2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bu gece oğlum ilk defa iki saatten fazla uyudu, saat onikiden dörtbuçuğa kadar, ama ondan sonrası yok, dörtbuçuktan beri sürekli ıkınıyordu, 4 gündür kakasını yapamıyordu, ve çok şükür saat dokuzbuçuk gibi yaptı, sonra kahvaltımızı yaptık, babamız az önce çarşıya çıktı, oğlumda baya rahatlamış bir vaziyette kucağımda, canım yavrum ya o rahat olsunda isterse saatlerce uykusuz kalayım, annen nasıl olsa alışkın uykusuzluğa ve senin için değer yavrum

bu arada hepinize günaydın

ben geçmişi okuyayım

dün yaşadığım olayı anlatıyorum teyzem geldi... teyzem geldi... biraz bilmiştir kendisi çocuk hakkında her konuda uzaman olduğunu düşünüyor...
bu başladı oğlumun kollarından tutup kaldırmaya oturtuyor hoplatıyo zıplatıyor... bizim şaşkında ağzını açmış bakıyor... annemde çekiniyor bacısına laf etmeye ben biraz tepkili oldum teyze lütfen yanlış yaptığın oturtma bilmem ne sonuç bana bağırıyor sus kızım ALLA ALLA ne olur biliyoruz herhalde demesi yokmu birde neyse ben çok sinirliyim hep suratım asık fln...
annemi sıkıştırıyorum bak ellemesini, yapmasın diye o da arada kaldı... neyse oğlum artık kakasını yağıyor biliyorsunuz dün yapmadı ama 1 gün ara vermesi normal tekrar kulak çöpü ile tembelleştirmek sitemiyorum 1 gün yapmasada olur bunada şükür bu aldı kulak çöpünü gazı var gazı bu çocuğun kakasını yaptırttı... birde tutturdu bu çocuk korkuları var kurşun dökün bilmem ne oğlumun ellerine korkusu gitsin diye masaj yaptı nasıl bastırdıysa bu ağla ağla lrize girdi aldım elinden hemen ya off dedim o canı yandı demek ağladı dmesinmi bacağına tükirim senin oğlunun güya şaka ile karışık söylüyor... ay Allahım hiçmi düzgün akrabamız yok... istemiyorum böyle akrabayıda dıdısınıda. sıçıcam ya...

günaydın canım... demek gazı yoktu kuzunun rahat uyudu... kakasınıda yapmış ohh çok sevindim... bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum...

yaw ne güzel keşke salıncak alacağıma bende ondan alsaydım...

şöyle düşün, hamileliğinin son dönemindeki üzerinde hissettiğin ağırlığın 2 katı var ve omuzlarına baskı yapıyor :) ütü yapması o kadar da özenilecek birşey olmuyor :) ama yatağa koyuncada durmuyor , taşımaya devam :)

9 ay taşıyamadım ama açığı kapatıyoruz :)

Allah böylelerinden hepimizi korusun :>İnan okuyunca bana gıcık geldi,Kalkıp alasım geldi ellerinden çocuğu.Bu ne ya.Kurşun dökmüş ufacık bebeğe,sank, b,r anlamı varmış gibi.Otur dua oku dese anlayacağım kurşunda neymiş...geçmiş olsun cnm

Canım yaaa izinleriniz bitiyor demek, inan sizler adına üzüldüm, ben Ankaradan buraya gelirken işimi bırakmıştım ve nasıl üzülüyordum, ilk defa sevindim şu an çalışmıyor olmamama, ha maddi durum iyi mi dersen hayır, 2000tl maaş ile geçinmeye çelışıyoruz, ama idareli olursan ve israf yapmazsan o bile çoook rahat yetiyor,İnşaAllah Ankaraya bu temmuzda tayinimiz çıksa bile oğlumu iki yaşına getirene kadar işime dönmeyeceğim, Çünkü onun bütün ilklerini kendim yaşamak istiyorum, Rabbim sizlerinde yardımcısı olsun, inşaAllah içinize sinen, evledınızı kendi gözünden sakınıp, bu işi para için yapanlardan değilde insana-bebeğe saygı ve sevgi duyarak yapanlardan çıkar karşınıza

maşaAllah barekAllah

günaydın kızlar korunma yöntemi olarak prazervatif kullananlar varsa sağlıık ocakları ücretsiz veriyor istediğiniz zaman bayağada veriyolar bilginiz olsun...

günaydın kızlar korunma yöntemi olarak prazervatif kullananlar varsa sağlıık ocakları ücretsiz veriyor istediğiniz zaman bayağada veriyolar bilginiz olsun...

:))) BEN GÜVENEMİYORUM ONLARA YAAA
bu zamana kadar hiç almadım sağlık ocağından.. ne bileyim delik melik çıkar :)))

Geçmiş olsun canımm,sende benm gbi 20liklerden çekiyorsun demekki. bende 4-5 gün önce çektirdim 20 lik dişimi,1 kanal tedavisi,2 dolgu. ilk gittigimde 3 morfin vurdu ama bana mısın demedi uyusmadı dişim çekemedi dişçim,bende mecburen antibiyotige basladım. görünmeyen iltihap vardır diye. Alfasilin 500 aldım günde 3 kez,2 gün sonra çekildi dişim. ama benim 20 lik kırılmıstı yarısı,suan hala çenem ağrıyor nasıl zor cıktıysa. erteleme sakın ben tam 3 hafta günde 2 Advil kullandım agrısına dayanamadım,dişçidende korkuyordum.
zararı çok yokmus bebişlere bazı antibiyotiklerin,sadece bebegin vücudu bagısıklık kazanıyormus. sen antibiyotigini iç güzelce,cerrahi yöntem oldugu için daha kolay alırlar 20ligi çenene çok yüklenme olmaz merak etme. benim diger 20ligimde hamileligimin 5. ayınca cerrahi olarak alındı. dişin çekilene kadar agrın çok olursa Karanfil yağı kullanabilirsin. epey etki gösteriyor,pamukla dişine diş etlerine bastır.

