2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

halt etmiş o ebe, bir araştır yabancı kaynakları dünyadaki bebek anatomisine en ama en uygun bezi pampers üretiyor yani prima bu yüzden fiyatları o kadar farklı diğer bezlerle ve sen en az 2 tane 1 numara kullanırsın 3 numarayı 6. aya doğru ya alırsın ya almazssın herhalde o ebe senin 9 kiloya yakın birşey doğuracağını düşünmüş ...

ayyy çok sinirlendim doğru düzgün birşey bilmeden seni ne kadar yanlış yönlendiryor bezin numarasından tut sağlık konusuna kadar , işin yapsın gerisine karışmasın o....

ben ufaklık 2 aydır prima premium care kullanıyor 1 numaradayız hala tabi benimki daha yeni 3700 oldu o sebeple bu kadar uzun süredir 1 numaradayız ve hala bacaklarını kapatamıyorum bez bağlıyken ve kalça ultrasonlarımızda çok şükür temiz çıkıyor...

ewet sana katılıyorum gamze hatta en iyisi prima prenum olanı hiç bi şekilde kakayı dışarı çıkarmıyo çiş yaptığındada asla bez ıslak kalmıyo sadece ağırlaşıyo bence süper ve aden hiç pişik olmadı şükür numara konusuna gelince bizde aden 3800 doğmasına rağmen 2 paket yeni doğan kullandık sonrasında 2 numaraya geçtik....hemşire sallamış bencede bakalım bizimde bugün kalça usg ve hepatait b aşımız umarım bir sorun çıkmaz....

kızlar ben kontrole gidiyorum, dua edin de ben farketmemiş olsam da açılmam olsun, nst de sancım çıksın doğurup geleyim.

Doğuma Girmeden Okunacaklar
1.Meryem Suresi
2.Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme
3.Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)
4.Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.

Doğum Anında Tekrarlanacaklar: ( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)
1.Lailahe illa ente kuntuminezzalimin
2.İnşirah suresi
3.Rabbiyesir duası
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.
4.İnşikak suresi ilk üç ayet
5. Abese suresi 19. 20. Ayet (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)

biraz geç oldu ama şimdiden sonra doğum yapacaklar okusun. aklma yeni geldi.

Benimkinin cildi biraz hassas prematüre olmasından dolayıymış, öyle can acıtan pişik yaşamadık arada kızarmalar oluyor pişik önleyici krem , pişik kremi ve saf zeytinyağı ile çözüyoruz işimizi, bezin kuruluğuna hastayım bende , bez çekmecemizde huggies ve can bebe de var birkaç tane ve eşim altını değiştirdiğinde en önde olduklarından onlardan kullanıyor ve o bezlerde kaka emilmiyor popa vıcıklığın içinde kalıyor prima premium care derim başkada demem parası biraz tuzlu ama hak ediyor...

e-bebekten 4 lü 4 lü kampaya olarak alıyorum bu şekilde kafam rahat oluyor uzun süre, sürekli beze verdiğim parayı hatırlamıyorum her hafta almadığım için :)

Uykusuz Anneler Kulübü » Seminer Notları

1-2-3 şeklindeler okuyun derim, şuanda uyandıramadığınızdan yakınıyorsunuz biliyorum ama 40 ından sonra bebişlerin bu durum değişecek ve zamanla uyku süreleri azalacak uyanıklılık süreleri artacak ve bu gece gündüz devam ettiği için çok yıpranılıyor, eğer birde onun huzursuzluğunu artıran bir sebep varsa durum fena...

Ay ne güzel bir haber bu... Özgecim sonunda bak sende doğurdun...
şimdi kimbilir ne kadar mutlusundur... gözün oğlundadır hep...
Allah analı, babalı büyütsün canım...

dün akşam 19.00 - 00.00 arası oğlumu kolik ağlama tuttu...
kabus gibiydi... evde elden ele dolaştı...
sabah 4 e kadar uyududa kendimize geldik...

nurse hurvey denilen şurubu zar zor buldum ne zor bulunuyor ya onu kullanmaya başladım. umarım iyi gelir...
sab damlayı kestim... bakalım bu yeni şurup iyi gelecekmi...

oğlum tam 1 aylık oldu...
şuanda kilo: 4.100 gram
boyu: 53 cm
yumurtasında şişlik fark etmiştim. doktor birdahaki ay kontrolde yine düzelmezse ultrason çektiririz dedi... inşallah ağlamaktan kaynaklanan bir şişkinliktir...
yoksa yumurtalık fıtığı olabilir... umarım bu olmaz... yoksa ameliyat bile gerekebilirmiş...

Bir anneye bunları asla söylemeyin :) | SlingoMOM

Bir Anneye Asla Söylenmemesi Gerekenler diye. Liste aşağı yukarı şöyle

Yorgun görünüyorsun.
Çalışıyor musun?
Sen tam ‘anne’ gibi görünüyorsun!
Ellerin tamamen dolu(!)
Üstündeki seni ne güzel/zayıf gösteriyor!
Eğer bu benim çocuğum olsaydı….
Evet, benim çocuğum da burnunu karıştırma döneminde!
Doğum ne zaman?
Ben çocuğumun bunu yemesine asla izin vermezdim.
Anne pantalonu giyen sadece ben değilmişim.

