2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben kullanıyordum canım çörekotu yağını ama bizim doktor zeka geriliği yapar kullanma dedi

cnm benim kızım da geçen ay çok iştahlıydı ve ayda 1 kilo alıyodu ona bile dr süper dedi seninki maşallah süper ötesi ,ama şu andaki iştahı kesilebilir panik yapma zaman geçtikçe kilo alımları yavaşlar demişti, yani anne sütüyle ayda 600 gr aldığı müddetçe sorun olmazmış mesela bugün gidip sağlık ocağına tarttırıcam tam 2.5 aylık olduk bugün .

bebeğim 2 aylık ve burnu tıkalı gece uyurken horluyor gibi hırıltı çıkıyor.deniz suyu damlatıyoruz arkasındanda temizliyoruz ama yinede aynı.çok huzursuz bundan olabilir miki ne yapmam gerekiyor bilmiyorum acaba geniz eti mi var ondan mı böyle başka neler yapabilirim acaba

olabilir canım benimkide uykusundan uyanıyo bazen ama burnu tıkalı değil emdikten sonra genzine gidyo süt bi süre tıkanıyo uyuyamıyo zorlanıyo sonra tıkanıklığı geçiyo

MAŞALLAH DE:)
cnm valla okurken bile cinnet geçircektim:) Allah sabır versin. bize değiliz de sanki bebişlerimizin annesi, onlar. aç oldugunu süt gelmediğini biz anlamıyoruz sanki..herşeyi anne üzerine atmayı pek seviyo büyükler. bebeğin kişiliği denen birşey de var. kimi gazlı olur kimi az yer kimi sen vermeden ver diye yaygarayı basar, kimi 3 günde yapar kakayı kimi hergün 3 kez.. biz büyükler olarak ta öyle değilmiyiz zaten.. herbiri ayrı karakter, öyle düşünmek gerek. ama dediğin gibi nato kafa nato mermer. zamanında vermişler göğsü, ilgilenmeden etmeden uyutmuşlar, vermişler uyutmuşlar. emsin, gazı mazı olmasın ve bebek sürekli uyusun istiyolar. şimdikiler ilgi istiyo şekerim. öyle emiyim uyuyum yok:) en azından benimki öyle.. ben kaynanada elinde hemen biberonla geliyo. maşallah oğlum emiyo,süt var göğsümde biliyorum, aç bu diyor.. bizim sözümüzün kıymeti yok.. ama oğlum da iyi yapıyo valla mamayı tükürüyo 10 cc içtikten sonra.. oohh sefam olsun:)

kızlar merhaba..
ışıl corba tarifin ıcın tesekkur ederım. denedım içtim ve cok begendım ustelık cok pratık. cok hosuma gitti.
bebiş kangruda yapılabılen tarıflere bayılıyorum. birde tarhana cok kolay yapılıyor onu da ben tavsiye edeyim.

bugun benım dr kontrolum vardı. 39 gunluk olduk. dr.um bu ilden ayrıldıgı ıcın baska bırıne gorundum. yaram ıcın iyi
rahmım ıcın toparlanmıs asagı ınmıs dedi. yanı artık bundan sonra lohusalık bıtıyor mu kızlar? kanamam da bitti
bugun konusulmus benımde ufak tefek lekelenme oluyor regl olmadım. ben dr.a korunmayı sormayı unuttum cok aceleci
bir dr.du. kızlar bundan sonra ne yapcam sızler ne yapıyorsunuz,? daha regl olmadım . spiralı sorcaktım unuttum.
spiral ne zaman taktırılıyor gecende bırkac ark. konusuyordu ılerkı aylarda takılıyormus dıye.

aynı problem bızde de var.. gunde 4-5 kez denız suyu ve otrı bebe ıle temızlıyoruz.. her seferınde de cıkıyor. dr. gogsunu dınledı bır sorun yok dedı. tek sorun burun tıkanıklıgı. galıba burun yapılarıyla ılgılı. bızımkı 13 gunlukten berı aynıı devam edıyor..

Evin nemini %50nin ustunde tutmanız gerekiyor. Nem olcar alın muhakkak. Çoğu digital termometre artık nem de olcuyor. eger nem dusukse bebeğinizin burnu tıkanır, ağzından nefes alır ve kuru hava da hırıltıya yolaçabilir. Soguk buhar mak. çok işinize yarayacaktır hem şimdi hem buyudukçe, nezle oldukça.

oğlum 4 yaşa geldi nerdeyse ki kendisi budur :) kışın odasında surekli buhar mak açık olur.

arkadaşlar neden herkes sağıyo sütünü sağmak mı gerek
acıkdıkça emziriyorum ben zaten fazla sütüm de yok
pompam da yok almalı mıyım

neden kimse bana yazmıo

saatler benzer değil yani 9 da değilde 10 da emdi dün gece 4.5 ta kalktı sonra sabah 7 de .bence normal uyusunlarda azcık rahat edelim. 2 saatte bir kalkmak beni çok yormuştu

canım kızımında böyle hırıltısı ve burun tıkanıklığı vardı.. evde serum fizyolojik hazırlayıp kullandım.. ama kızım çok ağlıyodu, sonra kendi sütümü burnuna damlattım günde 2-3 kere.. şimdi çok şükür tıkanıklığı hırıltısı geçti.

neden kimse bana yazmıo

1-evet gececek bu günler canını sıkma bizde gecen hafta deliye dönmüştük bi ara bebişe bağırmıştım ben o ağlar ben ağlar...birde seninki daha çok minik sakın ol

