saglıklı bir ömür nasip etsin inşallahh yavruna sana ailene.

yaaa güzel anneler nolurr ama nolurr bana su gögüs yaraları için iyi bi krem söyleyin artık delirdim delircem,fenalardayım. Hpa Lanolin kullanıyorum karbonatlı su falan fisan ama resmen uçları bir kaç parçaya ayrıldı ( olmayan uçlarım ), bazı kısımlarında sanki derisi kalktı böle ciger gbi. bögg artık.. şu agrılarımı gidericek mucizee bi ilaç krem var mıdır

bizim doktor günde 20-30 gr alması gerekiyo dedi..eğer almazsa yeterli beslenmiyo demektir dedi..ona göre hesapla işte...

cok dua edin kızlar nolur inanılmaz korkuyorum yarın sabah 9 bucuk gibi epidural sezaryen olucam,
çoğumuz aldı bebeğini kucağına ne güzel darısı bizlerin başına,
inşallah herşey yolunda gider, ben ve meleğim sizi cok seviyoruz hakkınızı helal edin
dualarınızı beklioruz..

canım hadi gözün aydın, baya sıkıntılıydın ama çok şükür atlattın, Rabbim bebeğinede hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı bize inşaAllah

Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın duamız seninle ve bizim gibi bekleyenlerle

perimm
özelden msj atamıorum sağol canım ya valla en ii çeken anlaar derler ya inşallah geçer benim de ağrılarım o kulaklarımdaki uğultu var ya kendimi delirmiş gibi hissediorum ya benden başka kimse ses duymuo ( sana da Allah sağllık şifa versin inş. canım cvp yazdığın ve moral verdiğin için çok tşk ederim inan çok sevindim

maşallah cantuğ bebek'e Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.. sezeryandan da sağ salim ağrısı kurtulmuşsun, en az hasarla en azından... inşallah, darısı başımıza cnm
maşallah en kısa zamanda problemlerin son bulacak , bak herkes öyle diyor. azcık daha sabır. sonrasında bebeğinle ilgileneceksin gönlünce.. Allah analı babalı byütsün, nazarlardan saklasın...

cANIM aLLAH YARDIMCIN OLSUN, KOLAY VE SAĞLIKLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN.
sağolasın...duaların gerçek olsun inşallah...

zaten eşim benden daha hevesli doğuma girmeye ama yine de girmesin istiyorum bugün.son gün fikri değişebiliyormuş insanın demekki:)) aylardır eşimi doğumda yanımda hayal etmiştim, o da öyle istemişti ama kısmet bakalım. sezeryanında ekip sana yardımcı olmuş, rahatlatmış, ne güzel.. artık bizim paşanın gönlü ne isterse, nasıl doğmak isterse öyle doğacak.. yarın suni sancıdan sonra olmadı sezeryan... dualarınızı eksik etmeyin. Allah cümlesini kurtarsın bir avazda.. kimseyi darda bırakmasın.. amin..bilgiler için de teşekkür ederim:)

bilgiler için teşekkürler...4cm açıklıktan sonra epidural taktılar demişsin, sonrasında sancıları daha az hissetmiş olmalısın... ıkınmada problem yaşamışmıydın cnm, en çok ondan korkuyorum da

ben de merak ederdim nasıl durduğunu, aynı senin gibi hissediyordum çünkü.. başını altta düşün... sırtını c şeklinde sağ tarafına dayadığını düşün. poposu iki gögsünün arasında. ayaklarını ve kollarını ise sol tarafa atmış şekilde duruyorlarmış..bana doktorum böyle söylemişti...

güle güle otur yeni evinde, yeni kısmetlerle ve bebeğinle inşallah. hayırı doğumlar diliyorum sana da ve doğuracak olan herkese...

