- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #48.161
yoğurt yiyormusunuz süt gaz yapıyor ya yoğurtta inek sütü ile yapıldığı için yemiyorum gaz yapar diye... ışıl tarif vermişti süt arttırması için dereotunu yoğurda katsam gaz yaparmı...
Ben kocaman oldum teyzoşlar
Eki Görüntüle 387790
Eki Görüntüle 387789
Doğum sonrası bendoğumdan sonra sadece 1 kilo fazlam kalmıştı doğum yapalı 2 ay oldu hala o 1 kilo terketmedi beni 78 le hamile kalmıştım 86 kiloyla doğuma girdim......ama kafaya koydum yaza kadar dahada incelicem ahada buraya yazıyorummm
Eki Görüntüle 387791
evet canım var.. iç dikişlerin iyileşmesi 6 ayı buluyormuş. bu sertlik iç dikişlerin sertliği. ama kaç sene geçerse geçsin yine de sertlik oluyor. uyuşması hiç geçmeyen bile oluyormuş.kizlar sezaryen olanlar kesi yerinizin icinde sertlik varmi? Bu oluyomu herkeste yoksa benimmi öyle??
kırkınız hayırlı olsun Esmacım. Bizde Allah izin verirse Cuma günü kırklanıcaz.kızlar gunaydın dun 40 gunluk oldukk :)) banyomuzu yaptık lohusalık bıttı :))
bugunde mevlutumuz umarım guzel gecer fındıgım buyuyor :)) artık anlar sekılde bakıyor bana onu sevınce guluyor cok guzel bı duyguuu ya
cnm ben artık pek giremiyorum o yüzden sana cvp yazamadım geçenlerde sormuşsun 2çocuklu nasıl diye..
zor oluyor tabi özellikle benim kızımın bu kadar kıskanacağını hiç tahmin etmiyordum bebekten çok benim koca kızım arıza çıkarıyor nerdeyse kardeşi doğduğundan beri uyumuyor kızım bütün kimyası bozuldu hep yanımda yatmak istiyor eskiden kendi yatağa gider uyurdu şimdi yok birde gece uyanıp uyanıp ağlıyor inan bebeğimden çok memnunumcnm gaz dışında bir sorunumuz olmadı bir de sarılığımız çok uzadı şu an hala var ama hiçbir zaman tehlike sınırına gelmedi o yüzden evde atlatmaya çalışıyoruz annemler su ver diyor ama ben hala direniyorum sadece anne sütü diye...
Bende gamze cıkınca hemen bloguna saldırıp ordan aradıgm cevaba ulastım:)) pekı sutu sagdıktan sonra nasıl posete aktarıp saklıoruz? ben hıc bılmıorum bu ıslerıı yaa gercı nekdr sutum cıkck onuda bılmıorum sımdıden sagıp saklamanın ne oldugunu merk edıorum:)) Ne dıcktımm bıde sutu verırken tekrardn ısıtıomuyz nasıl oluo?
evet bizde de kıyafet battaniye vs şeyler getirirler bebeğe. 6 ay kınasında altın takan fln oluyor ama mevlütte olmuyor bizde. hatta mevlütte ev için bişiler getirenlerde oluyor cam eşya türü..
cnm bence tulumba tatlısı pratik olur biz bursaya özel cantık dağıtmıştık birdeburanın adeti tülbent ve bebek şekeri ayran...kızlar, bu ara mevlüt için hazırlıklarımı tamamlıyorum da tatlı olarak ne versek karar veremedim. tulumba tatlısı veriyorlar genelde bizim buralarda, bi de irmik helvası. bizim mevlüt 50-55 kişilik fln olucak. tulumba tatlısı almak daha mı mantıklı olur? veya farklı önerisi olan varmı???
Ben kocaman oldum teyzoşlar
Eki Görüntüle 387790
Eki Görüntüle 387789
Doğum sonrası bendoğumdan sonra sadece 1 kilo fazlam kalmıştı doğum yapalı 2 ay oldu hala o 1 kilo terketmedi beni 78 le hamile kalmıştım 86 kiloyla doğuma girdim......ama kafaya koydum yaza kadar dahada incelicem ahada buraya yazıyorummm
Eki Görüntüle 387791
cnm ben artık pek giremiyorum o yüzden sana cvp yazamadım geçenlerde sormuşsun 2çocuklu nasıl diye..
zor oluyor tabi özellikle benim kızımın bu kadar kıskanacağını hiç tahmin etmiyordum bebekten çok benim koca kızım arıza çıkarıyor nerdeyse kardeşi doğduğundan beri uyumuyor kızım bütün kimyası bozuldu hep yanımda yatmak istiyor eskiden kendi yatağa gider uyurdu şimdi yok birde gece uyanıp uyanıp ağlıyor inan bebeğimden çok memnunumcnm gaz dışında bir sorunumuz olmadı bir de sarılığımız çok uzadı şu an hala var ama hiçbir zaman tehlike sınırına gelmedi o yüzden evde atlatmaya çalışıyoruz annemler su ver diyor ama ben hala direniyorum sadece anne sütü diye...