ahh canım benimm böyle insanları gördükçe duydukça sinirlerim zıplıyor. yemin ederim cocugumu insan içine çıkarasım kalmıyo,kimse görmesin bize karısmasın istiyorum. herkes herseyi ne cok biliyor anasını satım biz bi halt bilmiyoruz. evet belki tecrübeli degiliz ama eskilere nazaran okdr cok okuyup arastırıyoruz ki 10 cocuk büyütcek bilgi birikimi edindik neredeyse.
rahat bıraksınlar artık bizi yaa. bende dün aksam kafayı yedimm, ne kullandıgım bez,ne kullandıgım krem,ne giydirdigim kıyafet,ne emdirdigim süt oo ooo nelere karısmadılar ki. bozmayım bozmayım diyosun ama yok takk damarına basıyorlar anacım kaşınıyor resmen millet.

Bu arada dün doğal-organik şeylerden bahsedilmiş, bende gamze kadar deli olma yolunda emin adımlarla ilerleyenlerdenim Ben 2005 yılından beri cola-fanta türü şeyler içmiyorum,cips türü abur-cuburda toplasan bir elin on parmağını geçmez, evlendiğimden beri evime tavuk girmez, yumurtayıda zaten sevmediğimiz için yemiyoruz, yoğurdumu,tereyağımı,kaymağımı sütü güvendiğimiz birisinden alıyoruz ve kendim yapıyorum,ve evimin tek abur-cuburuda kuruyemiş ile çikolatadır..... bir tek deterjan konusunda delileşemedim ama oda olacak,

Birde bebeği uyumadığı için sinirlenen annelere şaşırıyorum, eminim kimse benim kadar uykusuz kalmamıştır, çünkü benim özel bir nedenim var, ben işitme engelliyim(İşitme cihazı takarak duyuyorum) ve yıllarca sessiz bir ortamda uyumaya alışmışım, beni hep uyannma saatinde ya ailem, ya eşim yada öğrenci evlerinde arkadaşlarım uyarmışlardır, ben doğum yaptığım andan itibaren oğlumu duyabilmek için işitme cihazımla yattım, ve sessiz bir ortamda uyumaya alışkın bir insan olarak kendi nefes alışıma, yorganın hışırtısına uyuyamadım, annem kızım bende yanında yatayım sen kulaklığını çıkar, biraz dinlen diyordu ama kabul etmedim, çünkü buna alışmam gerekiyordu ve ebn Ankarada kaldığım sürece neredeyse hiç uyumadım diyebilirim,oğlumda uyumuyordu zaten ama asla uykusuzluğumu sinirimi ona yansıtmadım, yansıtmamda, Rabbim bana bir emanet vermiş, hemde benimde çok sevindiğm, sahip olmayı istediğim bir emanet, insanlar bu evlada sahip olmak için nelerini feda ediyorlar, birde şimdi uyumuyor, uykusuzum diye sinirlerinize hakim olamazsanız ileride daha tahammülsüz, sabırsız olursunuz, en ufak hatasında bağırıp çağıran anne-babalardan olursunuz, bence bu sinir-stres eğitilebilir, lütfen kendinizi şimdi eğitin ki ileride daha dayanıklı olasınız

maşallah çok tatlı allah bağışlasın
benim kızımda ayın 16 sında 2 aylık olucak
çorabına bayıldım yaa kilotlu çorapmı o

vahhh canımmm aynı benım yasadıklarımı yasamıssın,benımde kaynanam ezıyet edıodu resmen,zeytınyag olayını sabah sordum doktorumuza,kızımın kalca ultrasonu vardı,cok sukur guzel cıktı sonuclar,neyse zeytınyagını kulak copune batırıpo kaka yaptırıyorum cok zor kaldıgı durumlarda dedım,doktorda bebekler bu durumu alıskanlık halıne getırır ve kendı kendıne yapmakta tembellesır dedı,zaten devamlı yapmıyorum,bınde bır cok zor durumda kalırsak yanı..

maşallah çok tatlı allah bağışlasın
benim kızımda ayın 16 sında 2 aylık olucak
çorabına bayıldım yaa kilotlu çorapmı o

aa benim kızımda 16 sında 2 aylık olcak teyzesiii
teşekkür ediyoruzz minigimlee külotlu corap degil canım,kısa polar çorap,netten almıstım. bzmkinin ayakları cok üşüyorda 2 külotlu 1 kısa corap bide o üstteki polarları giydirdim mecbur

cnm bende dün öğrendim banada kullanan arkadaş söyledi hemde cok sağlam lar dedi ne bileyim ben bilmeyen varsa diye söyledim.

eşim marketlerden falan alamadığı için ben de kullanmıştım onlardan. bi ara başbakanın üç çocuk politikası var bunlar güvenilirmi acaba diye düşünmedik değil ama bişeycik olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…