2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

olabilir..bizim ki emerken memeyle bütünleşiyor,hatta özellikle dayıyor yanaklarını:)ben de dikkat etmeye çalışayım..terlediği için olduğunu düşünüyorum ben de oda ısısını düşürdüm,ama memeler aklıma hiç gelmedi

arkadaşlar ben nisan annesiyim kızım bi haftalık ve sanırım sarılık oluyo. sarılık olan var mı bebeği ? ve sürekli uyuyo hani uyandırmsam saatlerce uyuyacak 6 saat uyanmadan uyur mu bi bebek yaa

sarılık uyku yapar canım bence dr.götür 6 saatlik bir uyku çok fazla 2 saatte bir emzirmen gerekir...

arkadaşlar ben nisan annesiyim kızım bi haftalık ve sanırım sarılık oluyo. sarılık olan var mı bebeği ? ve sürekli uyuyo hani uyandırmsam saatlerce uyuyacak 6 saat uyanmadan uyur mu bi bebek yaa

selam lova, 2 satte bir uyandırıp emzirdim ben. dr 4-5. günler sarılık zirve yapar, sık sık emzir, bacaklarını takip et. sadece yüzde olması beslenmeyle geçer dedi. geçirdik çok şükür. darısı size canım. çok geçmiş olsun..

sakın sakın. uyumasına izin verme. sarılığını idrarla atacak yavrucuk. idrar da sen emzirdikçe çıkacak vücudundan. 2 saate bir kaldır emzir. zorla da olsa. eliyle oyna- ayaklarıyla değil- memeden çekiyormuş gibi yap. sırtında gezdir parmaklarını , çenesine gıdısına dokun memede uyursa eğer.. sarılığını ilerletirsin böyle uyutmaya devam edersen.ayrıca sütün de azalır emzirme aralıkları uzadığı için.. geçmiş olsun.

canım benim vermediğim şey kalmadı ne yapayım o bir krize giriyor birde bilinçsizlik ve acemilik hiç biride bir işe yaramadı... nurse hurveys bizde çok kötü kabızlık yaptı... taki sab gaz ilacına dönene ve ek olarak mamaya başlayana kadar... maşallah diyim şuan iyi mamayı az veriyorum doymadığı anlar yenidoğan bebek için... bu arada oğlum bugün kakasını kendi yaptı kaç gündür bizim yardımımızla yapıyordu...

öncelikle hayırlı olsun... gözünüz aydın...
benim oğlumda hafif sarılık geçirdi doğduğunda inanılmaz uyuyordu hatta hiç uyanmasa yeriydi... biz onu her saat uyandırıp besliyorduk meme ile... çünkü ne kadar emer ve ne kadar işerse okadar sarılığı atlatır idrarla atarmış sarılığı... bol bol emzir her saat uyandır biliyorum çok yorucu ama biraz sabret bizim 20-30 gün sürmüştü sarılığın ilerlemesine izin verme çünkü ilerlerse hastanede yatma durumuna bile gelebilir kuzu... birde uyanması için kulağının arkası, gıdığı, topukları ve burnu bunu hafif sık uyanır... emerkende uyuyordu hatta sürekli gıdığını okşuyordumki emmesini sağlıyordum... geçmiş olsun...

ben rezeneyi kendim içiyordum çayını yapıp( rezene+anason+kimyon tohumu )
dr nurse harvey's verdi hemen hemen aynı etki oldu ...tabi ki etkisi var ama çok güçlü değil yani ...benim bebeğimde öyle oldu...
birde bebeklerde farklı etki gösteriyor bütün bunlar...kimisine iyi gelen kimisine hiç etki bile yapmıyor deneyip görmen lazım bence ancak öyle anlarsın cnm...

kızlar gunaydın..
nasılsınız?
ışıl muhtemelen regl olmuşsundur. benim bugun 19.gunum kac gundur kahverengı cok az gelıyor bıtecek sanırım kanamam..
kızxllar epilasyon işini ne yaptınız? sezeryan olanlar.. dikiş yerı bolgesı ve genel hıjyen acısından? ben agda dısında bır yontem yapmadıgımdan kalakaldım ne yapcagımı sasırdım. kuaforume gıdemedim dikiş yerımde bır sorun yok ama daha erken gıbı geldı. ama artık rahatsızlık da verıyor .