Yukarıdakilerin çoğunu duysam çok dert etmem veya önemsemem. Olabilir herkes, her türlü soruyu sorabilir. Bazen iyi niyetle bazen de sırf karşısındakinin zayıf noktasını ortaya çıkarmak için hem de. Bazen en yakınınızdan duyarsınız bazen de o güne kadar sadece iki kere gördüğünüz birinden. Hatta konu anneliğiniz veya çocuklarınız da olmayabilir. Durup dururken canınızı sıkan kelimelere maruz kalabilirsiniz. Yine de biz kadınları en çok sinirlendiren hamilelik ile başlayan annelik sürecindeki eleştirel bakış ve sözler. Onları da geçtim, gereksiz imalı cümleler. Beni en çok neler mi deli ediyor?

1. İnce giydirmişsin, üşüyüp hasta olacak.

2. Sebze yediriyor musun? Düzenli besleniyor mu?

3. Bağırmadan/kızmadan önce sakince konuşmayı denesen…

4. Sen hala doğurmadın mı?

5. Uyumuyor mu?

6. Emziği hala bırakmadı mı?

7. Sen bunu kucağa çok alıştırmışsın.

Kimsenin kötü niyetli olmadığını biliyorum. Yine de hani çeneler biraz tutulsa, anneye hele ki yeni anneye daha fazla destek olmaya yönelik cümleler kurulsa… ve evet ilk sıradaki en çok duyduğum ve en sinirlendiğim eleştiri. İkinci ve üçüncü ise bir gün baba kişisinin boğazına sarılmama neden olacak sorular. Diğerleri zaten herkese söyleniyor. İkinciyi yapacak olursam hiçbirini duymam artık.

HUUUUUUUUU......

Kızlar neredesiniz ya kimseler yok bugün burada canım sıkıldı ama, uyuyacağım ama Berra'nın uyanmasını bekliyorum aksi halde tam dalacağım sırada uyanıp süt isteyecek , süt zamanımız geldi ...

Öğleden sonra bu televizyon kanallarında izleyecek hiç birşey yok , tivibu danda tekrar izleyeceğim dizim kalmadı dün izlemiştim hepsini, blog okumaktanda yoruldum , sabahta mutfağı baya bir elden geçirmiştim onun yorgunluğu ve bel ağrısıda var, haftaya kızımın çok geciken mevlütünü okutacağ ve yapılacak işlerin stresi ve beyin meşguliyeti şimdiden başladı, hava çok güzel ve dışarı çıkmak istiyorum ama gıcccıııkk aşk izin vermiyor neymiş kızı kusuyormuş oturmalıymışım evde, sanki dışarının havası etkiliyor ufaklığı ve sanki evde oturunca kusmaları bitiyorrrr...

kısacası ben çok sıkıldım gelin hadi kızlar (((

bnmkide öyleydi cnm yaa silikon meme ucuna alıştıından bnm mememi almıyodu zorla ağzına soktuumda bikaç kere emiyo uykuya dalıyodu yada huzursuzluk yapıyodu ağlıyodu..daha bugn bnm mememi emmeye başladı maşallah..bnmkide çok uyuyo dün çok ağladım stres yaptm o kdr uyuduki gece 1 kere fln uyandı..uyudumu uyuyo yani öyle iştahlı değil..ama onun dışında düşünüyorumki demekki karnı doyuyo rahatki uyuyo napiiim ne yapsam uyanmıyo emmiycei zmn emmiyo işte..bnde bırktm uyandıı kndi istedii zmn veriyorm memeyi..emerken süt gelince ztn ağzının kenarından akıyo yada lık lık diye yutma sesleri geliyo cnm ordan anlayabilirsin..

Allah allah bnm bebeğim şuan 3800 fln 2 numara nerdeyse büyük geliyo..ayrıoca bnde tam aksine primanın kalça çıkıklığını önlemek için en uygun bez olduunu biliyodum.primadan daha kaliteli bez varmıki..

bnde huggies almştm 2 numara ama sürekli alt değiştirirken üstünüde değiştiriyorm her sefernde ıslanıyo bu btsn prima alcm..

aynen öyle tatlı uykum geliyoki ama saate bakıyorum yada emeli uzun süre olduysa diyorum şimdi uyancak daldııma değmicek daha kötü iyice uykusuz hissedicem..ne ilginç ya bu ilk zmnlar asla şöle gerine gerine yatamıyosun ha uyandı ha uyanacak diye veletler :)) hava çok güzel gerçekten bnde deli gbi özledm gezmeyi..brz büyüsünde yazın şöle kanguruya atıp gezsek köşe bucak..evde oturmaya hiç alışkın değilim

gamzecim o yorgun yeni annenin manifestosu süper bi yazı yaa teşekkürler paylaşım için gerçekten okuyunca kendime geldim..ve Rabbime şükürler olsunki bi bebek sahibi oldum.. sorunlarla uğraşırken bunu es geçebilriz ama şükretmeliyizki bi bebeğe sahip olabildik..bu çok büyük nimet..bunun için yıllarca uğraşan insanlarada Allahım cuma günü hürmetine en kısa zmnda yavrularını kucaklarına almayı nasip eder inşallah..bu muhteşem duyguyu onlarada yaşatır..

yarın oğlumuzu sünnet ettiricez teyzeleri.
ayça demişti öncesinde atıp tutmaya benzemiyo kıyamıyosun diye... aynen öyle oluyormuş. öğlen 12.30 a randevu almış babası. sabahtan alıp kaçasım var oğlumu.
doğmadan ilk 20 günde kesin yaptırırız diyen ben şimdi kıyamıyorum kuzuma. onun iyiliği için ama yine de insanın içi bi tuhaf oluyo. garip duygular içindeyim.

limonlu kek seni merak etmiştim bende doğum haberini kaçırdım galiba, sancılarından sonrası yok bende...

ve bende mineyi merak ettim, arayayım bi, ayçada gelmedi bugün oğlana birşey mi oldu acep onuda bir yoklayayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…