2-burda çoğu kişi sütünü sağıyor valla bende bi ara sen gibi sağmalımıyım demiştim ama sonra vazgectim sağmaktan hem makinem yok ..süreklide kullancam bişi deil çok pahalı almadım ama manuel pompam var eğer göğsüm çok dolu ve bebişde toksa ozaman pompayla lıorum ama göğsüm çok acıyor sağınca..1-2 kere yaptım artık saten göğsüm taş gibi deil miniş habire vakumluyor:))

3-amann br başınasın şıkkını sec..yani küçücük bebekle evini toplasan anca gelenlerden samimi olduklarına söle sana bişiler hazırlayıp getirsinle daha kolay olur valla ben öle yapardım kimsem yok benimde gecen arkadaşlar bebişi görelim dediler iyi gelirken eliinz boş gelmeyind edim tatlı kek vs getirdiler oturduk yedik:))

Son düzenleme:
slm kızlar.bizim bugün doktor kontrolümüz vardı.aşımız yapıldı.kuzum iğne vurulurken ağladı sonra hemen sustu.oyy annesinn gülü o.. 1 kilo almış yavrum,4,750 olmuşuz.kalça usgde de sorun yok çok şükür.
ben şuan zinco kullanıyorum. sab simplex'den daha iyi geldi sanki bizim bebişe, bir de bitkisel olmasından dolayı daha rahatım.
ben de başından beri zinco kullanıyorum.günde 3 kere kullanmıyorum ama,çok müadele edilcek bi durum olmadı şuana kadar kızımda .o yüzden o kadar sık vermedm.günde 1 kere,bazen vermedğim de oldu.benm rezene ve kimyon tüketmem de kızmda faydalı oluyor sanırım.çünkü düzenli tüketiyorum .

3 saatte bie sağarsam doğru dürüst süt gelmiyo sabah akşam sağıyorum.. o zaman 90 çıkıyo.. zaten tek meme verimli.. diğeri iyice kurudu 10 cc zorlarsam çıkarıyo (
canım ben de aynı durumdayım.tekinden çok az geliyo.ve çok açken onu emmek istemiyor.ben dekeyfi emmek istediği zamanlarda onu veriyorum,bi de sık sık sağıyorum.sanki artma oluyor yavaş yavaş.sağmayı bırakma hiç.gelmese da sağ sen.benm başta hiç gelmiyodu .artık az da olsa geliyor.

hayırlı olsun canım kırkınz.bizim şafak 7 ah o akıl hocaları yok mu,hepsi kendi çapında komedi,bugün bana hastanede hiç tanımadığım biri verdi akıl.çocugum usgden çıkmış,malum içeri buz gibi oluyor.bacakları üşüdü,üstünü örtüyorum.örtme örtme terletirsin diyo kadın bana.ben ya geçiştiriyorum akıl hocalarını,ya da hiç duymamış gibi yapıyorum.yoksa her biri polemik yarışcısı sanki.biz 40ımızı babannesinde yani izmitte yapıcaz.sonrada annemle memleketm ankaraya gideceğiz.bide ordaki sülaleyi toplarız sanırım

Safil canim ben de oyle oldum, regl sandim ana yogunlasmadi 2 gune gecti, doktor ultrasonda bakinca rahminde pihtilar var arada o yuzden kanli akinti olur. Yuruyuse cikarsan daha cabuk giderler dedi. Cok yogun degilse senin de oyledir.

aynen benimde öyle sizler gibi adet olmadım halen... geçenlerde az kanama gelmişti hatta burda yzmıştım şok hastalandım diye fln ama anında bitti o kanama... dünde geldi çok az lekelenme şeklinde kan... normal bir durum bu değilmi... acaba nezaman hastalanacağım...

neden kimse bana yazmıo

ben yapayım yeni gördüm... sütü sağan annelerin bazıları bebeklerinin biberona alıştığı için, bazıları meme uçları yaraları için yapıyorlar...
gelen misafirlere ikram konusunda bu kadar takılma... eğer evde şuan tek isen senden kim ne bekleyebilir... zaten bebekli evde uzun süreli misafir olmaz ki... bunlarla kafanı yorma sen yavruna ilgi göster... gelen ne buldysa yer...

hay Allah razı olsun
zaten kafayı yicem bi başımalıktan bi de burda kimse cevap yazmıo iyice bunalıma girdim
1-inşallah geçer Allah yardımcımız olmuş anne olmak zor zanaatmiş annelermzin hakkını ödeyemeyiz valla. minik ama beni parmagında oynatıyo valla millet yer uyur şimdi o diyo. yoo bizimki gayet kucakta uyku filan hak getire
2- benim de makinem yok manuelim de yok. taş gbi olsa bile emince boşalıyo hemen acaba sağsak daha mı çoğalır yoksa bebeğin emmesi çoğalmasına yeter mi elimle sağsam olur mu :44:inek sağar gibim
3- yakın arkadaşlarım olsa keşke kalkın yapın kendiniz de derim ama hep mesafeli oldugum evime ilk defa gelecek olan kişiler haftalar öncesinden de söylediler sana gelecez diye çat kapı oldu hazırlıksız yakalndım durumu da yok yani

canım ben tıramısu patates salatası kıymalı borek tarcınlı kurabıye yaptım yeter bunlarda :)) sende oyle yap daha cok cesıt yapmana gerek yok yenmıyor cunku kalıyor

canım ben tıramısu pasta kıymalı borek tarcınlı kurabıye ve patates salatası yaptım yeter fazla olunca hem yenmıyor hemde yorucu oluyor sende bu tarz yapabılırsın yeter bence

foto eklemeyeli bayağı olmuş...
teyzeleri size ilk gülüşümü gösteriyorum... maşallahlarınızı ihmal etmeyin olurmu...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…