PERİM ben içtiğim rezene çayından kızımın ağzına damlatıyorum. rezeneye ek gıda diyen doktorun aklına şaşarım. o zaman kullanılan ilaçlar, gaz damlaları ne oluyomuş??????

kızlar dün dr.gaz şikayetim için damla vermişti adı biogaia süper iyi geldi dün akşam gece hiç gaz sancısı çekmedi oğluşum...gecede iyiydi emdi gaz çıkardı uyudu :)

aman diyim şuan için çoook erken kuaföre ağdaya gitmek için.. Allah muhafaza!!

jiletle alabilirsin canım, çok dibe inmeden yani sinek kaydı olmayacak ayarda:))

cnm 25.günde bitmişti kanamam

terlediği zaman olurmuş dr götürmüştüm bende bunun için yıkayınca geçiyo...

saol canım gecer ınsallah,terletmemeye daha dıkkat edeyım
bu arada bende hala kahvaltı yapamayanlardanım,saat 9 da kızımın ayaga dıkmesıne ragmen,kakasını yapamıo domates gıbı kızarıo sabahtan berı onla ugrasıyorum,uyudugu zamanlardada dun aksam evıme mısafırlıge gelıp evımın ıcıne eden mısafırlerın pıslıklerını temızlıyorum,cekırdeklerı agızlarıyle dııl baska yerlerıyle cıtmısler resmen,ve ınanılmaz hastayım burnum akıyo,hapsuruyorum,bogazım agrıyo,ona ragmen tum bunları halledıyorum
sac bas bendede o bıcım,dızı cıkmıs pıjamalarımla evde bı o yanayım bı bu yana,kızı emzırdım besık sallarken sıze ahvalımı yazıyorum,kolum koptu ama sıpanın gozler hala cın gıbı,bı uyusa hemen kahvaltı yapıcam...
Iste ozetle buyum arkadaslar....

GAMZEcim izninle facedeki mart anneleri grubunda bi arkadaşa yardımcı olmak için blogundaki süt sağma kısmını paylaşıyorum

Bende aynı durumu yasıyorum. artık uykusuzluktan bayılıcak durumdayım. sabah 6 dan beri ayaktayız. fon makınesını çalıştırıyorum onla bıraz sakınleşıyor ama uyku yok. tam dalıyor göğsümde yatağa koyuyorum sankı o dalan o değilmiş gibi bı açıyor gözleri. Haydı tekrar aynı seans

Allah yardımcınız olsun ve hak yerini bulsun cnm inşallah..Rabbim zorda bırakmasın..sonucu bildir

sağıcaksan düzenli sağmalısın cnm..arada sırada sağarsan sütün azalmasına neden olur diye biliyorum..ama mesela 3.haftalarda fln bu veletler çok aç gözlü oluyo şuan sağmama grk kalmıyo çnkü ztn memede bişi bırakmıyo..olduki hepsini bitiremedi geri kalanını sağıyorumki bn üstüne ekleme yapmasın yani komple boş memeyi doldursun diye..öyle bi mantık yürüttüm yani bn bilmiyorum doğrumu..

şimdi benim kanamam çok az doğumdan beri devam ediyordu hani adetin son günlerinde azalır ya o şekilde ama bir türlü o da kesilmiyor ben ne kadar süre böyle devam edeceğim yada bu kanama tamamen bitecek ben belki 1 yılda adet hiç olmaya bilirmiyim 1 yıl sürerse adet olmaman böyle sürekli petlemi dolaşacağım az geliyor diye. hiç anlamadım bu kanama olayını...
ışılcım geçmiş olsun sanada...

kızlar dün dr.gaz şikayetim için damla vermişti adı biogaia süper iyi geldi dün akşam gece hiç gaz sancısı çekmedi oğluşum...gecede iyiydi emdi gaz çıkardı uyudu :)

biogaia bizde kullanıyoruz, gaz sıkıntısını tam olarak çözmedi ama yine de diğer damlalara nazaran daha iyi sonuç aldık, doktorumuz verdi, bağırsak düzenleyici olduğu için tereddütsüz kullanıyorum..

aynen varya dün kahvaltımı 4 te yaptım akşam 4 te..şaka gibi..şimdide yeni uyudu brz bakıp şuraya ev işlerine koyulcam..bn rezene içirdim 2 kere bi işe yaramadı..çıkarcaı zmn çıkarıyo gazını ya bunu öğrendim..hiç bişey fayda etmiyo..sadece masaj faydalı oluyo sürekli masaj yapıyorum emmeden sonra o sayede rahatlıyo..yoksa yicek içeceklerden bişi olmuyo çnkü gaz yapan yeme denilen şeyleride yiyorm diğerlerinide hiçbi etkisi yok bnce..yani bzde böyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…