2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yoğurt yiyormusunuz süt gaz yapıyor ya yoğurtta inek sütü ile yapıldığı için yemiyorum gaz yapar diye... ışıl tarif vermişti süt arttırması için dereotunu yoğurda katsam gaz yaparmı...

valla bn deli gbi yourt yiorm ztn gazı var ama hallediyo kndi ıhh mıhh çekioz artk napalm..

Herkese Merhabaaaa

kizlar sezaryen olanlar kesi yerinizin icinde sertlik varmi? Bu oluyomu herkeste yoksa benimmi öyle??
evet canım var.. iç dikişlerin iyileşmesi 6 ayı buluyormuş. bu sertlik iç dikişlerin sertliği. ama kaç sene geçerse geçsin yine de sertlik oluyor. uyuşması hiç geçmeyen bile oluyormuş.

kırkınız hayırlı olsun Esmacım. Bizde Allah izin verirse Cuma günü kırklanıcaz.

aynı bizi anlatmışsın Sibelcim.

kızım kıskanmıyo gibi görünüyo ama yapmadığı kalmıyo bize. İnatçılığı had safhada. bizimle hiç yatmayan kızım gece saat kaç olursa olsun yatağından inip yanımıza geliyor. bende alıp geri götürüyorum. bu gece ne zaman geldi bilmiyorum sabah Dideme uyandığımda yanımda yatıyordu!!! tabi alıp götürdüm yine:))

canım gögsunu bosaltamamıssa pompayla boşaltırsın. ya da bıraz onden bosaltıp sonra emzırırsın kı bbebegın son sutten faydalansın. sutun azsa hepsını bosaltır zaten. gercı cok mınıkler yoruluyorlar ancak emebılıyorlar. sut saklama poşetı alıp ustune tarıhı atıp sutunu dokup derın dondurucud a saklayabılırsın 6 ay. eger o gun kullanacaksan buzdolabına koyarsın bır ıkı gun ıcınde tuketırsın. ben buzdolabına bıberonla koyuyorum .
sakladıkların ılerde lazım olabişlir. bebegın sımdılık az emıyor sonra ıhtıyacı artar ve sutun azalırsa dıye. bır de olmasın ama rahatsızlanırsak fln ilac kullanırsak..
o zamanlar ıhtıyac olur. bırde sut uretımı horrmonlarla alakalı oldugundan ne kadar sut emerse ve sagıp tamamen bosaltırsan beyıne sınyal gıdıyormuş sut uretımı ıcın. bu da olayın bilimsel yanı..

Off kızım ne zaman kendı kendıne kaka yapıcak yaaa,2 gundur ne sıkıntılar cekıyo yavrum,ben mudahale etmeden yapamıyo,alıstırmakta ıstemıyorum ama oyle acıyla ıkınınca kahroluyorum,her bezıne dolu dolu yapan bebegıme noldukı yaaa

evet bizde de kıyafet battaniye vs şeyler getirirler bebeğe. 6 ay kınasında altın takan fln oluyor ama mevlütte olmuyor bizde. hatta mevlütte ev için bişiler getirenlerde oluyor cam eşya türü..

6ay kınasıdamı var,anaam cok cahıl kalmıısım ama yapan olmayınca bılmemek normal,onda ne oluyo pekı canım

Ay kızlar benimde üç yaşında bir kızım var. Hamileyken bugünler için çok korkuyordum. Ama korktuğum gibi olmadı. Uyku düzenimiz bozulmadı. Hamileliğimin son ayı ve bu ay bir kaç kez gece odamıza geldi korkuyorum diye babası aldı götürdü uyuyana kadar yanında yattı.
Tabiki hırçınlıkları var, inat zaten var çünkü oğlak burcu, arada küsmeleri de var ama olacak okadar... İster istemez ona ayırdığımız zaman azaldı. Kardeşi uyuyup işlerden vakit kalırsa ilgileneyim diyorum ama dinlenmeyede ihtiyacım var. Eşimde bu dönem çok yoğun. Havalar iyice ısınsaydı da keninmizi bir dışarılara atabilseydik...

Bu arada ben sünnet fiyatlarını araştırıyorum. Arkadaşım devlet hastanesinde 7 aylık oğlunu sünnet ettirmiş çokta memnun kalmış. Bende memlekette yaptırmak istiyorum özel bir hastaneyi aradım genel anestizi ile yapıyorlarmış ve 250 tl imiş. Sizce fiyat nasıl??? Birde her yerde genel mi oluyor lokal yapsalar olmam mı?

cnm bence tulumba tatlısı pratik olur biz bursaya özel cantık dağıtmıştık birdeburanın adeti tülbent ve bebek şekeri ayran...

maşşallah arene adda gitmeye hazır cnm sende gayet iyi duruyosun bende şuanda 78 kg gibiyim en son öyleydim şimdi kaç oldum acaba benim hedef 59 yani eski kg dönebilmk....