ben de yarın 8.30 da hastanede olacağım canım, suni sancı verilecek.. korku illa ki oluyor, ama bebişlerimize kavuşmaya odaklanmalıyız zannımca yoksa vakit geçmiyor.. herşey yolunda gider umarım..dualarımız seninle ve tüm doğumu bekleyen arkadaşlarımızla... inşallah biz de bebeklerini kucağına alan taze annelerimiz gibi sağsalim doğuruveririz... herkesten dualarını eksik etmemesini istiyorum.. hakkınızı helal edin... öpüyoruz sizi

saol cnm bnm rabbm hepimizi sağ salim kavuştursun inş

hepinize çok tşk ederim kızlar evet dr. da bol bol su ve nescafe iç demişti öyle yaptım ve hala yapmaya devam ediyorum inşallah düzelecek hayırlısıyla iyiki varsınız sevgili anneler

sıcak havlu zararlı olmazmı çünkü soguk sürdügümm zaman rahatlıyo gıbı oluyorum :S yinede cok tesekkur ederım cnmm

canım ben de burdaokumuştum...tecrübem yok tabi...

bnada dr.yün korse tak dedi ama tabi sezeryanda nasıl olur bilmiyorum..bnde 40 çıksın spora başlıcam karın egzersizleri fln..gerçi indi karnım ama eskisi gbi diri değil tabi sıkılaştırmalıyım onu :))

maşallah erkenden inmiş karnın...geriye kalan da sporla gider inşllah..

canım bence de normal bir ayda 600 gram olsa bile..zaten aç kalsa anlarsın.sürekli ağlar, aranır, ayni anlar bi şekilde insan

hayırlı olsun canım...allah uzun, sağlıklı, hayırlı ömür versin yavruna

KIZLAR......20.03.2012 SAAT 12.30 TA KIZIM MASAL I KUCAĞIMIZA ALDIK 3.400 DOĞDU MASALLAH SUAN HASTANEDEYM AĞRILARIM VAR NORMAL DOĞUM OLACAKTI SUNİ SANCI ALMADAN HERSEYİM NORMALDİ ACILMAM 6-7 CM Dİ HATTA EPİDURAL ANESTEZİ YAPILDI BEL OMURUMDAN AMA SUYUM GELDİ MEKONYUM ÇIKTI YANİ BEBEĞİM KAKASINI YAPMIŞ VE NABIZ ATISLARI DÜŞMEYE BASLAYNCA ACİL EPİDURAL SEZARYENE ALINDIM VEE BENİM İÇİN PEK İYİ GECMEDİ NEYSE HERKESİ ALLAH KURTARSI N Bebeğime kavustum sağlıklıca bi görsenz çok tatlı masallah :) bi süre GİREMEYECGM

o zmn memeyi beğenmedi çünkü her memeyi emmiyolar insanlar kaç tane emzik deniyo tutturana kdr..onlarında bi damak zevki var

bn damak emziği almıştım madem 1 ay sonra demiş dr 1 aya kadar denerim tutmazsa hala diğer emzikten alayım ama o zmn alırmıki

allah yardımcın olsun cnm...

gözün aydın cnm allah analı babalı büyütsün...

aynı şeylerii yaşadım cnm ben diyorum sesi duymuyo musunuzz diyolar ne sesi.. korkma cnm delirmedin:))
meleklerimizin doğum anını görmek için bu kararı verdik ve çekicez mecbur, o güzel anı düşün, onun için çekiyorum ve geçecek diye düşün.. olurmu tatlımm..