ooo super bı menu,Rabbım adagınızı kabul eder ınsallah,
benım evım hıc musaıt dııl okadar adamı nereye sıgdırcam bılmıyom valla,sımdıden stres oldum,anaaaam napım kucak kucaga otursunlar artık
kızlar bu arada bu gelen mısafırler hedıyelerıyle gelıyolar dımı,fıx kıyafet getırırler zatende,farklı adetı olan varmı
cnm bence tulumba tatlısı pratik olur biz bursaya özel cantık dağıtmıştık birdeburanın adeti tülbent ve bebek şekeri ayran...
maşşallah arene adda gitmeye hazır cnm sende gayet iyi duruyosun bende şuanda 78 kg gibiyim en son öyleydim şimdi kaç oldum acaba benim hedef 59 yani eski kg dönebilmk....
cnm annenler biraz doğru söylemiş suyun bebeğe bir zararı yok bana hastaneden cıkarken cocuk dr sarılığı için kaynatılmış ılıtılmış su ver dedi ve halada veriyorum....
ewet cnm genelde kıyafet geliyo bize altın ve parada geldi...
kızlar, bu ara mevlüt için hazırlıklarımı tamamlıyorum da tatlı olarak ne versek karar veremedim. tulumba tatlısı veriyorlar genelde bizim buralarda, bi de irmik helvası. bizim mevlüt 50-55 kişilik fln olucak. tulumba tatlısı almak daha mı mantıklı olur? veya farklı önerisi olan varmı???
bence tulumba daha mantıklı okadar kısı varmıs,pekı okadar kısı evıne sıgacakmı canım? Menude baska neler var bıde fıkır alayım aklımda olsun
eşimin adağı vardı bebek sağ salim doğarsa die. onu kesicez. kavurma+pilav+ayran+tatlı olucak menüde. ayrıca şerbet ve lokum. dağıtmak için de magnet ve havlu(tül keselere koyup emzik şeklinde süsler bağlıyorum şuan onlara) hazırlıyorum. şerbet barkalarımı da süsledim.
evimiz geniş cnm, bahçe de var. onun için sığarız die düşünüyorum
pilav üstü tavuk, sarma(bunu bir yakınımız yaptı sağolsun), içli köfte, baklava... ve hazır ayran aldım kapalı... bende fikir vermek istedim...
ayyy ben yerim adeni, çok tatlı olmuş yaa maşaAllah
canım poly söylemişti... ağızda oluşan pamukçuklar için... bizde olmadı şükür...
hmm bende vitamin tarzı birşey mi diye düşünmüştüm, neyse çok şükür bizimkinde pamukçuk yok, inşaAllahta olmaz:44:pamukcuk için kullanılıyor cnm. eczaneden aldım ben.
sanada oğluşunada maşaAllah, harika görünyorsunuzBen kocaman oldum teyzoşlar
Eki Görüntüle 387790
Eki Görüntüle 387789
Eki Görüntüle 387791
kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz?
ben emzirdikten sonra gazını çıkarıyorum < bazende çıkaramıyo ) memede uyuyacak gibi oluyo yerine koyunca 2 dk sonra uyanıyo.. illa ayağa kalkıp kucağımda pışpışlamam gerekiyo, bacaklarım kollarım ağrıyo bi süre sonra oturuyorum oturduğumu hissediyo sanki yine ağlıyo..dün gece 2 saat sürdü uyutmam,sonra ardından acıktı ağladı zaten
taktik verin kızlarr nasıl uyutuyosunuz bebişleri?? (kundak yapmıyorum bu arada, kolları serbest olmassa durmuyo)
kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz?
ben emzirdikten sonra gazını çıkarıyorum < bazende çıkaramıyo ) memede uyuyacak gibi oluyo yerine koyunca 2 dk sonra uyanıyo.. illa ayağa kalkıp kucağımda pışpışlamam gerekiyo, bacaklarım kollarım ağrıyo bi süre sonra oturuyorum oturduğumu hissediyo sanki yine ağlıyo..dün gece 2 saat sürdü uyutmam,sonra ardından acıktı ağladı zaten
taktik verin kızlarr nasıl uyutuyosunuz bebişleri?? (kundak yapmıyorum bu arada, kolları serbest olmassa durmuyo)
Ben oğlumu emziriyorum ve nereye yatıracaksam oraya koyuyorum, koyar koymaz gözlerini açıyor ama Allaha şükür hemen ağlamıyo, biraz bakınıyor ve uyuyakalıyor, ama gazı varsa zaten ıkınmaya başlıyor, yüzü kızaryor, işte o zaman kucağıma alıyorum, gazını çıkarıp tekrar yatırıyorum, o zaman uyuyakalıyor,hiç sallamadık, sallamaya alıştırmadık, inşaAllahta alışmaz, çünkü çok zor olur, bende kundak bağlamadım, daha doğrusu bağlayamadık, bağlayınca çok ağlıyor, o kollarını dışarı çıkarmak için çok mücadele ediyor ve kıpkırmızı oluyor:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?