cnm annenler biraz doğru söylemiş suyun bebeğe bir zararı yok bana hastaneden cıkarken cocuk dr sarılığı için kaynatılmış ılıtılmış su ver dedi ve halada veriyorum....

ewet cnm genelde kıyafet geliyo bize altın ve parada geldi...

burdakıler co pıntı o vakıt,ee kayserı olunca,sımdı varya çar cabutu toplar getırırler hedıye dıyee,altınmıs paraymıs nerdeeeeee

canım ben baklava almıştım 3.5 kilo kadar senin kişi sayısı fazla dahamı fazla alsan ama her tabağa 1 er tane koyarsan ona göre hesapkatırsın...

bence tulumba daha mantıklı okadar kısı varmıs,pekı okadar kısı evıne sıgacakmı canım? Menude baska neler var bıde fıkır alayım aklımda olsun

pilav üstü tavuk, sarma(bunu bir yakınımız yaptı sağolsun), içli köfte, baklava... ve hazır ayran aldım kapalı... bende fikir vermek istedim...

canım benimde eşimin adağı vardı ama bunu çok kişiye sordum bu eşinin adağı dediler... bunun için ayrıca mevlüt yaptım onun yerini tutmazmış...
bu arada Allah kabul etsin yemeğinizi...

pilav üstü tavuk, sarma(bunu bir yakınımız yaptı sağolsun), içli köfte, baklava... ve hazır ayran aldım kapalı... bende fikir vermek istedim...

ayyy ıstahım kabardı valla,ne guzel menuler hazırlamıssınız oylee,bu arada aksam yemegı ıcın fıkır verdın bana,hamılelıgım boyunca tavuktan acayıp tıksınmıstım,sımdı gectı yıyemedgım gunlerın acısını cıkarıyorum sımdı

ayy kaç saattir geçmiş okumaya çalışıyorum, tam cevap yazacam bir iş çıkyor yada bebeğim ağlıyor, pcnin başından kalkıyorum, geri geliyorum kaınlar kulubunden çıkış yapmış kendi kendine bir türlü ceva yazamadım

Eki Görüntüle 387647 Eki Görüntüle 387648

adenin mevlüt kıyafeti kızlar...........Nazar
ayyy ben yerim adeni, çok tatlı olmuş yaa maşaAllah

canım poly söylemişti... ağızda oluşan pamukçuklar için... bizde olmadı şükür...

pamukcuk için kullanılıyor cnm. eczaneden aldım ben.
hmm bende vitamin tarzı birşey mi diye düşünmüştüm, neyse çok şükür bizimkinde pamukçuk yok, inşaAllahta olmaz:44:

sanada oğluşunada maşaAllah, harika görünyorsunuz

ya bu arada babamla oğluşum birlikte yatıyorlar, harika görünüyorlar, babamda resmen torununa aşık, torununu görmeden dışarı çıkmıyor, eve gelir gelmezde ilk işi torununu görmek, onun yüzünü görünce tüm sıkıntılarımı unutuyorum diyor şimdi tayin çıkmazsa siz bu çocuğu alıp götürecekmisiniz diyor, bizim pabuç çoktan dama atıldı

kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz?
ben emzirdikten sonra gazını çıkarıyorum < bazende çıkaramıyo ) memede uyuyacak gibi oluyo yerine koyunca 2 dk sonra uyanıyo.. illa ayağa kalkıp kucağımda pışpışlamam gerekiyo, bacaklarım kollarım ağrıyo bi süre sonra oturuyorum oturduğumu hissediyo sanki yine ağlıyo..dün gece 2 saat sürdü uyutmam,sonra ardından acıktı ağladı zaten
taktik verin kızlarr nasıl uyutuyosunuz bebişleri?? (kundak yapmıyorum bu arada, kolları serbest olmassa durmuyo)

valla benı anlattın..

Ben oğlumu emziriyorum ve nereye yatıracaksam oraya koyuyorum, koyar koymaz gözlerini açıyor ama Allaha şükür hemen ağlamıyo, biraz bakınıyor ve uyuyakalıyor, ama gazı varsa zaten ıkınmaya başlıyor, yüzü kızaryor, işte o zaman kucağıma alıyorum, gazını çıkarıp tekrar yatırıyorum, o zaman uyuyakalıyor,hiç sallamadık, sallamaya alıştırmadık, inşaAllahta alışmaz, çünkü çok zor olur, bende kundak bağlamadım, daha doğrusu bağlayamadık, bağlayınca çok ağlıyor, o kollarını dışarı çıkarmak için çok mücadele ediyor ve kıpkırmızı oluyor:44::44:

bnmki memede uyuyo valla yoksa pek uyumuyo

ayyy walla özendimm.. nerdee biz alıştırdık sallamaya, şimdi yatağına öylece koyuyorum kendini yırtarcasına ağlıyo tabi bende alıyom hemen kucağıma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…