kız doğuracan hala geziyosun:)))))) hadi doğurda al oğluşunu kucağına...eee şimdi hangi doktora hastaneye gidiyosun? son anda değiştirmişsin..
E kolay dogsun dıye gezıorum teyzesııı:))) Artık hıssedıorum asaya dayandı sankıı baskı varr bu cocukk bu hafta gelırrr dıye dusunuorum:))) Annemm ben karsıya gectım sıslı memorıal fıgen hanm var ona olck dogumum kısmetse. Napımm doguramazsn sezryn dedı yanı yıne tmm zor olur ama bırlıkte asmaya calısırız elmzdn gelenı yaprz gıbı bıseyler desydı yıne degıstrmezdım dırek yok sen doguramazsn kafası soylee kemıgn boyle dıyınce hemen ordan uzaklastım hakkımda hayırlısı artık:)) dogum baslarsa sıze hemen naklen yayın yaparım ınsallahhh:)
Bende ınmedı ınemdı dıorum amaa cıplak baktım boyle top gıbı olms yıne gogsumn altında lakın ovallesmıs dun grm ınmemıstıı annemler bakıp bakıpp o karınla bu nısanın ne alakası var dıyolardı:))) Canımmmmm ınsallahh kolay dogumlarımz olurrr bende dr yok doguramazsn sen sezryn dıyınce nasıl yaa ben okdr hazırlandım dıye hayıflanıodum:))) Hazmedemedmmmm yanııı okdr calıstım bu sınavaaa gırmeden men edılms gıbı hıssettm kendımı:))) Hakkımzda hayırlısı sonu sezrynlada bıtebılr ne yasıcksam vaktı gelınce gorcem ama en azındn denedım derım:)

canım hadi hayırlısı alıntılardan son haber varmı göremedim sağlıkla kucağına al yavrunu...

Ronyacım gözün aydın. Allah analı, babalı büyütsün...
Aminnn sekerımmm saolasın ALLAH razı olsun..
Canım hadı bekledıgn zaman geldı cattı:) Kolay dogumun olsun ınsallah saglıkla al bebegnı kucagına..

Vayyyyyyyy senı tofiii tofiiiitaaaaaaaaaa:)) Demekk sesszce dogurursn heee bıde burda aglıodun doguramıorum bılmem ne dıyee:)) Gozun aydın ALLAH basgıslasın.. Hakkında hayırlısı boyleymıs saglıkla yanında yaa mınık kızın gerısı onemsız... Gule gulee buyut bebegnı darısı basımıza..

ben aynı sorunu yaşamış biri olarak kremlesem bile emzirdiğim sürece yaralarım iyileşmedi. kalkan kullandım yinede canım acıyodu. çözümü pompada buldum. 2 ya da 3 gün boyunca sütümü pompayla sağdım. bebeğe hiç göğsümü vermedim. o süre içinde sürekli kremledim. lanomere ve bella b diye 2 kremi dönüşümlü sürdüm. ama hangisi iyi geldi bilmiyorum. tek bildiğim emzirdiğim sürece bu kremleri sürsemde yaralarım iyileşmiyodu. hatta ben soğan suyunu da denedim ayvayıda. ama ne çare. en güzeli pompayla sağıp uçlarını kremleyip 2-3 gün göğüs ucunu dinlendirmekle çözdüm. duş alıncada kuruyan kabuklar iyice yumuşadı döküldü.bide ped kullandım. çamaşırıma değdikçe bile sızıdan duramıyodum çünkü. ped o anlamda iyi geldi. sonrası rahat rahat emzirdim. yaralarım varken bebeğin uyunmasını hiç istemiyodum. çünkü emzirmek işkence olmuştu bana ama şimdi çok keyifli. umarım sorunun en kısa sürede çözülür.

mrb bende mayıs annesi olmaya hazırlanıyorum inşallah .ben yeni doğan hemşşiresiyim.çalıştığım hastanenin cildiyeciside yeni doğum yaptı özellikle gittim onunla da konuştum çünkü göğüs uçlarım normalde bile yara olur.oluşmuş yaraya en iyi gelen ilaç evicap kapsülmüş.kendiside onu kullanıyormuş.bende aldım hazırladım.7 tl falan onu delip emzirdikten sonra sürüyorsun emzirmeden öncede yıkıyorsun.sende bi dene istersen...

bizim doktor günde 20-30 gr alması gerekiyo dedi..eğer almazsa yeterli beslenmiyo demektir dedi..ona göre hesapla işte...
20 gr dan hesaplarsam tam 600 yapıyo. tam alt sınır :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…